Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@labaga myslím,že konal, ale sa nedalo dohodnúť...to je podľa mňa vydieranie, už im aj ustúpili aj navrhli pekné zvýšenie, ale zdá sa že im nestačí, myslím,že toto by mala riešiť nová vláda, hou dohovorila som, nikoho sa nezastávam, chyba je na oboch stranách, celá ekonomika je v ťahu,,,nie len zdravotníctvo,,,robila som za malé peniaze ťažkú prácu a je nás takých veľa 😉
😝 😀
@katarina104 Kati v tomto mam iny nazor. Lekari dali vypoved legalne, ako kazdy iny zamestnanec, len ten hore na ministerstve, ze natahovanim situacie do krajnosti donuti lekarov stiahnut vypovede. On je sef zdravotnictva a on by ho mal vediet, ako spravny manazer viest. Ono to tak byva, blby manazer= nefungujuca firma 😒
@labaga no povedali,že ľudia zomrú ak nebudú mať lekára, a ak nebudú mať pekára, kto im napečie chlieb?hm, no len aby nepomreli skôr ako ochorejú 😀
@cecil36 ja im to neberiem, ak majú lepší zárobok inde nech idú, koľký musia pracovať v zahraničí aby uživili rodinu
@katarina104 to akože memorandum - inač hodnotu to ma ako slohova praca študenta strednej školy napísaný na veľkej prestávke. záruky -- žiadne, akože ON zavazuje riaditelov dvihnut plat 🙂 😠 🙂 🙂 🙂 asi tak ako sestram 🙂 🙂 dojde k inflacii a čo potom zas na 20 rokov vystarane... a návrh typu toto musite podpisať????? kde sme
@katarina104 ale no tak o čom je prirovnavanie ku profesiam ako pekar smetiar... iste že su doležite, lenže lahko nahraditelné, v podstate kde kým. v podste chlieb viem napiecť aj sama, lenže so zápalom sl.čreva si ty neporadíš, ani s polytraumou - v tom je problem
@katarina104 lenže za 600 eur tu ukrajinec nepríde... ak už ma povolenie tak radšej nemecko .. s iným platom, v tom je problem.. najivne si myslieť že je to tak atraktívne že sa tu niekto pohrnie
je to ťažké a bude to ešte horšie 😔 každý si musí utiahnuť opasok, ináč to nebude dobre,,,,papa
a este k tej hipokratovej prisahe. treba si ju precitat celu, nie citovat len urcitu stat. a keby uz islo o nu, tak to je taky skor historicky odkaz z tych cias a take memento pre vsetkych lekarov. ale realne ju nik nesklada, neprisaha. kazdy skladal univerzitny slub, ale nie hipokratovu prisahu
moja kolegyna ccela dosiahnut zvysenie platu..nevedela co uz pre to spravit, oznamila, ze odchadza do dochodku, mala na to uz podmienky...myslela si, ze ju budu prosit aby ostala, roztrubovala kade chodila, ze ved ONI pridu na to, ze ona bola najlesia a bude im chybat, bola presvedcena, ze ju nepustia,lebo je nenahraditelna...sefka jej na to povedala...v poriadku lydka, maj sa pekne...a dovidenia, nebavila sa s nou...nechcela jej zvysit plat, tak sa nenechala vydierat...nasla novu kolegynu, ktora prestupovala z nohy na nohu, kedy uz moze konecne nastupit k nam.....s lekarmi to malo byt spravene tak isto....ministre sa mal zachovat ako chlap a stat si za svojim...
😀 😀 😀 😀
stojí za prečítanie http://mrazik.blog.sme.sk/c/281396/Zdravotnicky...
@katarina104 no neviem dokedy utahovat, az kym sa neprelomime na polovicu ? 🙂
No lekár ktorý šiel študovať medicínu kôli tomu aby pomáhal druhým určite výpoveď nestiahol.A všetci tí ostatní bohužiaľ šli študovať na medinu kôli tomu,že lekár dobre zarába a on chce tak isto.A bohužiaľ im to nevyšlo.A kôli tomu majú nevinní smolu.Neetické,nemorálne a s nami narábajú ako s handrami.S kto nieje akútny prípad dovidenia ešte viac,lebo nikoho nezaujíma,že napr.moja dcéra sa nemôže poriadne najesť,že oddalovaním operácie si už nemusí na nové podnebie zvyknúť a nebude pekne rozprávať.Následky na celý život.Ďakujem lekárom a ona im určite podakuje,ked bude väčšia
z tých lekárov už fakt nemôžem..bez úplatkov sa ani nepohnú a 300 € navrch im nestačí..nech sa páči môžu si to ísť vyskúšať do zahraničia..
už mi to vôbec nepríde, že je to boj za nejake práva, ale skôr im ide o to, získať status "nadčloveka" v tejto spoločnosti..a každy koho poznám sa od nich vracia iba znechutení..a teraz, ked si uvedomili, že nie su taki nenahraditeľní, a na vzatie výpovede späť treba aj súhlas nemocnice, začnú trvať natom, že musia byť zaradení na pôvodné miesto..ani jedneho takeho vydierača by som nevzala nazad
Ministra by som zo vzniknutej situacie nevinila ako jedineho. Lebo dohoda moze vzniknut, len ak sa chcu dohodnut a robit ustupky obe strany a Kollar (umyselne pisem bez MUDr. lebo on svojim spravanim stratil pravo nazyvat sa lekarom) sa nechce dohodnut, on vydiera. A vydieranie je trestny cin a pouziva deti, chorych a starych ako zivy stit a slusny ludia to nerobia. Jeho grobianske a sfanatizovane spravanie radsej ani komentovat nebudem. Otras!!! Chudaci lekari, krasny obraz o nich spravil, ze im vobec neide o fungovanie zdravotnictva, len o ich plat o nic ine. Na zaplakanie 🙄
@labaga Keby sa ťa to osobne dotýkalo ako nás bohužiaľ mala by si iný názor.A keď sa tu dnešným doktorom nepáči plat ani to zvýšenie 300eur,ktoré si určite právom zaslúžili(o tom nepochybujem)majú sa zbaliť a ísť do zahraničia,kde ich viac docenia.Ale nie tak aby ohrozovali nás a naše zdravie.To je NEETICKE a vydieranie,je to hanba,všetci čo nestiahli výpoveď sa môžu hanbiť a naplula by som im s Luckou do tváre.A keby sa im stala nebodaj taká situácia,verím tomu ako by s vrecák vyťahovali 10tisíce eur a zaplatili si nadštand.starostlivosť niekde v zahraničí.Bohužiaľ ja na to nemám.Niesom LEKAR ☹
ide im len o to, že ak prejdu nemocnice na akciovky, tak prídu o osobné príplatky, ktoré im teraz možno siahajú až do výšky ich platu.. ak budú z nemocníc akciovky potom im ostane len základný plat a ten im nestačí, preto ho chcú mať vyšší... doteraz im nič nechýbalo keď mohli cuckať štát, ale nech si skúsia ako je to byť živnostník a zarábať si na seba ... ja doprajem každému, nech majú aj miliónové platy, ale nech sa tak aj správajú.. nie, že príde človek k lekárovi a má pocit, že ho otravuje, keď potrebuje jeho pomoc. a nakoniec zistíte, že vám predpísal antibiotiká, ako 20 pred vami, ktoré ani nemuseli byť a pošle vás domov..samozrejme česť výnimkám 🙂 a najkrajšie na tom je, že tí, ktorí sa akože za nás hore bijú sa len krásne tvária, aby sme si mysleli, že si zaslúžia peniaze z našich daní a ešte nehovorím aké výhody.. teba odbory pošlú na trápnu dovolenku niekam do chatiek v objatí stromov a oni si užívajú na kaštielikoch a zámočkoch .. ale čo už možno by som bola rovnaká, keby som bola na ich mieste ..nezávidím, len keby aj ľudia mali aspoň trošku z toho čo oni.. a najviac sa mi chcelo s prepáčením grcať, keď človek, ktorý zarába minimálne 3 000 €, dá matke s dieťaťom rodičovský príspevok 190 € .. fuj, že mu nie je hanba.. a ešte to odôvodniť, že si môže zarobiť? no nech to skúsi pán minister s polročným dieťatkom.. je to veľmi smutné 😢
nie kazdy lekar je bohac, su aj taki, co ziju v byte a nemaju ani chatu. mozno ani auto.
zaujimave, ze kazdy tu nadavte na lekarov, ale na politikov nie. oni maju pravo mat take vysoke platy a este sa obohacovat na ukor obcana ?? ved sa tam prelievaju miliony, o tom nikto nehovori, ze 😖
@suem maš problem pochopiť že plat lekára je taký aký je? že sa bavíme o nemocničných bez sukromných ambulancií? že plat 590 eur v čistom za 150 hodin práce je neadekvatne ohodnotenie??? este raz ti poviem že je neetické jednanie ministra ktorý to uplne podcenil, a potom hodil - nie hodil on len slubil že 200 a neskor možno 100.

lekar z pekárom 🙂 🙂 🙂