icon

Veľa žien neovláda gramatiku

maria584
26. feb 2017

Viem, že to sem nepatrí. Ale musím to napísať. Prečo niektoré ženy neovládajú gramatiku. Mäkké i, tvrdé y, skloňovanie, časovanie niektorým nič nehovoria. U niektorých platí doslova a do písmena pravidlo : Píš ako počuješ. Ide ma poraziť keď čítam napríklad : dala my, poviem ty, lubym ťa, vztach, neake, niake, robily sme, povedaly my a podobne. Ženy ako chcete učiť svoje deti slovenský jazyk, keď základy neovládate?

oli18
26. feb 2017

@xoxolusik Slovenský jazyk sa má naučiť, matematika pochopiť.

xoxolusik
26. feb 2017

@oli18 moj nazor je, ze aj slovensky jazyk potrebuje trochu logickeho myslenia..

obsadenemeno
26. feb 2017

@xoxolusik sorry, ale "hold" je vlastne "holt"....... ked uz bazirujeme na prdoch...... 😉

xoxolusik
26. feb 2017

@obsadenemeno ok, tak holt 🙂 nepoznam to slovo, neviem ako sa pise.. Ale vidim, ze ti nedalo neozvat sa 😀

obsadenemeno
26. feb 2017

@xoxolusik nedalo....ja tiez bazirujem na prdoch....hlavne ak sa to tyka gramatiky....co uz, snazim sa ju nezabudnut, kedze zijem uz 13 rokov mimo SK.

a tu je vysvetlenie holt/hold : "česká častica holt (píše sa s t,nie s d) nepatrí do slovenského jazykového prejavu. Česká častica holt má pôvod v nemeckom výraze halt s významom„nuž, teda, veru, skrátka“ a české spojenia ako "to je holt život" či "to se holt musí uznat" sa do slovenčiny prekladajú ako nuž, to je život a to sa veru musí uznať.

xoxolusik
26. feb 2017

@obsadenemeno no vidis, nakoniec to nieje ani slovenske slovo, cize ma to ani zaujimat nemusi.. Ja som si svojou gramatikou ista a slovencinu ovladam dobre, takze si uz kludne mozes najst inu zienku na poucky 🙂 dakujem

obsadenemeno
26. feb 2017

@xoxolusik a co sa paprcis? Takato debata je fajn, ak sa v nej mozme nieco naucit.... nemusis hned urazene reagovat, take it easy, girl.
Tak ak si si svojou slovencinou ista, nemala by si v nej pouzivat slovo, ktore nie je slovenske a ktore nepoznas, nie? Ak si si svojou slovencinou teda taka ista......😉

a Ty si napisala, ze to slovo nepoznas. Tak potom preco ho pouzivas?

......holt, pouziva ho tu vela zien, a nanestastie v tvare "hold". Hold ma uplne iny vyznam, napriklad v anglictine.

xoxolusik
26. feb 2017

@obsadenemeno viem, co znamena hold v anglictine.. Niesi jedina co vies po anglicky.. Aj ine zeny tam zili, ziju alebo budu zit.. Mozno prave preto ma to slovo pomylilo, kedze ho poznam z uk.. Ze take it easy girl.. I dont think that woman, which is 34 years old is still girl and even married with 2 kids, but never mind girl 😀😂

xoxolusik
26. feb 2017

Zeny, nechapem preco ste take hadave.. Len rypete, vyhladavate hadky, cakate na chybicku niekoho ineho a hned sa jej chytite.. Idem sa venovat prijemnejsim cinnostiam.. Aj vy by ste mohli 😉

obsadenemeno
26. feb 2017

@xoxolusik so if you know English, you also know that it's common saying "take it easy, girl" referring to female regardless of age.
.......and I also don't think that your sentence is grammatically correct in English anyway.

and you should take it as a compliment that you still look young in your photo that I am referring you as a girl....... but ok, then take it easy, woman...... 🙄

And I never said that you would not know what "hold" means in English. I only said that it can mean something different in different languages, FOR EXAMPLE in English.

And btw, you can call me girl anytime....... 😀

obsadenemeno
26. feb 2017

@xoxolusik nikto sa nehada. Ty sa urazas bez priciny.

rika76
26. feb 2017

@sisaka veď to, ja som mala namysli skôr, ako že (zle) "mam 5 evri", nie mám 5 eur, také zľudovenie slova alebo ako to nazvať, takisto ako je zvykom... a ako vravíš, u niekoho doslova "mám 5 evr", 🙂, a takisto, že "idem do billej", ako by sa nedalo aspoň povedať, že do billy, čo je tiež zlé, ale aspoň sa to lepšie počúva, viem ide o cudzie slova, vraj by sa nemali skloňovať vôbec, ale do billy, tesca a podobne ešte sa dá, na toto by už trebalo odborníka, no čo už slovenčina je ťažká

novana
26. feb 2017

@rika76, mne okrem 5 eury trhá uši aj trebalo. 🙂

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno nechces ma ucit anglictinu prosim? 😊

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 urcite je v tvojom okoli dost ludi/sposobov, ako sa anglictinu naucit...... hlavne vyslovnost by si cez kona nedal......😒

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno no ale zas ucil by som sa ako kon 😀😀😀😀😀😀😀😀

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 ale dosiahol by si ciel?

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno kym nie som na vrchole tak z kopca neschadzam 😃😃😃😃😃😃😃

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 ty schadzat nemusis, len aby si sa nezasekol na polceste prilis dlho....a ten vrchol kopca nikdy nedosiahol......😉

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno ked vyvrcholim vtedy som spokojny 😉 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 ty urcite budes, len co ten kopec......😨

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno to znamena ze mozem z kopca uz dole 😁😁😁😁😁😁😁

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno resp. kopec je zdolany 😃😃😃😃

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 to si vy chlapi stale myslite..... ako som uz pisala, kopca sa nikto neopyta.....😒

guiseppinka
27. feb 2017

@novana mne sialene trha usi "pri auto" alebo "pri stena"... tak isto ako mi ide na nervy nespravne pouzivanie dva a dve a ked niekto mlady pouziva vo vete dialekty, teda kombinuje... cisty dialekt mi nevadi, ale kombinacia je sialena... a to som z vychodu, ovladam zemplinsky dialekt, ale prizvuk v beznom jazyku nemam... a musim povedat este, ze sarissky dialekt je pre mna smrrrrrrt 😂

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno ja myslim aj na kopec nie som predsa sebec 😉 😅😅😅😅😅😅😅

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 mysliet mozes.....

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno myslim.....teda som 😃😃😃😃😃

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 no ked si to myslis......... ale otazne je, ze KDE si? A ci si tam spokojny? Napr na tom urade prace?