Veľa žien neovláda gramatiku
Viem, že to sem nepatrí. Ale musím to napísať. Prečo niektoré ženy neovládajú gramatiku. Mäkké i, tvrdé y, skloňovanie, časovanie niektorým nič nehovoria. U niektorých platí doslova a do písmena pravidlo : Píš ako počuješ. Ide ma poraziť keď čítam napríklad : dala my, poviem ty, lubym ťa, vztach, neake, niake, robily sme, povedaly my a podobne. Ženy ako chcete učiť svoje deti slovenský jazyk, keď základy neovládate?
@xoxolusik sorry, ale "hold" je vlastne "holt"....... ked uz bazirujeme na prdoch...... 😉
@obsadenemeno ok, tak holt 🙂 nepoznam to slovo, neviem ako sa pise.. Ale vidim, ze ti nedalo neozvat sa 😀
@xoxolusik nedalo....ja tiez bazirujem na prdoch....hlavne ak sa to tyka gramatiky....co uz, snazim sa ju nezabudnut, kedze zijem uz 13 rokov mimo SK.
a tu je vysvetlenie holt/hold : "česká častica holt (píše sa s t,nie s d) nepatrí do slovenského jazykového prejavu. Česká častica holt má pôvod v nemeckom výraze halt s významom„nuž, teda, veru, skrátka“ a české spojenia ako "to je holt život" či "to se holt musí uznat" sa do slovenčiny prekladajú ako nuž, to je život a to sa veru musí uznať.
@obsadenemeno no vidis, nakoniec to nieje ani slovenske slovo, cize ma to ani zaujimat nemusi.. Ja som si svojou gramatikou ista a slovencinu ovladam dobre, takze si uz kludne mozes najst inu zienku na poucky 🙂 dakujem
@xoxolusik a co sa paprcis? Takato debata je fajn, ak sa v nej mozme nieco naucit.... nemusis hned urazene reagovat, take it easy, girl.
Tak ak si si svojou slovencinou ista, nemala by si v nej pouzivat slovo, ktore nie je slovenske a ktore nepoznas, nie? Ak si si svojou slovencinou teda taka ista......😉
a Ty si napisala, ze to slovo nepoznas. Tak potom preco ho pouzivas?
......holt, pouziva ho tu vela zien, a nanestastie v tvare "hold". Hold ma uplne iny vyznam, napriklad v anglictine.
@obsadenemeno viem, co znamena hold v anglictine.. Niesi jedina co vies po anglicky.. Aj ine zeny tam zili, ziju alebo budu zit.. Mozno prave preto ma to slovo pomylilo, kedze ho poznam z uk.. Ze take it easy girl.. I dont think that woman, which is 34 years old is still girl and even married with 2 kids, but never mind girl 😀😂
Zeny, nechapem preco ste take hadave.. Len rypete, vyhladavate hadky, cakate na chybicku niekoho ineho a hned sa jej chytite.. Idem sa venovat prijemnejsim cinnostiam.. Aj vy by ste mohli 😉
@xoxolusik so if you know English, you also know that it's common saying "take it easy, girl" referring to female regardless of age.
.......and I also don't think that your sentence is grammatically correct in English anyway.
and you should take it as a compliment that you still look young in your photo that I am referring you as a girl....... but ok, then take it easy, woman...... 🙄
And I never said that you would not know what "hold" means in English. I only said that it can mean something different in different languages, FOR EXAMPLE in English.
And btw, you can call me girl anytime....... 😀
@xoxolusik nikto sa nehada. Ty sa urazas bez priciny.
@sisaka veď to, ja som mala namysli skôr, ako že (zle) "mam 5 evri", nie mám 5 eur, také zľudovenie slova alebo ako to nazvať, takisto ako je zvykom... a ako vravíš, u niekoho doslova "mám 5 evr", 🙂, a takisto, že "idem do billej", ako by sa nedalo aspoň povedať, že do billy, čo je tiež zlé, ale aspoň sa to lepšie počúva, viem ide o cudzie slova, vraj by sa nemali skloňovať vôbec, ale do billy, tesca a podobne ešte sa dá, na toto by už trebalo odborníka, no čo už slovenčina je ťažká
@obsadenemeno nechces ma ucit anglictinu prosim? 😊
@tiper24 urcite je v tvojom okoli dost ludi/sposobov, ako sa anglictinu naucit...... hlavne vyslovnost by si cez kona nedal......😒
@obsadenemeno no ale zas ucil by som sa ako kon 😀😀😀😀😀😀😀😀
@tiper24 ale dosiahol by si ciel?
@obsadenemeno kym nie som na vrchole tak z kopca neschadzam 😃😃😃😃😃😃😃
@tiper24 ty schadzat nemusis, len aby si sa nezasekol na polceste prilis dlho....a ten vrchol kopca nikdy nedosiahol......😉
@obsadenemeno ked vyvrcholim vtedy som spokojny 😉 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@tiper24 ty urcite budes, len co ten kopec......😨
@obsadenemeno to znamena ze mozem z kopca uz dole 😁😁😁😁😁😁😁
@obsadenemeno resp. kopec je zdolany 😃😃😃😃
@tiper24 to si vy chlapi stale myslite..... ako som uz pisala, kopca sa nikto neopyta.....😒
@novana mne sialene trha usi "pri auto" alebo "pri stena"... tak isto ako mi ide na nervy nespravne pouzivanie dva a dve a ked niekto mlady pouziva vo vete dialekty, teda kombinuje... cisty dialekt mi nevadi, ale kombinacia je sialena... a to som z vychodu, ovladam zemplinsky dialekt, ale prizvuk v beznom jazyku nemam... a musim povedat este, ze sarissky dialekt je pre mna smrrrrrrt 😂
@obsadenemeno ja myslim aj na kopec nie som predsa sebec 😉 😅😅😅😅😅😅😅
@tiper24 mysliet mozes.....
@obsadenemeno myslim.....teda som 😃😃😃😃😃
@tiper24 no ked si to myslis......... ale otazne je, ze KDE si? A ci si tam spokojny? Napr na tom urade prace?

@xoxolusik Slovenský jazyk sa má naučiť, matematika pochopiť.