icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

lia
11. feb 2010

od dnes budeme davat,bude nam ho predpisovat dokyna.davaj jej vodicku 😉 .
fakt??mne sa nalievaju,donutim ju vzdy aby mi aspon to odsala co ma boli,ale strasne bojujeme ☹ .neviem preco ho zacala odmietat ☹ .je tam zlata dokyna,aj sestricka 😉 doneste si ju v autosedacke,lebo sa tam nesmie ist s kocikmi

beruska.zuzanka
11. feb 2010

Uha nesmie s kocikmi? To mi nepovedali 😕 len neviem, ci pojdem autom, mame ho nepojazdne od decembra 😠 preco tam nesmu kociky? sestricka bola v poho aj do telefonu 🙂
a budes davat Nutrilon AR?

babonr
11. feb 2010

Ahojte!Mili netrap sa tym cajom a vodou.Keby bola smadna,tak pije.Kazde dieta je ine.Mne dr.povedala ze je to velmi individualne.A kamoskina mala bola kojena a vypila jej este aj dve flase caju denne.Moj maly tiez nepije.Velmi malo.Niekedy vobec a poriadne z vody natiahne len vtedy ked ma uz dlho stikavku.

lia
11. feb 2010

hej,dnes ide mm pre predpis,aj ty ho davas??dufam,ze bude dobry
jaj,tak ked nemas ako ist,tak chod s kocikom.nepovedali ani nam,sme sa tam prepasovali,chvalabohu,ze mame uzky kocik a urcite si zober doprovod

babonr
11. feb 2010

Zval inak citas mi myslienky s tou Iwou.Akurat som vcera rozmyslala ze uz dlho nepisala.Hadam su v poriadku.Baby a nebudte az take proti tomu UM.Ved vela deti na tom vyrastlo a vyrasta a nic im nie je.Ja som bola na Sunare od narodenia a ked som bola mala som bola tak velmi chora len raz,aj to preto,ze mi dr.dal zle lieky.Ja som chcela velmi kojit a vela som sa naplakala ked to neslo.Ale teraz som si tak zvykla,ze neviem ako to bude pri druhom....Lubka a vobec nie si krkavcia mama.Pokial ta to tak vycerpava,tak porozmyslaj nad prechodom na UM.Je to len sila zvyku.Aj ja som si myslela,ze som zla mati,ked ho nemozem kojit.A verim,ze keby sa o to snazim,islo by to.Ale uz som jednoducho nevladal na stvrty krat si rozbiehat mlieko.Inak Lia,ja som robila to co ty,ze som malemu dala vytiahnut ked ma to bolelo ale potom som sa na to vykaslala,lebo on sa nahltal vzduchu,bolelo ho brusko a tym ze mi drazdil bradavku,to mlieko sa stale tvorilo,ale malo.A ked som ho rpestala prikladat trvalo asi tyzden a bolesti presli a mlieko zmizlo.

beruska.zuzanka
11. feb 2010

No, my dávame obyč Nutrilon zatiaľ, ale doktorka pediatrička nám odporučila Humana AR, tak som zvedavá... som ju našla na nete, je lacnejšia a vraj si ju mamky pochvaľujú viac ako Nutrilon... no uvidíme...
A to je to tam take male? Že sa tam nedá s kočíkom? Bo my máme dosť naširoko zadné kolieska na kočári, aby som s tým tam prešla 😕 a doprovod beriem isto 🙂

lia
11. feb 2010

ved teraz som na vazkach co robit babo

babonr
11. feb 2010

Lia nesil to.Proste nie kazda mamina moze kojit....A ked ta tie prsia bolia,zavolaj dokimu,ten ti da nejake lieky alebo ti povie,ze mas tyzden vydrzat alebo co.Aj ja som sa bala,ze sa mi to zapali alebo tak.Ale klop klop.tyzden som vydrzala a mlieko proste odislo.

babonr
11. feb 2010

A mne sam aj gynekolog povedal,ze nazora na materske mlieko sa menie kazdych 20rokov.Teraz je taky booom mm,ale ked budu mat nase deti deti,je dost mozne ze bude boom UM.mam 24rocneho bratranca,ktory sa narodil nedonoseny a teta mu davala v prvom mesiaci vyvar aby dostal bielkoviny.Sak teraz by ma za to ukrizovali.A od druheho mesiaca sa davali stavicky alebo piskoty do mlieka,ked bolo babo moc hladne.A teraz?!?Sak by mi maleho zobrali ze sa o neho zle staram...Proste doba sa meni.

millada
11. feb 2010

ahojte, ja so bola včera u gynek. a povedal, ze mam stale zväčšenu maternicu 😒 Neviem, či s tym mozem sama niečo robit, alebo len čakat, kym sa sama stiahne... 😕

pytal sa, ake chcem antikonc. tabletky, či take pri kojeni, či nie. Tak som povedala, ze uz kojit dlho nebudem, lebo mliečka je stale menej a mala sa uz nechce prichytit a potrebujem vyčistit pleť, lebo vyzeram jak v puberte. Strasne pupaky mam na tvari 😠
Ale doma mi prišlo zasa tak luto, az mi slzy vyhrkli, ze ked ich začnem brat, tak uz definitvne koniec s dojčenim. A ja si stale tak vyčitam, ze som pre to kojenie nespravila viac ☹ Je to uplne nadherne davat babu svoje mliečko 😢 😢 😢 Uz zasa slzíííím 😢

Inak ste včera preberal vyhody a nevyhody kojenia a UM. Tak to UM ma pre mna vyhody v tom, ze mala dlho spinka, zarobim jej ho hocikde, stači ked mam termosku s vodou, lebo ja teda nie som typ, ze vytasim prso kdekolvek..., môze ju nakrmit aj mm. Ale zasa doma je určite jednoduchšie prilozit babo a hotovo. A ta blizkost pri kojeni je krasna... 🙂 Tak zasa revem.... 😢

hermiinka
11. feb 2010

ahojte baby. ja som zacala krvacat idem dnes ku gynde, strasne sa bojim dufam ze to nieje nic vazne ☹

noemi01
11. feb 2010

ahojte
tak dva krat skontrolovane uška všetko je v poriadku
a decka mala zase blbu naladu zase mi prizvukovala veci..........
a neznašam ked je niekto zdutí potom my pokazi naladu

vlastulka - však ja kojim v aute ale na verejnosti ešte nie
ešte 3 mesiace a budeme papať kašičky už bude lepšie

saska73
11. feb 2010

hermiinka - držím päste, nech to dobre dopadne. Možno si už menzes dostala, nemôže to byť tak ? 😕

milladka - neplač, nemôžeš sa ani ty ani babonr, či ostatné čo si tu píšeme obviňovať, že ste pre kojenie nespravili maximum, snažili ste sa a keď to nejde, tak to nejde. Bábetko môže aj inak cítiť vašu blízkosť, teplo, pocit bezpečia pri mamičke - niekde som čítala, že je dobré dieťa vyzliecť do plienočky a mama do pol pása a len tak si ho položiť na hruď, v zime sa prikryť paplónom a len si tak chvíľku spolu vegetiť.

hermiinka
11. feb 2010

saska dufam ze ano, ale to mozem uz tak skoro dostat?sice asi hej ked nekojim.a prvy menzes po sestonedeli byva silny? 😖

beruska.zuzanka
11. feb 2010

milli, aj ja mávam občas ešte také ľútostivé chvíľky, ale asi je to normálne, veď tie svoje malé vtáčatká ľúbime a chceme pre ne len to najlepšie.... 🙂

Len ma zaráža taká necitlivosť niektorých ľudí, prvá otázka nie je ako sa máte, ale či dojčíte a ak nie, tak divné pohľady a otázky... a najviac ma zarazila kamoška... vie, že nedojčím a úplne super to prijala, nič mi nejako nevyčítala, ani žiadne dobré rady mi nedávala, keďže vie, že som sa snažila a nešlo... ale som bola u nej minulý týždeň o niečom sme sa bavili a z nej vyšlo, že keď nedojčím, nemám až taký blízky vzťah k dieťaťu a ono ku mne ako napríklad je to u nej a jej detí... akože to ma tak bodlo do srdiečka... 😢

saska73
11. feb 2010

Ja mám už pár dní ukážkové bábo 😵 - včera dokonca zaspal pred 20.00, potiahol do 1.15, potom sa zobudil o 5.00 a odvtedy spí 😅 . A mám dojem, že je pokakaný až až 😀

lubka - je mi ľúto, že sa takto trápiš a nespíš, ja viem aké to je, spomínaš si ako som tu písala, že malý bol hore od 20.00 do 6.10 z 3 10-minútovými spánkami ? U nás sa to upravilo. Myslím, že chyba bola aj v tom, že mal večer moc podnetov, rozbláznený, obaja sme sa mu venovali, tešili sa z neho a on si očká pretieral ale spať nespal, potom plakal,...Teraz večer už stlmím svetlo, kojím ho na posteli, po odgrgnutí ho tam nechám položeného a normálne si ho nevšímame, len mu ruku položíme na hrudníček, či držíme dudku ale neoslovujem ho, neberiem na ruky, len sme pri ňom, aj tv pozeráme a on nejako zaspinká, niekedy mu to trvá 5 minút, niekedy aj 1,5 hod.
Svetlo už v noci zhasínam ale mám diaľkový ovládač pod vankúšom, ak by v noci netrafil bradavku na 5 raz, tak začne od jedu plakať, tak mu nachvíľku rozsvietim ale ako sa prichytí, zhasnem.

saska73
11. feb 2010

beruska 😖 to bolo blbé od nej 😠

zuzankaro
11. feb 2010

ahojte maminy
tak my dnes mame 2 mesiacky 🙂 ako to uteka ...
no a mali sme desnu noc, maly bol stale hore len obcas akoby zdriemol ale potom sa strhol a bolo po spanku, mrncal, krutil sa, no proste hruza, som zbita ako pes 😝
berus to bol teda hlod, no radsej sa nevyjadrujem 😠
inak ja som citala niekde ze deti krmene UM maju nizke IQ, no sila co si uz nevymyslia 😀

noemi01
11. feb 2010

saska - aj ja mam svetlo regulvatelne aby sa aj dominika nezobudila
aby sa trafil zasvietim a potom zhasnem

beruška - tak mne zase vypravaju aby mali so mnou nespal ................
a čo ma po nich dominike sa nič nestalo ked spala so mnou neni rozmaznana

noemi01
11. feb 2010

moj si začal pchať pestičky do ust ale cele 😀 a pri papani si ich tiež strka

hermiinka
11. feb 2010

beruska presne aj ja to tak poznam ako si napisala, ked poviem ze sme na umelom mlieku kazdy sa len ksichti 😕
vcera som mala navstevu a tiez som pocuvala ze to je umelina ze to nieje dobre davat UM, neznasam tieto keci, kazda zena nemoze kojit. Moja mama mala mlieka na rozdavanie a ja skoro nic ☹

noemi01
11. feb 2010

aj vaše deti sa hmiria ako ryby na suchu 😀 ????

triminka
11. feb 2010

ahojte maminky

netrapte sa ze nekojite.ani jedna z nas co koji to nema iste.zo dna na den sa to moze zmenit. a ako pisala saska s babatkom sa da aj inak spravit pocit blizka.o tom ze babo len v plienke a mami do pol pasa som aj ja citala.tusim na strankach annag to bolo.my sme to zatial neskusali,lebo nasa vela spi,tak nestiham xixi ani otlacky ruk a noh sme este nerobili 😒 ale chystame sa cez vikend ked bude aj mm doma

baby,tak dnes rano mi drahy navaril na obed,spravil ranajky a siel do prace 😵 ja som si pospala pri malej a ked som ju nakrmila rano,mala som ranajky na stole 🙂 😵 no neni bohovsky?

a dnes rano o 5h mala vypila odo mna 180ml.skoro som odpadla ked som to na tej vahe zbadala.jak som sa bala ze sa pogrca.ale nastasite nic. a o 4h neskor vypila 110ml....🙂 ved dobre,v pondelok ideme na poradnu,nech sa predvedie baba jak pribera 🙂
a rano som cistila nausnicky s liehom a neplakala,tak asi ju to neboli...klop klop zatial...aj sa na mna usmievala,tak mi to vcerajsie drzanie pri nastrelovani uz asi odpustila 😉

triminka
11. feb 2010

noe ano,presne ako pises ako ryba na suchu s pastickou v puse 😀 nasa aj ked spi tak cestuje v postielke 😉

noemi01
11. feb 2010

trimi - 😀 😀

a krasne ti manžel nachistal šikovny

zuzuxx
11. feb 2010

ahojte, aj my mame za sebou poradnu, pribrali sme 900g za 3 tyzdne, ze super. Ale ani sa necudujjem, vsak pyta takmer kazdu hodinku.
Aj klbiky ze ok, nebalili sme nasiroko, tak ani nebudeme.
Aj moja ma nejake vyrazky cervene draplave na lickach, povedala som to detskej, ta na to ani nepozrela, len vypisala listok a ze ku koznej. Tak ma to zarazilo, taky pristup.
A system v spinkani stale nemame, len na rukach alebo prse zaspi. Asi by sme mali zaviest cim skor nejaky rezim, ze?

beruska.zuzanka
11. feb 2010

Teda baby, ma skoro porazilo teraz 😕 malá že sa napapá, som jej zarobila klasicky 120 mlieka, vypila a revala, tak že odgrgnúť, grgla dva razy a rev, že je hladná, tak som dorobila 30, vypila a zas rev, dorobila som jej 60, odgrgla a relativne zaspala 😀 😀 😀 akurat sa obudila s revom a som zistila, že jej je teplo asik 😅 bo som jej rozopla mikinku, trošku deku odkryla a buva ďalej...
Takže vlastne mi stiahla na "posedenie" 210 ml 😕 to sa ešte teda nestalo... a za hodinu tak pocikala plienku, že som ju musela znova prebaliť, to je normálne, že toľko ciká?

barbarka
11. feb 2010

ahojte. mne tusim ta tehu demencia zostala vcera sme mali mat poradnu, dnes nas dr zhanal. 😅
nas maly zaspava kadejako cez den ked sme sami tak ho ked zacne zyvat ulozim 😅 do postielky zapnem kolotoc a chodim hladkat po hlavinke, ked je navsteva nechce spat vobec. vecer skusam tiez ukladanie do postielky ale podla jeho nalady kedze ma koliky a od piatej mi placka a musim ho nosit na rukach. niekedy zaspi pri krmenie niekedy na rukach a niekedy sam v postielke

zvalka
11. feb 2010

ja len na skok
vcera som pisala s iwou na FB a su oki, len nestiha, boli aj u rodicov na vikend a kadeco vybavuje. 😉
a netrapte sa babule 😉
a pre mna jedina nevyhoda mm je, ze nemozem od malej ani na krok...max. na 3 hodky. a tak by som si isla zase zalyzovat, kebyze ma um, necham ju doma s maminou a mam vyriesene, no uvidime, ako to premyslim, idem kocikovat, docitam vas potom 😉

noemi01
11. feb 2010

beruška - ked veľa papa jasne že cika aj
moj v noci 4 plienky naplni za noc lebo papa každe 2 hodinky

fuuuuuu a to ako mate oblečene deti??? doma moj ma iba body žiadne mikinky nič

moj zaspi aj sam ale v obyvačke kde ide telka a veľa ludi je okolo neho sa mu spi dobre
aj včera na karnevali same deti krik a on si spinkal 😀

zvalka - tak to hej s detmi musia isť aj naše mliekarne všade spolu 😀