Veštenie a jeho negatívna stránka

kerberos33
20. máj 2023

Čítal som na tomto fóre veľa vašich diskusii o veštení a podobne .... ale treba si uvedomiť aj negatívnu stránku ....
Ja osobne ľutujem, že som išiel k vestici .... bol som tam kvôli vzťahu , nešťastnej láske ,rozišli sme sa ako lusknutim prsta ,aj kvôli našim chybám , aj kvôli tomu že ich využil niekto iný a polovička preskočila k druhému behom 2 dní od rozchodu... tak som chcel vedieť čo bude ďalej keďže som sa trápil ako nikdy...
Veštica povedala s takou istotou, ako keby to bol fakt ktorý sa stane , že ona sa s tým novým objavom, za ktorý ma vymenila sa za nejaký čas rozíde , lebo jej dojde že ju len využil a nebola jeho jedina , že opadne z nej to poblaznenie z neho a "jej srdce ju pritiahne naspäť ku mne " ....
Ľutujem preto, ze som bol u vestici a nechápem ako mi mohla také veci povedat a dať nádej , keď videla , že sa trápim .... celý čas som teda cakal na splnenie jej vestby a neudialo sa nič ... mne to len predĺžilo trápenie, ráno som staval s úzkosťou , večer s ňou zaspaval a mal chaos v hlave , že či príde ten deň kedy jej srdce povie že sa má vrátiť. áno bol som odhodlaný spraviť hrubú čiaru , odpustiť lebo keď niekoho ozaj milujete spravíte to lebo vám za to stojí.
No moja skúsenosť s vesticou teda nedopadla dobre , lebo je to ako keby vám niekto povedal , že v Tom mesiaci zomriete a vy každy deň čakáte čo sa stane.
Doteraz nechápem , ako mi mohla veštica povedať také veci, ako mi mohla toto spraviť a na konkrétny mesiac s úplným presvedčením predpovedať, že sa to stane a neuvedomít si , že ak nevyjde jej predpoveď , tak mi to len predĺži trápenie a nakoniec ublíži...

divokykonik
20. máj 2023

Veštice toho nakecajú 😁. Majú bujnú fantáziu, len klamú ľudí. Nikdy by som tam nešla, ani keby mi majú za to zaplatiť.

zuzanka.zuzu
20. máj 2023

😂😂😂

kerberos33
autor
20. máj 2023

@divokykonik ano už to lutujem aj ja ....
Napísal som to preto ,aby si ľudia uvedomili , že vymyslené príbehy "veštíc" im môžu veľmi ublížiť , tak ako sa stalo aj mne .
Budem sa z toho dlho dávať dokopy a najradšej by som sa objednal znovu ale vysvetlil jej, že nech skončí so svojou "kariérou" ak má ublížiť ako pomôcť.

janetinka27
21. máj 2023

@kerberos33 ahoj, vestica, ktora sa na vesticu len hra, ti ublizi (ako si sam povedal) vymyslenym pribehom.viac ti vsak ublizi okultizmus, ktory vestice praktizuju. Teraz to uz nahlas nikto nepovie, ale este v dobe naivnej sa vysielala vadkerti talkshow, kde raz mala pozvane aj vestice a jedna z nich tam priamo povedala, kto jej pri vesteni napoveda. Keby si to vedel, nikdy by si tam nevkrocil.

marianarem
21. máj 2023

@kerberos33 Nebud nahnevany na vesticu. Zazil si klasicku vec - chcel si sa co najrychlejsie zbavit trapenia, ale ono to nevyslo, alebo teda este sa to predlzilo. Tak to byva, ked clovek odmieta prejst nejakym prirodzenym procesom, napr. bolestou po rozchode.
Vestice su podla mna dobre v obdobiach, ked clovek nie je uplne rozbity a chce pocut len jednu konkretnu dobru spravu, ale skor ked sa nevie zorientovat, co dalej. A aj vtedy by som usla od vestice, ktora by mi s istotou povedala presne udaje a datumy. To popiera slobodnu volu. Myslim si, ze existuju ludia s velmi silnou intuiciou, ktori vedia vycitit, cim prave v zivote prechadzas a preco a mozu ti napriklad poradit, comu sa dalej venovat, co rozvijat, ake moznosti sa mozu naskytnut.

kerberos33
autor
21. máj 2023

@marianarem nahnevaný som , lebo či už z pozície veštice alebo ľudskej stránky nejdeš človeku , na ktorom vidíš že sa trápi dávať falošné nádeje, s úplnou istotou ho presviedčať že sa tak stane a pritom vieš , že ak to nie je pravda narobí to len viac škody , viac to tomu človeku ublíži a hlavne predĺžuje jeho trápenie..... za ten čas čakania som mohol sa liečiť z rána a zabúdať a miesto toho som čakal , že to príde a budem znovu šťastný .
Bohužiaľ , život nie je rozprávka.
Napísal som tento post , len kvôli tomu aby si teda ľudia dávali pozor na veštice a ich drísty ktorými oblbuju ľudí , lebo moju ešte viacej ublížiť a zraniť.... mne to spôsobilo veľmi veľa bolesti a hlavne predĺženia môjho trápenia.

slovakboy
21. máj 2023

@kerberos33 je lepšie ísť k psychologičke ako k veštici. Má vzdelanie a pozná ľudskú psychiku, ktorá bola skúmaná vedeckými metódami. Veštice majú len intuíciu nadobudnutú nejakými skúsenosťami. A rozum ti musí hovoriť, že veda vždy má navrch. Teda sú aj výnimky kedy ani veda nemá vysvetlenie, ale sú málo časté. Chápem ťa, že keď ti je tak ťažko, dôveruješ aj veštici.

kerberos33
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kerberos33
autor
21. máj 2023

@slovakboy áno máš pravdu . Toto mi prišlo akokeby sa skôr veštica hrala na psychoterapeuta a pacienta/klienta spackala tak, že ho priviedla k duševnej samovražde

mandzula
21. máj 2023

@kerberos33 su to ludia zijuci z nestastia inych, spokojny, vyrovnany clovek k nim nepojde. A kedze odmietam takychto ludi zivit, nikdy by som k vestici nesla a nieto sa este drzala nejakych jej bludov.

karolinakr
21. máj 2023

Mojej sestre vyveštila, že mala zomriet 10 rokov dozadu..

lucka_luc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
21. máj 2023

@kerberos33
ahoj, a co tak pre zmenu prebrat zodpovednost za svoj zivot a rozhodnutia namiesto obvinovania vestice??

lucka_luc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kerberos33
autor
1. jún 2023

@lucka_luc chces povedať že niekde hádžem vinu ?

mircalla
1. jún 2023

@kerberos33 Je aj nejaka pozitivna stranka? O ziadnej neviem

kerberos33
autor
1. jún 2023

@mircalla ani neviem 😄. pre niekoho to môže byť nejaká forma posedenia si ako keby so psychoterapeutom.

lucka_luc
1. jún 2023

@kerberos33 odpoveď nebola tebe ale pre @svetlonos

lucka_luc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
1. jún 2023

@lucka_luc
ano presne tak.

lucka_luc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angelinja
3. jún 2023

@slovakboy podla tvojej vedy bola korona z netopiera....nakonec to bolo tak ako hovorili ludia ktori mali intuiciu-vypusteny virus a boli ponizovani aki su nevzdelani dezolati

kerberos33
autor
4. jún 2023

@angelinja to bolo trošku odveci . čo tu pletieš chorobu/koronu?

slovakboy
5. jún 2023

@angelinja Neviem čo je to za doba keď sa vraciame do stredoveku že platí to čo si niekto vymyslí a nie to čo sa dokáže. Zatiaľ je názor odborníkov taký, že vírus zmutoval z netopiera na človeka. Nie je to ale na 100% a uvažuje sa aj nad tým že mohol uniknúť nechtiac z laboratória. Nie je to ale dokázané sú tam len nejaké indície. Ešte pred desať rokmi sa vírusy nedali cielene geneticky meniť. Teda nie tak, ako sa to robí už teraz. Spomínam si ako nám za socializmu na občianskej učiteľka a veľká komunistka hovorila, že AIDS čo bol vtedy nový vírus vyrobili a pustili do obehu Američania. Hoci to nebolo technologicky možné. Tieto výmysly tu boli vždy len teraz majú živnú pôdu na internete. Fakt je, že gény sa už dajú meniť cielene a nie len náhodne ako dovtedy hoci aj to bolo šialené teraz je to už väčšia revolúcia v genetike ako výstup na Mesiac. A dokonca časti génov sa dajú presne zameniť za presne žiadaný iný gén. Vie to robiť aj Čína aj USA a možno ešte nejaké vyspelé krajiny. To ale neznamená automaticky dokaz že ten vírus tak bol vyrobený. Ale mohol byť. Ty tomu veríš ja o tom pochybujem. Netvrdim že verím na 100% jednému alebo druhému.Je sloboda slova aj názoru. Tak si môžeš veriť čomu chceš ale ja ti odporúčam držať sa dôkazov. A kým chýbajú nezaujimat k tomu definitívne stanovisko. Mimochodom spanielska chrípka rozložila pľúca aj mladých ľudí za 24 hodín a nevznikla v Španielsku ale v Británii len tam to úspešne tutlali a Španieli to priznali. Ľudia nechceli nosiť rúška a spravali sa rovnako ako niektorí teraz pri Korone. A rovnako sa šírili konšpirácie o umelej chorobe. Podobne to bolo vždy s očkovaním. Ešte v 50 tých rokoch v USA zomierali tínéžeri na obrnu ktorú chytili v škole od kamarátov. A pretože za socializmu sa o ockovani nediskutovalo a museli ho absolvovať všetci, tak sa socialistický blok s obrnou vysporiadal skôr ako USA. Jedna z veľmi mála výhod diktatúry.

lalia6789
17. apr 2024

@kerberos33 im je jedno...aj keď vidia nepovedia čo vidia.islo jej o peniaze.mozno to bola podvodnícka.su aj dobré veštice.kazdy chce počuť len to dobré.

minimie
17. apr 2024

Viem o niekom, komu veštica vyveštila dvojičky a namiesto toho bol do roka mŕtvy. A v blízkom okolí mala známa, to už je 20 rokov dozadu problém úplne zničujúci pre celú aj širšiu rodinu. Bola kvôli tomu ochotná obehať všetky veštice na východnom Slovensku, lebo vždy sa našla nejaká "dobrá duša", ktorá jej poradila nejakú ďalšiu ktorá to "fakt dokáže". Trvalo 15 rokov kým sa to vyriešilo. Nejak. Ale ani jedna veštica sa ani zďaleka nepriblížila k riešeniu. Ale sebavedomia mali. Takže asi toľko.