Vhodný pes do rodiny s deťmi
Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám
@tilly kup novú...
http://www.martinus.sk/?uItem=124519
@strapco13 kokos si ma dobre pobavila teraz 😀DDD to ja ti poviem tiez pikosku mimo temy,moj vlkodav bol casto aj medzi konmi a kedze on zase na male psy nema sancu a svoju velkost stretne len ojedinele aj to vacsinou v psiom pohlavi, tak ten chodil za kobylami a cuchal im zadky 😀D asi jediny pes ktory dociahol do zadku aspon nufakom 😀 😀 😀 😀 😀 len tak uz by to bolo ine prilievanie krvi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a celkovo som bola rada, ze chlapec nesychtal kopacku ale len nervozne svihnutie chvostom co tiez dost bolelo,ale ako vystraha stailo 😝
@liviana1111 tak majitelka vtedy nadavala strasne, ze den predtym cestovali 100 km a slecna uhrnzula nufak nad intersampinom a moj na nu len kukol /normalne si pred nu sadol s prosbou v ockach/ a ona mu sadne :D
tak ono tu chrticu miloval kazdy pes..skoda ze som nemala fotak..ale prestav si chrticu ako jej na jednom stehne virga moj maly shitzak a na druhom znamej pudlik..ona ich len kontrolovala pohladom, ze ci sa este snazia 😀 😀 😀 😀
Ahoj! My mame madarsku vyzlu, v marci mala rok, je to velmi vhodny pes k detom, ale potrebuje veeeeelmi vela pohybu, zaciatky boli tazke pravdupovediac,ale zvladli sme to 😉
Je to velmi spolocensky pes, nasa neznasa byt sama, takze niekedy ju mam ako dalsie diite 😉
Co sa tyka cistoty tak sa celkomrychlo naucila, a teraz napr na ahrade takmer vobec nespini, iba vo velmi krajnom pripade . Chodime s nou 3x na dlhsie vychadzky Popripade na vybeh do lesa, a velmi rada sa chodi korculovat 🙂)
My ked sme uvazovali o rase, tak som vela goooglila, vacsie plemna su vraj vhodnejsie k detom, maju viac trpezlivosti, male su podrazdenejsie a citi sa viac ohrozene dietatom. ...
A dalsia pozitivna vec vacsieho ze aj postrazi 🙂
My sme tiež vyberali psíka podľa toho, či je vhodný k deťom a zároveň sme potrebovali strážneho psa. Dlho som študovala na internete a nakoniec som sa nakontaktovala na chovateľskú stanicu moskovských strážnych psov. V momente ako som videla toho psíka na živo som vedela že je to "on" a doteraz neľutujem túto voľbu a myslím že ani nikdy nebudem. Naša fenka je neuveriteľne "rodičovsky" založená, môjho synčeka úplne zbožňuje a nechá si od neho hoci aj po hlave skákať. Dobre si uvedomuje svoju veľkosť (má cez 60kg) a silu, preto vždy keď je malý pri nej si ľahne na zem, položí hlavu a nech si s ňou robí čo chce 🙂 Na druhej strane je to veľmi spoľahlivý strážca či už majetku, alebo rodiny. Budí rešpekt už len svojou veľkosťou... Pripájam aj fotku ako šteniatka a teraz ako 3 -ročnej. V prípade záujmu rada pomôžem 😉
@strapco13 ja som pridala dake foto ako ten nas vypada tak pozri .-)) ked najdem aj s dcerou tak prihodim 😉
@liviana1111 kamoska byva v dome s velkou zahradou a ich wlukodav si zije s ich mopsom v dome a obyvacka s kuchynou je ich kralovstvom a to este obcas babysittuju dalsej znamej jej wlukodavicu 😀
@liviana1111 kraaasny
velkost skoro ako nas psi anjelik :D 😔
@ginger_fox no jasne sak vlkodav je palacovy pes to nema co na dvore robit 😀 on potrebuje spolocnost ludi !! a ich neustalu pritomnost bez pritomnosti cloveka su na dvore len smutne psy ktore len lezia a smutne kukaju a psychicky trpia,vlkodav je na toto specialne plemeno ,ktore je take by som si dovolila povedat ze poloclovek,my ho mame v byte s trojorcnou dcerou a cakame druhe babo a nas mal dva roky ked sa nam narodilo prve dieta 🙂 vsetci su stastni a nikto s tym nema problem ,len susedia 😀 😀 😀 😀 😀 lebo im vadi ze je taky velky ,ale inak ani o nom nevedia lebo je tichy nesteka vobec,len vonku ak sa mu nieco nepaci ,ale doma je uplne tichy spolocnik 🙂
@strapco13 podarenyyyy 😀 nasmu by sa pacil on miluje najme male psiky ale vsetky sa ho boja 😀 😀 😀 tak je trochu traumatizovany
@liviana1111 kamoskyn bude mat 4 roky na jesen. zadovazili si ho, ked mal syn 4roky a mali doma vtedy 4rocneho ratlika. Kamoska sa smeje, ze ten ratlik im ho pomohol vychovat a preto ma ich Aron obcas ratlikovske tahy.
Juj ako pozeram, kazda sem dava fotky svojho favorita. Ja sice moju favoritku do rodiny s malym dietatom neodporucam, ale neda mi nedat sem fotku, ktora ma uz takmer 3roky
@ginger_fox to je take mile 🙂 nas vlkous uz ma 5 rokov a dieta tri ale dvojka je to jak vysita ,proste ono psi a deti patria dokopy podporuje to imunitu a dieta sa trochu aj uci byt opatrenjesi voci druhym a empatickejsi 🙂 samozrejeme ze niektore psiky male su jedovate tam by z toho bola len sarapata
@ginger_fox
@strapco13 pridavam este aj dake aj postarsie fotecky obidvoch drobcov 😀
@liviana1111 , že drobcov 😀 😀 😀 . Jeden je drobec, ale pes to určite nebude 😉 😀
ČO POVIETE NA CANE CORSO a na ŠVAJČIARSKEHO SALAŠNÍCKEHO PSA? Radsej by sme vacsieho psika, nie zase moc velkeho, takeho stredneho, tie malicke sa nam nepacia a bali by sme sa, že ich pristupime 🙂 priatel je sice polovnik, ale on nebude mat na psa cas, kedze je od rana do vecera v robote, takze vychova bude na mne...este rok budem na materskej, tak hadam to nejako zvladnem...uz len vybrat to spravne plemeno
@lucinocka tak som zvedavá, my chceme psíka do bytu, síce s malou predzáhradkou, ale teda vhodného do bytu, najlepšie menej plznúce plemeno, preto mi toho vychádza bischon a podobné ale teda, ak by bolo nejaké plemeno veľmi vhodné k detičkám, zvážila by som aj iné, skúsenosti s psíkom nemáme žiadne, kamaráti majú boloňského-fenku a to je zlatíčko
@bodka70 no istym sposobom je drobec aj on 😀 😀 😀 😀 bo najmensi z vrhu a tak oproti inym vlkodavom je maly 😀 tak mame drobca 😀 😀
@boska79 tak pre toho psika co je na fotke bola panom moja mamina, po jej smrti som si ho samozrejme nechala a bola som pre neho panicek ja a aj napriek tomu spal v posteli
ale pre nase stena sice zatial nie som vodca svorky ale mama, takze sa mi do postele vopchal, len strazim aby neolizoval malu
ja mam psov postelakov vzdy od detstva som chcela mat psa postelaka, a nemyslim si ze by som nebola vodca..tuto teoriu proste neuznavam
Ahoj My mame uz 4 roky bisonika, jeden z hlavnych dovodov pri vybera bolo aj to ze neplzne... je strasne dobra ku detom,mala s nou vystraja kadeco a upne v pohode reaguje na nu , malo steka iba na zvoncek , je to taky nas plysacik... a spi s manzelom v posteli, vlastne s nami v posteli ale pri manzelovych nohach... 🙂 🙂 🙂 🙂

naša Lady