icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

barbarka
10. feb 2010

ahojky. meinka ja ked som hovorila s laktacnou tak mi vravela dat na 24 hod normalne latkove plienky na tom vidno ci su pocikane. nemusi byt stokilova. proste zistit ci babo 6-8krat denne cika. maly by mal vtedy plakat ked je pocikany lebo ho to bude studit co pri pamperske neplati.
suy no davidko grcka dost casto. niekedy po kazdom papani inokedy menej. niekedy ho musim 4krat denne prezliect a to neprezliekam ked je len trochu grcnuty az ked je fakt mokry. ale napr vcera sa mi poriadne pogrcal iba dva krat.

babonr
10. feb 2010

Hej davam UM.Ale aj ked som kojila maly priberal jak divy.Sak on by furt tahal 🙂 Ale ma to mat pokom.Aj ja som stale hladna aj mm.A ked som bola babo tak som mala 9kg v siestich mesiacoch.Ja som bola strany tucko.A ked osm zacala jest normalne,tak som len za kazdym chodila,ze:Ham ham...Predomnou sa museli schovavat ked jedli 😀 Takze maly to ma mat po kom...A zas,ked mi place od hladu,co mu mam povedta,nedam ti?A ten plac sa pocuvat neda...A jeho vodou alebo cajom neoklamem.To on nemusi....

babonr
10. feb 2010

A co sa tyka ciapociek,ja som malemu nedavala nikdy doma ciapocku,ani v porodnici ked sme boli nemal.Mozno aj preto,ze ma vlasiska,ale on je celkovo taky,ze nema rad teplo.Ja ked si ho zoberiem na ruky tak z neho sala ako z radiatora.V noci mame radiator vypnuty,my s mm mrzneme a maly je spokojny.Ked je trochu teplejsie uz je nervozny.

millada
10. feb 2010

beruš, tak to včera sme mali obidve s malymi. Aj moja cucla, zaspala, o minutu hore, plač, a dookola. Uz som bola na nervy, tak som ju skusila dvihnut a ona chuda s odgrgnut potrebovala. Potom ešte raz cucla a spinkala do druhej 🙂
Ale neviem prečo sa večer nenapapa poriadne. Normalene po 3 hodkach jej idem dat a ona pred spanim max. 40 ml vypije. Mozno by aj dlhšie pospala, kebyze viac spapa... 😅

babonr, pekne priberate 😉 A tiez si myslim, ze mu treba dat, ked si pyta. Ja to tiez tak robim. Uvidim, kolko kg bude mat v poradni. Ved to sa neda zmenšit davky, ked spapa tolko. Tiez moju čajom neoklamem 🙂
A ako často davas čajik? Stale neviem, či treba davat, ked je babo len na UM 😕

zvali, ty si davala malej do nošteka nejake kvapky. Ake to boli? 😨

millada
10. feb 2010

babonr, my to iste s tym teplom 🙂 Ja ma rada v noci chladnejšie, ale mm je taky zmrznuty, tak som začala viac kurit na noc v spalni, ze aj kôli malej. Ale od dnes končim, lebo tam bolo zbytočne teplo, malej sa zle dychalo, bola z toho nervozna. Bude asi po mne 😀 Ja z Tatier 😀
A vraj nema byt v noc velmi teplo a prekurovat pri babätku, max. do 22 stupnov v noci 🙂

beruska.zuzanka
10. feb 2010

Dobré ránko, teda ja som dnes nejako nespala veľa, ale unavená nie som 🙂 uvidíme, čo bude popoludní, to na mňa príde... 😝

babo, krásne ti priberá malinký 😵 naša tak rovnomerne pekne cca 800 gramov za tri týždne 🙂 ževraj je to ok, ono to podľa mňa záleží aj od metabolizmu bábätka, aj od génov..... 🙂

milli, ty ešte dokrmuješ, či už len na UM ste tiež?

inak neviem, či ten návrat náš ku kojeniu bude nejaký, som skúsila dať malú prisať na prso a ona asi zabudla už alebo čo ☹ a aj to bolelo slušne po tom týždni ☹ a tak pekne ona vedela papkať ☹ asik som ťava, keď som to tak skoro vzdala ☹

barbarka
10. feb 2010

berus nevzdavaj skusaj este, s nami to tiez vyzeralo kadejako a teraz iba kojim

zuzankaro
10. feb 2010

babo - aj moj je na tom podobne ako tvoj, velky zrut a tiez ho neoklamem cajom, pribera tiez dost rychlo, mal by mat menej, ale velky sa narodil, a je zrejme po mm lebo on aj detom v skolke skoro spapal jedlo a ja naopak, dokonca mi museli pichnut B12 aby som trosku pribrala
milladka - praveze ked davame UM musime davat aj cajik

rush
10. feb 2010

baby nevzdavajte sa kojenia...nic pohodlnejsie nie je...iba vytasim prsko a je...aj my sme mali znacne problemy a bolesti na uvod...ale aj ked so slzami a bolestami ale pominuli...a teraz klop klop zatial fungujeme na MM...uvidime dokedy...ale som vdacna za kazdy novy tyzden...

ja som nedavala stylom vzdy ked zaplace..my sme mu nastavili rezim...on si zvykol a mame relativne klud...my papame po 3/4 hodinach...a v noci aj 5/6 pospi...ja ked mi medzi tymi 3hodinami place nestrkam hned prsko...najpr skusam vsemozne utisit, prebalit, pomojkat, zabavit hrackou....a tak sa mi stiha aj mliecko dotvorit...ja totiz tiez nemam na rozdavanie...iba tak akurat...

rush
10. feb 2010

mein / ciapku ani my nedavame...zo zaciatku po kupani...ale teraz uz iba sem tam kym ma mokre vlasky...
pocikane plienky? tak 6/8 by ich malo byt....myslim, ze nemusi byt kazda 100kilova...staci ked je pocikana...ja ked som si mala sledovat v nemocke jeho pocikane pleny...tiez nevazili vzdy tonu...niekedy viac niekedy menej a povedali, ze je to OK...takze dont worry...

zvalka
10. feb 2010

Milli,pri um aj cajik treba,do nosteka denne physiomar,7dni detsky nasivin

pietra
10. feb 2010

ahojte 🙂

barbarka, takze ak som to spravne pochopila, staci, ked sa 6x za den vycika a nie je dolezite, kolko toho vycika? Lebo tiez ma trapi, ci cika dostatocne, ale plienku ma mokru kazdu, len v niektorej je fakt ciknute a ina je tazka

zuzankaro, ani pri UM nemusis davat cajik, ak ho dieta nechce. Len deti na UM byvaju vacsinou smadne, preto sa odporuca im cajik davat

ciefulik
10. feb 2010

baby, inak na tú nádchu by ste mohli skúsiť aj homeopatiká od fy Boiron - CORYZALIA - môžu to tehotné, kojace matky i novorodenci. mne to v tehotenstve super pomohlo 😉

hermiinka
10. feb 2010

ahojte. tak my sme dnes boli na sono noziciek po 6 tyzdnoch, zatial vsetko dobre len mame pokracovat v sirokom baleni, kontrola o 3 mesiace
idem vas citat 🙂

ciefulik
10. feb 2010

my čiapočku iba po kupkaní, no a na spanie jej ju len tak "položím" na hlavičku - v spálni máme tak fajn chladno, sa nám tak lepšie spí a myslím, že aj jej. proste je to riadny rozdiel oproti obývačke, tam máme stále v krbe zapálené

barbarka
10. feb 2010

pietra no som sa pytala ze ci musi byt precikana ze nie ale ma byt mokra a to vidno na latkovych. ked sme to ratali mal asi 5 mokrych a tusim 2 iba mala kvapka. ratalo sa tych 5.

hermiinka
10. feb 2010

my sme cisto na um a davam malemu kazdy den cajik aspon 100ml aby vypil, potom ho tak neboli brusko. a mam otazku, tie co dokrmujete ako casto vase deti kakaju?

zvalka
10. feb 2010

Babule,ako sa volal ten liek na zabku v puse? Nejaka to tu pisala,ze zabralo...diky!

beruska.zuzanka
10. feb 2010

hermi, minimálne raz za deň takú pálku naloží Emka do plienky, alebo viackrát za deň tak pomenej... už sa mi stalo minulý týždeň, že po každom jedle kakala 😕 ale obvykle tak raz-tri krát za deň 🙂 a marko má nejaké problémy s kakaním?

beruska.zuzanka
10. feb 2010

No baby, naša malá sa nám nejako mení, ale nie moc pozitívne ☹ už piaty deň má problém cez deň spinkať 😕 keď už sa mi podarí ju zlomiť, tak na desať minút, najviac pol hodinku... a potom je mrzutá, že je unavená ☹
ach jaj....

hermiinka
10. feb 2010

berus marko kaka raz za dva dni teraz ked pije UM, myslim ze nema problemy len som chcela vediet, lebo niektore deti maju problemy s kakanim ked su na UMe 🙂

hermiinka
10. feb 2010

beruska marko je cez den tiez uz viac hore ako byval, doobeda nechce spat vobec a poobede spinka mozno hodinku dve a potom ma take desatminutovky co si len zdriemne. stale chce aby sa s nim nieco robilo a najradsej by sa stale prebaloval 🙂

zuzankaro
10. feb 2010

hermi - moj ma problemik, kaka len raz za den okolo 5:00 rano, a to mu musime pomoct, takze ho to UM zapeka 😒 dr mi odporucila davat mu kamilkovy caj a biogaiu - davam ju stvrty den, zatial nejaky rozdiel ze by kakal v poho nevidim 😖

pandula
10. feb 2010

berus - my nespime cez den skoro vobec ☹ od zaciatku az na vynimky ale uz asi 5 dni vobec nespal len sem tam pol hodinku vydrzi

hermiinka
10. feb 2010

nas marko ked ide kakat tak sa na to pripravuje aspon 2-3 hodiny, stale tlaci a tlaci trochu s nim pocvicim a je to vonku, takze si myslim ze je to ok aj ked je to kazdy druhy den. a ja davam markovi tiez kamilkovy a feniklovy caj striedam mu to. a kolko cajiku ti vypije?

pandula
10. feb 2010

berus koj do bolesti - ja uz tak tripim 7 tyzdnov. novinka je ze maly sa prichytava dobre 😀 ale ja som tam cely cas infekciu mala ignorovany od mojej porodnej baby 😔 musim si to preliecit a bolest prestane. lave uz mam dobre.

zuzankaro
10. feb 2010

vypije tak okolo 70ml/denne, dr vravela ze je to ok ked kaka raz denne, no len by mohol viac, tiez sa puci a pripravuje no a ako som pisala rano to vzdy na neho pride ked sa ledva motame a cvicime s nim

zvalka
10. feb 2010

Nepamatate si ten liek? ☹

pandula
10. feb 2010

dnes je tu krasne slnecno babule uvidime mozno pojdeme za tatom do roboty
dnes.

inak zajtra ideme na vazenie / meranie a poobede na ambasadu no budeme lietat ako divi

pandula
10. feb 2010

zvalka = neviem nic ja mam mikozu na prsku nato canesten ale zevraj kedze tam mam ranku nieco ine a doktorka dnes obsadena musim pockat do zajtra