icon

Vhodný pes do rodiny s deťmi

veronka
2. máj 2012

Keďže by sme chceli kúpiť synčekovi psíka (šteniatko) a nevieme sa rozhodnúť akú rasu, ktorá je najvhodnejšia k deťom, preto sa obraciam na vás. Nevieme, či niečo malé, alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním chodili aj na dlhšie prechádzky a výlety do lesa. Určite niektoré z vás majú psíka v rodine pri deťoch. A tak by ma zaujímalo akej rasy máte psíkov, aké majú povahy, ako sa správajú k deťom, či sú poslušný...? Môžete pridávať aj fotky, nech máme aj predstavu ako vyzerajú 🙂 verím, že vo výbere psíka pomôžete nielen mne, ale aj iným mamičkám

heln
29. jún 2012

@luba41 😔 😔 😔 keď vidím tých psíkov, tak mi je jasné prečo sa teraz musia povinne čipovať.....

veronka
autor
29. jún 2012

@zuzana581 tie uska sa mu sami postavia, ako aj francuzskemu buldockovi

veronka
autor
29. jún 2012

@zuzana581 tie uska sa mu sami postavia, ako aj francuzskemu buldockovi, boxer ma usi dole spadnute

lea1333
29. jún 2012

my mame bulmastifa z utulku fenu a miluje deti a fr buldocka a tiez ma rada deti 😉

ellysa
8. júl 2012

ahojte trochu od veci otázka, ale máte pre psíkov v byte nejakú klietku? alebo ohrádky? ide o to, že sa trochu bojím, čo urobí psík v byte , keď pôjdeme niekde bez neho, stačí keď pozatváram dvere a nechám ho v jednej miestnosti?na začiatok som rozmýšľala, že nejakú veľkú kartónovú krabicu dám do bytu, na tie prvé dni, nech je tam v noci, alebo cez deň, keď vybehneme bez neho 😕 😕 😕 😕

ukana
8. júl 2012

@ellysa , my máme psa volne v byte...ale pre šteniatka v záujme ich bezpečnosti je lepšie na začiatok aby boli v jednej miestnosti, aby niečo napr. nezjedli, nevyhrabali smetný koš, nerozhryzli topanky a pod. 😅 😅 😅 Dospelý pes, zvačša, ked je sám, tak spí a nič nespraví...neviem si to ani predstavit, potrebuje sa prejst, natiahnut, nemože byt v klietke 😒 ..a z krabice ti ujde 🙂 🙂 🙂 🙂 vela záleží od rasy a veku psa....

ellysa
8. júl 2012

@ukana tak asi to urobím naozaj tak, že keď pôjdeme s malou ja neviem na ihrisko-kde nemôže, tak pozatváram všetky dvere a nechám ju v chodbe, tam je asi najmenšie riziko, že si môže ublížiť a veľa poničiť 😀-ona bude sama tak max 2 hodinky viac určite nie... no bude to bolonsky psík, takže nič veľké 🙂

ukana
8. júl 2012

@ellysa zo začiatku to bude tak lepšie, aj aby si psik zvykol, že je chvilku sám ..niektoré to zle nesú tú samotu, treba ich zvykat odmala...treba mu dat nejaku psiu hračku, žuvaciu kost, nech sa prebaví... 😉 pozor na topanky v chodbe 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
dve hodinky musí vydržat, my tak max. 6 hodín nechávame denne, zvacsa niekto z rodiny vyvenci, výnimočne 8 hodín ostala sama ...ale to možno raz za rok... 😵

majusa4444
8. júl 2012

@ellysa ajoj.. aj ja mam doma stena devemesacnu fenku bigla :D a tiez chodim na hodinu aj pol max, dve na ihrisko s deckami alebo k vode a vtedy ju predtym vyvencim a zavrem do izb..zial nas psik musi mat nahubok.. inak nici kuse a trha vsetko od jedu ze musi byt sama :D nepomoze ani kosticka ani ic na hryzanie..ma nerv tak jednoducho by nam tu znicila skrine.. ale dufam ze ako bude starsia sama pochopi ze ked odideme jednoducho sa vzdy vratime a ak bude dobra nebude mat nahubok 🙂 zatial aj s nahubkom vie urobit divy :D postel a periny rozhadzane .. hracky deti ak zabudnem odlozit kos na hracky komplet rozbombardovany 🙂 ale este je mlada musi sa ucit.. a nasa to ma v povahe tak musime byt trpezlivejsi 🙂

majusa4444
8. júl 2012

to je nasa Megy 🙂

ukana
8. júl 2012

@majusa4444 zlatá je 🙂 🙂 🙂 .......

majusa4444
8. júl 2012

@ukana dakujem :D

ellysa
8. júl 2012

@majusa4444 no bigl je ťažká povaha 😉 , dúfam, že naša nebude mať také stavy 😀 😀 😀 😀 😀 , aj keď určite si zažijeme aj ,,vtipné,, chvíle ale na to sme už hádam trochu zvyknuté, keďže máme deti 😉

krpcok
8. júl 2012

majusa4444 ahoj ak ta možem upokojiť my máme 4 ročného bígla a je uplne užasny aj ku našej 3 mesačnej dcerke. Aj ked sme si s ním užili do 2 rokov ničil všetko čo mohol ale teraz je uplne kludny prespí vačšinu dna.

lucia375
8. júl 2012

My máme tiež bígla, má 3 mesiace a asi mesiac je u nás ale teda je to riadny ničitel. Už zničil kopec kvetov v záhrade, pre zábavu si obrýza okrasné kríčky a trávy. Nedajbože že si niektoré dieťa vyzuje topánku, to ho musíme nahánať po záhrade ked ju chceme naspat. A dokonca sa naučil chodiť aj po schodoch pred vchodové dvere. Vymysleli sme tam zábranu ale fungovala asi tak týžden a už je viac menej nanič. Inak je strašne zlatý a deti sú z neho hotové tak ja dúfam že z toho vyrastie. 🙂

excelent1
8. júl 2012

ja by som si vyberala psíka podľa viacerých kritérii.koľko času mu viete venovať na vychádzky mimo domu,koľko sa viete starať o srsť ,či chcete psík viac dnu do domu ,alebo aj nech stráži cez den na dvore..ja mám yorkshire terrier ,vyhovuje mi ,že neplznu a nesmrdia..a hlavne v prípade alergikov v rodine sa nič nedeje pretože majú chlp štruktúre vlasu.ak často chodíte do lesa tak by som brala labradora ,miluje rodinu,ale strašne pĺzne s toho dôvodu by som ho nechcela mať dnu v byte.a myslím si ,že pes je zviera ktorá sa správa tak ako ho majiteľ vychová ..neexistuje plemeno čo vyslovene nemá rado deti .
@veronka

majusa4444
9. júl 2012

@krpcok jezis to vazne??? vazne bude uzasna ??? momentalne je to na nervy..ako doma ok ked sme s nou..ak ideme jest musime ju zavret je pazrava a schopna zobrat detom z ruky.. to ju oducam .. inak ok..len ako je sama doma jej prepne a znicila by vsetko 🙂 na deti je super blazni sa s nimi sak sama je dieta 🙂 a vonku je to o nervy tiez ked vidi druheho psa !! inak ide pekne pri nohe ked zavelim..ale vidi psa a konecna..prebehla by cez cestu je jej jedno.. a este posledna zla vlastnost ze barco zezere vonku preto musim sledovat co a ako a ak uz daco da do papule zakricim a hned pusti alebo zezere 🙂 prejde aj toto???? tak este rok mam cakat??? budem sediva z nej a deti 🙂)

majusa4444
9. júl 2012

@lucia375 tieto vymysli poznam 🙂)) ale uz je to lepsie o malinko 🙂)

krpcok
9. júl 2012

@majusa4444 ako som písala tie 2 roky to trvalo kým sa ukludnil a ked sme neboli doma zničil všetko čo mohol a robil aj naschvály ale musíš mať hlavne pevnú ruku nad nou potom sa Ti to vráti po 2 rokoch uvidiš, to co ju teraz naučíš a budeš ju drezúrovať potom sa to vráti a budeš mať z nej radosť. Tiež žral vonku všetko čo videl ale po tom to prešlo a hlavne ty jej musíš ukázať že ty si jej Pán!!!!! Ked jeme pri stole krasne sedí a čaka všetko sa dá len treba trpezlivosť a hlavne nemožeš jej ukázať že ona je silnejšia!!! ako ty

krpcok
9. júl 2012
majusa4444
9. júl 2012

ja viem totro mi radia a snazim sa to dodrzat.. ak si za niecim stojim tak musi posluchnut a hotovo..na mna z muzom si nedovoli ked jeme to si sadne daleko a caka lebo vie ze by bolo zle keby sla blizsie ale detom bere.. to uz davam pozor..a pokrocili sme az tak ze deti maju chrumky a ona ak som v izbe sa nepriblizi k nim..ak sa otocim a idem prec startuje :DDD tak respekt pred nami ma ale ak zajdeme konecna 🙂 ale naozaj sa s muzom snazime ozaj tvrdo lebo je ozaj narocny vychovat ho

majusa4444
9. júl 2012

nadherny je :D
@krpcok

krpcok
9. júl 2012

@majusa4444 poslala som aj foto

krpcok
9. júl 2012

@majusa4444 vieš čo je sranda my keby sme mali fenku tiež sa volá Maggie

majusa4444
9. júl 2012

vas ako sa vola?

krpcok
9. júl 2012

@maminuska Ahoj prosím Ta čitala som forum ohladne psov s deťmi a dočítala som sa, že si kúpila špecialnu vyčesávaciu kefu? Mohla by som Ta poprosiť o akú kefu ide? My máme doma beagla a tie chlpy sú všade a to vysavam každý deň. Máme 3mesačnú dcérku a neviem si to predstaviť ked začne loziť. Za info vopred ďakujem

krpcok
9. júl 2012

@majusa4444 vola sa Cleo

krpcok
9. júl 2012

@ukana dakujem krásne

krpcok
9. júl 2012

@ukana no dakujem aj tá cena vyzerá lepsie? vieš mi poradiť či mi stačí menšia kefa na bígla. dík moc