icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

saska73
11. feb 2010

barbarka - tie lacné obrúsky sú na figu, raz som kúpila - čistím nimi dekel na hajzlíku 😀

millada - to by aj mňa zaujímalo, kedy už budú mať svoju farbu očiek - asi počkáme na 2-a viacnásobné maminky, nech nám povedia 😉

barbarka
11. feb 2010

saska ja som jedny kupila ale som ich nepouzila tak aspon viem naco sa nam hodia 😀
milli dobra otazka 😕

triminka
11. feb 2010

ja sa spolieham ze sa jej uz farba oci nezmeni 🙂 ma take krasne tmavo modre...ale ja mam modre a mm zelene,tak by jej mohli taketo zostat 😀 prosim prosim 😀

pietra
11. feb 2010

ahojte 🙂

vy ste riadne ukecane, ani som vas nestihla docitat a uz neviem, na co som chcela reagovat 😅

nekojenim sa fakt netrapte. A blbych reci si nevsimajte. Aj ked je to lahsie napisat 😔 Mna take reci pri Kike strasne zranovali, velmi som sa trapila tym, ze nekojim. Odsavala som 8 mesiacov, aby nejake materske mlieko mala a aj tak som sa citila ako najneschopnejsia matka na svete, ze dieta neviem nakojit. A je to blbost. Kika je zdrave, vesele a sebavedome dievcatko. Ale v podstate som traumu z toho, ze som ju nekojila prekonala az teraz pri Marcovi, ked kojit mozem. A prekonala som si ju uvedomenim, ze to kojenie vlastne az taky zazrak nie je

kojenie ako antikoncepciu teda neodporucam vobec. Sesternica tak ma namiesto planovaneho 1 uz deti 3 😀 na obidve mladsie zamiesili pocas kojenia 😀
no a billingsovi velmi neverim z rovnakeho dovodu, kamoskina mama chcela mat vzdy len dve deti a preto ta kamoska ma 4 surodencov 😀 😀
tak si lamem hlavu, ako to vyriesit, lebo hormony do seba pchat nechcem, billingsovi nedoverujem, .... a tretie dieta nechcem ani nahodou 😝

tie plienky Toujours mavaju v Lidli bezne, nielen pri akciach 😉

pietra
11. feb 2010

millada, libenar je len fyziologicky roztok, teda "slana voda" 😀 ako tomu hovorim a len podporuje liecbu pri soplikoch, ale nelieci. Skor ma za ulohu, aby sa sliznica zbytocne nevysusovala napr. odsavanim. Ak sopliky potrebujes liecit, tak skus skor nasivin pre novorodencov

hermiinka
11. feb 2010

tak uz som doma od doktorky. vsetko je v poriadku, dostala som uz menzes. len som sa zlakla lebo to zo mna tieklo ako z kohutika 😖 ale teraz uz v pohode, dostala som askorutin, mal by zmiernit krvacanie.
takze uz mozem znova otehotniet 🙂 ale az za nejakych par rokov 😅

pietra
11. feb 2010

a to tlacivo najdes aj na internete, nemusis kvoli tomu nikam chodit
tu mas vsetky potrebne tlaciva http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...

tami_tami
11. feb 2010

triminka - bolo to vodou - mne doktorka povedala ze pri stikutke treba na chvilku prilozit a dat este potiahnut trosku, alebo trosku vody dat.... 😉 zaberá nám to vždy a netrápime sa lebo Nikymu sa cka velmi az ho hadze celeho a placka mi lebo ho to boli...

pietra
11. feb 2010

ja si uz ani nepamatam, kedy sa ocka vyfarbia, ale takto skoro to nebolo 😕

tami_tami
11. feb 2010

aj ja cakam na farbu oci 😉 ale je fesak aj so sivymi 🙂

hermiinka
11. feb 2010

zevraj ta zmnena ociek niekedy trva aj rok 😉

j777
11. feb 2010

ahojte..

triminka - nasej vzdy zabere jedna lyzicka na stikutku, ale podla mna to je to, ze sa trosku zlakne alebo co, ze co jej to tam ide za vec bez chuti 😀

barbarka
11. feb 2010

ja som do davidka prave naliala 10lyziciek vody lebo zase stikutal po desiatej ho to fakt preslo
pietra ja som veriaca takze mi zostava len billings a kojenie, tak dufam ze nebudem mat mat 10deti ale urcite chceme viac ako 2 🙂

trpezliva
11. feb 2010

nasa Johanka uz ma teraz modrejsie oci ako pri narodeni a myslim, ze jej to tak aj zostane. U Lili to bolo tak isto.
Bola by som veeelmi prekvpaena, keby ich mala zrazu hnede. 😕
Uz chcem ist do Liddluuuuu po tie plienky.Len co s detmi. 😕 S nimi si netrufam, teda s Johankou ano, to je pohodicka, len Lili k tomu...nechce obsediet vo voziku a len tak aby behala to by som ju nechytila.

ciefulik
11. feb 2010

aj my máme ešte modré očká a dúfam, že po tatinkovi nám také aj zostanú 😉

inak baby a krvné skupiny majú vaše decká po vás, či po mm? - to len tak zo zaujímavosti

naša Linduša po tatovi

ozaj a už tretí deň si lúbi tak na tri hodinky v kuse cez deň "schupnúť" 😅

triminka
11. feb 2010

tami ano,viem ze treba prilozit nech si par x potiahne kvoli stikutke.ale nasej sa to nepacilo.ved uz je najedena,tak co jej to zasa pcham??? asi tak...preto som tu vodu skusila a zabrala.ale fakt to bolo par kvapiek 🙂 tiez mam pocit ako j777 ze sa zlakla 🙂 vlastne okrem mliecka este nikdy nic ine nepila a teraz toto 😀

bola som vyvencit miu, malu som mala v manduce.kym sme prisli hore zaspala,tak som ju supla do kocika na balkon a odfukuje 🙂 uvidime dokedy

inak baby,konecne nam dnes dokoncili kuchynsku linku. tak uz len poukladat do nej vsetky veci a budeme jak u ludi 🙂

pietra
11. feb 2010

co sa tyka krvnej skupiny, tak marco je asi vranou prineseny 😀 mm ma AB a rovnako po nom aj Kika a Marco si z tej skupiny zobral len B 😀 takze vlastne ma skupinu po mm aj nema (ja mam A, takze odomna to B mat nemoze)

ciefulik
11. feb 2010

jaj trimi, tak to preto ti mm dneska raňajky aj obed urobil - akože na rozlúčku so "starými podmienkami" a odteraz si v novej kuchyni už bačuj iba ty 😀 😀

ciefulik
11. feb 2010

mňa dnes suseda vytiahla na prechádzku už o 10ráno...fíííí..tak my sme toho už postíhali dneska..akurát maminka by najradšej na hodinku zalomila

..a asik aj idem, šak krupec drichme pod hrazdičkou 😵

triminka
11. feb 2010

cief ani nepomysli na take nieco,ze posledny krat. ja hovorim,ze nech mu pan boh zachovava dobre zvyky 😀
ale on je zlaty,on sa o nas vzorne stara....

a drobec ma po mne krvnu skupinu 0

vlastulka
11. feb 2010

Ja som počula, že očka sa zmenia tak max.do 6 týždnov, ak nie ostávajú také aké sú 🙂 Aj pri Viki sa jej zmenili z modrých na hnedé (po mne 🙂 cca okolo 3 týždnov. A Sofinka má modo-šedé stále, tak dúfam, že sa jej už nezmenia 😅 ja ju chcem mať modroočku 🙂
A krvnú skupinu má Viki tiež po mne a Sofi zasa po tatínkovi 🙂

A s plienkami je nevymýšlam, som verná pampers i vlhčeným obrúskom pampers, kozmetika Nivea 🙂

ciefulik
11. feb 2010

jaj, no však si nejak podeľme tie očiská, nemmôžeme mať šetci modrooké deti 😀

vlastulka
11. feb 2010

Ja mám prvú hnedo-očku, tak druhú chcem mať modroočku určite 😀

pietra
11. feb 2010

ja by som chcela, aby marco mal modre oci, ale kedze ta siva novorodenecka je nejaka tmavsia ako bola u kiky, tak predpokladam, ze bude mat hnede kukadla po tatinovi

meinkonka
11. feb 2010

dievcata, ako casto davate deti na brusko, aby hlavku dvihali???

triminka
11. feb 2010

meinka ja 3-4x do tyzdna...ked sa napapa tak ju na brusko nedavam a pred jedlom?to sa zobudi a musi ryyychlo dostat jest,lebo je zle.uz prebalit je pre nu dlho,nie este nejake davanie na brusko... ale ked ju drzim zvyslo napr na odgrgnutie,tak uz pekne drzi hlavicku. na brusku sa jej nepaci a nechce tam dvihat hlavku...tam sa len jeduje

pietra
11. feb 2010

meinkonka, ako kedy. zalezi aj od marcovej nalady, ale snazim sa dat aspon raz denne. Niekedy ju pekne dviha a pozera na hracky pred sebou, inokedy sa len jeduje a nechce ju zdvihnut, tak ho netrapim a otocim ho

ciefulik
11. feb 2010

ja min. 1x za deň, ale moc sa jej to nepáči 😖 otočiť ju otočí z jednej strany na druhú, ale zodvihnúť..nič moc

na rukách drží pekne hlavičku a dlho už..ako taká slečna chi

ozaj, včera sme boli fotiť v ateliéri, no neskutočne sa teším na fotky, malá bola úžasná...sme dali 3 motívy: lupienky, detail našich rúk + babatko a všetci 3 dokopy, tak som moc zvedavá 🙂

zuzankaro
11. feb 2010

mein diki 🙂
nas drobec je stastny na brusku a hlavku drzi ukazkovo aj ked ho chytim za rucicky tak sa uz zaprie, uz je to velky chlop 😉 a na brusko ho davam cez den nie tesne pred papanim, to ma rad, vzdy si pomrmle - je taky zlaty 😵
a krvnu skupinu ma ockovi A ja mam 0

triminka
11. feb 2010

cief a kde ste sa fotili? ja som najskor chcela take pekne fotky,teraz od toho zacinam upustat....neviem....