icon

Veríte na stretnutie s blízkymi po smrti?

24. júl 2024

Veríte, že sa stretnete po smrti s ľuďmi, ktorí zomreli pred nami? S našimi blízkymi?

martinmmartin
26. júl 2024

@any_soj Myslim tisicrocia pred narodenm

terus00
26. júl 2024

Ja verím

lenkakravcova
26. júl 2024

@natalka13 áno, Boh je len Jeden Jediný. Všetko ostatné sú tradície, odklony od pravdy.

zbruna
26. júl 2024

@nurielka Ak vieš anglicky, môžeš pozrieť napr. toto video k vierohodnosti prepisov Biblie:

https://www.youtube.com/watch?v=20yiTTJVaqg
oblecenie99
26. júl 2024

@pralinka25 Čo si napísala o Tom vlastnom druhom svete mi pripomenulo knižku v "V mojom nebi" (príbeh bol aj sfilmovaný) 🙂

any_soj
26. júl 2024

@martinmmartin jaj tisicrocia, tak to suhlasim ze nic, verim tomi, ze dusa je stvorena v okamihu pocatia.

tiezjedna
26. júl 2024

Nie, neverím.

damira90
26. júl 2024

Podla mna neni nic ani my nebudeme ideme dozemi. Srdce nebije ale ostane len energia..vsade je energia. A vsetko nasvedcuje tomu ze ernergia je silno citit ta zla ta ostava po ludoch... je silna. Ale my budeme mrtvy ako ked zabijes chrobaka.

jakubrianka
26. júl 2024

Autorka, dvaja ľudia mi osobne povedali o svojej skúsenosti z druhého sveta. Keď mi rozprávala svoj silný príbeh kolegyňa (v tom čase pani pred dôchodkom, ktorá mala v mladosti vážny úraz) behal mi mráz po chrbte. Odvtedy sa stala veľmi silno veriacou a chcela sa stať mníškou. Druhý bol starší pán umelecky činný, duchom veľmi mladý. Obaja popisovali stret so zosnulými blízkymi. Obaja spomínali, že bolo pre nich veľmi ťažké sa vrátiť späť na tento svet, vraj to bol nádherný pocit.

daniela595
26. júl 2024

Ano,verim

7miriam77
26. júl 2024

@natalka13 čo je duša? No, podľa mňa je to to, čo je v tele človeka... duša je to, čo cítime, vnímame, prežívame. A ty si myslíš čo?

miskatucnakryska
26. júl 2024

@hederamonstera áno, všetko má vedomie. Začína sa od piky. Takže najprv je kameň, hora, rastlina, zviera, človek, bytosť vyššieho rozmeru, svetlo, zvuk. Ak si už dosiahla vývojový stupeň človeka, mala by si sa zrodiť, už do vyššej formy, teda ak počas života dostatočne navýšiš vedomie. Ak nie, tak sa cyklí ako človek, pokiaľ sa nevymota. To znamená, že prežíva jednu a tú istú skúšku, pokiaľ ju nespraví. Niekomu to môže trvať dlho. Vnímam , že je veľmi ťažká téma odpustenie a prijatie, u starších ročníkov.

miskatucnakryska
26. júl 2024

A nielen u nich.. cyklenia sú nekonečné a srdcia zatvorené.. to k tomu vyššie ešte..

Áno, stretneš .. pokiaľ sa máte stretnúť .. rodíme sa na Zem, v akýchsi skupinách, kde každý má svoju pozemskú rodinu duši.. s týmito sa poznáš veľmi dlho.. a potom také tie lásky , partneri, aj s nimi si prepojená..

autor
26. júl 2024

Ďakujem všetkým, som veriaca ale nemám preštudovanú Bibliu - hovorí sa v Biblii o stretnutí so svojimi zosnulými blízkymi? Kedysi som čítala že aj v Biblii boli pasáže o reinkarnácii, ale potom boli odstránené. Čo si o tom myslite? Ja verím v posmrtný život.

zbruna
26. júl 2024

Píšeš, že si veriaca. V čo veríš? Lebo človek môže veriť vo všeličo. Ja verím a viem, že Biblia je pravdivé Božie slovo, živé a mocné. Hovorí nám pravdu o Bohu, o nás, o hriechu, o svete, o budúcnosti. O reinkarnácii sa v nej nepíše. Píše sa v nej, že tí, ktorí uverili a spoznali osobne Krista, budú vzkriesení / premenení v deň, keď sa Pán Ježiš Kristus vráti späť na zem. Dostanú nové, oslávené telo, budú podobní Kristovi a spolu s ním neskôr (po súde) budú kraľovať v Novom Jeruzaleme, na novo vytvorenej zemi. Budú len 2 miesta, kde budeš môcť stretnúť svojich blízkych – v radostnej večnosti v Božej blízkosti alebo vo večnom trápení, tme, bez Božej prítomnosti (peklo). Teraz sa rozhoduje, kde tu večnosť strávime…

martinmmartin
26. júl 2024

problem je ze v biblii si kazdy vycita presne to co sa mu zrovna hodi do kramu

gerrwie_girl
27. júl 2024

Nie. Neverím tomu. Je milé ze tomu niekto verí a v podstate im závidím 🙂.

gerrwie_girl
27. júl 2024

@gerrwie_girl
@any_soj skôr myslel pred počatím. Ze nebolo tam nič a potom tiež nič nebude.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
martinmmartin
27. júl 2024

@esterr_ka Nehovori nic jasne . ( mozno iba tie chutivky o trestani otrokov) Kazdy si tam najde presne to co zrovna potrebuje od lasky k bliznemu po holokaust a nalezite si to ospravedlni presne podla pisma ( znamenie bestie)

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
zbruna
27. júl 2024

@martinmmartin Preto treba čítať jednotlivé verše v kontexte, niekedy treba dokonca ísť aj k pôvodnej gréčtine a hebrejčine, lebo niektoré preklady sú lepšie, iné horšie. Samozrejme, keď vytiahneš jednotlivé nesúvisiace verše a spojíš ich, môže ti vyjsť aj niečo takéto: Išiel Judáš a obesil sa. /Ježiš povedal: choď a čiň podobne. 🫣

autor
27. júl 2024

Ja rozumiem tomu že pán Boh nám sľúbil večný život ale neviem či sa tam spomína aj to, že tam budeme s tými, ktorých sme milovali

zbruna
27. júl 2024

Ak veríš v Ježiša Krista, a takisto aj tvoji blízki, áno, budete tam spolu. Viera však neznamená len niečo uznávať alebo v niečo nejako dúfať, ale znamená veriť Božiemu Slovu ako pravde, žiť a konať podľa neho. Biblia hovorí, že keď v srdci veríš v Ježiša Krista a ústami Ho vyznáš ako svojho PÁNA, budeš spasená. Robíš pokánie, oľutuješ svoje hriechy, odvrátiš sa od doterajšieho hriešneho života podľa seba, prijmeš odpustenie hriechov a ospravedlnenie od Neho. On ti dá nové srdce, učiní ťa novým stvorením a vloží do teba svojho svätého Ducha. Kristus má potom rásť v tebe, aby si bola taká, aký je on. Už teraz na zemi máš byť premienaná na Kristovu podobu. Teraz máš moc povedať hriechu a diablovi nie a víťaziť nad ním. 👍🏻

martinmmartin
27. júl 2024

@esterr_ka tym jednoduchsim to vzdy niekto v kostole hromadne vysvetli nech v tom nieje bordel a nech si plebs mysli uniformne to co cirkev potrebuje.

zuzanita1609
27. júl 2024

Viera v niekoho,v niečo by podľa mňa v spravodlivom živote nemala ovplyvňovať , manipulovať, zvaliť svoje chyby na niekoho nehmotného.Sám človek by mal veriť a držať ,, ústa". Keď chceš veriť,že svojích blízkych nebohych raz stretneš,tak ver tomu že stretneš,teš sa potom na smrť a koniec života. Ja verím,že bohov si vymysleli ľudia-cirkev,len preto,aby manipulovali,aby bolo ľahšie na duši a aby cítili niečo viac... každý si je rovný. Preto aj keď nie som kresťan, veriaca, mám v obľube posledného, terajšieho pápeža ❤️😏.

diadurikova
27. júl 2024

@zuzanita1609 ja som tak už bola veľmi veľa krát, je to také zaujímavé, nevysvetliteľné....

moncici7
27. júl 2024

@martinmmartin presne tak, musime si zvykat a bude horsie 😂no mysliacich je coraz menej

moncici7
27. júl 2024

@martinmmartin mna len fascinuje ako dlho to vydrzalo

zbruna
27. júl 2024

@martinmmartin Bohužiaľ, vo väčšine prípadov je to tak, ako hovoríš. Ľudia v kostoloch počúvajú cirkevné výmysly, ľudské náuky, doktríny bez toho, aby boli ochotní konfrontovať ich so skutočným Božím slovom. Sú oklamávaní, klamú sami seba, možno preto, aby uspokojili svoje svedomie, alebo sa svojimi skutkami “zapáčili” Bohu a tak snáď dosiahli spásu. Nepoznajú však skutočnú pravdu…