icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

suem
24. nov 2011

@labaga Uz si trapna s tvojim bodakom a operackou. Ty neoperujes tak neviem co sa nadrapujes. 😠

suem
24. nov 2011

@mamabiba Na debka pozries a vidis. Kolarovi sa dostat pod ruky tak to radsej tetku bylinkarku 😉

labaga
autor
24. nov 2011

@suem jasne medicina je o operovaní 🙂 , nehnevam sa na teba, si ako mnohí dezinformovaná frustrovaná zo situácie v tomto štáte a ventiluješ to na lekároch.

labaga
autor
24. nov 2011

@mamabiba vidíš ja poznam kopu pacientov arogantných agresívnych drzích, potom poznamám aj takých milučkých ktorý po odchode z nemocnice hromžia a vypisuju po forach. korektná som ku každému

labaga
autor
24. nov 2011

@pemimigo fakt si mysliš že by niekto uvidel na výplatnej páske realne o 300 eur viac???

suem
24. nov 2011

@labaga Ty tu robis z kazdeho priemerneho aj podpriemerneho lekara spickoveho chirurga. A poniektori ste rezali posledny krat na cvikach z patoly, vsak. 😅
Vidim ake maju sluzby a nadcasy ked maju lekari cas vypisovat po forach cele dni.

labaga
autor
24. nov 2011

@suem neviem ja som na patole nikdy nerezala. neber to tak že niekoho vyzdvihujem, pozri lekari išli do toho spoločne, tak sa musia držať. média su na strane vlády tie z najv.časti tvoria verejnu mienku. ludia su nahnevaní na fore hundru v nemocnici ti nepovie nikto nič, fakt to považujem za určitu ventilaciu toho napatia čo tu je. Ak by si bola objektívna uznala by si že obrovský podiel viny má minister. v práci by som nemohla písať, ale na PN s detmi ano

monnaa
24. nov 2011

ale veď jazyk je už povinný v základných školách, anglicky vie už každý absolvent, ak nie aktívne, základy určite má, nemčina je tiež rozšírená, v jazyku ja problém absolútne nevidím. A nakoniec je veľa lekárov v Nemecku čo sa jazyk naučili až tam, sú to hlavne áristi a chirurg. obory, horšie je to s internistami, tam treba podrobne odoberať anamnézu

monnaa
24. nov 2011

lekári musia okrem iného stále študovať nové fakty z medicíny a to hlavne na cudzojazyčne písaných stránkach

suem
24. nov 2011

@labaga To nemyslis vazne, ze lekar moze ist na OCR 😲

labaga
autor
24. nov 2011

@monnaa pochop že nema každý snahu odíjsť. Mam rada slovensko, pocestovala som kde tade, aj som pracovala /nie vo fachu/ kde tade, ale žiť si viem predstaviť len na slovensku

andreah25
24. nov 2011

@mamabiba Vieš, možno sú lekári zlí a arogantní aj preto, lebo sa k nim ľudia tiež tak chovajú. Tiež som pracovala s ľuďmi, síce v inej brandži, no ver mi, že 9 z 10 bežných ľudí je zlých a arogantných, napriek tomu, že sa s nimi bavíš slušne, milo a snažíš sa o to aby sa i oni tak k Tebe chovali, no bohužiaľ. Mala som teda i kolegov, ktorí to vzdali a chovali sa potom presne tak, ako sa chovajú niektorí lekári. Poradiť v tomto viem len toľko, keď je na Teba lekár nepríjemný, vráť mu to, buď nepríjemná aj Ty, trebárs na neho aj zvrieskni. Ak je inteligent, tak sa uvedomí, ak nie, tak mu už nepomôže ani svätená voda. Ver, že u cca 7 z 10 to pomôže.....

canama
24. nov 2011

@andreah25 ale aj na to najdu nasi zakonodarci liek...ved chcu oddalovat odchod do dochodku az na 67-70 rokov. pri priemernej dlzke zivota na slovensku 71 rokov toho dochodcovia vela vycerpat nestihnu. ale to je off topic...no len mi to nedalo ze aky nonsens sa uz dnes deje. 😠

labaga
autor
24. nov 2011

@suem tak to volajme Pečko ktoré z určitých dovodov možem čerpať za sebou

stela01
24. nov 2011

@suem Jeeeeje ....no o mna sa stara a nemozem sa stazovat 🙂

monnaa
24. nov 2011

@labaga - áno, presne o toto tu ide, nenechať nových lekárov / absolventov / odísť preč za lepšími platmi. Nech ostanú robiť tu, vo svojej rodnej zemi, v ľudských podmienkach, nie do zodratia seba samých, za slušný plat. Ak bude lekárov viac, bude sa môcť dodržiavať aj zákonník práce...

monnaa
24. nov 2011

@suem - a prečo by lekár nemohol ísť na OČR alebo PN?????

andreah25
24. nov 2011

@canama To je pravda, no osobne si myslím, že im oddialenie odchodu do dôchodku aj tak nepomôže, ide skôr o kozmetickú úpravu, pretože každý človek v istom staršom veku už má svoje zdravotné problémy a tak si osobne myslím, že po tej 65 bude viac na pn-ke ako v práci, takže zo systému budú čerpať tak či onak. Takže ani tento liek na to nepomôže, dokonca si myslím, že maródkami sa zo systému vyčerpá ešte viac ako dôchodkami....

monnaa
24. nov 2011

@andreah25 - áno, a veľa ľudí končí už po 55 na invalidnom dôchodku....

andreah25
24. nov 2011

@monnaa no a o tom to je. Tudy cesta nevede.....

pemimigo
24. nov 2011

@labaga to uz neviem ale to nevie nik lebo pre niekoho bolo lahke povedat ze stym nesuhlasi a ziada viac .....myslim si ze ak by pristupil na dohodu mohli sme zistit tento fakt vsetci ( myslim to zvysovanie platu ) ale zatial to je len tak ze podaj niekomu prst zaziada celu ruku.......

mata71
24. nov 2011

a este jedna vec,,,lekari maju zodpovednost za ludske zivoty chcu to mat kralovsky zaplatene od statu aj samych pacientov ......a co obycajny ludia??????????........co taka mamicka na rodicovskej dovolenke za 190e,,,ma zodpovednost za svoje dieta,za jeho zdravie,,,ked sa male buchne ide na pohotovost a dobre ze ju netahaju po socialkach,,,,,,,,,ked lekari neberu 300e,,,nech ich daju mamickam co sa staraju o deticky,,zdrave alebo chore,,,alebo ludom co opatruju starsich ludi,,,ved ony tak isto zodpovedaju za ich zdravie,,,je to v papieroch o opatrovany danej osoby,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,my sme menej mamicky,,,,,kazdy den stavat merat teplotu dietatku ked je chore a ked pridete k lekarke tak pozera ci ste nezanedbali starostlivost,,,,nech si skusia vyzit zo 190e ved to neni na mliecko a plienky,,,,,,,,,,,,,,,a ony pohrdaju 300e,,,, mamicky by to brali vsetkymi prstami,,,,,,,,,,,,,,co nato p.Kollar????ludky zivot je nic, mamicka na rodicovskej je nula????a jej dieta je co????? pacient na peniaze????...............juuj je to vsetko v poriadku???, no nemyslim,,,kazdy rodic moze byt stihany ak zanedba starostlivost o dieta,zverenej osoby,,,,,a PACIENT je predca zverena osoba do ruk lekara,,,,,,,,je v pohode 190e na rodiciaku dost ?oproti platu lekara a navysenie ak prijmu o 300e na rovnakej urovni,,,,,fuj no .......mami ved sa uvedomte,

lauritka
24. nov 2011

.... ked me zdochne koza, nech zdochne aj susedovi... 😀 vylozte si to ako chcete. 😝

suem
24. nov 2011

@monnaa " a prečo by lekár nemohol ísť na OČR alebo PN?????" Bolo to mienene ironicky, lebo niektori to prezentuju tak ze pracuju bez akehokolvek oddychu 48 hodin, nocna kazda 3 noc a podobne. Nevravim, ze sa to nestava niekedy, ale nech to neprezentuju ako beznu vec
😒

minewka
24. nov 2011

@andreah25 nikde som nenapísala, že dôchodcovia vyžierajú systém - čítaj pozorne, resp. sa nerob hlúpou - lebo nie si.

A dôchodcovia starostlivosť za svoje odvody majú - aj keď povedzme si, čo dnes znamená suma, ktorú pred 20 rokmi odvádzali do systému??? Koľko stáli prístroje pred 20 rokmi a koľko dnes? čo sa pred 20 rokmi operovať nedalo a dnes sa dá?

Ako dbali dôchodcovia na prevenciu pred 20 rokmi? Ako sa starali o svoje zdravie? Koľko z nich je dnes skutočne tak chorých a u koľkých to je hypochondria?

Ako môžem z 200,-eur odvodov jedného priemerne zarábajúceho človeka pokryť zdravotnú starostlivosť pre 5 dôchodcov a 5 vyžieračov sociálneho systému? Ak tento odvod by mal pokryť toho , kto to odvádza? Ako?

Inteligentný človek si na to vie odpovedať. 😉

A mimochodom, uvedomujem si, že aj ja raz budem dôchodca - a absolútne nečakám, že až do súdneho dňa budem mať zdravotnú starostlivosť plne hradenú štátom a zdarma. (a nečakám ani, že budem mať nejaký dôchodok)
Preto už teraz sa správam tak, aby:
-podľa možnosti som tej starostlivosti potrebovala čo najmenej
-aby som myslela aj na nejaký príjem v dôchodku
-a svoje dieťa som komerčne poistila

Lebo nie som z tých, ktorí do súdneho dňa budú čakať , že sa o nich niekto druhý postará. 🙂

minewka
24. nov 2011

@lauritka a dnes máš náhodou voľno? 😉 😀

monnaa
24. nov 2011

@suem -stáva se , že lekár slúži sobota + nedeľa + pondelok je ešte v práci do 15.00 hod , teda 56 hod vkuse v nemocnici. každá 3 deň nočná vôbec nie je iadna výnimka ! najhoršie je to v období prázdnin, vtedy slúžia aj ob deň.

lauritka
24. nov 2011

@minewka ved sa da prispievat aj z prace.. ci nie ? 😉

aduskatt
24. nov 2011

@andreah25 suhlas...........pre mna moze byt odchod do dochodku stanoveny na akukolvek hranicu, este kym som mlada, odkladam si na dochodok, mam poistky, aby som jednoducho necakala,l co mi da stat, ale ked v 55ke usudim, ze stacilo, tak proste s cistym svedomim a vedomim vlastneho zabezpecenia ostanem doma

minewka
24. nov 2011

@denduska hm - jasné...no jo, aj ja si myslím, že tie dlhé služby, jedna za druhou čo majú - to sa nedá dlho ustáť.
Videla som to pri pôrode - aký boli dr unavení.

Asi nie stále majú službu tak nabitú, ale keď áno - únava , stres - to všetko zvyšuje riziko chyby.

No a rodina - to je kapitola sama o sebe...

Ale - to len ako zaujímavosť - môj manžel, zdravotník, súkromník, pracuje každý deň minimálne do 01:00..keď je veľa roboty, robí aj do 4:00...a o 9:00 je už v práci...často aj v sobotu. Jediný deň, v ktorý nepracuje - iba v prípade krajnej núdze - je nedeľa. 😖