Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
noemi - presne - netreba sa ponáhľať, každé dieťa je iné, jedno je šikovnejšie motoricky, iné viac vníma podnety,...
noe - ak si na mmb registrovaná, len klikni na to ked si na recepte, pridať medzi obľúbené a potom na pravej strane si vsetky takto pridané recepty nájdes v oddelení Obľúbené recepty
cesto na palacinky zarobene odpočíva v chladničke 😀
lubka - to je ono, ma to trosku posunute, ked chodi o 18.00 spať. Mne by to zase vyhovovalo, lebo nemáme na seba s mm ani chvíľku čas, bežne drobec ťahá do 23.00
saska, rum do cesta mozes dat, ved to nebude citit, sa tam dava preto, aby nenasiakli olejom, ked sa vysmazaju, ja tak robim sisky a su mnam
aela - však v lete budem mať už 37 a veru neviem si predstaviť mať napr. 3 ročné a k tomu bábo. Minule som jednu žienku na poliklinike pozorovala s 2 malými detičkami ( a to bola maladá a mala čo robiť) a neviem, či by som to zvládla 😅
Moje švagrine majú 42 a hovorili, že ma obdivujú, že už si to nevedia predstaviť mať miminko, že sú veľmi unavené už. Ale podľa mňa je to výhoda mať dieťa v 20 tke, v 40 tke si môžeš začať užívať život, sú už na to aj prachy aj rozum. Len čo keď ja som bola v 20 tke také deculo 😀
saska - ved ja mam 3 ročna a babo a da sa
zaleži ako sa ty citiš
možno niekto sa citi unaveny
ja som sa pri dominike citila ako zbita unavena......... a teraz si uživam konečne maleho
saska, mne to tiez hovoria kamaratky, ze ma obdivuju, ze som sa nechala nahovorit na mimi,ked laura uz je velka, ze som si mohla uzivat a co mam chodit na diskoteky kazdy vikend alebo co? veru mi niekedy aj tazko pridu take pohlady ked stretnem znamych a sa cuduju, ze cie kocikujem a to mm si mysli, ze budeme mat este jedno a veru sa mi to zda dost nerealne z casoveho hladiska, ved ja uz budem mat 39 tento rok
mala mi od rana poriadne nespala, ideme sa obliect a ideme sa poprechadzat, cerstvy vzduch nam urobi dobre 😀
noe ale ty si mladsia, ja to uz veru citim aj ten vek, co som kedysi stihala a vsetko sa mi zdalo jednoduche, vsetko som zvladala lavou zadnou, tak teraz veru si neviem predstavit, ze by som mala na starosti dve deti
aela - mne sa to pači ale to som ti už pisala 😉
mne sa skor nepači ked deti maju deti
aela - ale maš veľku pomocničku tak sa da nie ???? 😉
idem lebo prišla dominka pa
noe, to mas tiez pravdu, laura ma 16 prec a je este dieta, tiez si neviem predstavit, ze by mala mat v 17 mimi, nastastie je tvrdohlavec a ma ine plany do zivota, 😀 ta uz aj vysoku si planuje, ze nech otec vidi, o co prisiel, on sa o nu vobec nezaujima od narodenia 😝
noe, laura mi vela nepomoze, v tyzdni je v skole do stvrtej, este si privyraba, roznasa letaky a cez vikend, ked nakazem, ide s malou von, ale to je vsetko
noe - noo ani ja nechcem ani choditko, naco, ved ked bude chciet tak sa zdvihne a bude chodit, nie?
my mame taku nizku obyvacku, ze mu to akurat bude vyhovovat 😀
noe- rychlovka? 1,5 hodiny, pustim si mp3 prehravac, teda najcastejsie radio a chodim, len dnes nekrestansky fuci 😠
saska - no lenze aduso bezo mna nespi, to je ten problem, akonahle vyleziem z postele tak do 10 minut je hore 😠
ja sa chystam zajtra robit tie sisky nesmazene, uz som davno nejedla a prave som dorazila frnacuzske zemiaky 😉 inak kupili sme tu pekarne Moulinex xxl baguette - super pecie, normalka som vytesena 😀
saska - jedno kolko mas rokov, ked sa na dieta citis, tak ho treba mat a neriesit, ze uz je neskoro alebo je skoro - ono ked to ma byt tak to bude 😉 je to najvacsia radost v zivote cloveka 🙂
ja stretavam pravidlene jednu ma taku asi trojrocnu dcerku, potom kocikuje kocik s vanickou a pred sebou uz tlaci brucho a vyzera tak okolo 30tky, aj viac, no asi by ma slahlo 😅
baby baby vak zaberaaaaaaa 😀 😀 😀 😀 😀
k tomu bezplienkovaniu - to nie je o tom aby deti chodili cim skor na nocnik, im sa proste cika a kaka lepsie v klbu ako po leziacky- kakat po leziacky to musi byt fakt des. preto sa deti casto pokakaju napr v autosedacke. no ja sa to nechystam praktikovat bezne aspon zatial nie - na to nemam cas ale aspon par hod denne ked sa da.
saska - myslim ze rum kludne mozes ak sa neopijes 😅
barbarka - ved ja uz som na to prisla, ze nas ked sa chysta, ze kakat, tak ho chytim na ruky, podlozim pokrcene kolienka rukou a uz to ide, alebo kaka pri papani, co papa na rukach, ale tiez tak pokrceny cely - sa mu lepsie tlaci 😀 po leziacky to nehrozi, to uz viem 😉
saska - kludne si daj rum, nie cely liter, ved to vyprcha a v jedle urcite 😉
Nasa mala zas len poleziacky a take usmevy hadze 😉
baby ja jem ublne vsetko, no strukoviny moc nie - iba kukuricu v jedle ked je, az sa hanbim ze co vsetko som uz pojedla 😅 ,som hrozna, nastastie dieta je ok, raz sa vyhadzal trosku ale prave vtedy som nezjedla ziadnu sialenost
Babrbarka, myslim ze ti mnohe v dobrom zavidime 🙂
Babule,vraj fialove pampers v rakusku maju tu sietku super vnutri 😉
Jooj Rakusko daleko pre mna 😒
lenuska 🙂 tesim sa ze je to tak, niekedy ho sice asi trosku boli brusko ale zatial nic strasne aspon to teda nedava najavo. ale zase sa uz mesiac nevieme zbavit soplikov.
uz sme skusali aj tu odsavacku na vysavac - nostek sa vola, ale taha to dost slabo - aj nas vysavac taha strasne slabo. skoro nic nevysala , ale maly aspon neplakal. tak neviem , ale pocut ze zle dycha aj mu tie sopliky niekedy vytekaju, aj ma zaschnute.
inak musim sa pochvalit posledne dva tyzdne mi maly ovela menej grcka, uz ziadne strely az na podlahu, len neviem cim to je 😕 zeby z toho vyrastol?
Babrbarka aj my mame nostek, ale ja som total spokojna, nam soplik taha az z paty 😕
Mame ten plastovy....
Bud len rada, nasa sa sem tam zgrcne, ale to viem kedy to pride, ked si neodgrgne poriadne poriadne, 😖
lenuska tak to asi bude vysavacom, on uz ma 100rokov tak uz velmi nefunguje, nemame koberce tak ho nepouzivam bezne. no asi budeme musiet zohnat iny
ahojte
saska - aj mne vecer uspava maleho priatel. teda da ho do postielky nech sa uspi sam a zapina mi hudbu dokola lebo ta na neho funguje. mne sa vecer uz nechce 😅 😀 ved my sme s nimi cely den
herminka - ten kocik je krasny ale nechapem baby vy ste nekupovali kociky dopredu? alebo ste mali ine ... my len 1 od zaciatku tak nerozumiem a da sa prerobit na sportovy
lubi - skus dat adriankovi do kupela jednu kvapku kamilkoveho eterickeho oleja .. ale len jednu alebo jednu mu kvapni na vreckovku a daj do postielky... moj v noci spi ... chvalabohu to len cez den furt hore
lenuska nas grcal hocikedy ci grgal alebo nie, kludne aj po 2hod od papania a daval fakt riadne az gatuse mal ogrcane, a to bol v autosedacke, ale neviem co sa stalo a zrazu sa to z nicoho nic zlepsilo, dnes sa dogrckal iba raz a vcera vobec(take malinke co mu vybehlo pri stikutke neratam, to ho nebolo treba prezliect)
asi,inak si to neviem vysvetlit, my mame novy a aj to jej ho pre istotu stahujem na polovicu 😉
Ale nech mm vyskusa cez ten nostek vysat ustami, tak to robime v noci , ide to super aj tak 🙂

saska, prikladam ju kazde tri hodiny, ked je hladna, ale zakazdym potom este stiahne a dnes som jej prvykrat dala nutrilon aj v noci a vypila celu davku, no ale ved ju budem prikladat aj dalej, nech aspon co to si vypije, ona sa mi na prsku vecer ukludnuje a zaspi, ked ona odmieta dudel
saska a coze planujete druhe az o 5 rokov, ked chces byt tehu po styridsiatke? 😀