Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@januska191 tu ide o to, ze sa vobec niekto takto radiklane postavil, v globale . Ze mal niekto odvahu ! Ist proti vlade.
Pretoze ak toto vsetko pojde takto dalej, tak dobre neskoncime, nikto, ani upratovacka ani lekar ! Netreba to vidiet plosne, a vidiet len ich platy .
@lauritka lenže to, že sa vidia už LEN ich platy si zavinili lekári... pretože v poslednej dobe ich štrajku sú práve platy to jediné, čo riešia a čo ich zaujíma... a o čo sa bijú tak, až sa trasú....
Nech štrajkujú, nech sa postavia za svoje, ale nie za cenu ohrozenia ľudských životov... tých životov, z ktorých daní sú platení....
ale aj skor sa vyjadrovala nespokojnost, ale nikto nepocuval. tak ake vychodisko ostava ??? ci zase sa vsetci umlcia, a pekne sa so vsetkym bude pokracovat, az kym uplne nekrachne tento stat.
mozno... 🙂
@lauritka ked krachne tento stat, tak len vdaka LEKAROM.... kvoli ich nenormalnym nerealnym platovym poziadavkam skrachujeme vsetci.....
@januska191 neprehanej 😉
takze len lekari su na vine, ako to tu vyzera ?? 😎 fuhaaaaaaa
ja si nemyslim, ze su lekari na vine 😀 ale tiez som toho nazoru, ze maju premrstene poziadavky ohladne platov... najma vzhladom k tomu, aka je momentalne fin. situacia na Slovensku ci v EU...
@lauritka ja som nepisala, ze su na vine ako to tu vyzera.... ale to, ze ak tato vlada skrachuje, tak kvoli nim...
to ty davas na vsetko na vinu tomuto statu, tejto vlade, ze rozkradli stat a teraz nie je na platy lekarom...
ano davam im to za vinu, za to,ze to nechali zajst az do takychto rozmerov. a to by sa k nim mali pridat aj dalsi.
kde sa stratili miliardy v tomto malom prdnom state ?? 😠
@januska191 nuz trosku poopravim 😉 :
a/ v slove jedini sa v mnoznom cisle pise makke I 😀
b/ tato vlada skrachovala uz trosku davnejsie, cize uz kvoli lekarom opatovne nemoze skrachovat
c/ pozri si hodinovu mzdu lekara bez priplatkov za nadcas, nocnych a podobne
d/ zachrana zdravotnictva nie je v rukach lekarov, ale v uprave debilnych zakonov, ktore na SK funguju
@fukylove @januska191 to že tu niesu peniaze lekári počuvaju 22 rokov od 89
@cecil36 odpust mi, prosim Ta, moje pravopisne chyby....
presne si vystihla, hodinova mzda bez priplatkov za nadcas a nocnych... cize za to, ked pracuju cez vikend a v noci dostanu este dodatocne zaplatene.....
a tie debilne zakony nefunguju posledne dva roky, ale asi trosku dlhsie... a tato vlada to tazko napravi, kedze vlada uz nevladne a v marci budu nove volby....
@lauritka dnes sa pridala konecne košicka neonatologia okrem krcha primarky a jednej čo je na MD este
BB FNsP FDR
22.11.11
neonatologicke centrum sa rusi prikazom riaditela c 13/2011 zo dna 21.11.2011 a citujem "prikazujem vykonat vsetky potrebne opatrenia tak aby do 25.11.2011 nebol na oddeleni hospitalizovany ziadny pacient a zaroven prikazujem ukoncit cinnost perinatologickeho centra k 22.11.2011." ... co dodat?
Scasti je na vine aj vlada.....lebo hned ako sa zacali lekari vyhrazat hromadnymi vypovedami, ministerstvo zdravotnictva malo zacat najimat novyh doktorov....hoci aj zo zahranicia.....ale aj mladi doktoi by konecne dostali sancu zamestnat sa a nemuseli by odchadzat zo Svk. Mam kamosku, vystudovala medicinu a nemala robotu. 3 roky robila au-pair v Uk....lebo na Svk nemala robotu. Ked sa jej anglictina zlepsila podala ziadost o pracu v Uk a zobrali ju do malej ambulancie niekde na dedine. A na Svk sa uz vratit nechcr lebo tvrdi, ze vsetky miesta su obsadene starymi paprdami, ktori sa svojich miest drzia ako klieste a nedaju sancu mladym..
@lauritka v médiach riešia totalne nepodstatne veci... nič nepočujete čo sa deje v nemocnicich ani sa nedozviete, lebo media o tom musia mlčať. npr situacia v BB FNsP dnes rano
22.11.11 - od lekara z BB
8:00 prisiel prikaz z riaditelstva, udajne pisomny pre ortopedicke, cievne a plasticku chirurgiu neoperovat elektivnych pacientov (aj dnesnych) takze sme na vlastne oci videli ako sa pacienti uz z operacnych sal zvazali naspat na oddelenia - sucastou prikazu je navyse aj vypratat oddelenia a prepustit domov vsetkych pacientov, pokial to umoznuje ich zdravotny stav,
@januska191 odpustene 😀 Takze takto, moj muz ked robi nocne, odrobi xy hodin navyse, nevynecha sviatok piatok tiez dostane priplatky, dokonca vyssie ako spominani lekari. Cize, kazdy kto pracuje nadcas a podobne dostane dodatocne zaplatene, to je snad logicke, nie???? To sa vobec netyka iba lekarov!!!!! A tie debilne zakony tu nefunguju podstatne dlhsie ako dva roky, nemyslis????
@cecil36 to vobec nie je logicke ani samozrejme, ze dostane niekto zaplatene za nadcasy a nocne...
poznam takych viac.
a ked sa nepacia zakony, tak nech si pockaju na novu vladu... urcite byvaly p. premier to vsetko napravi a budu vsetci spokojni. tak nie je o com...
Spravne som to napisala??? 😉
dakedy bol dr a ucitel najvazenejsi clovek a teraz?minuly tyzden davali v spravach kolko zarabaju poslanci ,premier ,prezident ...ako skoro 10 000 € mesacne pre prezidenta? a zaco ?zato ze ma zadarmo byvanie,sofera ,vsak za cely cas neminie ani cent a 10000 na ucte?nech si da pekne vyplatu na 1500€ a zvysok nech da ucitelom a to iste poslanci ...keby tam mali byt za 1500€ tak tam nik nie je ...a to nehovorim fakt o tom kolko si prilepsia tym ze su vkuse podplacani ...ano aj dr su podplacani ale urcite nie takymi sumami ako vladny cinitelia ...kazdy chce zit dostojne je jedno ci je to upratovacka ,ucitel,dr ...a ked to nejde normalnym platom tak sa aj dr nechavaju podplacat...samozrejme...
@januska191 ak niekto nedostane zaplatene za odrobene hodiny, je to porusenie zakonnika prace. Taky clovek moze odist, sudit sa, drzat hubu a krok, pohadat sa zo zamestnavatelom...... atd. Je len kazdeho osobna vec, ci sa necha odrb...ť alebo nie, kazdy ma moznost volby 😉 A k tej vlade, zatial ziadna nespravila poriadok v zdravotnictve.

@lauritka a co s tymto strajkom maju kriminalisti alebo teplarne a elektrarne?????
To tato vlada rozkradla tento stat????? predtym to nikdy nikto nerobil???? ANO... za vsetko moze Uhliarik, ten nechce dat tym chudakom lekarom o 1300 vyssi plat ako maju teraz...
ale staci, ked preziju lekari, lebo oni jediny budu mat platy, "ake si zasluzia" a ostatni sa mozu ist past.....
potom uz ani pre tie hostesky neostane