icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

dadis
22. nov 2011

ja by som uz tych lekarov, co dali vypoved nezobrala naspat...
- aj ja som nespokojna, ze dostavam za 24hodinovu sichtu 190€ a nenecham za to moje deti bez starostlivosti
- raz som sa pre tuto "sluzbu" rozhodla a s pokorou tych 190€ prijmem (tiez ma VS, tiez sa musim donekonecna vzelavat), nespokojnost mozem predsa prejavit aj inak
- je zaujimave, ze sa lekari rozhodli prjavit svoju nespokojnost teraz a vsetci naraz, za vlady R.Fica boli spokojni? Kazdy mal pravo si zvolit svoju vlastu cestu, ci uz zahranicie, farmaceutical, sukromne kliniky...keby dalo vypoved kazdy mesiac x lekarov, system by to zvladol bez vacsich potiazi, lenze im ide o to, aby sme my pacienti boli rukojemnici a oni sa chcu po splneni ich poziadaviek vratit na svoju stolicku a potom castokrat rovnako uboho (myslim arogantne, neochotne, neodborne) pokracovat vo svojej praci, najradsej uplne bezo zmien srat na to, co robi riadiel s prispevkami od poistovni a statu (napr. v a.s. funguje nieco ako dozorna rada), srat na to, za co a za kolko plat poistovna atd...jednoducho oni rovnako ako politici a poistovne su zodpovedni za to bahno, ktore sa nazyva zdravotnictvo (svojou nevsimavostou, neaktivitou) a teraz sa tvaria, ja nic ja muzikant, ja si chcem zobrat len svoje a ostatne nech zostane tak..
- preco nesuhlasia s premenou nemocnic na a.s.? Pretoze je to len krocik k sprivatizovaniu? Mate pocit, ze uz moze byt nieco horsie, nez je teraz? Keby to nebol "lukrativny" biznis, privatizovat by ich nikto nechcel!

labaga
autor
22. nov 2011

@dia6 600 v čistom za 150 hodin práce na internom oddelení.... prepočítaj kolko je to na hodinu. sestričky urobili chybu že sa nechali uchlacholiť. bol to len slub. 300 eur v hrubom je cca 160 včistom 760.- a na dalších dvadsať rokov vystarane

labaga
autor
22. nov 2011

@januska191 nie su peniaze???? na predčasné volby su??? len tak z rozkoše??? na príspevok na kampan pre fungovanie politických strán??? zvyšovanie platov ustavnych činitelov???

denduska
22. nov 2011

@cecil36 praveze je ich maaaalo, mm chodieva aj 100 km z domu odsluzit vikend na zachranke lebo nema kto. Aj ho tam volali na plny uvazok, ale on uz z toho adrenalinu vyrastol on uz je stary pes😀

eniko
22. nov 2011

lekari su podhodnoteni? v zdravotnictve sa zakonnik prace nedodrzuje? a ostatni ludia? nelekari, nezdravotnici? ti su dobre ohodnoteni? inde sa zakonnik prace dodrziava?

januska191
22. nov 2011

@labaga ano, nech sa im daju peniaze za volby a my nebudeme mat vladu. super... konecne prestanu vsetci strajkovat!!!

labaga
autor
22. nov 2011

@eniko zrejme ano, lebo všetci su spokojní, normálny ludia by dali výpoved alebo zorganizovali strajk. žial boja sa o svoje miesta lebo su lahko nahraditelní, ked sa ti nepačí odíjd... takto u nas funguje. a ak sa niekto vzoprie - tak je hned nenažranec, vydierač...

januska191
22. nov 2011

@eniko ale ostatni nie su doleziti..... najdolezitejsie predsa je, aby sa im navysil plat lekarom min. o 600 eur.... co tam po inych... 😉 😉 😉

dia6
22. nov 2011

@labaga OK, možno na internom oddelení. No ja poznám zopár (dosť) prípadov čo zarábajú oveľa viac a to nerátam tie úplatky čo berú. Preto hovorím, že by sa to malo brať jednotlivo, nie všetkým lekárom rovnako.

A na akých dvadsasť rokov? To nemáš pravdu.
A len tak mimochodom, 300 e v hrubom je cca 200 e v čistom. Dane a odvody nie sú 50% z platu.

labaga
autor
22. nov 2011

@januska191 ale su peniaze, este že ten genialny minister tak vehementne trva na rušení sponzor.darov od farmafieriem.

labaga
autor
22. nov 2011

@dia6 uplatky nespomínaj. ak ich niekto dáva robí chybu a je to trestne, ak ma niekto potrebu si niečo zabezpečovať ... mna to nezaujima. mne nikto nič nedava. tak 800 čistom.-

januska191
22. nov 2011

@labaga hej? a ty odkial vies, ze su peniaze??? ty si myslis, ze by vlada ohrozovala ludi, keby ich mali? aha, ved jasne, oni maju, ale strkaju si vsetky do vlastneho vrecka a chudakom lekarom nechcu nic dat...

labaga
autor
22. nov 2011

@januska191 hm... vlada nema .. no čo už.... výpovede stiahneme. prepač si troška naivna. ked hovorkyna ministra može mať 2500... a kdejaký asistent poslanca... jooooj

sanmari
22. nov 2011

@mandragora22 pisala si v jednom prispevku ze lekari zarabaju 1000 EUR a viac? Daj adresu rada ti poslem vyplatnu paska lekara.mojho manzela, podotykam chirurga po atestacii , ktory mesacne odrobi okolo 340-360 hodin. So mnou a mojou dcerou netravil stedry vecer uz 3 roky lebo sluzi 24 -ku , a bezne osetruje pacientov ktory pridu opity, pozvracany, zahumuseny, musi resuscitovat aj ked ma pacient 20 dkg zhniteho salatu v hube. Par krat musel osetrit pacienta , a mal pri hlave prilozenu zbran . Kazdy tu riesi plat lekarov ale oni nebojuju len za plat ale aj za lepsie podminky pre pacientov-vid dofinancovanie zdravotnictva. A kde sa stracaju peniaze v zdravotnictve? Tak to ti rada vysvetlim. Zdravotna poistova preplati za operaciu zlomeniny stehennej kosti 300 eur. Pritom len material k operacii pouzity vyjde nad 600 eur. Tak tam sa stracaju peniaze. A neporovnajvaj pracu inych ludi s pracou lekarou. A uz ked sme pri vypovediach .Ci lekar nema pravo dat vypoved??? Preco ? Kazdy moze dat vypoved. Ci lekar nieje clovek ako kazdy iny? Vsade porovnavaju platy lekarov s platmy ucitelov a neviem koho...Preco ich neporovnavaju platmi IT pracovnikov, bankarov? Len cakam kedy ich porovnaju s platmi upratovaciek. Joj ale zjavne nechapes o co ide. Este pridam taky poznatok ze hovorkyna ministerstva zdravotnictva ma 3000 eur mesacne, nema ani vysoku skolu v odbore zdravotnictvo. A to co uhliarik tvrdi je velka loz. On navrhol zdvihnut 300 eur lekarom vo fakul. nemocniciach , kde pracuje asi 20 percent z celkoveho poctu lekarov. On nechce zdvihnut plat vsetkym lekarom. Ak mas nejake otazky alebo argumenty rada ti vysvetlim.

dadis
22. nov 2011

@labaga ak mas cisty plat 600€ tak v hrubom mas aktualny plat povedzme 800€ (5,3€ na hodinu- taku mzdu za hostesku, alebo upratovanie by som brala 😉 ) ak by sa ti plat zvysil o 300€ v hrubom v cistom by si dostala cca 830€

januska191
22. nov 2011

@labaga neviem, ktora z nas je naivna.... ty si videla ake dlhy nechala predchadzajuca vlada?
800 eur v cistom??? hmmm, myslis, ze to je malo????

labaga
autor
22. nov 2011

@dadis 600/150 je 4 ak sa nemýlim, 5,3 je akože adekvatne ohodnotenie lekára??

labaga
autor
22. nov 2011

@januska191 myslim si že 800 v čistom, bohvie kedy bohvie či vobec je malo 😉

dia6
22. nov 2011

@labaga Úplatky spomínam, lebo to vidím. Bohužiaľ musím spomenúť fakty.

No a taká drobnosť, ak chcú lekári vyššie platy, tak prečo nechceli akciovky? Veď tam by sa nemuseli spoliehať toľko na vládu aké im dá platy!?!?

A my ostatný môžeme odísť z práce keď sa nám nepáči plat????? To akože máme ísť na ulicu žobrať? To čo za blbosť si napísala.

labaga
autor
22. nov 2011

@dia6 odíjd.. budeš nahradená aj lekárov mohli nahradiť mali na to 2 mesiace. chýba ti komerčné zdravotníctvo???

dia6
22. nov 2011

NO JA KONČÍM... TOTO NEMÁ VÝZNAM. AJ TAK SI NEPOMOŽEME. rozhodne aj tak "vláda".

aj tak si myslím, že toto celé dopadne akurát tak, že všetci pacienti budú neznášať všetkých lekárov a budú im to dávať najavo.

labaga
autor
22. nov 2011

@dia6 no mali by si uvedomiť že za problem je plne zodpovedný minister

aduskatt
22. nov 2011

@sanmari tak porovnajme s platmi bankarov.......robim v banke niekolko rokov a na mojej vyplatnej paske je suma okolo 550 eur......na stedry den som bola v praci, domov som prisla vecer, ked bola zmena SKK na eur, v banke sme doslova spavali...........tak by som neporovnavala platy lekarov a pracovnikov banky..............ale zasa davam za pravdu v porovnani s ITpracovnikmi

dia6
22. nov 2011

@labaga ešte posledná vec. Aj keď si vy lekári myslíte, že ste dôležitejší než ostatný... nie je to tak. Ak by hromadne odišli zamestnanci v akom koľvek smere, tak by bol problém.
Moju prácu by si nezvládla, aj keď si myslíš že áno.

januska191
22. nov 2011

presne ako napisala dia6, ja tych lekarov neznasam uz teraz a nie som jedina.... dufam, ze nebudem niekedy musiet ist k takemu, co strajkoval....
a labaga, odit ty ked sa ti nepaci.... nikto nie je nenahraditelny...

januska191
22. nov 2011

@dia6 staci spomenut len smetiarov, co by sa dialo, keby odisli....

kulinan
22. nov 2011

ja už mám tiež plné zuby toho čo sa tu deje. Prepáčte,ale lekári tu vystupujú ako bohovia a nikdy im nebude dosť, škoda že takto nevyskakovali ked tu bol Fico,ale budem rada ak v tom budú pokračovať a Fico bude pri moci, ten zázračným prútikom vyčaruje milióny eur a budu všetci lekári spokoný. Prepáčte,ale máli sa im 300 eur? Ja nemám slov, s ničím nebudú spokoný. 800 eur v čistom? Máli sa? Ja tiež hovorím, komu sa nepáči, nech si ide skúsiť robiť lekára do zahraničia, ale to sa najprv musia naučiť správať k ludom slušne , empaticky, citlivo....a nie ako ku zvieratám. Mám toho ich vydierania plné zuby, to povolanie nemali ísť študovať....pretože teraz porušia všetky prísahy....ale ja im nezávidím, nech si užívajú tie vymoženosti čo majú....a nočné? kto ich v dnešnej dobe nerobí...a nie jednu,ale jednu za druhou a tiež majú na starosti ludské životy. A nehovorte že všetci lekári....na každej nočnej....čakajú len na pacienta,alebo operujú....ja som skončila na pohotovosti nie raz a vždy....podotýkam vždy sestra volala lekára,ked to bolo naozaj nutné a prišiel lekár , ktorý práve vstal z postele, ja som neni slepá ani sprostá...sú aj ťažké dni, zachraňujú životy,ale to povolanie som im ja nevnútila, vybrali si to sami, kvoli peniazom, či kvoli tomu že ich to baví a robia to pre iné veci?
Komu sa nepáči ,nech ide, lekárov ktorí by ku nám prišli je určite dosť....len treba zobrať vládny špeciál a po nich zájsť a potom uvidíme ludského doktora

dia6
22. nov 2011

@sanmari Tvoj muž je ale možno práve ten lekár ktorý si to zaslúži - myslím to zvýšenie platu. Len škoda, že nie sú taký všetci lekári.

dadis
22. nov 2011

keby peniaze za "podakovania" a "vsimne" a "poradovne" dali do spolocnej kasicky a potom to prerozdelili na "platy lekarom", tak by dostali viac nez si pytaju 😉

je to fakt, ja osobne nemozem ziadne trestne oznamenie podat, pretoze som nic nedala...len raz som si vsimala "urazenost" zo strany chirurga, ktory si ma po prvej operaci zavolal k sebe do kancelarie, ze nech si idem prevziat prepustaciu spravu.Prisla som s prazdnymi rukami pre prepustaciu spravu, hmmm take neslusne, neviem co sa patri 🙄 🙄 🙄 . Druhu operaciu uz vykonal iny chirurg, tento odmietol (je to jeho pravo-smozrejme)... takze nemam na co podat trestne oznamenie, ved nic si konkretne nevypytal, iba sa na mna ako na "bezneho" "nonVIP" standardne vysral 😅

eniko
22. nov 2011

na tom, ze chcu lekari vyssie platy nie je nic zle, kto by nechcel....ale na slovensku nefunguje nic, nie len zdravotnictvo...tu jeden strajk lekarov nestaci..a zvysenie ich platov nic nevyriesi....mali by viac penazi jednotlivci, ale o chvilu by zacali vykrikovat, ze nemozu svoju pracu odviest lepsie, lebo na to nemaju vhodne podmienky, nie su lieky, pristroje a pod.,...aj ucitelom mozeme zvysit platy, no decka ucebnice nedostanu, ani ine ucebne pomocky.....a mozeme zvysit platy vsetkym statnym zamestnancom, lebo tiez pracuju, kazda praca ma svoju obtiaznost, kazdy zamestnanec predsa studoval niekde..aj pni v podatelni chodila do skoly....aj upratovacka chodila do skoly.....a mozno pre niektory menej inteligentnych je ta praca, ktoru vykonavaju obtiaznejsia ako lekarska praca pre lekara...ale chlieb kupujeme za rovnaky peniaz, vsetci sme ludia, ktori sa potrebujeme na jest, obliect, umyt a byt zdravi....je praca lekarov naozaj dolezitejsia ako praca niekoho ineho?