icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

kulinan
22. nov 2011

Krásne to ukazovali v novinách, bohužial ludia budú umierať,je nám to luto. Tak to nemá chybu, ved sa to kludne môže obrátiť a oni budú potrebovať tu pomoc....neprajem,len predvídam....
Ludia umrú, lekári aj tak nedostanú čo chcú....to bude krásna vizitka slovenska....hlavne že sa vzopreli a dokázali si svoje....toto som ešte nikde nevidela

lencici
22. nov 2011

môj otec sa dnes vyjadril takto "hajzli, niektorí ľudia nemajú čo žrať a im je málo 300e? toľko niekto ani nezarobí."...trošku s ním súhlasím...

v555
22. nov 2011

@estterka mám veľa kamošiek v zahraničí a môžem povedať,že všetky do jednej chodia sem na kompletné vyšetrenia.Či už so zubami alebo so zlomenou nohou.Povedali len jedno" Zlaté Slovenské zdravotníctvo".To len tu si všetci myslia ako je fasa v zahraničí........nech skúsia 😉

ozujskova
22. nov 2011

neviete ako je to s trebisovskou nemocnicou?caka ma totiz komplikovany porod a mozno bude aj predcasny bojim sa ze ma nebude mat kto operovat 😢

kulinan
22. nov 2011

Ano, aj moja sestra z anglicka si dá zuby urobiť radšej tu, kamaratka z rakúska tiež a viete prečo? Lebo to je omnoho lacnejšie ako u nich - omnoho. A viete čo sa oplatí zasa nám? Ak potrebujete urobiť viac zubov - keramické, tak sa oplatí ísť na ukrajinu...a s cestou vás to víde za pár korún. Ja mam to štastie že moj zubar je ukrajinec a bolo to schopne uplatiť aj tu,tak som ušetrila cestu.
Ale niečo bude na tom, u nás lacno....v zahraničí si všetko platíte,ako to je možne? do kedy to tak bude fungovať? Je otázkou času, a platiť - pripoistiť sa budeme musieť aj my tu....
uvidíme kedy...........

pink_lady
22. nov 2011

@ozujskova v 19. tt "rodit" sotva pojdes, ale aby si nejakym komplikaciam a naslednej hospitalizacii predisla, hlavne KLUUD a vypni spravy 😉 ja dufam ze oni dostanu rozum ...sak, kde by isli robit ...nemyslim si ze na tych 2000 SLOVENSKYCH lekarov ci kolki to su cakaju niekde v CR ci rakusku, nemecku s otvorenou náručou ....a pochybujem ze si hladali a nasli niekde inde robotu ked tu dali vypovede...mozno par ano, ale urcite nie vsetci...a co pojdu 1.12. - na urad prace? pochybujem :D

v555
22. nov 2011

@kulinan len z čoho sa budeme pripoisťovať,keď už teraz pomaličky nemáme z čoho žiť........je to hrozné

olifcek
22. nov 2011

ako to nakoniec vsetko vyzera? ze opat na to doplatime len my? ☹

pink_lady
22. nov 2011

@kulinan no, proti pripoisteniu nie som...nieco by na tom bolo, zas tie odvody co odvadzame, to je strasne malo aj ked ma niektore za to ubicuju 😝 ale schvalne som si dala urobit vypis z poistovne ze kolko stala liecba za cca rok a pol pred porodom, tehu, porod, poporodna starostlivost....spolu to bolo cca 4000€...no tolko som v zivote nedala poistovni na odvodoch 😕

olifcek
22. nov 2011

@pink_lady ja pracujem.. teda teraz mam dva roky pauzu 😉 a este cca rok bude.. a;e pracujem od 18tky oficialne, od 16tky do 18tky to boli brigady...

no a pracovala som teda 10rokov, ak dobre ratam... vzdy som mala slusny prijem, a teda, dost mi slo na odvody, vratane poistovne.. ku lekarom nechodim takmer nikdy, len na preventivky.. cize.. ja bych brala aby si kazdy to, co odvadza, odvadzal do vlastneho uctu v poistovni a podla toho bacoval.

stari a chronicki chori ludia by sa riesili inak.. ale my, zdravi...

nejdem do toho rypat... som len zvedava ako to dopadne. a skoda, ze lekari nevidia, ze maju prehnane naroky na teraz.. i ked na druhej strane... ked sme vedeli pozicat grecku, nemali sme na to, tiez sme sa zadlzili... vlastne ani nie grecku, ako nemeckym bankam..

erika160669822
22. nov 2011

Dobry vecer dievcence.Zatvaraju Trenciansku nemocnicu ktora tu bola v okoli najlepsie vybavena co sa tyka novorodeneckeho oddelenia.Z Piestan,z Myjavi z Banoviec,z Dubnice a neviem este odkial sem viezli rizikove deticky.Mne tam zachranili a vychoblali 1060g a 36 cm chlapceka je to hrozne lebo kde su taketo deticky budu zachranovat?Samozrejme zase detske a deticky budu na to doplacat.No nadavam aj ja a ked mi ochorie syn bude treba ist s nim do Povazskej je to nieco hrozne a nedomyslene.

pink_lady
22. nov 2011

@olifcek ale aj ked mas slusny prijem tak z toho nejde celych 19% percent na zdravotnu poistovnu...pokial nemas zdravotne problemy a inak dr nenavstevujes tak na porod ti tie odvody stacit mozu ... 😉 ale ked uz sa vyskytnu problemy...no...ja neviem... 😅

sanmari
22. nov 2011

@alenka600 no pises ze vsak nech len idu.A ked chcu ist tak ich vsetci odcudzuju ze dali vypoved. A co ze dali vypoved.je to ich slobodne rozhodnutie, pan minister o tom vedel a tvrdil ze je nato pripraveny tak neviem kde je problem. A este pises ze moze ostat za maly plat ak ho to bavi ale ten jeho plat uz vzhladom nato ze ceny isli hore a neviem co vsetko islo hore nestaci ani na zakladne potreby kedze mame male dieta, ktore vyzaduje vdaka potravinovej alergii( soja, bkm, lepok) kvantum nahrad na ktore nemame narok kedze moj manzel pracuje .A este mensi dodatok jedno mliecko mala skatula nas stoji 77 eur vid cennik neocate advance plna uhrada , kedze nam neschvalili vynimku , lebo vsak manzel pracuje. Od zaciatku tvrdim ze toto nieje o platoch lekarov ale aj o nas , vas pacientoch, ved prave oni lekari bojuju o zmeny v zakone . o dofinancovanie zdravotnictva . A k predaju nemocnic na akciovky su proti lebo stat chce rozpredat vsetko co ma napr.skupine nemenovanej, ktora potom robi so zamestnancami ako s handrami. Ak stat rozpreda aj nemocnice tak to akokeby predal nase peniaze. Keby sa radsej zmenil zakon o tom aby poistovne uhradzali realne naklady a nie len cast nakladov. ...

olifcek
22. nov 2011

@pink_lady idu itak nekrestanske peniaze na zdrav. starostlivost.. od kazdeho z nas.. kazdeho, co pracuje.. je to smutne, ze itak doplacame za vsetko.. vo vela veciach sme nastaveni ako na zapade, len platy mame prudko vychodne.. 😒

lauritka
22. nov 2011

SK je jedna velka cierna diera, stracaju sa tu neskutocne peniaze. 😒

pink_lady
22. nov 2011

@olifcek 😅 nekrestanske peniaze? vies kolko sa plati v zahranici len za obycajne kvapky do nosa odkaslu v lekarni? aj 20€, navsteva lekara 80€ len tak fuc...ale to nechcem porovnavat...tiez som pracujuca,,,,nebudem tu pisat svoj zarobok ale poviem priklad...zarobila by som napr 800€, z toho 20% =160%...zo 160 € ide nejaka ciastka povedzme, 40 € - mozno menej do zdravotnej poistovne...za rok to je 480€ ...to by nestacilo ani na poporodnu starostlivost o mojho syna ktory bol nejaky cas v inkubatore (poistovna to vykazala na cca 600€)...takze toto sa mi ozaj ako nekrestansky peniaz nezda...ale o tom tato tema nie je takze to tu nebudem rozvadzat 😉

olifcek
22. nov 2011

@pink_lady ani ja to tu nejdem rozoberat... nema to vyznam.. nemali by sme porovnavat neporovnatelne.

martina2001
22. nov 2011

@ozujskova trebišov je akciovka už, čiže v pohode. Ja som tam rodila už v lete a bola som spokojná nadmieru

alenka600
22. nov 2011

@sanmari Toto je dost o emociach. Jasne, ze ludom - ludovo povedane "kole oci", ze si niekto pyta vyssi plat. Ano, vsetci si zasluzia viac (hehe mozno okrem tych co sa im pravidelne zvysuje - politici + poslanci 🙂
Ja lekarov neodsudzujem za to, ze dali vypovede, naopak to "nech idu" myslim aj v dobrom - a teraz nech sa nikto neurazi, naozaj to myslim konstruktivne - pracovny trh v medicine treba trosku inac nastavit/prevetrat. Lebo je to fakt kvantum ludi, ktori studuju a vzdelavaju sa a travia tym kopu casu a energie, ale ta flexibilita je dost obmedzena (nie ze oni su neschopni, ale v porovnani s pohybom prac. sil v inych oblastiach je to velmi stabilne - proste system tak funguje, nie ze lekari by boli hnili). Preto sa mi aj trosku nepaci, ze trosku fnukaju "ale ved som tak dlho studoval a take tazke to bolo atd". No dnes je uz taka doba, dnes nikomu nepadaju pecene holuby do ust....ocakavat nieco "za zasluhy" je naivne.

vejinka
22. nov 2011

boze baby oni chcu poodiatych 7 eur na hodinu..to sa vam zda tak moc??? vsade pisu a rozpravaju o priemernych platoch ale nepisu o tom ze lekar robi aj vyse 100 hodin mesacne nadcas to uz nikoho nezaujima samozrejme ze ked robim tolko ako oni mesacne tiez budem mat ten plat taky isty...ale zaraza ma ze nexcu ustupit ved oni pozaduju za pracu placu ako kto kolvek iny. ja sa velmi bojim co bude v decembry a po novom roku ak nebodaj bude mat niektore s mojich deti uraz a v nemocke mi ho neosetria lebo tam nebude mat kto osetrovat ..speje to do katastrofalnej situacie a ak sa nespamataju tam hore ..tak to dopadne aj na nich ..nikomu neprajem nic zle ale pan uhliarik asi bude musiet mat nejaky problem ktory bude vyzadovat urgentny zasah aby uznal ze tym jeho pocinanim ohrozuje celu populaciu slovenska!

pici
22. nov 2011

@kulinan ale nedramatizuj uhliarik sa cely cas smial ako sa sem v pohode dovali pol ukrajiny robit. tak kde su ? no nikde... a nikde nikdy ani neboli.. bolo to len bubu aby sa lekari stiahli... lebo udajne sa mozu strcit a na ich miesta dojdu iní rovnako kvalitní a este budu aj spokojní s ich platmi.pytam sa kde v riti su?????? mali na to dva mesiace. preco ich davno neprijali a nezaplnili tak miesta tích ktoí dali vypovede?

v555
22. nov 2011

@pici lebo žiadni nie sú 😉 😉 😉 ani ukrajinci ani číňania ani nikto,pár lekárov túto situáciu nezachráni

kulinan
22. nov 2011

@pici
kde majú schopných riaditelov v nemocniciach tam aj lekári sú. Toto podcenili riadetelia nemocníc, mali konať v momente kedy mali vypovede lekárov, nie čakať.
Ak sa niečo stane, ja na mieste lekára by som s takým pocitom žiť nevedela,ale to je ich vec. Oni budú kludne spávať, ja tiež. Nemám strach....ak by sa niečo stalo, vyvodím dôsledky, nech si idú tvrdo po svojom, tak to tu aj bude vyzerať.
Nikdo z vás mi neodpovadal, kde boli doteraz? Táto situácia je tu dávno, prečo teraz????????????

pici
22. nov 2011

@kulinan o com stale tocis? kazdy clovek ma narok na vypoved, to je jedno aka profesia.na to je vypovedna lehota, aby si zamestnavatel nasiel adekvatnu nahradu... uhliarik prvy cavoval ze neni problem... tak potom? bud sa dohodnu a neni problem alebo sa nedohodnu alebo uhliarik sem dovali tu armadu spasy ktora odpadne z prilezitosti robit na slovensku statneho lekara za 4,7 na hodinu.. aky problem? zvalit to na lekarov je najjednoduchsie...

pici
22. nov 2011

@v555 jasne ze nie su.. to len uhliarik zije asi na inej planete ked si mysli ze sa sem v momente dovali 2400 lekarov

czechzuzanaba
22. nov 2011

@kulinan co to je za otazku, preco teraz..........kdyz se ti ta situace nelibi, tak lepsi ted, nez nikdy, ne? 😕

lauritka
22. nov 2011

😀 😀 😀

sanmari
22. nov 2011

@kulinan odpoviem ti kde boli doteraz...doteraz pracovali starsi lekari , ktory sa nevzdelavali tak ako mali cize nepotrebovali peniaze na vzdelanie a ine. Okrem toho bola valorizacia platov asi v kazdom odbore uz okrem lekarskych odborov. A isli hore ceny, islo hore vsetko a platy lekarov su fakt na hranici unosnosti prezivania. a dosledky co vyvodis sa uplne smejem natom? Co lekar nemoze dat vypoved??? ake dosledky ? ma teraz napadlo ze asi som ti mala tiez nahlasit ked som davala vypoved tak ta len prosim proti mne nevyvod dosledky...🙂 hi hi hi

lauritka
22. nov 2011

situacia sa zhorsuje z roka na rok, asi nikto necakal, ze po prijati eura sa kriza este prehlbi, takze preto teraz, lebo to je coraz neunosnejsie, a nie len pre nich....

vejinka
22. nov 2011

ja uz nemam slov..vazne proste neskutocne podcenili situaciu a teraz sa budu zotpovedat ale nie lakar! ale tam hore ti nenazranci ktorym je nemyslitelne aby pridali ludom na ktorych tak velmi zalezi..ale ok fain som zvedava kto si zoberie za vinu ked matke umrie babatko lebo nestihli prevoz..alebo nejaky uraz ktory nebol okamzite osetreny a dotycny vykrvacal..uz len vtedy budu zaloby..a sudy sa nezastavia niekolko rokov...toto chceme?? boze dobrotivy nedopust to.