icon

Vhodný pes do rodiny s deťmi

veronka
2. máj 2012

Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám

zuzana581
11. jan 2014

@digysa plzne a vysoký je 32 cm, ale grifoni zvyknú býť o par cm menší.

natuska87
12. jan 2014

@kika1111 My mame fenku pointra a sme nadmieru spokojni....

miriamka_peter
18. jan 2014

Ahojte...darujeme krizeneho beagla...pozrite si link....

http://zvierata.bazos.sk/inzerat/33376657/Daruj...

maria1989
18. jan 2014

@erika0802 keď sa ti páčia plemená tohto typu, kúpi si boxera 😉 nemá také problémy, ako píše @maminuska o buldogovi. boxer je celý život hravý, deti (ľudí) miluje, dokáže sa hrať celé hodiny, ale aj vás postráži, resp. keď s ním idem o polnoci vonku, normálne striehne kto ide, dáva na mňa pozor... jediná vec, pre ktorú by som si (ak vôbec) kúpila najbližšie radšej buldočka ako boxera je tá, že ho nevládzem nosiť na rukách, a nechce sa cicať 😀 😀 😀

misaakika
14. feb 2014

Dobrý deň, my máme doma labradora 5 ročnú fenu. Dcérka ma 18 mesiacov a vychádzaju spolu veľmi dobre. Naša fenka je veľmi kludnej a dobrej povahy a dcérka si s nou môže robiť čo len chce. Ja ak by som mala si kúpiť psíka ku deťom tak jedine labradora su to skvelé psíkovia 🙂

asimama
14. feb 2014

jednoznacna odpoved..labrador,zlaty retriver..toto su psikovia vhodny do rodiny ♥ maju neskutocnu dobru povahu..♥

yollanda
9. mar 2014

boxer!!!! vid wikipedia

kacenka277
7. apr 2014

Ahojte. Chcem sa opýtať či má niekto plemeno cane corso. Ak áno či by mu nevadilo byť aj V byte. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

dmnk1234
9. apr 2014

Staffordshirsky bullterrier,absolútne vhodný k deťom akéhokoľvek veku. V Anglicku je prezývaný aj ako ´´nanny ´´ dog ;) Je spoľahlivý a trpezlivý .

lenkadenisa
19. apr 2014

@kacenka277 ahoj, kamoška ho má a je spokojná, malý si s ním robí čo chce a pes nič :D

kacenka277
19. apr 2014

@lenkadenisa A maju ho v byte alebo V dome???

lara1725488
2. máj 2014

jack russel je podla mna dobrý druh psa a preto som si ho vibrala mam 8 rokov som z nových zámkov 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😨 😨 😨 😨 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 😵 😵 😵 😵 😵 😵
😀

modrofuzik11
3. máj 2014

hovawart. perfektny pes. miluje nase deti, je krasny. mame ho vonku.

bozkasarah
5. máj 2014

Ahoj,citam Vase prispevky a chcem sa spytat,mate niekto prosim skusenost z Rotvajlerom?Stahujeme sa do domu,mam 7 rocnu dcerku a chceme psa na strazenie,ktory by mohol byt v zime vonku a hlavne,mal vstah k detom.Aj ked som citalala vela o tom,ze rotvajlery sa k detom hodia a maju ich radi,mam trosku strach,aby tym ze je velky a tazky,nechtiac dcerke neublizil,nezhodil ju atd...
Dakujem pekne za kazdu rada.

falco12345
15. máj 2014

Mi mame ročneho staforda pri dvoch malich detoch 2ročnej a 10mesacnej,robia si snim co chcu bud kludne lezi alebo odidem,mame ho v byte a ked je doma tak celi den kludne prespi a vobec nesteka.

lenka7984
27. máj 2014

ahojte. dcerka chce strašne mini yorka a tak jej ho chceme kupiť viete mi poradit aky je k detom. mam 1,5 ročne synčeka. vopred vam dakujem

milotaa
7. okt 2014

my mame fenku vlciaka, normalne je neohrabana ale pri dcerke je opatrna. uz sa tesim, ako bude mala chodit, to sa urcite spolu vyhraju.
tu su moje baby spolu na dvore:

https://www.youtube.com/watch?v=wGx2nJmVc50

a takto sa lubia 🙂

nykara28
22. nov 2014

@bozkasarah jednoznacne u mna vyhral cane corso 🙂

beatka86
17. apr 2015

A čo vravíte na dlhosrstú kóliu k 18 mesačnej malej? A je vhodná podľa vás do bytu? U nás je prvoradé, aby pes miloval deti. A kólia ich miluje. Názory?

beatka86
21. apr 2015

@michalka3 Ahoj, chcem sa spýtať, či máte teda doma tu koliu. Uvažujem tiež o kolii popri mojej dcérke- 18 mes. Ako je to teda s koliou? srsť? vzťah k deťom? Ďakujem moc za rady.

fixattam
8. máj 2015

@liviana1111

Ahoj, mozes mi prosim napisat nieco viac o chorobach vlkodavov? alebo teda skor konkretne o tvojom vlkodavovi, ci mal problemy atd..na nete som toho precitala veeela, osobne poznam iba dvoch vlkodavov ale ti su obaja ok 😉 som sa trocha vystrasila pri citani tvojho prispevku o tom ze by si vlkodava uz nechcela ..moja buduca vlkodavica ma teraz 3 tyzdne 🙂 zatial zhanam co najviac info o nich 🙂 okrem nej mame doma dvoch mopslikov 🙂 a ine zvieratka 🙂 dakujem 🙂

liviana1111
14. máj 2015

@fixattam ahojky no ako ja by som to povedala tak ze bol to nas prvy wlkodav a teraz s odstupom casu mam aj iny uhol pohladu. No z by som sa asi bala mat dalsieho aj tak.Ono pokial mas overeny chov a vies zarucene ze ten ktory ti predava steniatko krizi psov nie podla toho aby mal co najvacsich obrov ale podla toho aby bol hlavne zdravy tak potom je to dobry chovatel. No pokial nemas overeneho vzdy je to macka vo vreci, vzdy. Kto sa v tom apson trochu nevyzna tak ist kupit steniatko je velke riziko. Je to preslachtene ma to geneticke vady ktore nieje vidiet a ktore sa rejavia ako nadobudnu plnbu velkost, tym ze su tazky a podobne treba dbat nato co zeru a tak. My sme mali problemy s bedrovymi klbami a od toho sa odvijali aj cate zapaly v celej chrbtici a krku... nemohol lezat vonku na betone len v nutri , akonahle sme ho nechali vonku lezat na betone alebo studenej podlhe tak sme mali problemy, vonku sme mu museli davat kosik, nie preto aby niekoho nepohryzol ale aby nezral blbosti co najde lebo mal potom traviace tazkosti a to ked zacalo vracat tak amen tma, a tak podobne,a s tymi klbami to bolo asi najhorsie, lebot am ked dostal zapal tak sa to hojilo dlho a liecba bola zdlhava kopec krat trebalo prejst az na kortikoidy a tie sa zas pomaly vyasdzalia tak ako ta veterina sla velmi do penazi, no nevravim ja tiez poznam takych co maju zdraveho wlkodavka chvalbohu ale je to velka zodpovednost a starost, kazdy by to mal brat zodpovedne a nie sa k tomu stavat ze sak je to len pes, tam ten orech zje kadeco a je vyskereny preco by nemohol vlkodav, no nemohol skratka, ak je len trochu nachylnejsie tak sa to len serinka 🙂 zaujimave bolo ze vacsina vraj mava rpoblemy zo srdcom,nas mal srdce zdrave a po tejto stranke bol uplne tip-top ... ale bedrove klby boli geneticky zle hoci to nebolo vizualne vidiet a netahal nohy za sebou chodil normlane ale v tych chrupavkach mu pukalo a ked mal zapal tak mal velke bolesti a to teda nieje pekna spomienka ☹ to som plakala zakazdym s nim kym sa mu zapal nepreliecil a to trvalo naozaj aj zo tri tyzdne kym ustupilo to najhorsie kortikoidy zas maju vedlajsie ucinky na oblicky a tak psik cural pomaly kazdu pol hodinu kym mal vacsie davky a bol to taky zacarovany kruh, lebo mal bolesti a mal by lezat ale musel ist von lebo sa mu dalo cikat, ked cosi zas nevhodne zjedol tak ho prehanalo alebo vracal a to tiez bolo na nervove lebo to co z neho dokazalo vyliezt ( je jedno s ktoreho konca) nebola malinka kopka ci mlacka 🙂 ale kazdopande bol to zase aj povahovo ten najuzasnejsi pes nezabudnem nikdy.

fixattam
14. máj 2015

@liviana1111 dakujem za taku dlhu odpoved 🙂 ano, urcite suhlasim s tym zodpovednym pristupom 😉 vsetko co sa dalo som si nastudovala a viac mi povie chovatelka pri odbere steniatka..nasich dvoch krmime BARF a za studena lisovanymi granulami takze aj vlkodavicu tak budeme..nasich tak nekrmime od mala ale az neskor a ten rozdiel je teda fakt vidiet..musi to by hrozne vidiet takto trpiet psika a nemoct mu pomoct ☹ ja silno dufam ze nasa vlcica bude zdrava, velmi sa na nu tesim 🙂

liviana1111
17. máj 2015

@fixattam vsetko je to o pristupe a hlavne o stasti pri kupe steniatka ,ja uz moc chovatelom nedoverujem musi to byt naozaj chov overeny a mat dobre referencie. 🙂 tak vela stastia a co najmenej problemov. Wlkodavkovia su uzasne psiky.

januska11
16. júl 2015

no my máme amerického stafordšírskeho teriéra a je perfektný.. deti mu môžu aj po hlave skákať a nič im neurobí, miluje ich, tlačí sa ku nim do postele... miluje všetky deti.... veľa záleží aj na povahe psíka...to je jedno aké je to plemeno... väčšinou bývajú agresívne malé plemená alebo také, ktoré sú stále zatvorené na reťazi, ktrorým sa nikto nevenuje...

mambuska
17. júl 2015

Dieta a pes je myslim ta najkrajsia kombinacia. Nejde o to ake plemeno vyberiete ale o ten vztach , ktory si vybuduju.
Ti ktori mali v detstve psika, urcite radi na neho spominaju,,tie slova "nas prvy psik" su jedinecne a prirastu naozaj k srdcu. Som chovatelka maďarského krátkosrstého stavača a stretávam sa s mnohými ľudmi a teda poviem len toľko, že psík prinesie do rodiny veľa radosti a dodá takú malú veľkú iskru a úprimnú radosť do života " do rodiny" 🙂

PS: v auguste 2015 očakávame šteniatka 🙂

moja chovateľská stanica: www.rustydiamond.sk
Fun page FB RUSTY DIAMOND

magnuscor
25. aug 2015

Vlkodav je úžasný pes,veľmi dobre si vychádza s deťmi .Naša vnučka má k dispozícii hned 3kusy 😀
Najviacej ale miluje nášho psa Akima 😎

lenatali
26. nov 2015
Používateľ lenatali je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lenatali.

my sme mali mopslíka a s dcerkou si skvelo rozumeli. Ale skoro každý psík si zvykne keď sa narodí dieťa a začne ho podvedome ochraňovať ako člena svorky 🙂

lelask
28. dec 2015

@beatka86 kupili ste si koliu? Tiez zvazujeme.