Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
jasne rozumiem, ale naozaj sa na to treba pozerat z oboch stran a nevinit za krizovu situaciu len lekarov. zial je to tak ako to je, ale ja stale este fandim Uhliarikovi, za nakoniec najdu spolocnu rec. 🙂 😉
@labaga lenže, čo povieš na to, že ich NOVOU podmienkou je, že sa VŠETCI lekári musia vrátiť na svoje pôvodné miesto? A čo tí lekári, čo nastúpili po nich, ktorí boli ochotní pracovať a pomáhať pacientom? Tí teraz majú robiť čo? Mňa toto hlavne nahnevalo. Ak si pozrieš moje príspevky pred tým, tak som s nimi aj trochu sympatizovala, ale toto už nie. Keď raz dali výpovede, museli počítať s tým, že ich miesto obsadia. Toto je už iba sprosté vydieranie. Aj na peniaze mám vlastný názor. Každý z lekárov by si zaslúžil aj o 5000 eur viac, ale keď peniaze nie sú tak to nejde. Teraz dostali pridané po 300eur. Viem, nieje to veľa, ale ani málo. Nech pokračujú v štrajku už za novej vlády a nie vydierať odchádzajúcu. Pripradá mi to dosť aj ako politická špekulácia..teda už toto, čo teraz robia.
ja len rozmyslam nad tym, ze chudaci ucitelia,ak lekari dostanu viac, ucitelia neuvidia zvysenie vyplatnej pasky velmi dlho...a keby sa rozhodli strajkovat, kam by dal cely narod svoje deti? ako by sme ich vzdelavali? jasne, neohrozilo by to priamo zivoty ludi, ale ekonomiku rozhodne - v kazdej rodine by musel byt vzdy s detmi niekto doma atd.... myslim, ze by si to ziadalo ferovejsi pristup na kazdu stranu, nie len smerom k bielym plastom
@januska191 to ano, vybrali si tu pracu.. ale vela z nich pred x rokmi robilo uplne na inych oddeleniach, ale preto, ze nase zdravotnictvo krachuje robia teraz to co prave nechceli a za mizerne platy (myslim sestry). A do dochodku si musia vela odpracovat. Kdezto u policajtov to tak nie je, co je ozaj nespravodlive. Nepoviem, keby isli do dochodku taki co nasadzuju denno denne svoje zivoty, riskuju a vela majaku. Ale nie ti co sedia na riti..
@anicka26 stat nema na to, aby zvisil platy v roznych sferach, ale na zvysovanie svojich uz aj tak velkych platov peniaze ma? vsak len pred nedavnom si chceli zvysovat platy...Ked niekedy vidim co riesia a ako je mi z toho zle. Ako vcera Galko hovoril kto ake ma usi. No tak prave na to je narod zvedavi...
@kuratenko80 Áno máš pravdu,každý sa tu nabalil,porozkrádal čo sa dalo a čo sa dá teraz tak to sa ešte určite rozkráda.Každý je sebec.A ja som tiež sebec,že chcem aby sa moje dieťa v klude najedlo,aby sme do vianoc boli už všetci zas doma,aby som nemala mesiac dopredu stresy a potom sa nič nekoná.A to sa neunúvajú ani to oznámiť! Veľa ľudí si zaslúži zdvihnúť plat,my mamičky si tiež zaslúžime zdvihnúť RP,ale nik sa nevyhráža ako lekári.Či sa dáme mamičky na štrajk,že ak nám RP nezdvihnú nedáme deťom najesť???Veď to je to isté a tiež budeme v práve
@labaga nehovorím, že nahradili veľa lekárov, ale niektoré nemocnice prijali nových lekárov. Podľa mňa, preto už teraz dali aj takúto podmienku, tú o tom návrate všetkých lekárov. Viem, že u nás požiadali jedného gynekológa aby nastúpil aj na oddelenie. On s tým súhlasil a začal tam pracovať. Čo potom s ním urobia? Teraz sa on obáva, že dojde o prácu za to, že bol ochotný.
@anicka26 vieš vyjednavať žial može len niekto kto si to može v rámci okolností dovoliť. Prečo by ti mal niekto niečo oznamovat, ved riaditelstvo malo vsetko zabezpečiť pre chod nemocnic. Týžden pred 1.decembrom zrazu zistuju že to tak nieje. Aj ja som brala RP mamičky sa vyhražať možu, lenže asi by to bolo na dve veci 🙂
Však práve...Lekári vedia,že vyhrážajú životmi a všetci sa idú s nich posrať.Ideálny scénar pre mna...Lekári nenastúpia do práce,minister aj s ostatnými papalášmi dostanú infarkt a ja pôjdem asi študovať medicínu aby som pomohla všetkým detičkám, keďže lekárom na nich už nezáleží. :D
@labaga nemiešajme hrušky s jablkami. Tu sa bavíme o lekároch. Ešte raz to skúsim, mňa ani tak nezaujíma plat, možno by sa vedeli v tejto otázke spraviť aj kompromisy...keby obe strany chceli, čo nechcú. Mňa iba zaráža, ako niekto môže chcieť po výpovedi sa vrátiť na svoje pôvodné pracovisko, keď je už obsadené. Predsa s týmto museli lekári počítať, to bol ich risk, keď do tohoto štrajku šli.
Najprv by som si musela na štúdium zarobiť...🙂 Ale všetko sa dá keď chce,len teraz mám dôležitejšie veci na starosti ako zhánať peniaze alebo teda zháňať peniaze na niečo iné, operáciu v zahraničí,aj keď vidím to už tak,že naša poisťovna ani na to nemá peniaze 😠
v jednej nemocnici prijali vypoved lekara.... pretoze sa nanho pacienti stazovali dlhodobo....riaditel vypoved prijal- a Dr.dostal vypoved - hodinovu...(i ked ju podaval v ramci strajku)
ostatni ostali....
@pici Toto sú personálne a právne záležitosti. ja sa skúšam na to pozerať ľudsky. Prečo niekto chce keď dá výpoveď kvôli štrajku isť naspäť na svoje miesto, keď už je po 1.12. obsadené iným..neštrajkujúcim lekárom? Toto je ich risk, keď do toho išli. Aj ja keď dám výpoveď v práci, nemôžem očakávať od zamestnávateľa, že keď si to náhodou rozmyslím, tak ma musí zobrať späť. Pošle ma kade ľahšie, pokiaľ to miesto už obsadil. Jednoducho povedané. Dali výpovede? Dali. Nemocnice sa pokúšali o nových lekárov a pár sa im to aj podarilo? Podarilo. Tak predsa nemôžu štrajkovací lekári chcieť, aby ich zobrali na pôvodné miesto, keď tam už prijali nového. Iba ľudský pohľad. Nie právna záležitosť.
- čítam prečo spomínate že lekárom nezáleží čo bude s deťmi ?? a čo bude s ich maminami, ockami, krstnými, čo bude s vašimi rodičmi??? všetci potrebujú lekára nielen deti
- spomínate plat trénera vyše 30,000 eur tak to čo som tiež čítala je katastrofa a výsmech bežným ľudom, a aj to čo ten tréner dostane za to že hrajú zápas, a mimo iné aj to čo dostávajú športovci - všetci im platíme všetko - zdr. starostlivosť, mzdu, trénerov, priestory a ak vyhrajú tak im dáme odmeny a nie malé a ak prehrajú nemajú žiaden postih naozaj si zaslúžia tolko?? a takto by sme mohli ísť porade
čo poslanci a spol, každú chvílu nové luxusné autá ktoré si niekto potom za dobré peniaze odkúpi, vládny aparát ktorý živíme, mne šéf nedá k práci chlebíčky a kávu ako im pri schodzach, v bufete nemám zlavu ani na cestovnom hoci idem do práce aby som z toho mála čo zarobím mohla zaplatiť dane na veci ostané hoci aj na kancelárie ktoré sú len fitkívne na predražené zákazky, na platy asistentov ktorý sú na papieri ale fyzicky ich nenájdete tam kde majú byť, na to aby mohli poslancov voziť šoféri s majákmi a doprovodom po cestách kým ja stojím v zácpe na vlastnom a trpezlivo čakám,
na to aby som znovu zaplatila odvody a pri nedopatrení zaplatím o 0,10 eur menej mi príde upomienka s výzvou že ak neurhadím bude to vymáhať exekútor - a ked si pozriem dlhy ktoré sú v poisťovniach na nete sú to státisíce a sú v pohode ale ked ja potrebujem pre svoje dieťa alebo seba alebo blízkeho niečo z lekárne, tak musím zaplatiť do centu, príde rom a má lieky zdarma - prečo??? pretože mu to platia taký poctivci ako ja a x dalších čo ráno vstanú hoci by spali a makajú, čo sa ich dotýkajú všeetky šetrenia a hoci mi plat klesol skoro na min. mzdu dám žobrákovi na ulici drobné hoci je to invalid bez nôh o ktoré prišiel pri prac. úraze a mal by sa oň postrarať štát - no ten mu dá ako dôchodcovi čo celý život robil taký dôchodok že si môže vybrať bud zaplatí a má kde bývať alebo môže jesť alebo rodina ale tá musí makať aby uživila seba alebo prišli o prácu a pod.
ked sapolaví a dá lekárom čo žiadajú urobia to isté policajti, školstvo, smetiari, pekári, šoféri, predavači no proste všetci koho bude viac alebo majú odbory a tí čo nemajú môžu sa len obávať a čakať komu práve padnú vhod ako prostriedok - rukojemník.
@mamabiba nikto nikde nezverejnil komplet vsetky poziadavky. vytrhava sa z kontextu aby ludom zalepili oci. aki su lekari hajli a co ja viem co? kazdy vidi len to, ze bolo im slubene zvysenie a im sa nepaci. tebe by sa pacilo zvysenie na ukor osobnych priplatkov? ked koniec koncov osobne vezmu a pridaju a vysledok je ten isty? uhliarik si mysli ze to je ponuka ktora sa neodmieta? ludom sa prezentuje to, cim sa lahko nechaju zmanipulovat... a to je zdravie, deti, odsunute operacie, nemoralnost tychto rozhodnuti, nenazravost lekarov atd. realita je niekde inde...
@dia6 sestricka nema 400 eur v hrubom, mozno na ambulancii ale to tiez pochybujem .Ako som pisala som zdravotna sestra a pracovala som v nemocnici v smennach a zarabala som okolo 350 v cistom a to som pracovala asi 3 roky v danom odbore a isla som medzitym niekam inam a potom na matersku a teraz som si urobila ucitelstvo takze platy su odvtedy vyssie. Nehovorim ze plat 350 eur pre sestru je vela ale ja som nastupila a som mala tolko cize sestra s odrobenymi rokmi okolo 500 eur so sluzbami isto ma a robi max.12 hodin a mesacne odrobi okolo 160 hodin. a 551 je plat lekara v zilinskej nemocnici so sluzbami a odrobenymi asi 340 hodinami.-cize podla toho by si zasluzil aspon dvojnasok a nema ho.. takze asi nemas uplne presne info o plate sestriciek.nehovorim ze ich praca nieje narocna. Je urcite velmi ale dnes je narocna kazda praca, aj smetiarov , aj upratovaciek , aj poslanca , aj ministra vsetkych ale .Studovali sme nato aby sme mali nieco viac a mame co ???velke....

@anicka26 omyl.. toto vsetko si berie na plecia minister. mylis si pojmy a dojmy.