Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
700 Sk krát 4 dni...netrvali sme na tom, ale po porode znel ten nadštandard vynikajúco,tak to manžel odkýval a doteraz to považuje za najlepšiu investíciu 🙂 mali sme sa ako doma aon mohol byť s nami nekonečne dlho
a ráno vy baby kedy vstávate?my nevieme nabehnúť na pevný režim
inak skúšali sme už babyvak a bol z toho unesený
u nas v Ilave ten nadstandard stoji 500 sk, cize cca 17 eur na den, tiez si to neviem vynachvalit, mohli za mnou chodit na izbu navstevy a mala som tam aj wc a sprchu a telku, uz len kvoli tej kupelke som to velmi chcela, inac chodit na jeden koniec chodby na wc a na druhy do sprchy, no nic moc 😝
veronika, ďakujem 😉 teda.... no, nič, nekomentujem 😀 😀 😀
a my ráno vstávame zatiaľ kedy ako, ale väčšinou o ôsmej na kŕmenie a potom malinká väčšinou zabúva a ja podľa toho, aká bola noc, idem čosi porobiť, alebo dospať... 🙂
aela, na kramároch nadštandard za 16,60, sprška a wc na izbe aj telka, tú sme nepozerali... ale kúpeľňa špinavá, ešteže som mala šlapky do sprchy... a na dlážke trojtýždňová vrstva prachu ☹ čo už.... a návštevy len na hnusnej studenej chodbe, kde prefukovalo...
najviac ma dorazilo, keď sme sa raz so spolubývajúcou obudili na detský krik na chodbe, respektíve v jedálni, kukneme von a nejaká mamička mala na návšteve celú rodinku, v jedálni na oddelení, tri malé deti sa tam naháňali 😠 😠 😠 😠 na oddelení s novorodencami... akože no comment..... a ešte sa aj kradlo na oddelení nadštandardu... nejaká úúúplne cudzia osoba sa tam normálne dostala... veď mi stačilo, keď som si šla raz okolo druhej v noci na oddelenie novorodencov po mliečko pre malú a normálne vchodové dvere normálne na bzučku boli otvorené, bzučka nefunkčná, ktokoľvek si mohol prísť, odísť, lebo sestrička, čo mala nočnú spala.... ☹
my tiež tak asi ráno,no dnes som dospávala,ale Kubko je našťastie bezproblémov,papá,akokeby už nikdy nemal jesť, najnovšie plné dve dávky z oboch prsníkov a potom krásne zaspinká.občas sa trošku popučí ale potom kaká jedny radosť a zas možme kŕmiť.teraz spí dokonca viac, než pred takými 10 dňami
o v novej teme ste sa tak rozpisali že vas normalne nestiham čitať
čo je nove???
babetka posluchaju????
nam sa dari maly je spokojni
zvalka - aj my veľa kočikujeme až mam svalovicu na stehnach 😀
dnes sme dostali pozornosť od apolla pre maleho flašku, podbradnik, dudlik, deku, potešilo to 🙂
zajtra sa ideme važiť tak som zvedava ako pribera naše zlatko
určite krasne lebo mame dve brady
ako to že nemate ešte niektore režim??????
my mame od kedy sme prišli domou ako hodinky presne sa budime aj v stavame aj kupame všetko v rovnaki čas a to ho nebudim je už tak načasovani
beruska a to si na nadstandarde mala spolubyvajucu??? lebo u nas je nadstandard preto nadstandard, ze si tam sama s babom a preto tam moze chodit za tebou hocikto a hocikedy, na bezne izby navstevy chodit nemohli, ale inac na chodbe v case navstev to tiez byvalo rusne, dokonca na novy rok so sestrickou chodila lieky rozdavat jej mala dcera, asi ju nemala kde nechat 😀
noe, ja som bola vcera s kocikom v tescu, co je u nas dost dlha prechadzka, tiez som myslela, ze aj svalovicu budem mat, nastastie pohoda 😅
aj my sme dostali ten balicek od apolla, kocky aj vo vseobecnej zdravotnej davaju detickam balicek ako pozornost?
a to sa dá,noemi?mne hovoria, že niektorí po šestonedelí, niektorí po 3 mesiacoch nabehnú.mi tak približne...ale večer je aktívny a spíme od 22 alebo 24 alebo 01.neviem to ovplzvnit
mám ho budiť?
noe, ja sa snažím režim nejako postupne zavádzať, len nám to ide pomalšie, keďže sme mali také problémy s trávením a celé dni preplakala chúďa... tak som bola rada, keď chvíľu pospala... to sa potom režim ťažko buduje... každé bábo je iné... a každá rodinka tiež, niekde to ide ľahšie a niekde pomalšie... a okrem toho, ja ako prvorodička sa ešte učím čo a ako, nie ako vy "profi" maminy... 😉
rodinne su 640 po zvyšeni na jedno dieťa
ja som vybavila všetko hned ako nas pustili z nemocnice
a teraz v pondelok aj tych 20000 a hned nam to aj prišlo šikovny su
bola som vybrať aj kočik ale nevieme sa rozhodnuť
aela, ak by som chcela byť sama na izbe, tak za 33 euráčov na deň a to by som sa nudila 🙂 ja som mala šťastie na super dve spolubývajúce, čo sa mi prestriedali za tých päť dní čo sme tam boli 🙂 mňa s***i len tie ostatné veci, čo som písala, keď už si za to platím, tak to má byť tip top... 🙂
a my sme vo VŠZP nedostali žiaden balíček pre malú a aj na kartu poistenca už týždeň čakáme 😠
noemi, aj my ideme zajtra do poradne a tiež máme dve bradičky 🙂
veronika, aj my tak spime, vecer jej dlho trva, kym zaspi, tak zaspavame okolo 22 h, ale nemam srdce ju poobede budit, ked mi konecne o jednej zaspi po prebdenom doobedi a spi do siestej, tak ju necham
beruska, ja sice nie som prvorodicka, ale aspon vidim, ze kazde dieta je ine, prva dcera bola omnoho lepsia oproti tejto, ked to tak porovnavam, aj ked ani miska v podstate nie je zla, len dost sa musi nosit a pestovat, kym zaspi
aela - ja sa prechadzam aj 3 hodinky pekne vimrznuta pridem ale čo ked malemu sa tak pekne spinka tak nech spi
veronika - no da sa ja ti vravim moj je ako hodinky
aj mala bola taka ja robim všetko v rovnaky čas a nebudim ho už je tak naučeny
ja robim tak viem že o 17 zaspinka a bude spať tu hodinku tak do 17 ho držim zobudeneho hrame sa s nim vipravame a potom o 17 dam papať a hned zaspinka a pospi tu hodinku akurat o 18 na kupanie a po kupani viem že zase zaspi
ja viem kedy aj presne kaka aj to ma načasovane 😀
niektore deti dlho nevydržia biť hore ale moj hej aj 4 hodinky
inak aj v tehu som sa budila achodila spavať v rovnaky čas asi už vtedy si na to zvikol
veronika60188
super, dnes by mal mm doniesť babyvak, tak dúfam že môj mako bude spokojný ako Jakubko 😉
veronika60188 😲 😲 😲 , tak to v Nr na nadštandart mohol len manžel,aj to len podľa toho akú službu mala sestrička..ja som nechcela, bo som chcela byť s ostatnými mamami,aj tak by som chodila stále za niekým 😀 😀 😀 , potrebujem kecať a po sekcii mi to bolo jedno, marcelka som mala pri sebe len jeden deň a potom sme už išli dom.
noemi01
no tak vy ste ukážka jedna radosť. 🙂 🙂
noe ... to potvrdenie zo zdravotky si ako pýtala? mala si na to tlačivo?
veronika - no pekne nam tučneju 😉
No, tak vidím, že nie sme samy, čo ešte bojujeme s časom, čo kedy a ako, ale veď podľa mňa to sa upraví časom, bábätká si zvyknú a my tiež... 🙂
beruska, aj my cakame na karticku kvoli spajaniu poistovni, zavadzaju nove systemy 😝
ale to ste potom mali divny nadstandard, ked ste boli tri na izbe, ja som to brala tak, ze v mojom veku mi uz vsetko asi vadi 😀 som sa bala, ze by som sa nevyspala 😀 😀
Veronika, to je novorodenecke akne.neboj to zmizne same.aj moja to mala 3 tyzden 😉
zuzi - ake potvrdenie ked som bola pre rodny list hned tak nam na matrike dali tlačivo a stym som išla ku gyndovi ktori dal pečiatku ( a vipital ešte aj peniaze za to 😠 ) potom s tym ešte k deckej a zaniesla na urad prace
mucher - zatiaľ je maly dobručky a nemam s nim žiadne starosti nič ale nesmiem to prerieknuť 😀
ale dieťa sa meni každe 3 mesiace tak som zvedava
aela, dve sme boli, som písala, že dve maminky sa mi ta prestriedali 😉 takže sobota, deň pôrodu až pondelok jedna a od pondelka, keď tá prvá šla dom druhá maminka 🙂 ale bolo nám super 🙂
No, kočky, dočítam vás neskôr, idem kuk malú a trošku oddýchnuť, nech večer vládzem 😝 zatiaľ sa majte papa 😉
aj my mame to novorodenecke akne a sme trojtyzdnovy... 😀
docitam az ked sa najem a maly zaspi. skusame novu techniku trosku pocicikam a dam do kosika nech zaspi sam vcera to fungovalo tak klop klop
inak sme dnes boli na prechadzke / nakupoch. a mamina minula prve peniaze po dlhej dobe 😀
zvalka,vďaka a ako to postupovalo?
Noemi,damianko sa aký ťaýký narodil?
mucher.najprv som babyvak požičala kamoške a jej malý plakal na raty, tak som rada, že u nás je to iné
potom by som rada kýpila aj nosič
veronika60188
presne aj jamám v pláne, uvažovala som aj nad šatkou, ale sú fakt strašne drahé, možno nekôr, alebo potom nosič

zuzit, veru ja uz rozdala 5 kopii rodnehu listu a mm sa ma naivne pytal, ze naco to davam kopirovat 😀
kocky, ideme dnes na faru vybavovat krstiny, tak si skusam nohavice, ktore som nosila pred rokom a mam pocit, ze su mi volne, len v pase akurat, no super 😀