icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

kulinan
22. nov 2011

no predstav si tento rok som stihla okrem porodu aj operáciu....operoval ma sám primár, super, len škoda že čakal obálku, nedostal, hm, nasral sa....nevadí, ved ho to prejde...
hlavne že mám nenahraditelného muža, ano presne si to vystihla, úžasný človek, ktorý stál pri mne pri oboch porodoch....a staral sa o mna po operáciii....ukážkovo,
a ten tvoj je nahraditelný? 😉
ja tebe a tvojej rodine prajem len aby ste konečne boli spokojný, vydržte je možnosť že od marca to víde, Fico rád pomáha...vydržte to a polepší sa vám 🙂

sanmari
22. nov 2011

@kulinan
nepisem o nasej situacii radsej nic. Tiez mam vs som zdravotna sestra ale musela som zmenit povolanie zo zdrav,dovodov a urobila som si externe ucitelstvo. Mam rada obe svoje povolania a nebudem sa bavit s tebou na temu ci ma moj manzel rad pacientov.Neodcudzujem tvojho manzela za to co robi a kolko zato dostava lebo si to odrobi aj moj manzel pracuje a nedostava za nic, preto by bolo na case pochopit ze nie lekari su svine ale ty ktory okradaju tento stat o peniaze . Ale kludne nedavajte vsetci na lekarov, vlastne je mi to jedno.Som myslela ze som sa zapojila do diskusie ale tu ste vsetci vyrazne proti lekarom tak dufam, ze vsetci budete zdravi a nikdy nebudete takych debilov ako su ty co sa staraju o nieco co sa neda kupit potrebovat. A len tak mimochodom moj manzel ma odcenenie od pacientov asi to nebude preto ze nerobi srdcom.

kulinan
22. nov 2011

@sanmari
ale prosím ťa povedz mi jedno, to si nemôžete užívať prachy a robil by srdcom v zahranicí? ved to ide, ked sa dá, tak to treba využiť, vela ludí sa sťahuje za prácou, nebudete prvý ani posledný...treba skúsiť

eniko
22. nov 2011

@aduskatt ja by som to napr. brala, mam 10 kg navyse...som na materskej :(...to ide s tym ruka v ruke...alebo sa na to aspon dobre vyhovara :D...ale veru bol cas, ked som chodila do prace peso, to som bola este pekna, mlada, stihla....keby som
isla strajkovat mozem to mat zas? :D....sorry, uz si z toho robim srandu 🙂

lucka1987
22. nov 2011

jasne ze si zasluzia zdvihnut.... teda ja by som nebrala ani 2 tis eur za mesiac keby mam taku zodpovednost za zivoty ako poniektorí lekari. peniaze si pekne potichucky rozdeluju poistovne a manazment v nemocniciach.. na co pre boha maju nemocnice (napr nasa) zastupkinu manestnicky, staru namestnicku, novu namestnicku a ja nevime este koho......

nech si vsetci idu nieco manazovat a riadit... a pracovat nebude nikto.

no kedze sa tu uz omielaju tolko lekary..... nech sa zdvihne aj v inych odvetviach... mm pracuje na kamione.. nehovorim ze s amame zle... ale : pracuje v sk firme a ked ide do zahranicia pokuty na miesta idu okolo 2 tis eur .. par krat dostal pokutu za parkovanie... 150 eur... a to dostal najmensiu kdze sam ani nemohol za to kde parkoval s kamionom, ked nebolo kde parkovat....a oproti jeho platu su pokuty veelmi vysoke.. v porovnani s platmi zahranicnych kamionistov... a taktiez riskuje... minuly rok takmer nedosiel na vianoce domov, stale sa onho bojim. uz sa stalo ze mu vybuchol motor v kabine, a na dialnici vo francuzsku zacal horiet .

toto nie je len o strajku lekarov.... co by sme jedli keby tí nasi kamionisti a ostatní prof. vodici zrazu idu na cesty strajkovat a nikde sa ziaden tovar nedoveze ? ani do nemocnic by sa material nedostal, ani do firiem , no to by sme to tu uz mohli uplne zabalit...

nevadi mi ked je strajk.... vadi mi ked sa ma to ako obcanky, ktora plati najvysie dane v EU tyka a narusa to moju kvalitu zivota, ktoru by som chcela za odovzdane dame mat....

ale kedze sme na sk mozme dalej analyzovat a skladat konspiracie... pretoze aj tak fogurkami hybe niekto uplne iny

sanmari
22. nov 2011

@kulinan
kludne mozes utocit, mna nevytocis absolutne. ale prajem ti veeela zdravia zo srdca a lekarom vela sil aby vydrzali . ved keby im islo len o platy tak vezmu 300 eur a su ticho ale im ide o nieco uplne ine

aduskatt
22. nov 2011

@sanmari preco zthadzujes lekarov tym, ze ich nazyvas debilmi?

kulinan
22. nov 2011

@sanmari
tak to je super, ja som takýchto ludí stretla daleko od nášho mesta a stálo to zato. Ale v konečnom dosledku ponesú dosledky zas len ludia, chorí ludia, ktorý sú odkázaný na akútnu starostlivosť. Prečo? To je správne?
Sposob akým to robia a čas ako si to načasovali....to je zlé. A možno sa netreba báť akciovky, horšie ako to v zdravotníctve je to nebude....niekde treba začať.
Kde sa ulievajú prachy viac? v štátnom sektore....alebo u súkromníka? moj manžel si dva razy rozmyslí kam dá euro....
čo sa týka povolania učitel,,,,,som učitelka a viem o čom to je.....

sanmari
22. nov 2011

@lucka1987
mam pocit ze teraz prisiel s nazorom niekto uplne s triezvym rozumom.Neriesi lekarov, nevadia mu a o to dofinancovavie vsetkych odvetvi suhlasim. Mne by nevadilo kedby strajkovali ine odbory, podporila by som aj ich lebo doprajem kazdemu

veve39
22. nov 2011

@sanmari nenapadlo ti, ze ak ma niekto nieco proti lekarom, bude to asi tym, ze sa k nemu, jeho blizkemu spravali ako nadludia, ako k debilovi, ako k bezprizornemu v case ked ich potreboval ?
ci si myslis, ze ludia maju preto nieco proti lekarom, ze si cosi precitali z tlace/webu ?
ak sa zacitas aj do tejto diskusie, uvidis, ze mnoho ludi napisalo, ze stretlo aj mnohych skvelych lekarov - napr. aj ja a boli asi vo vacsine oproti tym, ktori by svojim chovanim mali ist trebars krmit osipane...a s tymto sa nic nerobi, aj takymto ma byt plat zvyseny....ako tu uz skvelo napisala jedna diskuterka, kazdy statny lekar je povinny spravat sa slusne k pacientovi a nie tento ma podla nevrazivosti toho.ktoreho lekara menit nemocnicu...a teraz mi prosim nepiste, kolko pacientov je vsivavych, opitych. ozvracanych ktorych lekar musi vysetrit....vyzeralo by to, ze osetruju len ozranov a asocialov....

lucka1987
22. nov 2011

@sanmari tak tak... ono teraz to lekarni len zacina.... pamatam si na den ked kamionisti koli mytu zablokovali niektore cesty... to mali spedicky radost.. o tolke miliony prisli.. a to bol len jeden den a nestrajkovali vsetci...
je to tazka situacia a kazdy sa bude musiet postarat sam o seba.. uz sme neni v case ked ludia museli pracovat, a socialne vyhody prekvitali v plnej krase... jednoducho kazdy musi byt samostatny a vydobit si svoje... lenze na niektore veci sme aj my prikratky...
ale keby naaahodou som v politike.. uberiem niektorym odvetviam a pridam druhym... ako napr spominane IT. teda tam sa presypaju prachy az az... 500 eur dolu by im nezaskodilo 😀
jaaj no a zabudla som... keby politici nemaju 20 asistentiek a tie asistentky este nemaju dalsich 20 "odbornych" poradkin, tiez by sa dali koruny inak vyuzit 😀
sa len ozaj bojim ako to bude v decembri... ked nahdou moj drobce ochorie alebo cosi mu bude..kam pojdem? u nas v nemocnici dalo vypoved 40% lekarov.. v najblzsiej v TN a v ZA to je este horsie....

sanmari
22. nov 2011

@kulinan
konecne sme sa zhodli ale lekari maju fakt plat okolo 55O eur . Myslim ze kazdy by mal pochopit ze ich hodinova mzda je ako mzda brigadnika v tescu.Ja toho brigadnika neodcudzujem a keby strajkoval by som ho podporila lebo zaraba malo . A podporim vsetky strajky v prospech obcanov pretoze doprajem kazdemu kto si to zasluzi. Od zaciatku tvrdim ze netreba bojovat proti lekarom im vobec nejde o platy ide im hlavne o dofinancivanie zdravotnictva a moj muz robi v akciovke. nemocnica je vyrazne v pluse , bola v 10 najlepsich hodnotenych nemocnic a chirurgicke oddelenie mojho manzela bola odcenene v prvej 5. ako . Ale kedze nieje ziadny zakon ktory by upravoval zakladny plat lekara tak dostavaju takuto almuznu.este chcem spomenut ze bol pan kontrolor a rozpraval s mojim muzom ohladom dodrziavania zakonnika prace a moj muz mu povedal ze pracuju 36 hodinovky tak on nato ze musime to nejako zakryt aby nemohol zamestnavatel dostal pokutu ze nedodrziava zakonnik prace.Cize chyba nieje v lekaroch ale v diere v zakone.

estterka
22. nov 2011

neviem,preco si myslite,ze to je take super v zahranici..
u nas ordinuje v meste pediater len v utorok-iny den ma clovek smolu,ak sa nieco stane,ide sa 80 km do hlavneho mesta do nemocnice na pohotovost. momentalne sa davaju k pediatrovi terminy najblizsie na 13.decembra a napr na odbery sa caka mesiac-pretoze sa robia len v utorky u nas.
ked ma lekar posielal na ORL,dostala som termin o ROK-teda som tam uz ani nesla,lebo mi uz nic nebolo. kamaratke este ani nezavolali,ked ma dojst na kozne,pretoze take cakacky su,rovnako mam kamaratku,ktora rodila pred 8 mesiacmi a ma nasledky po sekcii a tiez caka este stale na termin.
ked som bola tehotna a potrebovala som ist po potvrdenie o rizikovom tehotenstve ku gynekologovi,povedali mi,ze cakacia doba su 3-4 mesiace(bola som v 21tt) a bez tohto papiera by som musela makat a ohrozila by som svoje dieta,ktore sa aj pri kludovom rezime narodilo skor.
takze gynekologa som si zakazdym platila-termin 80 euro a 80 km od domu,dcera ma sukromneho pediatra a ked sme mali vaznejsie problemy,leteli sme na vysetrenie na slovensko.
to le mi nedalo zareagovart na to,ako sa tu stale spomina,ze v zahranici je to inak a lepsioe

irriss
22. nov 2011

@estterka 😉 🙂
souhlasim..a to u nas neordinuje cely utorok..ale jen 2 hodiny rano!!!!!!!!!!!!!!!
kontrola stitne zlazy za 5 mesicu..100Eur
krev za 2 mesice (220 Eur)
ocni lekar za 2 mesice=80 eur

a to jsou rozpocty na jednoho cloveka...a jen v rychlosti..jen jako pripojeni k
@estterka

ilijanka
22. nov 2011

@estterka a napríklad v Kanade, kam sa odsťahovala moja kolegyňa, tehotné ženy spadajú pod starostlivosť obvodného lekára, občas ich pozrie pôrodná asistentka, ku gynekológovi sa dostanú, len ak majú nejaké komplikácie, sono robí rádiologický asistent a určite nie pomaly každý týždeň a na požiadanie ako u nás, v Amerike na pohotovosti si Vás nevšimnú pol dňa, ani keď prídete napríklad s poruchou rytmu, ako ďaľšia známa, ktorú nakoniec napojili na monitor a odišli, keď sa jej odpojila elektróda a spustil sa alarm, sestra sa objavila za 10 minút, ak by to nebol falošný poplach, bola by dávno mŕtva, takže taká je realita...

estterka
22. nov 2011

@ilijanka u nas sa rovnako nechodi ku gynekologovi,ale teraz uz viem,ze hoci sa mi to nepacilo,tak navsetvy PA stacia a trikrat je ultrazvuk v nemocnici.
na pohotovosti som cakala s 5 dnovou dcerou 10 hodin!!! medzi vsetkymi dospelymi(ziadna oddelena pohotovost) a len zatiahnuty zaves,presne ako v telke v serialoch.

lauritka
22. nov 2011

tak prave preto si vazte co tu mate a neodsudzujte lekarov.

estterka
22. nov 2011

@irriss ono teoreticky tu mame zdravotnu starostlivost zadarmo,len nemame dost lekarov a preto sa neskutocne caka. k nam prilietavaju na sluzbu PA do porodnice z vedlajsieho ostrova-na 48 sluzby...a potom letia spat..
a to uz je na kazdom,ci vydrzi cakat alebo radsej si poriesi sam..a este sa ti statni lekari odmietaju s nami bavit,ked spomenieme,ze napr chodime len k sukromnemu pediatrovi.

estterka
22. nov 2011

@irriss a este si dovolili prist spravit z poistovne povinnu anketu,ako sa statarame o svoje zdravie a ako sme spokojni so sluzbami..

ajca123
22. nov 2011

Co peso, ministri by mali chodit po kolenackach 🙂 lebo ich platy su dost vysoke a na miesto aby riesily problemy tak chatuju na internete nebo si citaju noviny :(
A za to oni beru love ??????
Najomne neplatia,vyvazaju si prdele v drahych autech a maju aj soferov :(
A tie auta co maju nie su lacne.... A vyvazaju si prdele v sukromnych lietadlach ved keby si kupily letenku vyjde to lacneji ako sukromne lietadlo...
Nejradeji by som im dala ako plat max.700€ to by jim mohlo stacit...

eniko
22. nov 2011

@lucka1987 mozno som nelsedovala presne vsetko ale ak tvoj drobcek ochorie......ides s nim do nemocnice?...alebo len neviem na co myslis?

lucka1987
22. nov 2011

@eniko nie myslela som ze kam pojdem na obycajne vysetrenia rontgen ( u nas dali vypoved vsetci lekari z rontgenu) zrusili uplne nosovu usno krcne odd, a aj ocne odd zrusili.... gynekologicko porodnicke znizuju lozka, pricom uz aj tak je to tam moc preplnene.ako to pojde dalej? porusia kopec oddeleni, na ktore chodievame na vysetrenia (nastastie my zatial nie) tak som to myslela...

martinaxx
22. nov 2011

@eniko si zlatá ďakujem🙂

sanmari
22. nov 2011

@veve39 nevravim ze chodia len asociali na osetrenie ale u nas na vychode je ich urcite nadpocetne percento. Bezny normalny pracujuci clovek ide na osetrenie po 15:30 vynimocne a k tym do 15:30 sa oddelensky lekar nedostane . A urcite si to nezasluzia vsetci ale ja vravim cely cas ze je zle nastaveny system.Najlepsie by bolo keby bol bodovy system.Kazdy lekar by ziskaval hodnotenie a podla toho by mal nejake osobne priplatky ale hlavny plat si urcite zasluzia vyssi ako maju.a fest sa mi paci ako sa ista nemenovana skupina snazi ovplyvnit verejnu mienku na lekarov...

denduska
22. nov 2011

@kulinan prepac ale kde sa v tebe berie tolko nenavisti ☹ ☹ ☹
mimochodom porodnica v Banskej Stiavnici patri Pente tak ako cely minister a ako vsetko zachvilu..nemocnica v Ziline...Svidniku...a bude to pokracovat... 😒

lucka1987
22. nov 2011

tak mam nove info z nasej krajskej nemocnice v TN Úplne zatvorená bude gynekologicko-pôrodnícka klinika, novorodenecké, detské, ušno-nosno-krčné oddelenie, neurologické, pľúcne a rehabilitačné oddelenie... u nas v Pb ktohovie ako to bude... ale uz teraz veeeela vysetreni odkazuju na trencianku nemocnicu... a ked teraz aj tam to rusia? tak kam mam ist? 😕

alenka600
22. nov 2011

@sanmari
Ja si myslim, ze si lekari zasluzia viac a myslim si, ze ide o tazku pracu a nezavidim im ani trosku, proste nemenila by som.
Ale prepac, Ty si tu dnes poobede dookola pisala, ze Tvoj manzel ma VS a atestaciu a neviem co a lekari chcu len to co ostatni ludia - lepsiu moznost, ist za lepsim. Vsak ale nech iduuuuu!!!!!!
A pises, ze keby to Tvojho manzela nebavilo, tak uz ste v zahranici a uzivate si lepsi zarobok. No tak potom ste si holt ale vybrali - ked ma radsej pracu, co ho bavi, tak nech ju robi.
Niekto ma VS ale rozhodne sa, ze radsej bude robit pracu, ktora ho nenaplna ale pekne si zarobi. Niekto sa rozhodne robit pracu, ktora ho naplna, ale nezarobi podla predstav- A komu sa nepaci - ma dnes iks moznosti zmenit, takze?

pici
22. nov 2011

@kulinan tvoj muz dre na nenazratych lekarov? ja som myslela ze dre, aby ste vy doma mali...
ty si za akciovky, tak to potom chcem vidiet ako budes plakat kolko tvoj muz robi na pentu a spol.. hm? myslis ze ked to bude akciovka, zrazu sa vsetky diery zaplataju a bude fajn? isto nie... za vsetko si zaplatis, aby akciovky neboli v ciernych cislach a to len budes kukat...

kulinan
22. nov 2011

Takže čo sa týka tej nenávisti. Nič iné dnes neexistuje len to že lekári zarábajú málo, pýtam sa kde boli doteraz?????doteraz dostávali tísíce eur a teraz nič? či ako? Kde boli lekári doteraz, teraz nič iné neexistuje len to že pracujú pomaly za "minimálnu" mdzu, ja to nechápem. Doteraz nikdo nehovoril že je zlý systém....prečo? Prečo sa tolké roky mlčí, zadlžuje, premrháva a teraz zrazu lekár = boh a žiadne iné problémy sú neni. To nie je nenávisť, to je len to, či pozriem tu, noviny, rádio, tlač ....nič iné sa na slovensku nedeje - len problém lekárov....proste mám toho plné zuby. Doteraz spali na vavrínoch, ked Fico rozdával, vtedy sa nikdo nehlásil? že chce viac?
Čo sa týka penazí, takže ked má dať štát, teda pridať lekárom.....a manžel platí sociálku,zdravotnú a DANE!!! neprispieva? To čo ostane do domácnosti je zlomok, nerobme sa hlupe....že pracujeme len na seba,ale na kopec darmožráčov.....či to je penta, alebo kopec štátnych úradníkov....vlstne je to úplne jedno, čierna diera do ktorej sa leje kopec penazí a normalny človek len robí a robí ako blb. O to tu ide, Lenže platíme aj teraz a nič nemám, ked som po operácii na bolesť mohla len paralen, lebo som kojila, sestra ma odbila, že oni ho tam nemajú,nech si zoženiem. S rozšitým bruchom zabehnem domov. Vieš čo, ja si rada priplatím ked takéto veci nemusím riešiť. Tak či tak som musela volať mužovi, ten bol pri trojmesačnom synovi, ten zavolal taxikárovi,dal mu paralen, zaplatil mu a ten mi ho doniesol, ja som zliezla z 5 poschodia do zimy a zobrala si paralen....to je to čo je dnes dobré???dakujem. Ja nič zadarmo nežiadam....len chcem komfort po niečom takom ako je operácia.
Vieš čo? Je mi jedno komu patrí štiavnica. Robia tam ludia za pár šušní, nesťažujú sa,robia svoju robotu na 100% tak o čo tu ide?Tam sa majú akože sestry lepšie,alebo lekári? či čo si tým chcela povedať,nechápem. A ked bude patriť štátu, čo pre mna bude lepšie,alebo pre doktorov? Dostanú viac? To ma dosť zaujíma. patria pod žiarsku nemocnicu ale kvoli tomu som tam rodiť nešla, dovody som už písala.

sirinka
22. nov 2011

@lucka1987 a co bude s tymi sestrami zo zavretych odd?