icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

labaga
autor
22. nov 2011

@cecil36 aj keby mal 100 eur nie je to dost? výsluhové dochodky su silnou motivaciou pre prácu v zbore. kolko?

aduskatt
22. nov 2011

@labaga no, takze policajt plati dvojnasobne odvody a po 15 rokoch sluzby ma vysluhovy asi tak 250 eur.......sa asi budu vsetci hrnut do toho vysluhoveho
@cecil36 zaplatene to maju iba na urcitych oddeleniach.moj mm ked ma navyse, lebo kolega vypadne, proste musi ist bez naroku na nadcas, pripadne, ked sa nejaky pripad pocas jeho sluzby vyvrbi a je v praci aj 48 hodin bez spanku, nedostane to zaplatene

aduskatt
22. nov 2011

@labaga a myslis, ze zo 100 eur sa da vyzit?.mozno, keby bolo veela moznosti najst si pracu bolo by to vyhoda, ale dnes praca nie je, takze popri vysluhovom robit este nieco ine a poberat plat je pre vacsinu policajtov nerealne

dedian
22. nov 2011

suhlasim ze lekari su financne podhodnoteni, na druhej strane neda sa len tak ist a povedat ze chceme xy euro lebo nenastupime do prace, kazda nemocnica ma svojho sefa a svoj rozpocet a ten sef by sa mal starat o to aby nemocnica fungovala a ludia boli ohodnoteni inak mu odijdu za lepsim flekom... verim tomu ze karty nemocniciam zamiesavaju aj poistovne ale moj nazor je ze treba v nemocniciach naozaj urobit hlbokove audity a zistit kam a ako tecu peniaze... len 1 priklad z vlastnej skusenosti... lezala som na rizikovom 2 tyzdne, na jedalnom listku sme mali 3 x do tyzdna telacie maso... telacie, co je doost drahe... na tanieri nebolo ani raz, vzdy bolo bravcove... predpokladam ale ze telacie bolo vyfakturovane a to preto ze jedalnicek bol na kazdy den pripraveny novy, tj nie nejaky na dva tyzdne dopredu a ked sa nieco zmenilo tak ho neupravili... takze tak... tazko povedat kde je pravda, ale pokial budu nemocnice cierne diery tak ziadne zvysenie platov nepomoze lebo vzdy po case pridu odbory/lekari s tym ze im treba zvysit mzdu...

labaga
autor
22. nov 2011

@aduskatt no neviem preco by 35 rocný mladý muž mal prežívať z výsluhového dochodku ktorý mu je vyplácaný do konca života. nech ich maju, podmienky boli tak nastavené. doležitejšie su teraz iné veci

aduskatt
22. nov 2011

@labaga ok, aj lekari mali nastavene podmienky, ktore pri nastupe respektovali.........

aduskatt
22. nov 2011

ok, hadat sa mi nechce, aj tak sme mimo temu.a k teme.....nepaci sa mi postoj lekarov.

denduska
22. nov 2011

@aduskatt mam v rodine policajta na vysluhovom dochodku, po 15 rokoch odisiel zo sluzby (v ktorej nic prevratne nerobil), berie 800 eciek mesacne, sedi, vala sunky.

labaga
autor
22. nov 2011

@aduskatt tak teda maju legitímne právo dať výpoved a odíjsť zo zamestnania. možno ich presvedčí lepší plat.

labaga
autor
22. nov 2011

@aduskatt možno ani tebe by 600 eur ako lekárke 🙂 na páske neurobilo radosť

cecil36
22. nov 2011

@labaga 😀 😀 😀 😀 kvoli 100 eckam by sa nik potrhat za takou pracou nesiel. Navyse, policajti maju vlastny socialny system, cize do socialnej poistovne z platu policajta nejde nic, ani cent. Cize, taktiez ani cent od nich nedostane. Ak teda takyto "prachac" robil len v policajnom zbore a nikde inde, dostane len tych velkych 100 eur, ak predtym alebo potom robil aj mimo PZ, tak za roky takto odporacovane dostane 100 eur + rozdiel rokov, ktore prispieval do SP. A to ani nevravim, ze po 15 rokoch v PZ menit kvalifikaciu a zamestnanie vobec nie je lahke.

labaga
autor
22. nov 2011

@cecil36 tých 100 bolo myslené obrazne. niečo vyplacané do konca života ... len tak.. čokolvek

cecil36
22. nov 2011

@denduska ale to asi nebol radovy policajt, lebo ak dostava vysluhovy 800 eur, tak to teda fakt nemal malu vyplatu 😀 😀 😀 😀 😀 Ale zas, to by sme takto mohli porovnavat babu v podateli na ministerstve a samotneho ministra 😀

cecil36
22. nov 2011

@labaga ale on iny dochodok nedostane, lebo z jeho odvodov slo vsetko do policajneho systemu a nie do socialnej poistovne. Ty by si vedela vyzit na dochodku zo 100 eur??????

kuratenko80
22. nov 2011

Veľa vecí je postavených akosi na hlavu. Zdravotné sestry sa veľa krát nadrú, nočné, veľa krát aj dvanástky a z aké platy?!!! A do dôchodku si musia poriadne dlho počkať. V určitom veku to už nezvládajú. A policajti, ako napísala labaga si odídu do dôchodku, kedy by mohli ešte kludne pracovať.
Mali by hlavne navýšiť všetkým sestrám. A doktorom? Nie som za to, aby sa každému navyšovalo ronako. Sú takí čo si to zaslúžia viac a niektorí menej. Sú takí doktori, ktorí chodia do služby napití a sestry ich krijú. Sú ale aj takí čo majú ozaj tažkú a zodpovednú prácu ako napr. primár ARA. Po tom čo mi povedal koľko zarába, tak je to ozaj málo. Myslím si, že veľa z nich si zaslúži lepšie ohodnotenie. Kdežto naši poslanci si zvyšovanie platov určite nezaslúžia. Keď som počula, že si chcú zvýšiť platy a ina iné veci potrebnejšie že vraj nie sú peniaze, tak ma skoro roztrhlo. Tak na ich rozkrádanie štátu peniaze sú, ale na potrebnejšie veci nie? Veľa vecí v tomto štáte funguje zle a medzi tieto patrí aj zdravotníctvo, ktoré je v úbohom stave, tak ako aj nemocnice.

labaga
autor
22. nov 2011

@cecil36 nejchame policajtov, 100 nema nikto . nechajme ich. všimni si to ticho v médiach o tom čo sa dnes deje

denduska
22. nov 2011

@cecil36 ja neviem co konkretne robil (kedze ja ho inak ako na vysluhovom nepoznam)..ale bola to asi nejaka skor kancelarska praca...ak dobre odhadujem jeho vek, tak uz 15 rokov doma doslova hlivie a berie taketo pekne peniazky..aj ja chcem 😀

bambola
22. nov 2011

@cecil36 aj lekari kolkokrat za nadcas nedostanu zaplatene, a bohuzial to nejde vyhrazat sa zamestnavatelovi, proste sa porusuje zakonnik prace ako to len ide. vsak tusim jedna z poziadaviek je dodrziavanie zakonnika prace

aduskatt
22. nov 2011

@labaga samozrejmne ze nie...ja nemam ani tych 600 na paske a ked nieco v robote poseriem, tak idem na 12 rokov do basy.........zatial neviem ani o jednom lekarovi, ktory by za svoje zlyhanie isiel sediet na viac ako 5 rokov, aj ked zabije.......

aduskatt
22. nov 2011

bohuzial, zakonnik sa porusuje asi vsade s tym, ze ked sa ti nepaci, mozes ist.............aj bych sla, keby bolo kam🙂)

labaga
autor
22. nov 2011

V Dolnooravskej nemocnici v Dolnom Kubíne sa po 28. novembri pacienti nemusia dočkať akútnej starostlivosti. Ak budú lekári trvať na výpovediach, nemá ich kto nahradiť, potvrdil riaditeľ nemocnice Jozef Mintál.

Ohrozených je takmer 40­tisíc obyvateľov okresu. „Už 28. novembra začneme prevážať akútne stavy do nemocníc v Ružomberku a Martine, kde nám prisľúbili pomoc,“ hovorí Mintál.

a problemom je že čo sa týka Ružomberka, je paralyzované interné oddelenie, chirurgické oddelenie i ARO , lekári z ostatných oddelení sú v menšine oproti tým, čo ostávajú

cecil36
22. nov 2011

@labaga ake ticho v mediach? nerozumiem, ved vcera rokovali minister aj odborari....

aduskatt
22. nov 2011

@denduska no, ked ma taky vysluhovy ako pises, tak musel mat sakra dobry plat a teda nebol radovy policajt, ale zrejme niekde dobre zasite fajne zaplatene miestecko.........

cecil36
22. nov 2011

@bambola mas uplnu pravdu, v zdravotnictev sa zakonnik prace nedodrziava 😒 Preto uz asi konecne toho mali lekari pokrk a okrem ineho ziadaju aj toto. Ja ich absolutne podporujem.

cecil36
22. nov 2011

@labaga ale ved toto nie je problem lekara, on dal legalne vypoved. Toto mala riesit nemocnica a minister. Prave on vykrikoval, ze nech idu pridu ini zo zahranicia. Predvcerom som prechadzala cez Berg a ziadne zastupy cakajucich tam neboli 😀 Ale je pravda, ze ukrajinsku hranicu "ceknutu" nemam, predsa len mam to trochu od ruky 😉

denduska
22. nov 2011

ja viem dokopy o 6 novych ukrajinskych lekaroch tuna - ale vsetci pracuju na sukromnej zachranke kde dostanu aspon normalny plat, este aj oni maju rozum 😅

lauritka
22. nov 2011

@labaga

cecil36
22. nov 2011

@denduska jaaaj moja, na zachranku by chcel ist kazdy, nie len ukrajinec. Tam sa vedie iny boj o fleky. Toto vsak so strajkom nesuvisi 😉

dia6
22. nov 2011

ahojte, ako to tu čítam, všetci sú nasr..... na tento systém. Ja súhlasím, že niektorý lekári si zaslúžia lepší plat. No je ich veľa čo si nezaslúžia a ešte idú štrajkovať.
Policajti... tí naozaj chodia do dôchodku a dokopy nič nerobili a berú dôchodok... a je to o dosť viac než 100e, a popri tom chodia aj do práce... takže majú pekné peniažky.

No a sestričky. Tak tie by si mal niekto konečne zastať aj na verejnosti. Sestričky tento rok vyšli do ulíc a nič. Nikto nič, ani sa tým nezaoberali vo vláde. Lekári idú štrajkovať a všetci sa môžu aj poka....ť.

Ja som za zvýšenie platu lekárom, ale potom aj sestričkám!!! a lekárom nestačí +300 e? Tak nech sa idú.... Sestričkám by stačila aj polovica. a to zarábajú o veeeeeeľa menej.

januska191
22. nov 2011

chudaci policajti, este sa tu idu riesit ich platy.... a dochodky... vsak si zasluzia, nech maju aj 1000, ved riskuju svoje zivoty...
nech maju aj lekari svoje platy, keby na to bolo, nikto nehovori, ze si nezasluzia, ale proste tie peniaze niesu.. a za to nemozu obycajni ludia, ktorych teraz lekari neosetria a vystavuju ich riziku.... takymto sposom sa nic nevyriesi...
keby sa im navysil plat ako to oni chcu, tak to musia niekomu zobrat. a komu? mamickam na materskej? dochodcom? komu to zoberu? ved nech si daju normalne poziadavky a je dobre. preco nezobrali tych 300 eur zatial a po volbach by sa pokracovalo... teraz idu zatvarat nemocnice, oddelenia, nebude ani akutna starostlivost..... toto chceli dosiahnut?