Veríte ešte v Boha?
Ked vidim vsetko,co sa deje okolo nas,stracam vieru v Boha.Rakovina je okolo mna uplne vsade,zomieraju deti,rodina,priatelia.Aky mate na to nazor?Verite alebo nie?
Verim v Boha..hoci nemam zivot na ruziach ustlaty...no aj napriek tomu verim.
Neni snadne NESOUDIT...kdyz se jedna o velke .hrichy..
jako je napr. pedofilie..ve jmenu LASKY..ooooooch BOOOZE..BOOOOZE..
Hned tu u nas vedle ve meste..sveris jim deti a potom,kdyz to zjistis..?? STRILELA BYS!!!ver mi...strilela..nemluvila bys o odpusteni...kdybys mela spinu na dotek..
Nemuzes srovnavat hrichy a HRICHY.
Pises, ze nejsem bez chyby, bez hrichu.....nevim,ale usinam s cistym svedomim i se s nim probouzim..TO MI STACI.. 😉 🙂
Dobrou noc!
p.s. ver mi, vim, o cem mluvim a vim ,co citim..
Nekteri Bozi poslove - doslova (s)prostota Bozi 😔 😔
😢 😢 😢
jeden mnoha..tudiz ne ojedinely pripad..jen velmi velmi blizko..protose dotyka i "mne"
@irriss no úplne chápem tvoje rozhorčenie. Ja by som svoje deti nikdy nedala do nejakej cirkevnej internátnej školy, pretože žiadnemu kňazovi nikdy nebudem veriť na 100%. Ale kvôli nejakému percentu úchylákov predsa nebudem hádzať všetkých na jednu kopu. Keď slovenku znásilní talian má hovoriť že všetci taliani sú zvrhlí úchyláci? Nakoniec pedofili sú aj medzi lekármi, politikmi, bankármi.....
Ty máš na kňazov pohľad ako niekedy v stredoveku. Oni sú tí vyvolení, oni hlásajú božie slovo, oni sú teda niečo viac a treba aby sa podľa toho chovali. Oni sú v prvom rade takí istí ľudia ako všetci ostatní. S kladmi aj zápormi. Sú medzi nimi skvelí ľudia (ako napríklad aj medzi lekármi) ale aj úchyláci (a takí sú teiž aj medzi lekármi). Spoločnosť by k nim mala pristupovať presne tak isto ako ku každému inému. Zistí niekto že je pedofil, treab ísť rovno na políciu. Veľa veriacih práve pre ten postoj že kňazi sú niečo viac, že oni sú hlásateľmi božieho slov, oni sú viac ako my, bližšie k bohu, nejdú na políciu ale za biskupom a ten to ututlá aby nebola aféra. NIE oni sú presne takí istí ľudia ako my ostatní a treba ich trestať presne tak ako ostatných. A potom sa úchyláci prestanú hrnúť do cirkvi a schovávať sa za ňu a zneužívať ju.
@irriss Uistujem ta, ze kazdy knaz je hriesnikom pred tym ako je vysvateny a zostava nim aj potom ako je vysvateny, tak ako my vsetci sme hriesny. Nikto z nas nie je nadclovek, alebo svatec od narodenia a ani po prijati niektorej sviatosti.
Dolezite ale je bojovat so sebou a so svojou naklonnostou k zlemu a lutovat ak sme nieco urobili zle.
To co teba hneva na knazoch uz nie su iba hriechy, ale trestne ciny. A ak niekto spacha trestny cin, tak ma byt sudeny.
Pedofilia je ohavny trestny cin a ak niekto na nu pride, tak ten clovek musi byt sudeny. Ak to niekto neohlasi na policiu tak sa podla mna stava spoluzodpovedny.
Ale tak ako pise @syringa bolo by blbe tvrdit, ze vsetci knazi su pedofili, zlodeji a nasilnici. To je viac ako prehnane.
@evkasus
Nevkladej mi do ust,co jsem nevyslovila.. 😉
Nerozsiruj me vety o "nekom" na vsetci..
...a prosim pekne...nenarazej na NIC,co vis ze soukromky..protoze nektere Tve vety , ktere i kdyz neprimo smeruji ke mne, mne o tom presvedcuji..a to neni ve spojeni s Temou akceptovatelne.. 😖
Na jedne strane vira..presvedcovani...a na druhe strane zklamani..a pouziti noze...
jen shrnu pocty:kdyz uz se tu shrnuje: "nekdo se vsema..".
Jedna se o nahnilou a nekde shnilou pudu.(system)kde se propaguje "existence" velmi zvlastnim zpusobem ....ale ta nema NIC spolecneho s nasim Bohem....
Nas Buh je kazde nase "JA"..povazuju tedy otazku v teme za neopodstatnenou.. 😎
Protoze otazka, "Zda verime jeste v Boha"..
by se dala"prelozit"
VERIS SAMA V SEBE?Protoze UVNITR nas je "skryty Buh"..(nase JA) my jsme Bohove naseho jednani a mysleni..my mu davame "zivot" a nasledne volbu mezi zlem a dobrem...
ale nejsme tak bohati,abychom si mohli dovoit zavrit branu drive nez zlo ci dobro rozpozname..
proto, kdyz odpoustime, musime nejdrive zahojit sve rany ...a zavrit branu..
a nekdy to trva doslova celou vecnost..
Ne protoze nezacneme od sebe..ale protoze nemuzeme zustat jen"na sobe"..a nekdy je tak velka bolest, ze odpustit zznamena HRESIT..skoro byt spoluvlastnikem a spoluzodpovednym na cinu, ktery se stal na nas ci na nasich blizkych.. ☹ ☹ ☹
@irriss Nie, nie, zle si ma pochopila...lebo ja na teba neutocim.
Reagovala som aj na tvoju vetu "Neni mozne, aby hresil Bozi posel..." To zahrna vsetci a nie niektori.
A uz vonkoncom nenarazam na nic, co viem zo sukromky!!! To by ma ani nahodou nenapadlo.
Reagujem na to, co odznelo v tejto teme.Nic viac a nic menej.
Áno, napriek všetkému zlu okolo seba (i so mnou to nie je najružovejšie...), stále verím Bohu (alebo možno nie napriek tomu, ale práve preto. Dáva mi to zmysel, nádej, silu vstať i vysvetlenie všetkého, čo sa deje, aj keď zatiaľ nemusím nájsť detailne odpoveď na každú otázku.)
Ano verim 😊💗
no podla toho čo je to BOH? každy ma svojho boha v sebe a tomu musi verit ,teda svojmu JA ,tam je aj BOH.A zlo pochadza z ludi a nie z boha,každy je chamtivy za materialnymi vecami ,nevieme si važit to čo mame,že se zobudime zdravy.Každy len pre seba hrabe ,nikto nikomu nepomaha "len tak" každy od toho ničo čaka.Ludia len sudia,všade sama zavist,pycha ,žiadna pokora v ludoch a empatia.Každy dnes mysli len na seba.Bohužial je to zvalene na BOHA ale sme to len my kto si ako žije a ako sa mame.Ty si boh a ty vieš čo je pre teba najlepšie.A choroby ? tot vyborna kniha: http://www.martinus.sk/?uItem=45191
Bez tmy nemoze byt svetlo, bez nestastia nemozeme pochopit stastie...preto nenadavajme ked spadneme dolu, lebo prave vtedy sme najvyssie, vtedy vnimame veci, ktore v stave stastia nevnimame.Boh netresta, Boh uci a nikto z nas sme sem neprisli vegetit, ale sa ucit.Ked sa nas zivot nesklada z padov a vystupov, tak sme prakticky mrtvi...Boh je uzasna energia a kazdy jeden z nas v neho v kutiku duse veri a v najvacsom nestasti sa nanho obracia, aj ked stokrat povie,ze boh neexistuje.
@evkasus my sme boh. Vsetko pochadza z boha, vsetko je boh, kedze sme vsetci z boha, sme vsetci spojeni, vsetci sme jedno. Nase myslenie a spravanie ovplynuje nielen nas a nase telo, ale vsetkych a vsetko, kedze v duchovnej rovine nie su hranice stanovene tak ako vo fyzickej rovine
@evkasus Boh do nas "vdýchol" dušu. Naša duša je teda Božím dychom, preto sa vo svojej podstate nemôžme od neho oddeliť. JE našou sučasťou. Ked Boh stvoril všetko a na počiatku bol len on, všetko pochadza od Boha, všetko je s Bohom spojené. NEjdem presviedčať o tom ako to je, je to len môj pôhlad na Boha a je iný ako tvoj.
Každopadne niečo Boha muselo pohnuť k tomu, aby nespočíval len sám v sebe vo svoje všejednote. Toto samozrejme nemôžem pochopiť. PREto neviem, či je naším poslaním znova skončiť vo všejednote, kedže sme z nej vzišli, zrejme Boh to tak chcel, zrejme ho k tomu muselo niečo viesť.
Boh je pre mna to najvyššie vedenie, je našou podstatou. Viem, že teraz isto krutiš hlavou nad tým, kam som až zašla, kedže som krstená kresťanka katolička. Pre mna je JEžiš človek, ktorý dosiahol takú uroven vnutornej čistoty, že dokazal vnímať svoju jednotu s Bohom, preto hovorí že je Boh aj človek v jednom. LEn cez neho sa môžme dostať k Bohu - to vnímam tak, že cez jeho čistotu, cez jeho uroven uvedomenia.... Nemyslím si, že cez neho ako osobu, ktorá žila pred 2000 rokmi. Ale je mi jasné, že tu sa nemôžme zhodnuť, každý mame svoje myšlienkové pochody, každý ma svoje vnutorne pohnutky, prečo veri tomu čomu verí a prieť sa o tom, kto ma pravdu je zbytočné.
@trish31 teeba verit,ved boh ta ma rad, velakrat moze za utrpenie clovek, ludstvo svojimi rozhodnutiami, nespravnym pritupom k zivotu
a ked nastavaju situacie kedy je umrtie naozaj nezasluzene, potom treba verit, ze iny/dalsi zivot v nebi je ten ktory dieta/cloveka po smrti caka a ked veris v nesmrtelnost duse, potom je umrtie vykupenim
@vejula Kazdy to jasne moze vyjadrovat inymi slovami a mozeme nad tym filozofovat a zaroven sa tocit okolo tej istej pravdy.
Avsak mat vztah s Bohom pre mna neznamena mat vztah so sebou. Esistuje tu osoba mimo mna, ktoru ja nazyvam Boh. Aj ked obraz Boha sa nachadza vo vsetkom, co stvoril a najviac v cloveku.
A to je ten zasadny rozdiel: ze niekto nevidi Boha ako osobu a mysli si, ze bohom je vsetko a vsetci.A iny v nom vidi konkretne bytie s ktorym moze mat vztah a komunikovat s nim.
V tom prvom pripade nepotrebujes ani Spasitela a mozes sa spasit sama. V tom prvom pripade neviem, kde sa vzalo to zlo v nas, ak sme bohom.
@evkasus veríš že Boh je teda konkrétna hmotná osoba so svojim ja. Takže veríš, že Boh sa nachádza v nejakom priestore, lebo ak je Boh hmotná osoba so svojou tvárou a telom, mimo priestor existovať nemôže....
Ale pred tym ako Boh stvoril priestor a čas, predsa nemohol byť osobou v pravom slova zmysle, lebo ako osoba so svojimi 3 rozmermi by predsa musel byť v nejakom priestore, ktorý však nebol, kým ho sám nestvoril.
No ja Boha vôbec nevnímam ako osobu, skôr ako nejaké dokonalé najvyššie vedomie so 100% koncentráciou lasky pravdy...
A ako prišlo zlo? hmmm... to je ťažká otazka.... PREčo sme prestali pociťovať tu jednotu s Bohom, prečo naše egá bojuju proti tomu aby sme pocitili prepojenie so všetkým. Sama nerozumiem tomu, čo Boha viedlo k tomu aby vzniko toto, čo teraz vnímame. Taktiež nemôžem vedieť čo všetko čaka tu Božiu čiastočku vo mne, aké prebudenie po smrti. Čomu jednoducho nemôžem uveriť je to, že Boh stvoril svet, aby časť svojich stvorení sa radovala s ním v raji a časť na večne veky trpela v pekle. Aký zmysel by potom malo celé stvorenie? Ak tí v nebi maju žiť v dokonalej radosti, ako tak môžu žiť, ak niekto, kto bol stvorený ako my na večné veky trpí v pekle. JA verím tomu, že každý najde pravdu. Skôr či neskôr pocíti svoje prepojenie so všetkým a všetko bude davať zmysel, puzzle zrazu zapadnu.
PRečo sa táto hra odohráva tak ako sa odohráva je zatial záhada, ludská slobodná volba tiež.
Zrejme budeš namietať, že tí čo skončili v pekle si samy vybrali život bez Boha. Ale ja sa pýtam, je možné vybrať si život bez niekoho, o kom neviem? koho na svojej vedomej urovní nepoznám? A dalšia otázka, ak je Boh tak dokonalý, dokazal by ho odmietnuť niekto, kto by ho skutočne spoznal a pocitil? Podla mna nie, kedže tej sile a spojeniu zrejme z princípu musí prepadnuť každý, kto Boha pociti . PReto ťažko hovoriť o tom, že niekto odmietol Boha, ked ho mal šancu pocítiť. PRečo? Kvôli strachu zo straty vlastného ega a šťastného pozemského života? Možno, a možno kvôli iným veciam, ktoré sú typické pre radového človeka, žijuceho v tomto našom 4 rozmernom svete 🙂
Ja som nepisala, ze Boh je nevyhnutne hmotna osoba. Ale, co viem iste, ze je osoba. Teda nie je to len vseobecne vedomie, ktore sa tu nad nami vznasa. Tvoje Ja nie je mojim Ja. Aj ked sa mozeme v zivote ovplyvnovat. A ani po smrti nebude. A tak podobne viem, ze ja nie som Boh.
Ked sa modlim, neprihovaram sa sama sebe ani svojmu vedomiu, ale niekomu, kto je mimo mna.
VZTAH je to, co charakterizuje Boha, v ktoreho ja verim a ktory podla mna existuje. Clovek je schopny mat s nim vztah.
S niejakym vedomim vztah mat nikdy nebudes mat.
Boh nestvoril svet a cloveka, aby cast ludstva isla do pekla. To nedava zmysel. Boh cloveka stvoril so slobodnou volou, co je najvacsi prejav jeho lasky. Ale to urcite poznas tieto pravdy, kedze si pokrstena.
Tvoj pohlad nevie, preco je tu hriech. Pretoze ak clovek je boh, a je na ceste k splynutiu s bozskym vedomim, tak sa asi tazko vysvetluje podstata zleho v nas.
Aj ked z Biblie to dobre vieme.
Myslim, ze Boh velmi dobre vie, nakolko sme zodpovedni za to, ci ho pozname alebo nie. A podla toho nas i bude sudit nielen svojou spravodlivou ale aj milosrdnou laskou. A teraz to myslim v takom zmysle, ze clovek ak sa narodil do prostredia, ktore bolo ateisticke, alebo povrchne, alebo nedostal prilezitost stretnut ludi, ktori by ho k Bohu priviedli, tak nie je plne zodpovedny za to, ze sa nedostatocne k Bohu priblizil.
Ak by mozno bol v inych okolnostiach, tak by konal a myslel inak.
Ale zaroven...existuju aj ludia, ktori za kazdych okolnosti mozu Boha odmietat. Napriklad tym, ze sa slobodne natolko otvorili zlemu, ze ich srdce a mysel to ovplyvnilo tak, ze odmietaju lasku. Neznasaju lasku.
Miluju nelasku. Diabol vie, ze Boh existuje, ale aj tak ho nenavidi. A to uci robit aj ludi, ktori sa mu dostatocne otvoria.
Pises, ze veris, ze kazdy skor ci neskor najde pravdu. Co, ak to niekto pocas zivota nestihne? Veris teda v reinkarnaciu?
Odporucila by som ti knihu od Marie Simma (vola sa Dostante nas odtialto). Bola to, zena, ktora sa modlila cely zivot za duse v ocistci. Mala milost od Boha pomahat im. Chodili za nou a ona sa za ne obetovala a modlila a tak im pomahala. Tato kniha by ti mohla vela napovedat o veciach o ktorych sa bavime.
@evkasus Ano teoria diabla v podstate vysvetluje prítomnosť zla na zemi, ale to ešte neznamená, že to tak musí byť. Teraz nie v zlom, ale ludom kedysi dávalo zmysel vela vecí, ktoré si potrebovali nejako vysvetliť, a nemuselo to byť vždy tak. Takže takto nejako vnímam aj osobu diabla. Proste nevieme si vysvetliť prítomnosť zla na zemi, tak za to jednoducho môže diabol. O dobrovolnosti prijatia Boha, je to pre mna tiež velmi relatívne. PRetože ak je Boh dokonalosť a prinaša najväčšie šťastie, pokoj a radosť, tak potom ho v plnom vedomí nemôže nikto odmietnuť. Ale kedže človek z rôznych dôvodov Boha nepozná, či nechce spoznať, kedže sa bojí, že tým že si vyberie Boha a duchovný život, stratí to, čo tu na zemí pozná, to čo vidí, v čom ma istotu. Ťažko povedať, čo si dobrovolne vybral, kedže každý tu sme inak vybavení, máme iné schopnosti uvedomovania si duchovna, nemáme rovnakú silu odputať sa od tej viditelnej istoty. Tu nejde len o poznanie naboženskej teorie, ktorú môžme prijať alebo odmietnuť. Nemyslím si, že tu ide o pôsobenie diabla, lebo tu by bola zas nespravodlivosť, prečo Boh niekoho stvoril so silnejšou vôlou sa vzoprieť diablovi a niekomu slabšiu... ohladom reinkarnacie, fakt neviem, či sa vratime na tuto zem, alebo budeme preživať niečo celkom iné v nejakej inej iluzii ako naša "realita" Na toto odpovedať neviem, a asi ani nikto, môžme sa len domnievať
Ja este neverím 🙂

@talula
Kazdy musime mit ve spolecnosti takove misto, ktere si bud dusi nebo vzdelanim zaslouzime..Kdyz nekdo bude hlasat a poucovat druhe a ridit jim zivot ..a on sam JE spinavy..musi zmenit zamestnani..
Knezove nejsou "delnici"..knezove maji poslani..hlasaji a berou do Ust slovo Bozi..rozsiruji ho ..a tak jsou PRVNI, kdo by je meli i dodrzoat a nebo SVLEKNOUT PLAST..za ktery se skryvaji, pokud hresi..
Se slovem Bozim se nesmi plytvat..nesmi se brat do ust jen proto, ze mame plast a nasim domovem je kostel..a postel za oltarem!!!
nejsou z masa a kosti..jsou tzv, vyvoleni..a pokud se jimi stanou hrisnici..jsou neomluvitelni!!!..SVLEKNOUT a hned!!
Nejsem zaujata proti knezum..jsem proti nasilnikum a lharrum..kteri jsou i v tomto "oboru"a lepe nez jinde jim to prochazi a jsou omlouvani, samotnymi vericimi!!
Neni mozne, aby hresil Bozi posel..a hlasatel..aby znassilnoval nase deti, kradl a...ve jmenu Boha!!..a jeste mel tu moznost byt omluven..nemaji pravo byt omluveni, protoze ONI se schovavaji za svou MOC Boziho prava.."umyslne"
Skandal cirkve!!je tu na dennim poradku!!
Oni nesmi hresit..oni nemuzou spolehat na Bozi milost..protoze v tom pripade maji na sobe PLAST umyslne..
tzvv. hra na schovavanou..