icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

labaga
autor
23. nov 2011

@veronkaj porozpravaj niečo bližšie o obálkach o rozdávaní, podozrivo o tom vela vieš

labaga
autor
23. nov 2011

@anicka26 moja mila, lekári dali pred dvoma mesiacmi výpovede. 2mesiac, pričom o výpovediach sa hovorilo už aj pred tým. lekár je zamestnanec ako každý iný zamestnanec nemocnice - v prvom rade tá je zodpovedná za chod. takže problem hladaj tam, alebo na ministerstve. to nie je že z týždna na týžden buch výpovede. 2 mesiace

januska191
23. nov 2011

@kuratenko80 vsak ale oni si vybrali tu pracu, nie???? vedeli, ze je tu moznost nakazy od pacientov.... a ako si napisala, su taki policajti ale aj lekari aj sestricky. v kazdom povolani sa najde niekto, kto tam nepatri.
ja tiez robim a nielen aj, ale stale 12 tky a vazim si svoju pracu, aj ked nie som financne dostatocne ohodnotena aj napriek vzdelaniu... a co teraz????
SU LEKARI UZ TERAZ SPOKOJNI??? ze sa neosetruje, neoperuje, 3/4 ludi ich neznasa, lebo su obycajni sebci a vydieraci... toto chceli dosiahnut?

labaga
autor
23. nov 2011

@januska191 len neznalý ich neznaša, len hlupi nepochopil kde je príčina problémov.

veronkaj
23. nov 2011

@labaga asi tak ako každý a aj tým, že som roky robila ako sestra na oddelení.

sú lekári čo úplatky berú a lekári čo úplatky neberú každý to vie ale všetci sa tvárime že tak to nie je
nikto mi nenahovorí že niekto z jeho rodiny, alebo známych nedal úplatok za niekoho koho mal chorého.
a bežne sa chodí s kávou alebo bonbonierou

anicka26
23. nov 2011

@labaga počkaj ak ich raz budeš ty potrebovať a nebudúti k dispozícii,keby si sa každý deň pozerala na choré dieťa ktoré by lekári kôli platu odmietli odoperovať tak by si sa dívala inými očami.Vtedy by si prachy nevidela cez svoje slzy!!! A to ti neprajem nikdy zažiť.Už fakt nevieš o čom hovoríš,obhajuješ tých,ktorí budú mať na svedomí mnoho ľudského nešťastia pre peniaze.Tích,ktorí išli študovať len kôli platom a teraz sa sťažujú.Lebo stojím si za svojím,normálny lekár výpoved nepodal,prípadne ju už stiahol

labaga
autor
23. nov 2011

@veronkaj ono je problem ži ich vobec niekto dáva. lenže s platmi to ma malo spoločne.

januska191
23. nov 2011

@labaga ludia nie su hlupi, ked sa boja o svoje zdravie, ze ich nebude mat kto osetrit, lebo lekari si myslia, ze ich platy nie su zodpovedajuce svojmu vzdelaniu... atd

monnaa
23. nov 2011
fukylove
23. nov 2011

@labaga - ja netvrdim, ze vlada nezasada... ja len chcem vidiet tie "istoty" co lekarom teraz daju... kde mas aj ty istotu, ze po volbach na buduci rok to nebude este horsie? pride nova vlada, s novymi predstavami o tom ako to ma fungovat a predpokladam, ze s p. Ficom na cele... a on akoze zazracne vykuzli peniaze a da lekarom? a splni sibnutim prutika vsetky ostatne poziadavky? 😉

labaga
autor
23. nov 2011

@anicka26 škoda že to nemožeš pochopiť že za to možu nemocnice a ministerstvo. v tom je problem. este raz ti to napišem 2 MESIACE. sa nič nedialo. lekar nie je otrok, má takisto práva

kuratenko80
23. nov 2011

@heln suhlasim s Tebou. Niekde tu v tejto diskusii (dnes) som spomenula ja sestricky. Ze hlavne oni to maju velmi tazke a malo zarabaju. Viem to, lebo svokra je sestra a na vychode SR to tam maju velmi tazke...

labaga
autor
23. nov 2011

@januska191 to že plat nezodpovedá zodpovednosti a vzdelaniu je holý fakt. je trapne mať plat bez služieb 600 eur. a také reči že grecka cesta.... ministrové blábosy. teraz sa hra hop alebo trop. a porozmýšlaj komu to 2 mesiace bolo jedno, kto sa 2 mesiace vyškieral do médii

labaga
autor
23. nov 2011

@kuratenko80 chybou je že sestry sa dali doslova oklamat. mohli postupovat spoločne, ale čo už

pici
23. nov 2011

@katarina104 policajti tiez prisahali sluzit vlasti, tak mozu robit aj zadarmo nie?

lauritka
23. nov 2011

@monnaa vdaka za clanok, to len potvrdzuje , ze SK je robotnicky a zadubeny stat. 🙂

fukylove
23. nov 2011

ja som pred chvilkou volala do porodnice v Cadci... na recepcii mi sestricka rovno povedala, ze ju mrzi, ze nema pre mna ziadnu spravu - doslova... ze mi nevie povedat co a ako bude, ako vsetko dopadne... prijemne sme sa porozpravali a bohuzial - nikto nemysli na ostatni personal na oddeleni.... lekari svojimi hromadnymi vypovedami tahaju dolu cele oddelenia - vratane osatneho personalu ako su sestricky a pod... to si uz ale neuvedomuju... ano - lekar ma pravo na vypoved... no to co sa momentalne deje je o vydierani... keby chceli dat vypoved, tak mohli tak urobit uz predtym a nie teraz - narazovo a vacsina... 😉 akoze doteraz im bolo dobre? a zrazu je zle?

anicka26
23. nov 2011

Proste štát nemáááá.Zrušili transformáciu,pridali im 300eur.Máš ty lepší nápad ako pomôcť lekárom bez peňazí? A ak sa im to nepáči,mali dávať výpovede postupne a odchádzať kde ich lepšie ocenia.A nie naraz.To je nátlak na štát a nemocnice,ktoré proste inak vyriešiť situáciu nevedia. A ešte raz píšem keby si bola v takej situácii,že vidíš,že dieťa zomiera budeš sa na to pozerať?Lebo naši slovenskí lekári asi áno,lebo to niesú ich deti...

monnaa
23. nov 2011

a ešte jeden s pohľadom lekára s 15- ročnou praxou : http://mrazik.blog.sme.sk/c/277612/Som-lekar-Pr...

lauritka
23. nov 2011

nebolo dobre uz davno, ale situacia sa zial zhorsuje ... 😒

lauritka
23. nov 2011

@anicka26 staat maaa, ale nechce daaaat 😀

anicka26
23. nov 2011

@fukylove aj ja som dnes volala s pani sestričkou,ktorej to bolo naozaj lúto,celá situácia.A sestrička tiež nezarába bohvieako,ale neštrajkujú takto.Nepodporujú lekárov ktorí ohrozujú zdravie nás všetkích,napriek hypokratovej prísahe

lauritka
23. nov 2011

@monnaa este raz vdaka. 😵

anicka26
23. nov 2011

@lauritka Ty si iná trúba,všetci chcú peniaze,,,ja by som ťa rada videla vo vláde ako by si ty vyriešila situáciu.Dala by si im plat 2000eur,sestričkám aspon 1000,učitelom vojakom,policajtom a za dva roky by sme vyhlásili bankrot 🙄

veronkaj
23. nov 2011

@labaga dávajú ľudia preto lebo často si myslia že lekári sa budú potom viac venovať pacientom. pravda je taká, že sú lekári ktorým na pacientoch záleží a niektorý to berú ako další kus

ked majú také malé platy ako si teda postavili svoje veľké domy, chalupy, luxusné autá a dovolenky?? z toho čo píšete že majú mesačne čistého??? logika nepustí

že nie sú adekvátne ohodnotený vzdelaniu??, študovali za peniaze daň. poplatníkov, na školách a s učitelmi ktoré tiež platí štát, to že si zvyšujú vzdelanie - to musí dnes každý nech robí čokolvek.

majú zodpovednosť za život?? áno ale to majú aj učitelky s deťmi, chemik v čističke, pilot , šofér, pekár každý môže spôsobiť niečo čím ohrozí alebo zabije ludí.

a istoty??? prečo ? v čom je rozdiel medzi bežným občanom ktorý nemá vo firme odbory, živnostníkom ktorý robí od rána do večera a má kopec nazaplatených faktúr a pomaly a nepýta už adekvátne peniaze lebo vie že by ho ludia nezavolali ale klesá s nimi, dôchodca alebo invalid, ktorý rozmýšla či rožok graham alebo obyčajný a či mu vyjde aj na mlieko?? oni všetci - my všetci si nezaslúžime istoty????
lekár je len časť reťazca a aj on môže robiť preto lebo mu dieťa chodí do školy , lebo mohol vyštudovať a má sa kde vyspať ked príde zo služby, že má čo jesť lebo to niekto uvarí, napečie, že má v čom ísť do práce a aj ako sa tam dostať bud autobusom alebo autom , že môže ordinovať, operovať lebo tečie voda a elektrika ide
a zase tý ostatný to môžu robiť lebo sú zdravý,
je to kolobeh a každý jeho súčasťou a sám osebe nikto nič nezmôže len na to doplatia ostatný
a to čo robia - je hromadná nátlaková akcia ktorú si môžu dovoliť vdaka odborom, chcú im pridať 300 eur,
mnohý nemajú taký ani dôchodok, pre mnohých ak pridáme 30,00 eur je to mzda za ktorú robia celý mesiac a makajú.
- je to hnusné vydieranie robiť to takouto formou keby to robili všetci naraz tak si to nemôžeme ani hodiť lebo by nás nemal ani kto pochovať lebo aj tý by štrajkovali .
- majú právo na všetko samozrejme ale ako každý zamestananec ale aj povinnosti ako každý zamestnanec.

simisi
23. nov 2011

precitala som si takmer celu vasu diskusiu....a moj nazor je ze je to hnusne vydieranie a pacienti su rukojemnici
moj muz pracuje ako vodic MKD,robi den noc,nahana sa ,nespi...bez priplatkov,bez diet,asi to bude tym,ze nema VS
je vela zamestnani,ktore su presne tak dolezite ako lekar,lebo vsetci su na vsetkych zavisli,ale tuna su v hre ludske zivoty
a este jedno ma zaraza,preco odbory chcu garanciu pracovneho miesta pre lekarov,ktory dali vypoved ?co ak uz na jeho miesto maju niekoho ineho???? akoze ja dam vypoved,potom si to rozmyslim a musia ma zobrat naspat?to uz kde sme 😠
mne osobne je z toho celeho na grc 😒

mamabiba
23. nov 2011

@anicka26 súhlasím. Najprv sa bili do pŕs, že je to pre pacientov a výpovede dali aby zastavili transformáciu. Stalo sa a výpovede sú stále na stole. Teraz žiadajú už nielen vyššie platy ale aj garanciu vrátenia sa na ten istý post a VŠETCI, nehľadiac na to, že niektoré nemocnice boli šikovné a ich miesto už obsadili inými lekármi, ktorý chcú pracovať a hlavne pomáhať, poprípade spravili reštrukturalizáciu pracovného tímu. Už je to iba o tom, že CHCEME, CHCEME, CHCEME. Chceme peniaze, chceme späť miesta na ktoré sme dali výpoveď. Najprv som s nimi aj trochu sympatizovala, ale týmto prístupom ma už pán súkromný dr. Kollár nahneval.

lauritka
23. nov 2011

@anicka26 nemusis urazat, da sa diskutovat aj na priatelskej urovni 😉 kazdy ma pravo na svoj nazor. ja tvrdim, ze peniazu sa daju najst ak sa chce. ale tu sa nechce a nebude chciet.

petuska123
23. nov 2011

aj ked im platy zvysia vzdy budu otrcat vrecka 😠

anicka26
23. nov 2011

@lauritka máš pravdu,ospravedlnujem sa...Len mne dnes vzkypela všetka žlč kôli tímto našim lekárom,ospravedlnujem sa všetkím,avšak nikto to nevie pochopiť,pokial nemá choré dieťa a potrebuje starostlivosť pre neho.