icon

Vek nad 30, bez detí a partnera

5. júl 2022

Je tu niekto v podobne situácii? Ako to znášate? Ja mám 34 a posledné týždne to nesiem dosť zle, nič ma nenapĺňa a nerobí mi radosť.

Strana
z2
iv007
5. júl 2022

Poznam dost takych zien a myslim, ze si vo velkej vyhode oproti slobodnym mamickam alebo zenam v nestastnych vztahoch.Vyuzi tento tvoj aktualny stav naplno,cestuj,pracuj na sebe,chod do spolocnosti (divadlo,koncerty, kaviarne).Skus serioznejsie zoznamky a spytaj sa kamosiek ci nepoznaju vhodneho muza pre teba (sused,brat,kamos,kolega..) Toto je mensi risk ako niekto celkom cudzi.Drzim palce,vsetko k tebe pride🙂💙

janka1011
5. júl 2022

Zase neber to tak tragicky, nie je to ešte koniec sveta ☺ Poznám plno žien aj mužov ako si ty a nehádžu preto flintu do žita. Užívaj si život, čo má prísť, príde.

barborachors
5. júl 2022

@iv007 lenze ju nic nebavi, lebo nema nikoho a ma z toho depku. Lenze takto si ani nikoho nenajde, ked ju nic nebavi. A nic ju nebavi, mozno ani nema konicky, a asi sa ani nema rada, a kedze sa nema rada, tak ocakava ze niekto to urobi za nu a bude ju mat rad. Lenze to sa neda, mat rad len tak, z nuly. Ona musi na sebe pracovat aby ju niekto mal rad, v niecom vynikat, mat sa rada, mat konicky a zdokonalovat sa v nich, byt stastna len tak. Lenze ona to nevie, nic sa jej nechce.

autor
5. júl 2022

@iv007 to som sa vždy snažila, užívať si život,.cestovať, venovať sa koníčkom. Ale roky pribúdajú, človek časom prichádza o pôvodnú rodinu a uvedomi si že to nie je ok a že budúcnosť vyzerá zle . Samozrejme snažím sa niekoho nájsť ale zatiaľ šťastie nemám.

krasaniejevsetko
5. júl 2022

Nemyslim to v zlom,ale PRECO si kazdy mysli ze iba zivot s detmi a s partnerom je ten stastny na naplnajuci.Ja mam vek podobny tebe,tiez nemam muza ani deti a popravde,ked vidim ako tie dnesne vztahy vyzeraju ani nemam zaujem niekoho hladat.Ved sa pozri okolo seba,keby to bolo vsetko take skvele,tak ludia by sa nerozchadzali ani nerozvadzali...nie je to az take ruzove ! To iba soc.siete to takto prezentuju.Ale tebe drzim palce,kto hlada,najde ...hovori sa.Len nech to nie je na ukor kvality. Vela stastia autorka 🍀

acrobaleno
5. júl 2022

🙋🏻‍♀️ a uzivam si to. Ziadene obmedzenia, robim si co chcem a kedy chcem. Ziaden ziarlivy, manipulativny debil na krku. Proste pohodicka pri bazeniku. Navyse, to ze mas det a partnera ti nezaruci stastny zivot. Len tu MK je drviva vacsina odstrasujucich pripadov.

iv007
5. júl 2022

@krasaniejevsetko napisala si kus pravdy.Tiez poznam malo skutocne harmonickych parov a vacsina z nich to hra len po povrchu.Slecna vsak tuzi po vztahu a rodine,inac by to neriesila a netrapila by sa preto.Niekomu vyhovuje single nezavisly zivot a niekto je zas rodinny typ.

krasaniejevsetko
5. júl 2022

@iv007 vsak toto,ze kazdy z nas je iny.Tak podla svojich preferencii musi uz vediet autorka co chce v zivote. Ale kto bude silou mocou hladat,tak najde,len ako pisem, uz za kvalitu nerucim.

autor
5. júl 2022

@krasaniejevsetko so vzťahmi máš pravdu často vidím aj vonku rodinky kde chlap je otrasný a robí len problémy. Ale proste chýba mi nejaké svetielko v budúcnosti, vidieť dieťa ako rastie a darí sa mu , neskôr možno vnúča. Aj keď ja som nikdy nebola taká že v 20tke som chcela kočíkovať, užívala som si slobodu, ale proste ako roky pribúdajú obávam sa a cítim že mi niečo uteká a čo bude o 10-20 rokov.

deti95060810
5. júl 2022

@iv007 nesúhlasím s tebou... ja poznám veľa párov - manželov ktorí nehrajú že sa k sebe majú pekne, ani že sa ľúbia... len to sú všetko páry ktorí sú už spolu dlhšie spolu - od 10 do 40 rokov...

anjelicek26
5. júl 2022

Su aj normalne harmonicke vztahy, ktore funguju. Zasa nie je kazdy chlap debil, ktory ti znici zivot... a nejako si to ospravedlnovat v hlave, ze je mi lepsie bez neho (ked to ani nepoznas) tak to je take nijake... ak chces mat dieta, v dnesnej dobe umeleho oplodnenia to problem nie je, darcovske spermie a ides, kazde druhe dieta vychovava slobodna mamicka, dieta ten rozdiel nepociti, pokial to financne ustojis, tak chod do toho...partnera mozes hladat nadalej, na to mas viac casu... ak chces cakat s babom na "toho praveho" - tak si daj zamrazit vajicka - a pockaj na toho spravneho...zoberie ti to ten casovy tlak...

jovka
5. júl 2022

Presne ja keď vidím v práci tie nešťastné vzťahy,mladé baby okolo 30 /40 s deťmi,problémy doma,nespokojné,frustrované,muži nepomáhajú,ponižujú ich,ja som šťastná za svoj život,síce partnera mám,ale aj tak by som nezufala,oni by aj odišli od nich ale nevyjde I'm to finančne etc ,minimálne o 4 viem a to nie sme veľký kolektív😳

zmrzlinka2021
5. júl 2022

@autorka

Tvoj problem, ktory mas je to, ze ocakavas, ze manzel a deti ti naplnia zivot, ze tovj zivot je teraz prazdny, si nespokojna a nenaplnena.
No zla sprava - takto to nefunguje. Je dolezite mat zmysluplny zivot bez ohladu na to, ci si vydata alebo nie.

Mam velmi vela kamarato, ktore si od manzelstva a deti vela slubovali. Tiez boli ako ty - silne vydajchtive. Citili sa menejcenne, nestastne, porovnavali sa a od mala boli vychovavane v tom ze jedina cesta zivota pre zenu, ktora ma hodnotu, je vydat sa a mat deti. Dnes uz niektore su aj rozvedene a mnohe z nich vobec nie su stastne. Su vycerpane, frustrovane, maju milion vycitiek voci manzelom, lebo oni nenaplnaju ich podstatu, ich stastie, ich ocakavania...

Som toho nazoru, ze ak ti je dane do zivota vydat sa a mat vlastnu rodinu, ten pravy muz pride. Ak nie, mozes ist proti vlastnemu zivotu a tomu, co ti je do zivota dane, ale budes nestastna a frustrovana.

Najhorsie co je, je vynucovat si nieco.

Nauc sa byt stastna s tym co mas, byt vdacna, pomahaaj ludom vo svojom zivote, pestuj konicky, pracuj na svojej kariere, aby si bola uspesna...
... ak mas mat muza, budes ho mat.

Si mlada, mas 34, niekedy sa bezne stava ze ludia spoznaju toho praveho po 40tke, je to OK

krasaniejevsetko
5. júl 2022

O 10-20 rokov nikto nevie co bude.Ved nevieme co bude o hodinu,alebo zajtra.Ja by som to takto drasticky nebrala,ved ak budes hladat najdes,ale Tvoj život sa uz potom zmeni,možno k lepsiemu,alebo k horsiemu. To nikto nevie.Drzim palce 🍀

zmrzlinka2021
5. júl 2022

@krasaniejevsetko
Pretoze od malička sa v tejto spolocnosti dievčatká vychovávali a zial vychovávajú, ze ich rola je matka a manzelka, robit kazdemu sluzku, obetovat sa a vlastne toto je ta "stastna zena".

Potom sa mlade dievčatá porovnávajú, ktorá uz má frajera, nie ktorá je sikovnejsia v matike...

Vela v tomto smere robí spolocnost a silné rodové stereotypy. U dievčat je neraz zabíjaný ich potenciál a je im masírovaný mozog, ze ak nebudu robit toto a hento, nikto o ne nebude mat zaujem a hodnota zeny je v chlapovi

krasaniejevsetko
5. júl 2022

@zmrzlinka2021 presne ako pises,aj ja to tak vninam,ze ludia su ako take naprogramovane systemy,kde ked sa nieco vychyluje od bezneho standardu,tak uz je zle.Ludia su ako take stada.

kittykat22
5. júl 2022

niesom single - tak ti napisem co vidim v okoli. Pokial ma zena partnera tak to je v pohode. Je spokojna a preziva fajn zivot aj bez deti. Ked je sama, tak je problem. Len malo zien dokaze zit single spokojny zivot - je to svojim sposobom umenie. Pokial sa snazia dlhodobo o vztahy a stretavaju sa s neuspechom tak nakoniec rezignuju. Su zle a zahorkle. A je mi uplne jedno, ze tu za to dostanem kritiku na 200 sposobov 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ je to tak. Mam pomaly 40 a vidim to v okoli v priamom prenose. Ak chces muza a ak chces dieta, tak sa hrab. Sprav vsetko preto aby si nebola sama. Najdi si fajn muza - teraz prichadza druha vlna po rozvodoch a rozchodoch. Vzdy je moznost najst si muza. Musis prekonat to, ze sa ti nedari a nestracat nadej. Muzov je jednoducho malo. Najlahsie obdobie na hladanie vztahov je okolo VS okolo 20.ky ked vsetci hladaju. Cez 80% mladych je single a nemaju ustale vztahy. Ty si jednoducho 14 rokov pozadu a single je tam 20% muzov ak vobec. Otazka je kolko z nich je pouzitelnych a kolko z nich sa k tebe hodi a kolko z nich vlastne chces. Najst muza vo veku 34 rokov nebude jednoduche. Obzvlast na Slovensku kde je rodina svaty gral a vela dievcat a mladych zien sa zameriava primarne na vztahy a muzi sa stracaju jeden po druhom.

miroslava21
5. júl 2022

laska pride ked to budes najmenej cakat. Netlac na pilu, nezozieraj sa ze nemas partnera rodinu. Na dobre sa caka si povedz. Je to lahke povedat, viem. Ked budes v takomto citovom rozpolozeni aj keby si sla hned zajtra na rande tak ten chlap to istotne vyciti ze prilis chces. Neber to tak vazne, a ono to pride neboj

kittykat22
5. júl 2022

@miroslava21 tak toto su take kecy. Ked budes najmenej cakat, netlac na pilu ... lalalala. To robila doteraz a ma 34 a je sama. Takto si bude lelkovat dalsich 5 rokov a moze si tych 40 sviecok na torte sfukovat sama so psom v naruci.

iv007
5. júl 2022

@deti95060810 ano, preto je na SVK taka rozvodovost aka je..🤦‍♀️ kazdy mame svoj nazor a pohlad na vec

tomas115
5. júl 2022

34 nie je mlada. Kym si niekoho najdes, tak potrebujes s nim aspon tie 2 roky fungovat aby si vedela ci je s nim mozny spolocny zivot. Takze prinajlepsom budes mat dieta v 36-37. A mozno sa aj s nim rozides a ides od znovu. To je realitya a tie spravy o tom aka mas byt stastna naplnena a sama su len kecy. Ano clovek vie byt naplneny aj sam ale inak sa citis s rodinou a detmi a inak ked si sama. Dobra sprava je to, ze stale lepsie byt stastna sama ako nestastna s niekym ;) Takze asi to aj tak nevyriesis a musis brat zivot tak ako ide.

autor
5. júl 2022

@kittykat22 áno presne to som robila, túžbu po dieťati som fakt nemala ani trocha v mladosti, partner by bol plus, ale vedela som fungovať aj bez neho, ale nemala som šťastie niekde stretnúť nejakú vážnu známosť na dlhšie. Na pílu som netlacila teda ani trochu a nik schopný neprišiel.A súhlasím aj s tým čo píšeš, mám aj známe single okolo 40tky, čo v mojom veku to brali v pohode ale teraz okolo 40tky sú tiež riadne dole psychicky. Myslím že máloktorá žena je taká že dokáže byť šťastná aj v strednom alebo staršom veku bez partnera alebo detí. Samozrejme tu sa to ľahko vraví ženám čo tie detí majú, možno nám single bez detí aj závidia bezstarostný život, hlavne ak majú problém s partnerom, peniazmi, svokrou a tak. Ale majú niečo čo ich ťahá dopredu-dieťa/deti.

miroslava21
5. júl 2022

@kittykat22 tak jej radsej porad nech uhana chlapov na rande kazdy den a snad ju jeden bude chciet 🤣 ..
kazdy ma svoj nazor, moj je taky nech sa nezoziera ze je sama

danielinaa
5. júl 2022

Mam 38, v januári som mala svadbu. S manželom sme spolu nechodili ani rok, hneď sme si sadli, tak sme sa zosobasili. Nič není stratené. Láska príde keď to najmenej čakáš.

slovenka753
5. júl 2022

No neviem ženy, ako fakt každý chlap nie je debil. Premysa podľa ktorej je slobodnej žene lepšie lebo veď na a na krku debila fakt nie je ok. Ja som bola sama 9d 23 do 30, dosť zle som to znášala hlavne posledné roky keď sa kamošky po vydávali a mali deti a viac menej som už nemala a kym tráviť čas. Nakoniec som si ale nasla vlastne záľuby, chodila som na rôzne športy, krúžky a nejak som sa sama zo sebou vyrovnala a naučila som sa fungovať vo vlastnej spoločnosti. Chodila som sama aj na dovolenky, pripadne som si našla niekoho na nete na turistiku. A keď som sa vnútorné vyrovnaná prišiel aj chlap. Bola som už dostatočne sebavedomá aby som vyselektovala mužov co som vedela ze mi nebudú ako partneri vyhovovať a tiež som už vedela fungovať sama a de fakto som ani nikoho už nepotrebovala. Preto som ani v začiatkoch ten vzťah nebrala nejako veľmi vážne a nerobila som chyby co som robila pri predchádzajúcich. Ono keď máš zdravé sebavedomie, mam pocit ze to mužov priťahuje. A to zmrazenie vajíčok co ti odporúčali vyššie podľa mňa nie je zlý nápad.

kittykat22
5. júl 2022

@miroslava21 sa pozri co pise vyssie. Suhlasi so mnou. Takze ... si svoje sarkasticke reci mozes strcit vies kam 😀

miroslava21
5. júl 2022
martinq54
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
5. júl 2022

asi by bolo najlepsie napisat si zoznam toho, co je pre teba v zivote dolezite a co od partnera ocakavas. Ked budes mat pocit, ze si nasla to co hladas, tak navrhni, ze chces dieta a mozno svadbu a nechces cakat. Ak ti povie nie 🙂 nemas preco stracat cas. Chod dalej. Ja som to takto robila a k stastiu som prisla. Striedala som jedneho muza za druhym, byvala s nimi dobre ze nie do 2 hodin a o mesiac revala kde mam prsten 😅 samozrejme potom ked uz ich pomaly mali tak som zase revala pri baleni kufrov, ze toto nie je skutocna laska 😂 nakoniec sa mi poradilo najst super muza a som stastna. Nenechaj sa odradit. Netreba byt samozrejme tak sibnuta ako ja (k dobru mi hra ze som mala 16, 17, 18 rokov hahahaha) ale neboj sa toho. Skusaj, daj do toho vsetko. Nepojde - tak nepojde 🤷🏻‍♀️ Ides dalej. ALe je lepsie skusit 3 vztahy a vycuvat ako neskusit a ten jeden kt. by mozno dopadol - tomu nedas sancu.

tomas115
5. júl 2022

A zial v 34 budes vyberat medzi "podivinmi", "rozvedenymi oteckami", "skrachovancami". Toto bude 85 percent chlapov ktorych stretnes slobodnych. Sanca na pohladneho, uspesneho, zabezpeceneho a bezdetneho sa kazdym rokom znizuje. 🙂 Takcitak recept je jednoduchy.. Chodit von, stretavat sa, spoznavat novych ludi. Vyuzi napriklad tinder ak si z vacsieho mesta, najjednoduchsia cesta k zoznameniu. Ale idealne ak Ti ho donesie sam zivot v ramci prace, bydliska atd atd.

Strana
z2