icon

Veríte, že existujú mimozemšťania?

yelena159
16. sep 2023

Myslím rovnako alebo ešte viac inteligentní, ako my. Ja verím, že áno. Myslieť si, že sme jediný žijúci inteligentný druh v tomto veľkom vesmíre je čistá ľudská arogancia.

ciernysokol
16. sep 2023

Verim,ze su,aj v nasej slnecnej sustave,aj v inych.nevidime ich,lebo by to sposobilo paniku.myslim,ze su vyspelejsi ako my a chcu nam pomoct,nie nas znicit.teda aspon prevazna vacsina.

ciernysokol
16. sep 2023

@ciernysokol tiez verim,ze su medzi nami.nikde nie je napisane,ze dusa zakonite pochadza z tejto planety.telo ano.

ciernysokol
Autor odpoveď zmazal
ciernysokol
16. sep 2023

Odpovedam sebe 🙂)))

stanulienkat
16. sep 2023

Nejaká forma života asi áno, ale skôr myslím že na úrovni baktérie, alebo nejakých buniek.

h2
16. sep 2023

@ciernysokol V našej slnečnej sústave nie.

domak2
16. sep 2023

Podla mňa kludne áno, ale pochybujem ze by sa práve s nami chceli kontaktovať

anaj_janka
16. sep 2023

Verím, že je duchovná forma života - Boh, ktorého podstata je láska, svetlo, spravodlivost, ktorý tu bol medzi nami a učil nás žiť, bol tu na zemi v ľudskom tele - Kristus Ježiš a tiež jeho dobrí anjeli a potom druhá strana,kde je vláda duchovnej tmy,smrti a zlá: Satan a jeho zlí anjeli.
Cesta do duchovného života je cez Pána Ježiša a on nám ukázal, že On je tá cesta, dvere do večného života.

ariannazara
16. sep 2023

Myslím si ze áno. Mňa brutálne fascinujú kruhy v obili. Vždy pozerám o tom dokumenty a je to masaker 😅

h2
16. sep 2023

@anaj_janka To je síce pekné, ale otázka znela ináč.

viestta
16. sep 2023

@ariannazara ked chces nieco este fascinujucejsie, precitaj si Soucka a van Danikena.

lucia851
16. sep 2023

@anaj_janka neverím v žiadneho boha ani satana

ivangeline
16. sep 2023

nie

viestta
16. sep 2023

@anaj_janka a ten jediny Boh je jediny aj pre zivot v inych galaxiach? Lebo ani na Zemi nie je jediny boh, v ktoreho ludia veria. Je mnoho nabozenstiev a tie maju toho svojho, tak neviem ako je to ak je zivot v celom nekonecnom vesmire

dominikamacakova
16. sep 2023

Áno verím a aj morské panny 😁

ciernysokol
16. sep 2023

@h2 ja myslim,ze ano, ale nie je to dolezite.nikdy som ich nevidela,je to len nazor

anaj_janka
16. sep 2023

@viestta a ktorý z tých náboženskych vodcov vymenil svoj život za dobro človeka. Kto z tých vodcov tak láskavo, osobitne a prívetivo slúžil, sa staral o problémy a neduhy človeka? Ako viac môže niekto druhého presvedčiť, že ho miluje a ak nie takto?
Pan Ježiš nedával len požiadavky, on ich aj tu zákusil a naplnil. Nie je to vzdialený Boh.
On ukázal je je pôvodcom života - zomrel,ale smrť nemala nad ním moc. On vstal z mŕtvych a dnes kto k nemu prichádza s dôverou môže nadobudnúť s ním VZŤAH.
Ten vzťah nedosahujeme kvôli nášmu hriechu: "lebo všetci zhrešili a nemajú Božiu slávu."
Ale je z toho východisko: "Nikto, kto verí v neho, nebude zahanbený. Veď každý, kto by vzýval Pánovo meno, bude spasený." spasený - bude mať s ním vzťah. 🙂

mamusa123456789
16. sep 2023

@viestta je mnoho náboženstiev a každé z nich má svojho Boha, ale v každom náboženstve je to v podstate to isté boh=láska, odpustenie, svetlo... Len každý ho vola inak.

mamusa123456789
16. sep 2023

Keď sa nad tým zamyslím, tak z najväčšou pravdepodobnosťou bude niekde nejaká forma života, neviem ci inteligentnejši alebo nie, ale vesmír je tak neskutočne veliký, vraj nekonečný, ze šanca, aby bol život len Zemi je podľa mňa priam zanedbateľná

viestta
16. sep 2023

@anaj_janka @mamusa123456789 ja vas o nicom nejdem presviedcat, je to vasa viera a vase vysvetlenie pre vas. Ja mam len otazku, ze ci ten boh, vas, bohovia inych nabozenstiev, zastresuju aj zivot v inych svetoch ako je Zem. Lebo ani na Zemi sa neviete dohodnut na jednom univerzalnom, ktory by bol pre vsetkych. Kvoli svojim bohom a proti inym bohom sa viedli a aj vedu vojny. Tak ci ti z inych svetov nepovedu vojnu v mene svojho boha proti nam...

dorothee
16. sep 2023

Ano myslim ze vo vesmire nie sme sami.Je to pri nekonecnosti vesmiru len velmi malo pravdepodobne,ze by sa na nejakej inej planete nedokazali tiez vytvorit podmienky pre zivot.

mamusa123456789
16. sep 2023

@viestta keď to vezmeme s pohľadu kresťana, neviem, ako to majú iné náboženstva, tak by mali veriť v toho istého boha aj mimozemšťania, keďže boh je v každom náboženstve v podstate to isté akurat v každom náboženstve ho volajú inak, nie ho vola Pan Boh, niekto ma zas Alaha, inas Budhu... A ak tu chceš do toho pliesť, ze všetci, ktorí sa hlásia k islamu sú teroristi, tak to tak nie je, len veľmi malé percento veriacich si Korán vysvetľuje po svojom

ciernysokol
16. sep 2023

@viestta podla mna rozbroje nerobi Boh a viera v neho,ale cirkev ( akakolvek), ktora vieru a strach zneuziva vo vlastny prospech.

viestta
16. sep 2023

@mamusa123456789 nie, nepletiem do toho islamsky terorizmus, pretoze aj katolicka cirkev ma bohate skusenosti s vojnou za svojho boha, Staci spomenut len kriziacke vypravy.
@ciernysokol ano, mne je jasne, ze toto je o tych ktori veria, nie o bohoch. To je instituciach, ktore vyuziju vieru inych vo svoj prospech. Je to o jednotlivcoch, ktory svojim bohom ospravedlnuju to zle co pachaju, je uplne jedno v akeho boha veria (a mozno ani neveria)

ankare
16. sep 2023

@yelena159 áno, verím

svetlonos
16. sep 2023

Ved my ako ludstvo sme aj voci vlastnej "rase" netolerantny - voci postihnutym, i ej farbe pleti, voci inemu nazoru....
Ako by sem mohli prist nejaki dobromyselni obyvatelia inych planet, predstavit sa verejne. To by sme ich zrazu zacali toletovat?? Nie.
A pokial existuju aj neprianovo naklonene rasy niekde inde vo versmire, tak nech tam aj pekne ostanu radsrj.
Inak aj papez potvrdil existenciu zivota na inych planetach.
Ja som dlho odmietala verit, ze existuju. Bolo by vsak zvlastne keby sme v celom vesmire boli jedina planeta, kde existuje zivot.

hiro
16. sep 2023

Jasne ze existuju. Vo vesmire su urcite miliony ci ktovie kolko inych zivotov. Vznik zivota sa vie zopakovat hocikde. Ale nie su tu pri nas blizko. A budu na inej urovni.
Okrem toho treba mat na pamati par veci:
Zivot existuje na zemi miliardy rokov. A taky co by mimozemstanov rozpoznal a mozno vedel s nimi podebatovat tak mozno 10 tisic rokov z tych miliard. Takze mimozemstania ak by aj zili hned vedla na nejakej hviezde tak mozno bude trvat este par miliard rokov kym bude ich zivot na nasej urovni... A naopak ak su o par miliard rokov vyvinutejsi tak pre nich mozeme byt nieco na urovni ako pre nas bakterie. Tak uplne ina uroven ze ziadna komunikacia nie je mozna a v podstate ked oni by boli schopni naist miliony inych zivotov ani by sme teraz pre nich neboli nicim zaujimavym.
Takze sanca ze by sme stretli mimozemstanov na nasej urovni je 0 bodov. Ak by boli na nasej tak je nemozne aby sa s podobnou technikou casovom ramci tisicov ci milionov rokov vedeli dostat z vzdialenej hviezdy k nam.
A ja este aj pochybujem ze je mozne cestovat (aj holy prenos energie, nie len hmoty) rychlejsie ako svetlo - takze myslim ze nie je ziadna sanca aby sa aj tak k nam nejakym sposobom dostali.
A kedze vesmir sa rozpina rychlejsie ako leti svetlo tak vlastne aj keby dosiahli svetelnu rychlost tak je to z casti zbytocne ak by boli prilis daleko - nikdy by k nam neprileteli. A vlastne ani by o nas nevedeli ze existujeme (alebo sme existovali) kedze akykolvek elektronicky signal z nasej zeme nikdy nemoze doletiet k viditelnemu koncu vesmiru kedze ten sa vzdaluje este rychlejsie.

anaj_janka
16. sep 2023

@viestta
Písmo jasne ukazuje,že je tu boj a to duchovný boj a potom aj ten fyzicky: svetlo verzus tma, pravda verzus lož, poriadok Boží verzus chaos, pokora verzus pýcha, je len jedna cesta do neba Kristus Ježiš verzus všetci ostatní.

Poviem ti tak, ak si sa vydávala z čistej lásky, kto ťa presviedčal, že On je ten Pravý? Ty si to proste vedela, tvoje srdce cítilo, túžila si po Tom vzťahu lásky, či to nebolo tak?! A vždy pri ňom stojíš, oproti iným.
Tak ak chces spoznať Pána Ježiša on vraví: "kto má usilovne hľadá, nájde má" čítaj Božie slovo, začni evanjeliom Jana a modlí sa svojimi slovami a uvidíš.
V zivote každý niečo hľadáme.....niekto slávu,iný bohatstvo, uznanie, iný Boha. Boh si váži úprimne srdce, ochotné poslúchať ho. Želám ti všetko dobré.pekny večer

mamusa123456789
16. sep 2023

@viestta vidíš, to mi ani nenapadlo, ale tak ako pri islame, tak obdobne to bolo aj s tými kriziackymi výpravami... Kedysi dávno pradávna nám to takto nejako vysvetľoval pan farár na náboženstve aj s tými bohmi aj s vojnami

h2
16. sep 2023

@ciernysokol Ale to, že v našej slnečnej sústave nie je život na žiadnej inej planéte, či vesmírnom telese, okrem našej Zeme, nie je môj názor, je to fakt.