icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

cecil36
23. nov 2011

@anicka26 mna sa to vzhladom k vysokemu stupnu tehu tiez osobne dotyka a napriek tomu som na strane lekarov a odsudzujem ministra za absolutne nekompetentne spravanie, neriesenie situacie skor a trubenie volovin do sveta, ako sa sem zastupy lekarov hrnu.

labaga
autor
23. nov 2011

@labaga UNM-MARTIN
23.11.11
TAKZE AJ V MARTINE OD PONDELKA SA RUSIA VSETKY PLANOVANé OPERACIE, OPERUJE SA IBA URGENT NIC INE

anicka26
23. nov 2011

@labaga to je plat začínajúceho lekára.Po 3 mesiacoch ide vyššie a verím,že pod 1000eur nemajú.Ale ani ked by mali všetci 600 nemajú právo sa zahrávať s ludskými životmi.Nech odchádzajú postupne za lepšími podmienkami,ale oni len bububu zastrašovať.Toto sa nerobí a kto dokáže mávať zo životmi nemá svedomie...Pohltili mu ho peniaze ☹

cecil36
23. nov 2011

@lauritka 😀 , ze z helikoptery 😀 , a vidis, zas by si spravila na rozdiel papalasov dobry skutok. Z tej helikopterry sa da na to mäsko aj slintat a tym zavlazit podu 😀 Asi sa k tebe pridam 🙂

suem
23. nov 2011

@labaga 590 v cistom za 150hod. bol podla informacii uverejnenych v mediach plat absolventa, bez atestacie a to sa nehnevaj vie taky lekar spravit menej ako zdravotna sestra. Ta aspon krv odoberie a pichne injekcie. V takmer ziadnom odbore nemaju absolventi bez akejkolvek praxe vyssi plat. Mimochodom hovorkyna je na ministerstve 1 s praxou a pracuje urcite ovela viac ako 150 hod., lekarov je blud a poniektori by si ani lekar nemali hovorit. Tak neviem preco nemaju byt odmenovani podla atestacii, praxe, odbornosti - to ti pride normalne? 😲 To nech sa zacne kazdy lekar porovnavat rovno s moderatorom hlavnych sprav, ved ten ich iba precita ...

irriss
23. nov 2011

@labaga
ale to ma vcetne intimniho pradla..musi prece reprezentovat 😉

lauritka
23. nov 2011

praveze vela dobrych mladych lekarov zial uz davnejsie do zahranicia odislo... mala by tu byt prave snaha si ich udrzat na Slovensku....

anicka26
23. nov 2011

@cecil36 prajem ti aby sa ti narodilo zdravé bábätko,aby si ich nepotrebovala,lebo ak náhodou sa niečo stane ako napr.mne a pri pôrode zistíš že niečo nieje v poriadku a o tvoje dieťa sa nebude mať kto postarať budeš to naozaj vnímať.Ďakujem bohu,že sa naša malá narodila v apríli,lebo si neviem predstaviť čo by som zažívala.Na margo lekárov,prajem im väčšie platy,sama by som im pridala keby som mala viac ako tých 190eur.Ale toto sa nerobí,ide o ľudské životy.To si tu labaga asi neuvedomuje,a je vás viacej takích.Prajem vám aby ste tích doktorov naozaj nepotrebovali v najnevhodnejšiu dobu 🙄

irriss
23. nov 2011

@lauritka
nezapomen se uz ted rozhodnout o tom, co "potom.."az nebude treba jist a pit.

ja uz mam promysleno, protoze misto na hrbitove nejen ze nebude, ale pokud bude, bude nemozne ho zaplatit a to bude uz i misto na Mesici vykoupne milionari..
ja mam prani: do male urny a nechat se vozit na stridacku myma detma..mesic u jedne a mesic u dalsi..a chci byt smerem TV..abych se nenudila 😉

lauritka
23. nov 2011

@irriss 😀 😀 😀 tak to mas vymyslene skvele. neviem, ci uz vobec na urny bude, staci kartonova skatula- 😝

cecil36
23. nov 2011

@anicka26 ale mna sa to dotyka aj teraz, kedze musim ist cisarakom, lebo inak sa neda. Takze bat sa bojim, napriek tomu si nemyslim, ze je to chyba lekarov.

cecil36
23. nov 2011

@irriss 😀 😀 😀 😀

anicka26
23. nov 2011

Nech ti to všetko dobre dopadne...Napriek všetkému máš šťastie,že cisarák máš plánovaný,ten už ti nejaký lekár spraví.Otázka je čo taka mamička s rozbehnutým pôrodom v nemocnici bez anesteziologov a zrazu nutný akútny cisársky.Mama s dieťaťom po čase mŕtva.Toto si tí lekári berú na svoje plecia.

lauritka
23. nov 2011

myslim, ze to az take zle to nebude.vlada si to nezoberie na triko, ze jej budu umierat danovi poplatnici, ved z koho by dolovali dalsie peniaze..... 😕

estterka
23. nov 2011

@hajanka zas aby si si nemyslela,ze sa spravaju k platiacemu pacientovi inak na slovensku;) rovnako neprijemny je ten personal. ked som isla zaplatit komplexne rozbory do labaku,tak som ich tym vsetkych strasne otravovala a vrchol bol,ked mi nechceli dat vysledky a volali lekarke,ci mi to mozu dat-krvne testy mojej dcery 😕 😲
ide o to,ze aj ked sa k tebe spravaju ako spravaju,vysetria . necakas ako u nas. mas lekarov k dispozicii. ked malej zistili nieco na oblicke a musela neskutocne dlho cakat vzhladom k zavaznosti diagnozy,tak na slovensku lekari,co som mala na telefone nechapali. ze proste s takym podozrenim to ide poklusom na slovensku vsetko. a ked som im pisala,co tu robili s nami,tak ti lekari u nas ani neverili. to sa neda tuto do nejakeho prispèvku ani zhrnut,to je uz na knihu. najhorsia nocna mora je,ze sa nam tu niekomu nieco stane a budem potrebovat lekarsku starostlivost.. ale zas chapem aj co ty myslis,lebo ked tu niekedy citam,ako sa spravaju v nemocnicicach sestricky a tie neskutocne vyzity na slovensku,hlavne po porode. len potom je ale otazne,ci radsej pri niekom,kto sa fakt o teba postara znesies jeho spravanie alebo budes radsej,ak je nemocnica mila k tebe,dostanes plienky pre dieta,super stravu ale uskodia tebe alebo este horsie,tvojmu dietatu. a ked prides na pohotovost 80 km do nemocnice,ze tvoje dieta cika krv,tak ta poslu domov,co otravujes s blbostami,ze su dolezitejsie veci..lebo po tom,co som sa rozpravala slovenskymi lekarmi,a ver mi,ze ich bolo dost,som si takmer ista,ze na slovensku by ma takto domov neposlali z pohotovosti ..

januska191
23. nov 2011

@lauritka vlada si to nezoberie na triko, ale lekari....

anicka26
23. nov 2011

Lekárom je to jedno...Väčšine.A ak si zoberiem ako sa ku mne správali počas tehotenstva,že idem na ultrazvuk,lekár čo zarobí určite viac ako 600eur pomrví 2 min.po bruchu a povie všetko je v poriadku,vydá 3D fotku za 5eur na ktorej nieje nič vidno,lebo vraj je malá zle otočená a narodí sa dieťa čo nieje v poriadku,upsss...Aj taký lekár si zaslúži zdvihnúť plat?

irriss
23. nov 2011

@estterka
@hajanka

Trosku od tema, ale stale na bazi soukromeho a nesoukromeho..
neco jako v garanci a bez garance..
Vcera jsem vyhodila opravare, ktery se choval absurdne, necekala jsem ho a vynadal mi, ze mam na sporaku hrnce (dovarila jsem prave obed dcerce co prisla ze skoly)..
shrnul mi veci z linky jako delaji ozralci na baru..a polozil tam (mezi chleba a potraviny)svoji spinavou kabelu s nahradnima dilema..
nadaval, ze nevi, kam si ma povesit bundu...
zacal rozsroubovavat nahore (jako mimule) ja na to, ze ne..ze mel se podivat na el. trobu, ze mi nefunguje ohrev zezdola..on ze ne..ze temperatura je ok..ja na nej, ze celkova, ale to neznamena, ze zezpoda funguje termometr..odmitnul se se mnou bavit, ze prej preci nebude rozmontovavat vsechno, ze staci, kdyz hreje......tak jsem mu rekla, at vypadne..
Kdyby to byl soukromnik - a zbozi by nebylo v garanci - tudiz oprava zdarma..urcite by mi cely sporak olizal a trvalo by mu to pri hodinove odmene aspon 3 hodiny 😖 😖 😖 😖

labaga
autor
23. nov 2011

@suem 1000 v čistom tak s 240 hodinami 🙂 🙂 fakt si mimo ked si mysliš že je to take super. takže hlavu dole, ohnut chrbat stiahnut chvost??? tak si to predstavuješ?

labaga
autor
23. nov 2011

@anicka26 o ludske životy?,?? toto si neuvedomuje minister..... otazku treba smerovat vedeniu nemocnic.. cele dva mesiace su výpovede podané. minister splietal že nahradí ukrajincami... ale nič sa nedeje. jedna nemocnica po druhej ruší pl.zákroky, maju zakaz príjmat. vsetko v televizii a rádiu nepovedia aby nevznikla panika

labaga
autor
23. nov 2011

anicka26
23. nov 2011

@labaga niesú schopní ani zavolať pacientom že operácie sa odkladajú.Tak ludia chodia ako blbci...Panika...Myslím,že minister zato nemôže.Naozaj im nemá s čoho pridať,je to proste tak,všetko na slovensku vykradnuté,tak s čoho im má dať?A lekári hazardujú zo životmi.A pohadzujú si pacientov,pre peniaze?

eniko
23. nov 2011

pocas tehotenstva som bola hospitalizovana nie jedn krat...mala som izbovu lekarku, ktoru okrem mna snad nevedel ocenit nikto iny...a pritom tam boli tehotne s vacsimi problemami ako ja....izbova lekarka bola starsia pani, mala, tucna, skareda, malovla sa ako pinokio, nesrandovala s pacientkami, neusmiala sa, ALE....chodila za mno kazdu chvilu ci uz mam vysledky(cakala som na cez telefon), ci s anemam horsie, ci sa citim dobre, ci nemam nejaky ny problem....proste sa o mna starala...takto si predstavujem lekara, hoci by ten malinky usmev neuskodil...takymto lekarom by som plat zvysila bez mihnutia oka...na druhej strane pri porode ma vysetril lekar, (ktory mi v ten den robil poradnu a poslal na prijatie.)..proste vysetril ma, tak ako sa to pri porodoch robi niekolko krat a sestricka sa ho pyta, ci ma odrodi....on dvihol obocie..JA? ja nie som jej lekar....A ODISIEL......chapete, odiesiel z vysetrovne bez toho aby hocico ine povedal, urobil, zavolal ineho lekara alebo aspon sestricke povedal, co ma so mnou robit....tak takemuto lekarovi by som aj diplom zobrala, nie en plat nezvysila....a stavim sa, ze je medzi strajkujucimi.....

fukylove
23. nov 2011

mna uz zacina stvat, ked tu citam, ze lekari su nestastni - lebo nedostanu ziadnu garanciu toho, co by si aj vydobili...

a od koho chcu istotu? od vlady, ktora padla a funguje viac - menej provizorne? ved oni im akurat tak slubit mozu... no garanciu neda nik... nemaju ako... ved vlastne uz akoby ani neboli....
preto napr. ja fandim ucitelom, ktori pochopili... ze cokolvek teraz vydobiju, tak to vsetko moze v marci ist do kelu... ked sa zmeni opat znova vedenie nasho statu.... doplo im, ze je to boj s veternymi mlynmi... a ten boj by opat zacal po volbach...

veronkaj
23. nov 2011

nedá mi nenapísať názor už som čítala všeličo tu je môj názor.
- lekári ked skončia školu nevedia dokopy nič, praktické znalosti no jediné čo im ostáva je učiť sa tak ako všetci čo skončia školy a samy nemôžu robiť žiadne rozhodnutia, všetko musia konzultovať
- sestry sú pre ne kým sa naučia dosť podradné lebo oni sú lekári, nevedia však ani krv zobrať a pod. a po čase sa naučia ceniť prácu sestier, bez ktorej by boli nič, pretože ona ich upozorní na veľa vecí čo nemôže vidieť lekár ked tam nieje a ona sa hlavne stará o pacienta
- áno majú v rukách naše zdravie ale vyštudovali a stále sa vzdelávajú a plat, zariadenie, priestory a všetko majú z daní daňových poplatníkov teda aj nás
- ked prídeme k nim niektorý sa správajú otrasne niekde česť výnimkám sa dá nájsť aj ľudský prístup
- to čo robia je hnusné vyjednávanie, pretože sú si vedomí že zdravie je riskantná vec, ale
- prečo vyjednávajú na úkor pacientov, ktorý poctivo platia odvody, to že ich poisťovňa delí a míňa ako míňa - nech riešia s ňou
- prečo má doplácať a obávať sa človek ktorý si plní povinnosti a maká, a platí
- lebo majú odbory ktoré sa za nich postavia , lebo vy v práci ked poviete že chcete vyšší plat lebo inde niekto zarába vo svete na vašom mieste - a nemusí to byť len v zahraničí - inak - viac tak vás vypoklonkuje nech sa páči môžete ísť tam
- ked takto budú vydierať pekári, šoféri, elektrikári, údržbári, učitelia, každý kto má odbory aby sa za nich postavil padneme na hubu všetci a odnesie si to každý znás pretože sa tomu druhému skladá na plat
- v malých firmách , malý živnostníci , soc. odkázaný tí si nemôžu dovoliť vyhrožovať lebo nemajú komu a padli by ešte hlbšie ako sú,
- vláda by mala začať od seba , - prispôsobiť výdavky stavu štátu a nie si stále brať v akej kolvek forme, volakedy bola jedna poisťovna a tak nemala každá náklady na budovy, správu..... a išlo to,
- lekári majú plat oficiálny a neoficiálny a dobre vieme aké je pravidlo obálok a podobne - nájdu sa aj výnimky.
- mne sa tiež znížil kvôli kríze plat na min. mzdu a každé ráno skoro vstávam a makám lebo mám dieťa čo musím uživiť a počítam každý cent, a naotázku o plate nepáči sa chodte
- mám použiť svoje dieťa ako nástroj na vydieranie lebo aj to zraňujúce tak ako zdravie tak ako životy
- neodzrkadlí sa to len rušením plánovaných operácii- čaká na ne množstvo ľudí, detí a pre nich bude život ďalej o dosť horší a hoci platili celý život sú v rukách vyjednávača
- dotkne sa to ambulancii, dlhodobo chorých a následne rodín, ktoré budú musieť pretrvávajúce zdrav. problémy, mnohým pohrozia výpovedou pre absenciu, mnohý nebudú môcť vykovnávať svoju prácu lebo čakajú v poradovníku, mnohý sa poradia nemusia dočkať

kuratenko80
23. nov 2011

@aduskatt presne tak, kolko ludi je v takej situacii. Ze aj ked vie, ze ho v praci zneuzivaju, nemoze nic povedat, lebo by o nu prisiel. a tak je radsej ticho.

heln
23. nov 2011

nečítala som diskusiu, ale mám potrebu niečo k tomu povedať....
ja chápem opodstatnenosť ich požiadaviek ale,
moja mama mala niekoľko rokov určitý problém, obvodný lekári ju vždy odbavili s tým, že jej nič nieje a že si vymýšľa, nedávno bola na výlete v čechách a prišlo jej zle, tam jej určili na pohotovosti presnú diagnózu s tým, že to má od narodenia, začala to riešiť a potrebuje operáciu,
ale lekár ktorý by ju mal operovať dáva výpoveď...... a ona má teraz robiť čo??????
my s manželom pracujeme v sociálnej sfére, ja si robím druhú vysokú školu a plat sa nám za tri roky nezvýšil, za to sa zvýšili dane, ceny.... máme aj my ísť štrajkovať?

kuratenko80
23. nov 2011

@januska191 No zasa ale treba povedat, ze nie je policajt ako policajt. Su taki co ozaj riskuju svoj zivot, ale su aj taki co nie a maju moznost ist do dochodku este ako mladi. Kdezto taka sestricka musi makat aj 12-ky a do dochodku kedy ide.. vsak v urcitom veku to uz nezvladaju, aj tie by mali odist do dochodku omnoho skor. Vela si ich domov nosi same virusy co schytaju v nemocnici a aj tak musia chdit do prace. Nesedia na zadku v teplucku ako mnohi policajti.

heln
23. nov 2011

@kuratenko80 k sestričkám, nie ako reakcia na Teba 🙂 ...... sestričky to majú podľa mňa horšie, sestrička vyštuduje, zamestná sa, dostane základný plat, po roku, alebo dvoch si musí spraviť prvú akreditáciu a až potom jej zvýšia plat, po ďalšom roku si musí spraviť druhú akreditáciu...... a tak ďalej...... a základné platy fakt nemajú vysoké.....

labaga
autor
23. nov 2011

@fukylove vlada zasada, schodza parlamentu sa začína 29.11, čiže legislatívne by sa to dalo keby sa chcelo
@heln ano protestuj štrajkuj, daj výpoved