Vaše skúsenosti s kupujúcimi - čo všetko ste zažili?

jarnicka
17. nov 2018

Zdravim chcem sa opytat co vsetko ste PRI predavani od kupujucich zazili hlavne zle skusenosti a piste aj kupujuce co sa Vam od predavajucich nepaci. Dakujem za kazdy nazor.

beky1813
17. nov 2018

@jarnicka ja som zatial mala, klop klop, dovre skusenosti, u jednej mi vadil, ze nekomunikovala, nevedela som, kedy posiela, nic nwpisala, az po vyzve cez ip mi napisala dost ostru spravu, ze ona nema cas chodit kazdy den na postu s malymi detmi a ze co otravujem

luzzia
17. nov 2018

@jarnicka Ja som mala nastastie len jednu taku "vtipnu" skusenost, ze som nieco predavala, uz ani neviem co to presne bolo, ale pointa je, ze ja vsetko, co mam v bazariku nad 5 Eur, posielam doporucene na vlastne naklady (aby som sa nemusela potom s niekym natahovat, ze neprislo atd, proste tych par centov rozdielu medzi obycajnou postou a doporucenou ja zaplatim, nech mam klud), do 5 eur necham vybrat postovne.
A tato pani teda kupovala nieco nad 5 eur, ale vyslovene mi napisala, ze to chce obycajne. A ja ze preco, ved kludne to poslem doporucene, nie je problem, ja to postovne uhradim, Vas to nebude stat ani cent navyse. Ona proste trvala natom, ze nie, ona to chce obycajne, bez vysvetlenia preco, proste OBYCAJNE (este to tak aj velkymi pismenami tam niekolkokrat napisala).
Takze bolo mi to podozrive, takze urobila som nieco, co bezne nerobim, odfotila som si balicek pri priehradke na poste aj s potvrdenkou, datumovkou, atd.
Jasne ze mi o par dni napisala, ze jej nic neprislo :D A ze co s tym teda.. :D
Tak som jej odpisala, ze uz by to tam malo byt,ale moze sa obcas stat, ze posta meska a ze ked naozaj nepride, tak ze jej posielam fotku balicku, co maju na miestnej poste hladat. Ze viac jej pomoct neviem. Toto bola sprava vecer. A skoro rano mi pise - ze uz to je ok, uz to prislo (nemalo kedy medzitym) 🙂

pininka
17. nov 2018

Tiež mám zatiaľ len veľmi dobré skúsenosti. Len raz sa mi stalo že som od jedného pána kupovala topánočky pre malú, dohodli sme sa,že ak zoberiem oba páry,dá mi zľavu. Napísala som mu,aby mi napísal konečnú sumu, keďže príde kuriér,koľko peňazí mám nachystať. Uviedol sumu a ja som si myslela že aj s poštovným keďže som žiadala celkovú sumu. Samozrejme pri kuriérovi som ostala mierne v šoku. Hneď som mu to napísala a veľmi sa ospravedlnoval.

caroline_
17. nov 2018

Zatiaľ som mala len dobré skúsenosti, no raz mi napísala jedna pani, každý deň mi písala ze ma záujem o tovar, ja neposielam na dobierku ale tak vravím si ze spravím výnimku keď už toľko prosí, všetko som jej pomerala, pofotila a následne mi napísala ze nemá záujem, aj keď som už balíček mala zabalený, no nevadí nič hrozné sa nestalo, no tá pani mi dala do hodnotenia nech si odo mňa nikto nič nekupuje ze posielam špinavé veci! Aj keď som jej nič neposlala.. Niekedy sa rozum zastaví človekovi nad niektorými ľuďmi...

teki1
17. nov 2018

Už tri roky čakám na tovar,pani nebola tu,zabudla,sľúbila poslať,platba sa mi vrátila,že zlé číslo účtu,ospravedlnila sa,správy prečítala,že skúsi poslať,ale dodnes balíček nemám. 😉

lujza123
17. nov 2018

Nic hrozne, kupujem tu veci pre malu sice iba sporadicky ale uz par rokov. Stalo sa mi asi 3 x ze "dobry noseny stav" podla inzeratu v reale siel rovno do kosa alebo tricka akrat tak na dvor ked mi pomahala malovat stenu. Ale to je asi vec nazoru a vkusu, co niekto povazuje za nositelne iny by vyhodil. Ja mam z toho poucenie, ze radsej vsetko pravdivo opisem ked predavam, kazdy fliacik, vypranu farbu ci zmolky nech z toho nieje nejaka mamina rozcarovana

lienka737
17. nov 2018

Mne sa zatiaľ zo stoviek balickov stratil jeden jediny. Ten, za ktory mi mala jedna neprijemna pani VRÁTIŤ peniaze, kedze v inzerate zavadzala.
Dodnes som presvedcena, ze jej to prislo, ale dokaz nemam.

matazirafa
17. nov 2018

Mam jednu novú teplakovu súpravu, za fakt smiešnu cenu na to že je nová a mamička píše že má záujem, poslala som údaje na úhradu, potom píše že ale ona by chcela že či tá cena nemôže byť už aj s poštovným, tak ja že teda dobre ale len obyčajne keďže už tak ju dávam za 3.50. Odvtedy sa už neráčila ozvať.
A jedna expertka mi na inzerát kde som predávala smartfón posielala nejaké svoje rifle že by vymenila. Tá má fakt pobavila.

janinah
17. nov 2018

@lienka737 toto sa posiela doporučene,no,poučila si sa...

lienka737
17. nov 2018

@janinah ano, chcela som usetrit. Tak som "usetrila" 😀

asia83
17. nov 2018

@lujza123 Toto sa stalo aj mne, no čo sa veľkosti týka. Písaná veľkosť 86 bola v realite nejaká slabá 74. Tak som odložila, ak bude druhé dievča, využijem.

evkao
17. nov 2018

@jarnicka no tak ja za tie roky, co tu fungujem, mam zazitkov viac ako dost 🙂 tak len niektore z nich:
1. chcela som kupit jeden kabat, pisala som predavajucej, nech mi premeria dlzku (spravu precitala, neodpovedala), tak som jej o par dni pisala, ci ma kabat este na predaj (znova to iste), tak som jej potom napisala, ze kabat kupim (ze uz risknem aj tu dlzku), na co mi ona odpisala, nech ju furt neotravujem, ze kabat je predany 😀
2. pytala som si od kupujucej rozmery svetra, odpisala mi rozmery a o minutu mi prisla dalsia sprava od nej: "no co, chces?" :-/
3. kupujuca sa pytala, ci je mozne dat zlavu,ak si vezme viacero veci, odpisala som ze ano, nech mi napise, o ktore veci ma zaujem - o par dni mi prisla od nej sprava, ze ona nema o nic zaujem, nech jej laskavo nic nevnucujem 😀

lulu2014
17. nov 2018

@jarnicka nepaci sa mi ze velakrat predavajuce neopisu realny stav. Pride tovar ktory ja uz urcite nepovazujem za nositelny von. Tak na dvor.
Takze som viacmenej prestala kupovat iba predavam.
Ale po dlhsej dobe som sa odhladlala a uvahe a kupila som mikinku dcere za 30e.(uz to lutujem vdaka pristupu tejto mamicky☹️)
Mamicka mala mikcu zaradenu pod velkostou 146... Ale realne na, stitku mi prisla 134/140. Cize mikcu sme obliekli ale je nam v podstate mala. Tak som jej to napisala...suhlasila s vratenim nakolko to bola jej chyba.
Mikinku som jej poslala a nebola ochotna ju za tych 18 dni prevziat na poste.
Cize sa mi vratila a ja som prisla o necele 2 eura.
Nakoniec ze pojde do BA takze sme sa dohodli ze ju prevezme osobne...jasne ze neprisla a ani sa tyzden neozvala.
Tak som napisala ja...ze jej ju opat posielam postou. Opat prichadzam o 1,70e. Napisala ze mikinku prevezme v pondelok alebo v utorok....a uz mame sobotu a mikina caka stale na poste.
Cize nemam ani uz cca 35e a ani mikinu. 😞 Nakolko mikina stale "lezi" na poste. Tak som velmi zvedava....
A hlavne velmi sklamana z jej neseriozneho pristupu. Toto sa urcite nerobi.

matazirafa
17. nov 2018

@evkao ja neviem načo tu podaktoré ten bazár vôbec majú. Ja som jednej písala o stav, odpísala o tri dni že odfotím vám. Ďalšie tri dni nič. Tak som jej napísala ze či budem na každú správu od nej čakať 3 dni lebo dovtedy aj zima skonči. Naježená hneď odpísala staré známe nemám čas a bla bla. To je argument ktorým sa tu každá s obľubou oháňa.

matazirafa
17. nov 2018

@lulu2014 aké mala hodnotenia, preverila si si ju najprv? A môj skromný názor určite by som nedufalq že si ju prevezme. A off topic ale to by ma fakt zaujímalo čo je na mikine z bazára za 30e.

evkao
17. nov 2018

@matazirafa no toto "milujem" aj ja 😀 ale stava sa mi aj to, ze napise kupujuca, ze by mala o nieco zaujem, napisem udaje k platbe, potom ani obraz ani zvuk, tak pisem, ci ma zaujem, zas nic (pritom spravy precitane), potom tovar predam niekomu inemu a potom mi zas napise ta "povodna" kupujuca, ze co to ma znamenat, ze ona to chcela :-/

lulu2014
17. nov 2018

@matazirafa hodnotka mala dobre. Nuz budem uprimna ale urcite dostane odomna prve negativne hodnotko...pripadne oslovim admina...uz len principovo...takyto pristup...mne osobne je proti srsti.
Je Gant mikina.... Ale uprimne ze malo nosene...no nie som o tom presvedcena ked som ju videla nazivo. Stale ju ma v predaji...

matazirafa
17. nov 2018

@evkao ja sa už neserem s nikým keď sa neozve do dvoch troch dní mažem ho a viac sa nezaoberám. Ale fakt človek ešte pristúpi aj na kadejaké špeciálne požiadavky a ani toľko chochmesu nakoniec nemajú napísať jednoduché ďakujem ale nezoberiem. A potom ze čo rastie z tých detí keď majú takéto svedomite matky.

matazirafa
17. nov 2018

@lulu2014 no ja keď kupujem z bazára tak len také veci ktoré ak by mi neprišli mi ľúto nebude tých peňazí. Značky ma nezaujímajú aj tak z toho vyrastu. Raz som ale riskla skejt ku kočíku za 45 a našťastie všetko ok.

majulino
17. nov 2018

Moja skusenost, napisala Pani, ze daruje dvom maminkam balik oblecenie pre dievcata, ja a este jedna Pani SME sa ozvali ako prve, takze ok posiela Nam, nech prevedieme peniaze a ze jej hned pridu, 100x som jej vysvetlovala ze mam inu banku a ze skor ako zajtra ich mat nebude, vraj ok, Staci potvrdenie, ale ze nech sa ponahlam, lebo o 15 minut ide na postu, Tak som urobila prevod, akysi vnutorny nepokoj, hlas/6 zmysel mi hovoril zrus platbu, ak balik pride poslem €, nastastie som samu seba posluchla a zrusila platbu, este vecer otravovala ze. Nic neprislo, a ze som podvodnicka, Tak som jej vravela ze urcite jej pridu a zacala som SI pytat podacie cislo, balik Mal mat nad 8 kg, Tak mi vravela ze ziadne nema ze to islo ako list, lebo to nemalo rozmery 🤣🤣🤣, na dalsi den ma zablokovala a o dva dni sa druha mamka bohuzial stazovala ze jej nic neprislo a Pani SI ju zablokovala

lulu2014
18. nov 2018

@matazirafa ja uz preistotu asi nic....lebo moje skusennosti uz fakt.... to ide dole vodou. A toto ma absolutne dorazilo. Takyto pristup.
Chapem ze kupite veci za ktore vam nebude luto....ale podla mna je to smutne ze uz na zaciatku kupovat vec s tym zamyslanim. Skor by bolo fajn kupit tu ci tu vec s tym ze ano pise mamicka....je to takto a takto...mne sa to paci a budeme to nosit a samozrejme ze to pride....
Ja co predavam veci maximalne si stojim za popisom ci kvalitou. Ale je mi jasne ze su aj ini. 😞

Alebo aj....ked niekomu neodpisem hned uz je zle...bububu....ved nie vsetci sedime iba na mobile a mame aj ine povinnosti ktore treba....nuz clovek sa stretne s hocicim a sme naozaj velmi rozny.

lujza123
18. nov 2018

A za mna, neznasam to premeriavanie. Ako chapem nieco drahsie, atypicke /lebo niektore veci fakt nesedia co sa tyka pisanej velkosti, su mensie, vacsie/ dobre, odmeriam. Ale ked odo mna chce niekto merat nieco za 1 - 2 eura tak to naozaj nie, ist do krebice, hladat to, merat, pisat ..stratenych 10 min zivota. Ved vsetky rozmery velkosti sa daju najst na nete a naozaj u vacsiny znamych znaciek sedia. Uz dost ze musim ist na postu ktoru ja mam od domu 4 km - cize idem autom, minam benzin, platim parkovne /lebo v nasom skvelom meste sa neda ani pred postou parkovat normalne/

bimbambim
18. nov 2018

tak ja som uz dlho prestala aj predavat zvyknem posuvat a aj kupovat.tu na MK.Radsej zbehnem do obchodu a kupim vidim vyskusam popripade vratim alevo vymenim.Ale po dlhej dobe som sa odhodlala ze kupim chcela som balik ale uz noseny pre syna ale tak na dvor tak pani ma velmi milo prekvapila doniesla mi to rovno do roboty co ma potesilo s tym som spokojna. tak si vravim dobre dcere sa pacili saty tak som pisala pani ze ich berem este som jej vravela ze nech ako dojdu peniaze nech mi da vediet ci ich ma.Samozrejme nic este jej pisem ze chcem podacie cislo zase neodpisala po 3 dnoch mi odpisala ze peniaze dosli a saty ze posle buduci tyzden ze to objednava tak keby som vedela ze ich nema hned na odoslanie tak ani neberem momentalne nemam ani saty ani peniaze tak snad sa ich buduci tyzden aj dockam hodnotenia mala o.k dake styri ma zle tak uvideme druhe saty co som objednala tak prisli hned o dva dni.este asi risknem jeden sveter a zas budem na dlho spokojna s nakupom na MK 😀

rainee
18. nov 2018

Ja som zatiaľ nemala vyslovene zle zážitky, nikto ma neokradol, kupujem hlavne lacnejšie veci,čo mi nebude ľúto keby nebolo ok alebo by sa balík stratil. Vždy sa pýtam na stav veci a rozmery, pozerám aj hodnotenia. Raz boli veci v dobrom nosenom stave tak vhodné do koša, raz poslala pani ruksak čo mal byť sustiakovy pár x noseny nakoniec látkovy a na kúsku rozparany,ale dáko som to rozchodila. Skôr sa mi v poslednej dobe stáva že predávajúca nereaguje na môj dopyt, ale aktualizuje inzerát.

rainee
18. nov 2018

Ale teraz som si spomenula, že sa mi raz stala taká vec, že som predávala cez net nové tenisky za trápnych 10€, lebo to bol nevhodný darček a len mi doma stáli. Na to mi napísala jedna pani, že ona ich niekde videla lacnejsie vo výpredaji (kde už neuviedla) a že sa obohacujem na druhých. Skoro som odpadla,že niekoho trápi čo za koľko predávam 😂 veď keď nechce nemusí kupovať... A ešte som videla že kupujúca vec odomna predavala ďalej oveľa drahšie, ale tak to už je jej vec.

zutyka
18. nov 2018

Moja skúsenosť s kupujúcou? Komunikácia začala:
Ona: Ahoj,obyč. 1.tr.
Ja: Ahoj, 1,90€
Ona: IBAN
Ja: napísala som IBAN:
Potom sa neozývala, tak som zisťovala či má o danú vec záujem, alebo len zisťuje môj IBAN a ona odpísala, že záujem má len uhradí o niekoľko dní neskôr 🙂

0silvia0
19. nov 2018

@jarnicka moje najlepšie zážitky: jedna kupujúca zrušila záujem, lebo som do hodiny neodpovedala. Pritom bola sobota a ja som mala iný program ako sedieť na internete.
Ďalšia kupujúca chcela členkové čižmy, ale čo najlacnejšie, lebo ich chcela do roboty. Práve tieto čižmy boli super pofotené, zvonku, zvnútra. Keď prišli, bola nahnevaná, že som jej nenapísala, že zips je len ozdobný. Pritom tento ozdobný zips bol zvonka, čiže zvonka nikdy zipsy nebývajú a z fotiek bolo evidentné, že zips je ozdobný a čižmy len nasúvacie. Ale väčšinou sa stretávam s normálnymi osobami našťastie.

lacibo
20. nov 2018

@jarnicka ja mám iba dobré skúsenosti, riadim sa celý život tým, že aká som ja k ľuďom, takí sú aj oni ku mne.. a vychádza to🙂..ale je pravda, že niekedy aj "motyka vystrelí"..napr. ak pani - kupujúca - vyjednala cenu za mikinu ( napísané bolo v peknom, ale nosenom stave) z troch na jedno euro + som poslala tričko ako darček..a prišla správa, že tá mikina má veru žmolky na patentoch..tak že bola pani sklamaná..) .. na to som jej celá prekvapená odpísala, že nech ju pošle naspäť a hneď jej pošlem naspäť 1 euro + možno aj to poštovné by som poslala😉.. a ona na to, že veď nevadí, že oblečú na dvor, ale že nech sa nebojím, negatívne hodnotenie mi nedá😅😂 p.s.: odvtedy veci "za symbolickú cenu" podarujem kamoškám a nemám problémy..😉

anve
22. nov 2018

@jarnicka pridam sa k vam s mojim zazitkom...tak mlada mamicka ponukala par veciciek...vybrala som si 2 bundicky...pisala,ze su v super stave,ze ma toho strasne vela,ze ci este nieco nechcem...tak fajn..pozrela som par fotiek nieco som si vybrala a teda,ze ok ideme k platbe..nech jej poslem peniazky...fajn bez problemov a,ze zajtra veci posiela...no na druhy den jej pisem,ci teda poslala...tak ona,ze bola na poste,ale,ze nieco zabudla dat do balika takze posle zajtra...ok nic sa nedeje...tyzden presiel balik nikde...tak jej pisem,ci teda poslala a ona,ze ano,ale ze sa teda pojde opytat na postu...tak vecer mi pise,ze si to predstavte balik z posty odisiel len dnes,lebo zabudla tak odosielatela...a ja,ze ok fajn tak pockam...zase tyzden presiel uz som zacala mat pochybnosti tak teda jej pisem,ze idem na postu nech mi da podavie cislo...no nemoze mi ho dat,lebo nieje doma,ze az vecer...ok fajn...no uz som sa lucila aj s balikom aj s peniazmi...no vecer sprava aj s cislom...tak teda fajn skocim na postu a opytam sa...2 dni som nemala cas tak som sa na postu nedostala az o tie 2 dni a na poste mi pani povedala...no akurat nam dnes prisiel,ale dlho ste cakat nemohli kedze balik bol odoslany len pred 2 dnami🙈akp fsjn balik mam...ale to prekvapenie v nom🙈vsetky super vecicky maju same flaky...takze perieme na 90tke a ked nic z toho ide to rovno do kosa.😑

rainee
27. nov 2018

@lacibo no by som pani niečo pekné napísala. Inak nechápem že ľudia sú schopní zjednávať cenu pri 1-2€ veciach. Nepoviem keď kupuje za 20,30€ ale toto je až hanba. Za takú sumu sa tu s tým ani neoplatí zapodievať,baliť, behať na poštu.