icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

hajanka
19. nov 2011

A suhlasim aj so @zaneta08 s tym co napisala vyssie.

lauritka
19. nov 2011

@minewka nehovorim, ze vodar ma napojit pracku na odpad za pohar piva, o vyjazde som nic nevravela, ale pytat za to 100 eur je nehorazne. ako nehnevajte sa na mna.

ja viem , ze obhajujes podnikatelov, ale v porovnani s lekarmi, ktori maju v rukach ludsky zivot je zanedbatelne, lebo zial odoperovat sa sama neviem. vlasy si mozno ostriham, aj si navarim, zatiahnem srubku.
ale bez lekara sa asi nevyliecim.

somjezibaba
19. nov 2011

@bobocka ,nezna by bola na tychto moooc nezna,ja by som tentoraz nebrala kluce ale nieco co kedysi platilo na chudobu-poriadnu palicu

lauritka
19. nov 2011

co je viac ako zdravie ?? myslim, ze nic. ale vela ludi to pochopi, az ked to zdravie strati.

lauritka
19. nov 2011

koncim, a tesim sa na dalsie kontra prispevky. 😀

minewka
20. nov 2011

@lauritka sorry - ale ukáž mi faktúru, kde od teba vodár pýta za zapojenie pračky 100ečok... nie je to pravda a neverím, že by niekto toľo za to bral a už vôbec neverím, že by niekto za to toľko zaplatil

A uvedomuješ si, že tí podnikatelia lekárov zásobujú, napr? Alebo si myslíš, že dr bude stíhať aj objednávať matroš?? Lekár má v rukách život pacientov dovtedy, dokiaľ má na to materiál, anestézu, nástroje, prístroje, pokiaľ má po ruke inštr. sestru....

Jeden si zaslúži prachy a druhý nie? Lekár si môže pribiť 200% na porcelánovú zubnú korunku (materiálové náklady, ktoré má, sú zanedbateľné a prepláca mu to poisťovňa_ . čo pri cene 60,-eur za porcelánovú korunku činí 120,-EUR - to je v pohode? Nič sa nedeje, lebo je to dr, ktorý má v rukách náš život?

A keĎ ten dr sa zle vyspí a niečo posiere, potom čo? Bude mať aj zodpovednosť? Dostane pokutu? čo potom?

Nikto tu nepopiera, že nárok majú - ale najprv nech povedia, ako sa zmení ich prístup voči pacientom, nech prestanú klamať a zavádzať verejnosť polopravdami o súkromných nemockách (jasné, že sa boja kontroly ako čert svätenej vody - to by museli pekne vysvetliť, prečo napr robia neopodstatnený cisársky - za ktorý dostali úplatok a všetko platí nemocnica a ja na to doplácam a tam idú moje dane - na neopodstatnené výkony), nech určia rozumnejšie cenové rozdiely medzi nastupujúcim dr a vynikajúcim odborníkom, nech dajú návrh, ako ich brať na zodpovednosť, aké pokuty, poprípade odškodnenia by museli platiť, za aké pochybenie by bola basa....potom nech zavedú riadne oficiálne platby za rôzne formy nadštandardných služieb - aby ľudia nedávali úplatky , ale platili si to oficiálne a nech z toho má niečo aj nemocnica, ktorá vlastne tieto nadštandardy financuje. nech zavedú systém ich hodnotenia - pričom pri výrazne negatívnom hodnotení zo strany pacientov - automaticky sankcia z platu...a potom nech si kľudne pýtajú aj 2000,-eur.

A keď im nestačí, to, čo je - nech sa páči na ÚP - Uhliarik by mal vydržať - a nech si potom na ÚP hľadajú prácu za 1300,-EUR...ideálne v súkromných firmách. Veľmi rýchlo zistia, ako dobre im bolo v nemocnici (ak teda všetkých 2000dr prácu nájde). Tiež kľudne nech idú do zahraničia - aspoň sa trošku naučia, ako sa má lekár správať.

minewka
20. nov 2011

@lauritka a keĎ to zdravie stratí zavinením lekára? potom čo?

minewka
20. nov 2011

Počujte všetci drobní živnostníci a podnikatelia - poďme štrajkovať...vyserme sa na dovoz potravín, predaj benzínu, dodávanie tovarov a potravín do obchodov,odvoz odpadu, vykonávanie státisícov služieb, ktoré živnostníci a podnikatelia robia, zamestnajme sa na úp...a som zvedavá, @lauritka , čo na to povie tvoje zdravie, keď nebudeš napríklad jesť a ako ťa ten úžasný poloboh menom DOKTOR bude liečiť bez ihiel, anestézy, kardio, šitia,bez rtg, usg, bez liekov, ktoré vyrábajú hnusné nadnárodné giganty....a dobre na tom zarábajú...lekár ti síce povie - že na toto ber to a to - ale keď ti to nikto nepredá, lebo sa to nevyrobí - som zvedavá, ak inak ťa pán doktor zachráni.

pici
20. nov 2011

@minewka ako vidim, ty si zivot bez lekara pomerne predsatvit vies. ja osobne nie...

minewka
20. nov 2011

@pici ja si zas neviem predstavit zivot bez celej masinerie, ktora ho chrani- lekar je na uplnom konci (resp. vrchole). Lekar SPOLU s celou masinerou a desiatkami dalsich profesii zivot zachranuje- a nie sam , osamely bojovni 🙂 a celkom isto viem, ze ak by stratil co i len cast masinerie za zadkom, velmi rychlo by ludia pochopili, ako vlastne dr zivot zachranuje a co vlastne vie, resp. nevie. A aky by bol bez tejto masinerie bezmocny. Ale ludia len dalej naivne veria, za uspesnej masaze zo strany lekarov,ze jediny, kto zivot chrani je lekar.

hajanka
20. nov 2011

@minewka tlieskam, to su presne moje slova 🙂

lauritka
20. nov 2011

@minewka no nakoniec zaplatila 50 eur- za napojenie hadice z pracky do vane. Je to tak-.
ale nebudem sa hadat.

Rozumiem vsetkemu co pises, ano jeden bez druheho nemoze byt bla bla. Napriek tomu si stojim za svojim nazorom, ze vystudovani ludia su tu podcenovani.
Ano ved strajkovat moze ist kazdy, ale nie, tu radsej kazdy bude nadavat, ked niekto druhy chce vacsi plat, ale sam bude ticho. Typicky slovak, preto sa tu nikdy nic nezmeni, dalej sa sa tu budu dvihat veselo ceny, platy budu stat este 100 rokov na mrtvom bode. Ved s takym narodom sa da zametat. 😅

Dalsia utopia pride v januari, ked nase teplarne zvysia teplo o 40%. Tu uz budem asi fakt na rozkoch, alebo zacnem kradnut. 🙂

lauritka
20. nov 2011

este som nasla clanok o PENTE, minule sme tu to tu pisali. kuk. http://www.99percent.sk/novinky/49-spinava-prac...

mandragora22
20. nov 2011

@minewka 😉

mandragora22
20. nov 2011

@lauritka pockaj, tak zrazu je zo 100 eciek iba 50? nehnevaj sa na mna, ale prejde dalsi tyzden a vyklopis, ze to bolo iba 20, ze? ja by som tiez rada videla tu fakturu za pripojenie, aby som vedela, akej firme sa vyhnut, lebo aj 50 je za pripojenie este stale dost vela. tych 20-30 eciek, to by som chapala vratane nakladov a dopravy 🙂

lauritka
20. nov 2011

@mandragora22 precitaj si dozadu, ked som o tom pisala, 100 eur pytal za to, teda aby som bola presne 90 eur, dobre 100 som zvelicila - za pripojenie pracky na odpad, kedze to bolo pre nich vela, napojil hadicu len do vane.
a za to potom zobral 50 🙂

mandragora22
20. nov 2011

@lauritka no vidis to, mozno keby este pritlacili, tak by este cenu znizil, stale by sa mu to vyplatilo. to je o tom, kolko clovek skusa. skusa, ci zaplatis, ak ano, pohoda. my ked ideme dat nieco opravit, este v telefone sa opytame na cenu, aspon plus minus 5 eur, a ked sa nam to vidi privela, tak bud zjedname alebo rusime a hladame dalsiu firmu. vzdy to napokon dopadne tak, ze taketo opravy v byte nas vyjdu vacsinou do 20 ojedinele 30 € aj s materialom, dopravou, pracou, proste kompletka. a to sa mi nezda az tak strasne vela. keby som pytala nejakeho suseda, tak mu tiez dam aspon nejaku flasu a matros si musim kupit sama, dohodnem sa so susedom, napokon dojde az tyzden neskor, lebo mu vzdy do toho nieco pride, no proste je to na dlhe lakte a usetrim mozno tak 6-7 €, takze sa mi to naozaj nevidi vela. a kto sa da ukecat a da 50 za pripojenie pracky, jeho problem, stale by nasli lacnejsiu firmu - cloveka, keby troska sa posnazili viac 🙂

pici
20. nov 2011

@minewka tak tebe nech zachranuje zivot ten co vyrobi sici material.. sorry, stale mi pride ze lekar je ten kto ma zachrani... nie ten co vyrobil skalpel atd. to je uplne nezmyselny pohlad. lebo to vlastne dakujme matkam, a otcom, lebo nebyt ich nie je dieta,. ktore by studovalo na to aby sa stalo sucastou masinerie , ktorej vrcholom je lekar... cize vlastne lekar je nikto, lebo bez matky by ani nebol... dufam ze k lekarovi potom v tomto pripade nechodis, ked su taky " v podstate nikto"

lauritka
20. nov 2011

@mandragora22 samozrejme, ale to som uviedla ako priklad, ktory vyplynul z diskusie. tiez ich nenapadlo spytat sa na cenu, ked objednavali vodara, lebo samozrejme s takym vysokym poplatkom nikto nepocital.

mandragora22
20. nov 2011

@lauritka to je o tych zivotnych skusenostiach, nateraz zostali zaskoceni, nabuduce si urcite vopred vypytaju cenu a rozhodnu sa, koho zavolaju 😉

lauritka
20. nov 2011

@mandragora22 tak ver tomu, bez toho ani nevolaju ziadneho remeselnika 😀

mandragora22
20. nov 2011

@pici ja nemam pocit, zeby
@minewka napisala doslovne, ze lekar je nikto, napisala, ze lekar BY BOL nikto, keby nebolo vsetkeho ostatneho okolo neho, ako aj okolo nas. a s tymto ja suhlasim.
@pici neviem, spominala si ze podnikas? nepamatam, mozno. ale ak ano, predstav si, ze ked niet dodávatelov, kupujucich, niet ludi, ktori by ti prenajali nejake priestory, niet posty, ktora by ti odosielala a donasala postu, atd atd, tiez by si nebola pani podnikatelka, ale nikto (teda fakt nepamatam, ci podnikas, ak nie, tak to neber v zlom, ale zdalo sa mi, ze si to pisala, ze podnikas). takze tak nejak to @minewka mala na mysli. ale ja si myslim, ze ty si velmi dobre pochopila, co ona pise, ale akasi jesitnost ti nedovoli ani len kuskom priznat, ze ma pravdu, jednoducho mas svoj zaťatý názor a ten ti asi nikto nevyvráti ☹

mandragora22
20. nov 2011

@lauritka no ved, o tom to je. ja som sa tiez najprv musela v minulosti popalit, aby som sa naucila, ze o cene treba jednat predom 😉 😉

cecil36
20. nov 2011

@mandragora22 ja som na teba neutocila, ja som len napisala, ze ak taky byt s takymi dverami kupis, proste musis pocitat aj s takou palkou za otvorenie. A k tym poziarnikom, ano pridu ak im povies, ze si sa zabuchla a nie si si ista ci si vypla sporak, ale zadara to nebude, najmä ak zistia, ze sporak je vypnuty..... A inak @lauritka o tych 100 eckach a nakoniec 50 eckach pisala na predchadzajucich stranach a vysvetlila ako to cele nakoniec dopadlo. Tak staci pozorne citat 😉

pici
20. nov 2011

@mandragora22 ale ved nikto by bez druhych svoju profesiu nemohol vykonavat. to je predsa jasne. nechapem na co zbytocne sa o tom bavit, tak isto ako o tom, kto si zasluzi aky plat. ja hovorim ze lekar zivot zachranuje, a to z neho robi pre mna osobne boha. lebo pekar, murar, podnikatel to nedokazu... takisto ako je pre mna poloboh dobry uctovnik , ktory dokaze urobit legalne odrby... chapeme sa? zivot, zdravie prepac naozaj nie je v rukach pre mna osobne v inych ako v lekarovych. neopominam sestricky. nehovorim ze zdravie je LEN lekar. ale operacia, zachranenie zivota je v mojich ociach LEN lekar... a vobec nie som jesitna, nemam problem prijat ineho nazor.. len pre mna je to niekedy ako ked " panna hovori o sexe" tato debata... nemas priamu skusenost, lekar ti moze pripadat ako nepoloboh. mas situaciu , kde bez tohto "poloboha" by si nezila ty, tvoje dieta, rodina, blizki. polobohom by si ho nazyvala...

mandragora22
20. nov 2011

@pici jasne, chapeme. tisic ludi, tisic nazorov. pre mna je poloboh clovek, ktory sa namaka 10 hodinn denne za mizernych mozno 400 € v cistom, pride domov, pomoze zene s ich 3 detmi, nevyvysuje sa, sprava sa pekne, vludne, uctivo, vie sa s kazdym porozpravat, ako s clovekom, ktory vlastni audinu a barak, tak aj s clovekom, ktory zije na hranici biedy atd atd.. ja nemam za polobohov ludi namyslenych, ale ludi, ktori maju uroven 😉

hajanka
20. nov 2011

Ja som takychto bohov uz osobne stretla viackrat 🙂 a dakujem pekne, radsej uz nikdy viac 😒 😠

lauritka
20. nov 2011

@mandragora22 no a nemal by aj takyto clovek bojovat za lepsie podmienky, alebo radsej ticho znasat ???
pre mna su lekari vzorom, ako by to malo vyzerat vsade, aby sa to tu konecne niekam pohlo 😒

pici
20. nov 2011

@mandragora22
@hajanka teraz neviem ci miesate celozivotne skusenosti s namyslenymi ludmi, alebo sa bavime stale o lekaroch.
ak ste presvedcene ze lekar je o nicom. nikto vas nenuti k nemu chodit. ci?nikto nehovorii ze musis navstevovat ambulanciu lekara, ktory jazdi na audine... ktory je neprijemny.. arogantny a namysleny a vyvysuje sa. ved na slovensku je tolko lekarov, ze vybrat sa iste da.

lauritka
20. nov 2011

jj suhlas, ved aj vodara si mozem vybrat 😉 😅