icon

Veríte v Boha?

17. júl 2022

Veríte v Boha? Mali ste niekto nejaké svedectvo kedy Vás Boh uzdravil?

vsauce_
18. júl 2022

@lucka009 Skús si to prečítať ešte raz.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zarrinka
18. júl 2022

Ahoj, verím v Boha. Verím, že existuje niečo medzi nebom a zemou 😉

solida1
18. júl 2022

Áno. Verím.

mackamizjedlaskrec
18. júl 2022

Ano verim v boha ale nemam dokaz lebo na lasku dokaz nepotrebujes jednoducho ju citis vo svojom srdci tak automaticky .

acrobaleno
18. júl 2022

Nie, ale plne rešpektujem vieru ostatných, pokým ich vierovyznanie nezasahuje do môjho života.

ndrag
18. júl 2022

Ja sa povazujem za agnostika. Cim viac mam informacii, cim viac si studujem rozne vedy, tym menej si trufam odhadnut existenciu nejakej entity, co sa na nas pozera. Snad raz ludstvo pochopi zmysel tohoto vsetkeho, ale asi sme stale od toho velmi daleko 😴. Skoda, ze som sa nedarodila v buducnosti, ked uz bude viac odpovedi. Mozno.

domka96
18. júl 2022

Áno, verím a aj mám svedectvo

cubo2
18. júl 2022

Nie. Viera sa zacina tam, kde koncia vedomosti. Aj v davnej minulosti, ked prisla burka, zacalo sa blyskat, ludia si mysleli, ze Bohovia sa na nich hnevaju, zacali sa modlit, obetovali nejaku ovcu (obrazne povedane). Dnes vdaka vedomostiam o atmosferickych a elektrickych javoch vieme, ako burka vznika a funguje a vieme jej vznik (do istej miery) predpovedat. Ako by ste chceli predpovedat hnev bohov?

A takto je to so vsetkym. Deje sa nieco dobre? To Boh.. deje sa nieco zle? To diabol.. Ludom sa jednoducho nechce rozmyslat, skumat a riesit.. Ako vznika taka pekna priroda? Ako vznikol zivot? Geologia, astrofyzika, chemia, biologia? Meh.. to bol Boh, vybavene.. chapete moju pointu.

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
lasoli
18. júl 2022

@valeria_h a ake ms svedctva?Vies sa s tym podelit?

vsauce_
18. júl 2022

@cubo2 Mne sa páči ešte to pokrytectvo, ako si veriaci povedali 'Hej Mojžo, teraz poďme nenávidieť všetkých inak orientovaných, potetovaných, popiercingovaných a bez antikoncepcii žijúcich ludí.' Ale hlavne teda, že miluj blížneho svojho-

7kikuska7
18. júl 2022

Áno

cubo2
18. júl 2022

@vsauce_ do tejto témy som nechcel hneď vŕtať, ale samozrejme súhlasím.. podľa tvojho nicku tipujem, že tiež máš rada vedu, však? 🙂

vsauce_
18. júl 2022

@cubo2 Áno, táto téma je taká, ako keď sa ľudia začnú baviť o politike 😀
Veru a som toho názoru, že sú veci, ktorým aj keď nerozumieme ako fungujú, hneď neznamená, že sa jedná o niečo nadprirodzené/paranormálne/božské/osvietenecké atď atď. Svet toho ponúka ešte vela, čomu sami nerozumieme 🙂

slovakboy
18. júl 2022

@cubo2 chápem tvoju pointu- viera začína zvyčajne tam kde veda končí. A veda vždy niekde končí. Lenže teraz už je veda tak ďaleko, že sa nám to ani nesnívalo a vysvetľuje veci nám nezrozumiteľné. Napriek tomu sa pred ňou otvárajú obrovské nevysvetlené problémy. Už to nie je zďaleka len búrka na oblohe. A vysvetlenie stále nikde. Čo ak príde veda na to že žijeme len v jednom z mnohovesmirov? Alebo že sme len terárium pre inú civilizáciu ktorá nás stvorila? Čo potom? Kto vysvetli tu civilizáciu? Jej prítomnosť jej vznik? Ak toto všetko nepokryješ nekonečnou inteligentnou bytosťou ktorá je večná nekonečná a nemá žiadne obmedzenia ani vysvetlenia, ktorá je nehmotná, tak nevysvetlíš pôvod a dôvod existencie konečných vecí aj civilizácií. Veda ich nevysvetlí. Preto z filozofického hľadiska sú dve možnosti: vesmíry sú nekonečne a večné a vznikajú a zanikajú bezdôvodne a všetko sa deje náhodne - aj naladenie našich prírodných konštánt. Alebo je nekonečná bytosť. Nie fluidum ale bytosť. Ktorá má inteligenciu. Môže byt ešte niečo iné čo si nevieme ani filozoficky predstaviť. Nejaká iná existencia 14 tich dimenzii to už nejdem vysvetľovať. Podľa matematikou takáto existencia už nepotrebuje zdôvodnenie svojej existencie

slovakboy
18. júl 2022

@vsauce_ netolerancia nemá nič spoločne s vierou. Je to obyčajná sprostá nadradenosť nenažranosť závisť a zlo, ktoré si vezme vieru a nejaké momentálne populárne náboženstvo ako palicu na tých, ktorých ten dotyčný chce biť.

vsauce_
18. júl 2022

@slovakboy A o tom to presne je. S ľuďmi sa dá skrz náboženstvo manipulovať najlepšie, pretože ako inak udržať niekoho v strehu, ak nie práve strachom? Strachom, že ak neurobí to či ono pôjde do pekla? Božský diktátor. Je to tak v celej histórii náboženstva a aby takéto sekty fungovali potrebujú aby ľudia verili. Bez viery by nemali nič.

valeria_h
18. júl 2022

@lasoli toto je jedno z nádherných svedectiev

https://www.youtube.com/watch?v=qrTlzrI54I4
valeria_h
18. júl 2022

@vsauce_ Ešteže máme vieru a všemohúceho Boha, El Shadai. Sláva mu na veky vekov ✝️

vsauce_
18. júl 2022

@valeria_h Ďakujem, ale takéto veci ma nezaujímajú 🙂

valeria_h
18. júl 2022

@vsauce_ No veď ani Tvoje názory nezaujímajú všetkých 😁

vsauce_
18. júl 2022

@valeria_h Komunikujem s tebou? Príde mi strašne smiešne ako fanatický veriaci môže pretláčať svoje názory a ak niekto, kto neverí napíše niečo o pokrytectve, alebo faktov z vedy tak je ihneď ten zlý. Buď trochu tolerantná, o tom si sa určite učila aj na náboženstve 🙂

valeria_h
18. júl 2022

@vsauce_ Ale veď som normálne odpovedala na tvoj príspevok. Neviem prečo to berieš ako fanatizmus. Nikde nepíšem, že je niekto zlý, ani Ty ani nikto iný.

valeria_h
Autor odpoveď zmazal
vsauce_
18. júl 2022

@valeria_h 😀 Ach ty netýkavka 😀
Nuž- Ja rešpektujem tvoje presvedčenie, ty rešpektuj presvedčenie iných a svet bude krajší 🍀

valeria_h
18. júl 2022

@vsauce_ Ja plne rešpektujem názory druhých 😊

lasoli
18. júl 2022

@valeria_h alw povedz tvoje nie yotube zazitky

valeria_h
18. júl 2022

@lasoli Uzdravený chronický zápal

valeria_h
18. júl 2022

@lasoli Uzdravené oči