icon

Vianočné dekorácie - nápady a tipy na vlastnú výrobu

iwuskaaa
25. okt 2011

Mamičky, keď prejde sviatok všetkých svätých, naše obchodné reťazce zaplaví ponuka vianočných dekorácií, ozdôb...priznám sa, už som aj teraz začala pozerať na rôznych stránkach ponuky vianočných dekorácií a našla som veľa takých, ktoré si môžeme vyrobiť sami. Bude to lacnejšie a s dobrým pocitom, budeme na seba pyšné 🙂 😀 , že sme niečo pekné dokázali.
Preto môžeme prispieť s nápadmi, tipmi a aj fotkami vlastných výtvorov 🙂 . Čo Vy na to?
Ja som vlani zhotovila vianočný stromček z tvrdého papiera, dozdobila lykom a kokosovým vláknom a rôznymi drobnými ozdobami. Odfotím a pridám neskôr na inšpiráciu pre ostatné mamičky 🙂
Tak mamičky, ak máte nejaké nápady, sem s nimi 😉 .

iwuskaaa
autor
16. nov 2012

Ahojte maminky šikuľky 🙂 ...krásne vecičky ste porobili, ja som tiež už niečo začala a pridávam fotky z mojej tvorby 🙂

iwuskaaa
autor
16. nov 2012

@magica78 ahoj, môžeš si kúpiť polystyrénovú kruh a umelú čačinu a omotať 🙂 . Isto to vyjde lacnejšie a bude tam kúsok Teba 😉 🙂

magica78
16. nov 2012

@iwuskaaa dikes ale prave taky velky som nenasla nikde :( aj nad tym osm uvazovala

veronikaemma
16. nov 2012

baby pridavam tiz dva foto... bola to vcera taka rychlovka bavlnku som mala len taku a ozdobky su z tricka..🙂 ale paci sa robila ho sestra a ja som jej pomahala..moj vysiel nepodarok 🙂

z.k
17. nov 2012

Ahojte po prečítaní celej diskusie ste ma inšpirovali a pridávam aj ja pár mojich výtvorov 🙂 ešte sa chystám na stromčeky omotávané len čakám na kužeľe

jankatoky
17. nov 2012

este caka na dokoncenie .o)

zujka2
17. nov 2012

ahojte, dievčatá. super nápady! poraďte mi. ako robíte tie zvončeky a stromčeky?? tú gulu chápem, dám balón ale zvončeky a stromčeky? ďakujeeem. ste veľmi šikovné!!

aamonka
17. nov 2012

ahojte sikulky, inspirovali ste ma a konecne som urobila prvy stromcek, chcela som aj motane gula...ale ako fukam, tak fukam, gulu z balona neurobim 😖 kde prosim kupujete baloniky, ktore maju tvar gule a nie deformovane hocico. dakujem. 😅

aamonka
17. nov 2012

@z.k kraaasne, prosim ta, ako si robila ten veniec??

z.k
17. nov 2012

@aamonka omotala som vlnou veniec polystyrenový ale len zvrchu a natrela vodnym sklom nechala vyschnúť a potom už ozdobiť podľa fantázie.Postup na ten venček má vo fotoblogu nailinka1 🙂

bobla
17. nov 2012

@mirocka2000 prosim tza ako robis tie zvonceky..dakujem

mishusha
17. nov 2012

@aamonka no s tymi balonmi mam aj ja problem.. kupila som to velke balenie malinkych balonov, ale tiez su skor vajcia nez gule 😀

aamonka
17. nov 2012

@mishusha no ved prave...take pekne gule to nie su ani zdaleka 😖

vuvuv
18. nov 2012

z čoho to je urobene ? 😕

miskadusko
19. nov 2012

@melj Tie tvoje prvé dielka sú fakt krásne aj farebne sú perfektné. prosím ťa ako to robíš- chápem ten kúžel ale čím to lepíš aby to držalo po kope ? ak sa ti bude chcieť prosím ťa trošku mi priblíž ten postup, dakujem. 😉

melj
19. nov 2012

@z.k tie gule sú úžasné,nádherné,geniálne 😉 🙂

melj
19. nov 2012

@miskadusko 🙂 ďakujem,,,ako viem,tak sú dva spôsoby-škrob alebo vodné sklo.Ja som mala doma škrob,tak som to tým natierala.Ak ešte budú nejaké nejasnosti rada odpoviem 😉

melj
19. nov 2012

@iwuskaaa to je krásne-je to ručne maľované alebo servítková technika???

z.k
19. nov 2012

@melj ďakujem to sú moje prvé 🙂

miskadusko
19. nov 2012

@melj z papiera si si spravila kúžel, nan si dala potravinovú foliu a začala si motať a priebežne si to so štetcom natierala so škrobom ? takto nejako si ten postup predstavujem... 😉 mohlo by to tak byť ?

melj
19. nov 2012

@miskadusko tak nejako 🙂 ..ale niektoré ak sa mi nejak veľmi nešmýkajú,tak ich natieram až nakoniec,uvidíš ako ti to pôjde..

miskadusko
19. nov 2012

@melj díky moc 😉

skoricaxx
19. nov 2012
iwuskaaa
autor
19. nov 2012

@melj ďakujem, je to servítková technika🙂
Ja sa spýtam, náhodou si neskúšala použiť na tie stromčeky Duvilax? Vraj je tiež dobrý, tak zisťujem 🙂

melj
19. nov 2012

@iwuskaaa tak to si naozaj krásne servítky našla....a Duvilax??nie,mala som doma škrob,tak s tým sa zabávam a ešte som ho neminula,takže ani nešpekulujem nad ničím iným,ale rozmýšľam nad tavnou,taviacou pištoľou-lebo jeden stromček som robila biely a také farebné hviezdičky som tam lepila-Herkulesom,dalo sa to,ale pištoľou by to bolo myslím rýchlejšie a jednoduchšie...

miskadusko
19. nov 2012

@melj prosím ťa a tie pekné gulky si robila ako ? lebo ja som to chcela robiť na balone a ked ho nafúknem tak neni pekný gulatý ale čapatý s takým divným koncom 😀 je na to nejaká finta ??? 😉

veva123
20. nov 2012

@veronikaemma krasny stromcek, ako si ho robila prosim ta?

veva123
20. nov 2012

@z.k baby ako to robite? ☹ neviem to nikde najst...

siouxsie
21. nov 2012

stromčeky na stromček

talula
21. nov 2012

sice to niesu moje vytvory, ale vela z nich som uz aj ja doma s dcerou skusala, tak pre inspiraciu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/talula/album... a podotykam, ze podobne albumy s napadmi na Vianove na MK je straaasne vela, vzdy ked na taky natrafim, mam hned chut nieco vytvarat 🙂