Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@janinah jasné že chápem,je to aj tak sila.možno ich nahradia lekári zo zemí ako Rusko Ukrajina pretože pre nich je tento ich momentálny plat kráľovský a myslím že tam niesú o nič horší lekári ako u nás,napríklad v našej nemocnici je na gynekológii ukrajinka doktorka a na záchranke chodí chirurg Rus a perfektní odborníci pochvaľovaní ľuďmi,neviem prečo by sme sa mali pozerať na nich ako na menejcenných,tak ako možno nemci na našich lekárov.
@janinah "@suem no že ako viešposúdiť nakolko budú jazykovo zdatní po kurze?"
tak tymto si ma naozaj pobavila 😀 najma taky trojtyzdnovy kurz je super 😀 a kurzy so slovnou zasobou z lekarskeho prostredia sa organizuju vo vsetkych mensich mestach 😀
inac, ja nechapem o com to je, ked su take moznosti v zahranici uz tam mali davno byt... bola by som blba kebyze som lekarka a ostavam tu v takych hroznych podmienkach ked inde na mna cakaju a davaju mi podmienky ovela lepsie... co su sado maso???
a este podotknem jednu vec, vsetci pani lekari vystudovali za nase peniaze, toz nie je to lacne studium a teraz sa nam pekne vsetkym vyhrazaju a ja im mam este drzat palce? na rozdiel od nich sado maso nie som...
@pici lenze deti umieraju aj pri lekaroch.... bohuzial
a ty si myslis, ze my platime odvody a poslanci si to pekne strkaju do vrecka? ale niekto musi platit MD, RD, dochodcov, invalidov, zdravotne odvody vsetkym detom, ziakom a studentom... vies si predstavit kolko to predstavuje? asi nie, inac by si to nenapisala...
mna najviac stve, ze sa ukazalo , ze im ide o peniaze, kedze vsetky ostatne podmienky boli splnene. Nasi lekari bez mihnutia oka beru uplatky, "vsimne".-vela krat som uz aj pocula ze si doslova vypytaju. pacienti to uz beru ako povinnost. Pred porodom som mala pocit, ze som asi nenormalna, ked nemam "zaplateneho" doktora . Jedna rodinna znama mala operovny bedrovy klb do mesiaca od ziadosti, a este si velmi chvali pana primara ako sa o nu zaujimal po operacii- preco asi? naopak dalsia pani z rodiny vo vaznom stave je uz vyse dvoch rokov na zozname cakajucich - z invalidneho dochodku na vsimne nema. Ale takto sme si "panov doktorov" vychovali uz davno- prave ti starsi ludia im vzdy nieco strkaju.Dieta mi operovali na dvakrat- prvykrat nie velmi uspesne-tak mi suseda 60siatnicka hned povedala, ze to preto, ze som im nedala -"baksis"- taka som bola nastvana- znelo to od nej ako kebyze ja som na vine lebo mi nezalezi na dietati... Mladi lekari vedeli do cohoho idu, ked si vyberali skolu- ak ak si myslia, ze ze v zahranici sa im budu klanat, lebo skoncili nejaku univerzitu na Slovensku?... prijmu ich-to ano-situaciia je tazka vsade vo svete a setrit treba. Diplomy by som vzala lekarom, ktori riskuju zdravie pacientov kvoli peniazom.
...a ta predstava, ktora tu vladne, ze kazdy lekar je bohaty - no comment. ale co do oci bije, tie majetky " vyvolenych" to tu nikoho netrapi...
len platme dalej co to da, este ze je cetelem a quattro 😀
@januska191 rovnako absudrne ako sa bavit kto je dlhodobejsie "zaujimavym" ci lekar alebo ucitel
moja. fakt ta nechcem urazit ale asi trochu ekonomike rozumiem a asi trochu mam aj predstavu.. a asi trochu aj sedliacky rozum.... ked sa poslanci za nase vozia v a8, a6tkach. ked si dovolia mesacne platit 35tis za to ze ich niekto nosi, ked si dovolia nechat statne budovy strazit za 8/nahodinu pricom bezna taxa je 4, 8 sa plati bodyguardom pomaly a nie sbs co robi vratnika.. x nevyhodnych zmluv atd... plus poslanecke platy, odmeny, kazdorocne automaticke zvysovanie platov cca o 650 EUR vyplyvajuce zo zakona... kvoli neschopnosti tích, ktorích sme volili budu predcasne volby, na ktorych sa nabalia strany.. co myslis.. takych 10 mil eur sa neda lepsie vyuzit? ze na slovensku je 400 000 uradnikov, ktorí dokopy nic nevedia , sedia na riti a beru peniaze? ze mame na vsetky kraviny urad, na ktorom koniec koncov aj tak na miestnej urovni nic nevybavis atd... tak asi si viem predstavit ako lepsie vyuzit peniaze..
@libka1 nie su sado maso. keby kazdy rozmyslal ze odide , na svk by nikto neostal
@lauritka - ja viem 😉 , ale predsa- u kaderníčky sedím 1,5-2 hodiny, zaplatím 30 Eur , teda povedzme 15 / Eur na hodinu, koľko môže mať z toho náklady a čistý príjem ? Určite v čistom min. 5-6 Eur, nie ? Tak prečo by nemohol mať lekár min. 7 na hodinu ? Ospravedlňujem sa tu všetkým kaderníčka, ak som niečo zle vyrátala
@anita79 ale ved to bolo jasne od zaciatku, len to vselijak kamuflovali.. ja som si vypocula prednasku od pribuznej (lekarky) o tom ake to bude strasne ked sa to pretransformuje vsetko na akciovky, tak som zo zaciatku verila ze naozaj maju aj nejake vyssie ciele... potom som iluzie stracala a stracala a teraz mi je z nich na grc 😝 a dnes ked som videla pana kollara v spravach tak som mala chut rozbit telku, dobre ma nadopovali aj s radicovou adrenalinom... to o com je?
joj ale sak dobre...ale kedy konecne prestaneme davat lekarov na piedestal a povazovat ich za malych bohov? operovat, operovat...operovat by vedel kazdy normalny clovek,, kto by to vystudoval...si uvedomte, ze nie kazdy lekar je clovek, co ma vyssie IQ ako my, co sa ucil stale na vybornu, nerobil problemy a skola aj lekarstvo ho bavila....lekarmi su aj vasi spoluziaci, ktori sa ucili na trojky, chodili poza skolu, flakali, robili problemy...tak ako aj ostani studenti..preco to, ze vystudoval medicinu ho radi medzi vyssiu kastu? lebo zachranuje zivoty ludi? no kiezby zachranoval iba....zial, lekarom ide o prachy...ja osobne nepoznam lekara, ktoremu ide o pacienta......fakt nie.....lutujem,,...chcem verit, ze existuju...a verim ze ano, len som nemala stastie......
@tereza79 a ty si za svoje studium uz peniaze vratila? prosim ta to co mas za nazory. ty si nepochopila ze ludia, ktorí maju chaty nie su statnymi zamestnancami? to tak poslanci mozno, ten ambulantný statny lekar by si z coho vycaroval na chatu a 5milionovy dom? z 4,7 na hodinu? tak to by musel byt asi kuzelnik
😀 aspon je tu veselo na tejto diskusii. 😉
dufam ze vsetky co sem prispievate, akí su lekari nenazratí k ziadnemu lekarovi nechodite... a nepodporujete ich v nenazranosti.. liecite sa same a v pripade operacie sa zoperujete same...
No ale je pravda,že dajú korejskym firmám miliony eur.Na jedno prac.miesto čo vytvoria 27tis.eur!!!Kludne to mohlo ísť ludom do štátnej sféry.Ale zas kde sa podejú ľudia čo v tých firmách robia?Teraz je ťažké nájsť východisko,keď celý systém na slovensku je zlý a už sa zmeniť nedá keďže už je tunel pod celým slovenskom.Mám pocit,že zachvílu to tu bude ako v EGYPTE,budeme štrajkovať navzdory ľudským životom.Smutné...
@usiko 100% suhlas- u nas sa lekarska profesia priam dedi- deti doktorov budu doktormi bez ohladu na nadanie... a "panmi doktormi " sa stavaju uz v prvom rocniku. Zazila som lekarov v zahranici - a tam uz len ich pristup lieci- som zvedava ci so zauzivanym pristupom k pacientom u nas -pochodia nasi v zahranici.
ja sa nevyhrážam nikomu že odídem zo štátu ani nevydieram ani sa netvárim že robím priam zadarmo.a konkrétne okolo nášho domu bývajú na ulici 4 lekári dvaja chirurgovia,dve praktické lekárky z toho sú traja bez partnerov takže fachčia len z jedného platu a nechcite vidieť tie domy a v každom dvore 2 autá a Felície to niesú 😀 😀 😀 takže o čom sa tu bavíme?

@teodorka ja pracu mam... 🙂