Veci na oblečenie
Baby , toto bude z trošku iného súdka tato téma ako šetrenie a rozchody ..ale ...chcem sa opýtať či je niekto.rovnako chorý ako ja 😏 a teda neviem sa nejak zastaviť
Prosím vás , neodsudzuje má , nefajčím ,nepijem , idem si na tomto 🙈
Mám dve deti a majú strašne veľa oblečenia , proste neviem , majú 5zimnych búnd každý ale kúpim aj 6 ak sa mi páči ..horšie je že mne nie je ľúto peniaze ale že..už to nie je kam dávať🤷.. môj malý má asi 50teplakov do škôlky prichystanych , okolo 90 triciek na leto (nie je to preklep )...
Značky od pepco.az po Tommy Hilfiger,Gant , Ralph Lauren...
Keď vyrastie z toho ,niektoré predám , niektoré idú kamarátkam a veľa aj darujem tým čo si to nemôžu dovoliť obliekať v dnešnej dobe deti ...
Akoze fakt , netúžim aby mali každý po 5 triciek ,to by bolo u mňa na slučku ale nejakú rozumnú mieru by som chcela tomu dať ..ako na to ísť ?
S vynosenim problém nevidím ...napr zimnú bundu dám každý deň inú🤦 teraz má mäta (aj zato táto téma ) že by som kúpila zimný overal na túto zimu už 5v poradí 🤦🤦
Prosím si normálne rady , nie urážky , atď ...
Nie nie je to chvalenie , je to môj problém ...
@lenkakravcova toto robím aj ja niekedy , má veci niektoré na 6rokov , má 3,5roka ...presne akoze dobuducna 🙂
Uplne jedniducho to zvladnes daj kartu manzelovi a ked niekam ides a nemas prachy = nenakupujes.
Tak je to len dosledok tejto choro konzumnej spolocnosti a doby. Vyraabat do nemoty, predavat do nemoty a skupovat do nemoty...veeelmi smutne to je lebo takto si naozaj tu planetu nicime sami a potom sa bojime co to vlastne bude s tymi detmi na akej zemi to vlastne budu zit...cele zle toto. Nevieme sa vzdat toho konzumizmu, sme rozmaznani a na druhej strane si pod sebou tymto stylom pilime konar...😕
Ak máš, taku závislosť na nakupovaní, to je normálne na psychológa, psychiatra. Ak to chceš skúsiť zatiaľ bez toho, tak Jednoducho nechoď do obchodov, popros dakoho z rodiny, kamošku, aby napríklad šli s tebou do mesta a "pripomenuli" ti že chceš nákupy obmedziť (keby chceš ísť do nákupného centra)
90 tričiek je skutočne veľa, veď to ani dieťa neznosi, jedine ze sa bude 3x denne prezliekat.
Ja zase som opačne musela som stopnúť doma muža, príbuzných, či svokru lebo v kuse mi kupovali veci pre deti, už som z toho bola hotová, syn 15 nohavic, 10 pyžam, 30 tričiek, dcéra už tiež začala dostávať šaty, suknicky, bluzocky, čelenky do nemoty
A pritom reálne možno nosia 10-15 veci dookola.Sama mam malo veci, skrátka nevidím dôvod mat plne skrine na prasknutie
Takže jedine vytried to, čo deti fakt viac nosia, zvyšok bud predaj, alebo daruj a dosť, nekupuj nic, kým skutočne nebudú potrebovať (trebars zistíš, že sú veci malé, alebo zničené) len vtedy kúp novú na výmenu a tu starú vyhod
No pokial tebe penjaze nechybaju tak si kupuj kolko len chces. Co sa ti uz nepaci posun ci predaj, nech mas miesto na nove
Moje majú tiež toho veľa dcérka má len 40 satociek na leto no vetsinou kupujem tu v skupinách a v sekaci v sekaci beriem aj vetsie keď je niečo pekné syn má už toho menej wbo vetsie čísla pre chalana už je robená niečo pekné bežní sme nájsť niekedy som kupovala len značky next Zara lindex normálne v e-shopoch teraz tiež no viac v tých sekaci h a tu...ja som zas závislá na nohavičkách radšej nepočítam koľko ich mam
Keď bola neter malá tiež toho mala milión až sme prišli na to že veľa toho ani nemala na sebe. Až sme to vzali a posunuli jednej rodine ktorá to rozdala a keď nám povedali že za to obliekli 10 rodín akože 😲. Trz má toho malá podstatne menej 😀 a prišli sme aj na čaro vinted, naposledy tam sestra uchmatla bundu na zimu NAPAPIJIRI či ako sa to píše za 50€ 😀
@slavomira236 ja som závislá na Disney oblečení 😀 a mikiny to moja smrť je 🤣🤣🤣
Nevyrastala si v nedostatku?
Dobry den.ked máte oblečenie na darovanie,prosim píste spravu.dakujem
@gladys_07 práveže nie , mala som dosť , akoze až toľko ako moje deti zďaleka ale mala som na normálne pomery dosť
@csillagvirag ja mám menšie veci do 9-12mes.
Ja som mala to isté ale s mojim oblečením, našla som si inú uchylku, kvety, stale nejake dokupujem. Sadím semienka, presadzam 😀
@alexka89 Dakujem,ale potrebujem väčšie velkost
A čo vlastne chceš ? Keď ti tu toľko dievčat napísalo,že si zrejme niečo kompenzujes tak si ideš svoje ,že nie ,že máš skvelý život aj si mala,planétu podľa teba nezahlcujes lebo to posuvas,na psychiatra a psychológa to tiež podľa teba nieje lebo si niesi vedomá ,že by niečo take u teba bolo ako pocit menejcennosti a podobne ,tak na čo si to tu vlastne napísala a čo si chcela keď všetky názory a rady zavrhnes🙈
@zuzinka888 toto som robila aj ja jednu dobu... Zobrala som si tak 20-30e keby som sa náhodou nevedela niečoho vzdať, alebo na nejakú somarinu na jedlo a bolo... Len teraz mam karty v mobile takže mi nepomôže dat kartu manželovi, ale už to viem ovladat
No zopar pointov
1. jeden citat vo mne zarezonoval: ak chcete dobre vychovat deti, minajte na ne viac casu a menej penazi
2. robis to pre seba. Detom je salam parky ci maju hilfigera na sebe alebo sekac
3. zivotne prostredie sa ti podakuje. O 50 rokov budu nase deti riesit ine problemy……….
4. ono cele toto shoppingovanie stoji aj vela casu. Aj ked rovno online nakupujes.
Ja som vyrastala v nedostatku, preto ta moja otazka. Tiez sa musim pri malom krotit, s hrackami aj oblecenim. Pomaha mi prvy citat
@silvike máš úplnú pravdu a hanbím sa za seba ze som to aj ja tak robila... Chvalabohu som sa spamatala
Je to zavislost ako kazda ina. Bolo by fajn mozno navstivit psychologa.
@gladys_07 ten prvý citat je krásny a pravdivý... Deťom je jedno ci sa vyvalaju v blate v niečom značkovom alebo aj podedenom...hlavne že je zábava... Mame u susedov 3 starších chlapcov a posúvajú mi pre malého veci na vonok(mimochodom nie sú skoro ani ponicene) a už mu len kúpim par veci "kostolnych" a mame vybavené.... Nie ze by sme na to nemali, ale načo budem kupovať ako besna, ako kedysi keď to dieťa to ani riadne nestihne zničiť keď rastú ako z vody
To je fakt hnus. Keď máš dosť peňazí, prečo nekúpiš pár značkových tričiek, napríklad aj TH, alebo nejaké drahšie slowfashion? Uvedomuješ si kto tých 90 tričiek za 1,5€ vyrobil? Možno aj také deti ako máš ty. My si vyskakujeme, že môžeme mať všetko, ale na druhej strane si to za nás musí niekto odsrať.
Ani ja nefajčím, nepijem a mám už 6.rok jednu zimnú bundu 😀🤷♀️ No ťažko radiť, ja som zas na opačnej strane, málo oblečenia, aj pre deti aj pre seba, kupujem až keď je malé, tak isto aj topánky. No mne nákup oblečenia neprináša nejaké uspokojenie, beriem to ako nutnosť, že veď nahí chodiť nemôžeme. Ja sa čudujem, že máš to kam dať, mne by sa točila hlava v skriniach kde je takýto počet handier a určite by som si všetko ani nepamätala. Oblečenia máš toľko pre doeta, že by to v pohode vynosilo dalsich 5 detí a mali by dostatok. Daj muzovi kartu keď sa nevieš v obchode ovládnuť alebo si odfot skriňu a led ideš do obchodu a zbadas 91. tričko pozri sa do mobilu a povedz si či to treba. A keď ho kúpiš aj napriek tomu, tak bude to závislosť na nakupovaní… 😏
@dominikamacakova máju aj TH, RL,Gap ,mayoral ale podporujem aj malé znacky ..rebel, minioo, zuppa,mirau atď .. tie lepšie detské ...a v pepcu si vyberajú.zas oni , autickove tričko , bagre, Minnie , Dino..to tieto drahšie nemajú , tie sú väčšinou Basic
@dominikamacakova ale to som napísala len na margo toho že kupujem len ten hnus z pepca
Však nechaj tak ako je... Kamošky sa určite tešia každej nádielke, veď tie veci musia byť takmer ako nové... Ber to tak, že vlastne robíš radosť aj iným ľuďom okrem seba 😄. Ak to chceš naozaj obmedziť, že potrebuješ v podstate vedieť, aké množstvá sú optimálne, no tak ja z brucha ti poviem, že každé moje dieťa má 2 bundy alebo overaly - keď sa jedná zašpiní, tak dostane druhú a kým zašpiní tú druhú, tak je prvá už opratá. Tričká - baby školáčky cca 10 ks, nohavice cca 5-7 ks. Malý - škôlkar cca 15 tričiek a 10 gatí, lebo tam sa to fakt každý deň vymení 😄. Spodné prádlo majú všetci najviac, myslím že okolo 20ks/párov každý. Tak ja na tvojom mieste by som si proste dala limit a potom sa snažila ho dodržať 🤷. Možno prečítať nejaké psychologické príručky ohľadom odvykania od závislosti. Lebo podľa mňa nakupuješ z dôvodu nejakého sebauspokojenia alebo čo. Nie pre to, že deti potrebujú nové tričko. Čiže ideálne vyriešiť príčinu, prečo máš nutkanie kúpiť šiestu bundu.
Ja ťa docela chápem 🙂 mám synovca a keď som žila v Anglicku, kamkoľvek som šla do obchodu , vždy som mu niečo kúpila 😂 tam majú celkom lacné značkové veci a úplne som bola na to uletena , mne sa tie maličké veci tak strašne páčili a mala som z nich obrovskú radosť 😄
Recyklácia je o tom že ich nekúpiš v obchode ale od ruky alebo zdedia po bratrancoch alebo sesterniciach. Môj syn má prevažne zdedené oblečenie nič mu nekupujem lebo je to zbytočné. Má dva roky a nerieši to. Áno keď pôjde do škôlky tak mu kúpim aj nové. Ale keď sú veci zachovalé. Nevidím dôvod mu nakupovať veci.
Fuu.no tiež mi to príde moc toto. Ak máte peňazí dosť radšej prispievaj niekde na charitu alebo tak ..ale toto už aj mne zaváňa závislosťou od nakupovania...určite tie deti nepotrebujú toľko veci ..
No ukáž tých 90 tričiek 😉

@tomika 😄😄😄👍