icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

blumka
7. nov 2012

@melj naozaj su krasne 😵

melj
7. nov 2012

@blumka 🙂 Ďakujem,od takej skúsenej maminy pochvala naozaj poteší 😉

blumka
7. nov 2012

@melj 😉 neviem ci som skusena, minuly rok som robila tieto motane gule a teda ponadavala som si dost 😀 ale nakoniec vysli

melj
7. nov 2012

ja obdivujem nielen tie motanice,máte veľa krásnych vecičiek a pri 2 deťúrencoch-klobúk dole 😉

blumka
7. nov 2012

@melj s nimi sa uz da, ony su uz partacky. Starsia uz robi vela veci sama, mladsiu trosku usmernujem, ale hlavne ze ich to bavi, vtedy to ide lahsie 😉

melj
7. nov 2012

@blumka tak keď pomáhajú tak to je už super,,,ja si ešte na pomoc musím trošku počkať aj keď naša Sofinka mi aj pred chvíľkou pomohla-vyhádzala jednu policu s oblečením v skrini ☹ no šikovnica od malička 😀

linka
7. nov 2012

@melj nadherne,ako si robila ten stromcek?na com?

melj
7. nov 2012

@linka jaaaaj,ten chudáčik bol robený aspoň na 6krát 😀 ..myslím,že najlepšie by sa robil na polystyrenovom kuželi-ihlane lebo môžeš napichať špendliky a potom to tak neuteká...ja som si z kancelárskeho papiera (keďže nemám výkres) urobila taký kužeľ dovnútra som dala vatu,aby to bolo pevnejšie a na vrch potravinársku foliu...potom som už len motala sem a tam,ale občas som si namočila bavlnku do škrobu,aby sa mi to tak nešmýkalo...potom už len nechať uschúť a hotovo 😉 🙂

lenocka23
7. nov 2012

@melj no tusim aj ja zajtra skusim ten stromcek vyrobit.. 😉 mala som pocit ze je to zlozitejsie, ale tvoj "navod" ma nakopol... 😉 dakujem.. 🙂

lenocka23
7. nov 2012

pridavam svoje aktualne vytvory.. gula by mala byt podla povodneho navodu hubka do sprchy, ale ak sa vyberie spravna bavlnka, moze byt aj na stromcek.. druhe je pokus o vianocny stromcek, ale musim mu este vychytat detaily.. 😉

linka
7. nov 2012

@melj tak ako si sa s nim natrapila,tak sa ti odvdacil,nemozem sa vynadivat 😅 aj ja chcem 😲 aj tie gulky su krasne a ja som take kupovala na dekoraciu v kvetinarstve a vyhodila zbytocne peniaze...

melj
7. nov 2012

@linka ale aj dostal dvojitú dávku škrobu :D- pre istotu🙂...mne sa to tiež už dávno páčilo,ale nechcelo sa mi do toho toľko investovať,takto si urobím aké chcem a všetko mám doma-zo starých zásob..a to som si ešte nedávno myslela,že tie bavlnky vyhodím..nuž veru, oplatí sa skladovať aj "haraburdy" : D

linka
8. nov 2012

@melj nebol problem po uschnuti vytiahnut ten kuzel-papier?

melj
8. nov 2012

@linka nie,nie,lebo ja som na ten papier dala ešte potravinársku foliu čiže ten kužeľ-papier som v pohode vybrala a ten "sáčok" sa mi síce prilepil na bavlnku,ale cez tie medzery som popichala ceruzkou-alebo niečím tenkým a pekne sa to odliepalo...treba skúšať 😉

lenocka23
8. nov 2012

babenky pridavam moju dnesnu vyrobu.. to hackovane ma nejak nepresvedcilo.. esteze som si to uvedomila tak skoro... 😉 🙂

evka3231
Odpoveď bola odstránená
juny
9. nov 2012

@zuzimao ma MMB sú dobré ceny látok

zuzimao
9. nov 2012

@juny Ďakujem. 🙂

kozorozec27
9. nov 2012

Caute koceny, len dnes som objavila tuto super diskusiu a hned na jeden sup som precitala vsetkych 11 stranok. 😀 😀
Ste riadne sikovne, dufam, ze moje vytvory budu aspon spolovice take krasne ako vase. 🙂 🙂
Ja som zatial vytvorila len anjelske kridla na vianocne fotenie, ale este ani tie nie su dokoncene, kedze u nas este nikde nedostat strieborne vianocne retaze. 😠 😠 takze musim len cakat a cakat. 🙂 🙂

tanika5
9. nov 2012

ahojte, smiem sa pridáť k vám tvorilkám? 🙂 tiež som začala niečo chystať, zatial je toho máličko, ale tak snád do vianoc to stihnem 🙂

limoncino
9. nov 2012

@lenocka23 máš na to nejaký návod? ja som krivá, potrebujem podrobný návod

lenocka23
9. nov 2012

@limoncino paci sa.. http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5692 pre ulahcenie, robila som z takych tych papierikóv na poznamky, stvorcovych.. v podstate sa ti vobec netreba hrajkat s kosostvorcami... no a stacilo mi 6 tych casti, 7 bolo vela... ale to uvidis ako ti to bude vychadzat.. 😉

limoncino
9. nov 2012

@lenocka23 ďakujem Ti veľmi pekne..
myslíš tie obyčajné poznámkové bloky kam si napíšeš poznámku a niekam to nalepíš?

lenocka23
9. nov 2012

@limoncino nie, taky ten "trhaci" blocek... ale kludne aj z obycajneho kancelarskeho papiera sa da... hlavne aby nebol prilis tvrdy.. dobre by to mohlo vyzerat aj z farebneho papiera, taka cerveno-zelena kombinacia... 😉

limoncino
9. nov 2012

@lenocka23 vravím, krivá 😀 potom mi zaplo po zhliadnutí návodum, že z toho by mi to asi nedobre išlo a ja nervák by som to zahodila až neviem kam..
Akurát tu teraz uvažujem, že šlohnem deťom farebné papiere 😀 😀 ale nemám lepidlo, resp. mám niekde v pivnici, sťahovali sme sa..

lenocka23
9. nov 2012

@limoncino niekde som videla aj kusockami priesvitnej pasky lepene, pripadne zosivackou, ale tu by som pouzila len pri hodne velkej hviezde.. to uz radsej tu pasku..

limoncino
9. nov 2012

@lenocka23 aj tá je niekde v pivnici 😀 😀 😀

lenocka23
9. nov 2012

@limoncino tak uz len aby sa chcelo ist do tej pivnice.. 😉 🙂 ja osobne by som sa uz dnes na to vy... to... 😀 😀 😀

veronka
9. nov 2012

@melj to si ako robila?

melj
10. nov 2012

@veronka juj,nemám veľmi čas-malá mi teraz teplotuje,ale pokukaj vyššie,už som to písala,aj link je tam,,ak niečo nebude jasné,rada odpoviem,hneď ako sa mi bude dať 😉