icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

beruska.zuzanka
23. feb 2010

No toto... 😕 aj naša spí, ale dnes teda fakt, že špecálne... kuk foto na FB 😉 😀 😀

pata31
23. feb 2010

moja je uz hore, uz aj napapana, ale zase nechce spat...sa tu na mna usmieva z kresielka...aspon ze neplace 😉

vlastulka
23. feb 2010

Ahojte, tak už sme späť z Blavy, Viki má všetky výsledky o.k., teda ešte zajtra budeme volať 🙂 No a to sme boli na kontrole po operácii, mala na krku (v tej jamke čo tam je), tak tam mala hrčku... samozrejme sme sa obávali toho najhoršieho, aj po onkologii sme behali, ale naštastie to bola len nejaká vrodená dermoidná cysta, ktorá sa tam vytvorila po narodení, že to je normálne u malých detí.. 😕 Tak nám to vyoperovali a už je všetko o.k. 🙂

Sme pobehali aj obchody, klasika som malým nakúpila vecičky 🙂 Už sa len parádiť 🙂

aotrnavska dobre si rozpísala tie očkovania.. fakt dobré na zamyslenie.. ja som doteraz bola za očkovania, ale po prečítaní som tušim riadne zmenila názor 😒 Dokonca minulý týžden to tušim bolo na markíze v reflexe bola téma, že po očkovaní ostali ich deti postihnuté.. dokonca jedna mamička mala tušim prvé dve deti a to tretie nedala očkovať a je zdravé.. tak to tušim nejako bolo... Len keby človek vedel čo je správne a čo nie..

beruska.zuzanka
23. feb 2010

No, našla som huggies premium za celkom prijateľnú cenu a aj iné veci majú, niektoré drahšie, iné lacnejšie, asik sa tam pôjdem kuk... 🙂

http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/2555...

ciefulik
23. feb 2010

akurat som sa z toho brendonu vratila 😀 - je to tam velikeeee

beruska.zuzanka
23. feb 2010

My sa tam asik v sobotu chystáme 🙂 aj si niečo nakúpila, cief?

j777
23. feb 2010

Ahojte..

saska, drzim palce s tymi ockami.. 😉

..nam hnisa na preskacku raz jedno, raz druhe, tak sa toho desim..... 😒

..inak baby, co ste sa tu bavili o tych hrkalkach na rucicky a nozicky, tak som pozerala u nas v draciku, ale nemali,spominala som to aj manzelovi...a mala dnes dostala od babky jednu hracku kde su aj take tri male hlavicky zvieratiek plysove a zrazi kukam a mm jej to dal dole z tej hrkalky a dal na rucicky...tak uz aj my mame hrkalky na rucky...neviem ci by ma to napadlo, aka som stale dementna este od tehu... 😅 😅

ciefulik
23. feb 2010

zuzi, ja som bola na osušku a hraciu plyšovú hračku, aj som kúpila
bola som 1x, no a tých vecičiek pre detičky čo tam majú...tak to je sila 😀

pandula
23. feb 2010

zvalka moj spi maximalne 45 minut a v kociku tiez len pol hodinku sa hned zobudi tak nemyslim si ze som narocna ako pises tvoja spi 3 hodiny v kociku moj tak zaspi len 1x za tyzden

aela
23. feb 2010

pandula, moja mala dnes rekord, v kociku spala 5 hodin v kuse, to aj v noci tak malokedy spi 😀 😀

zvalka
23. feb 2010

TPandul,ja som myslela,ze v kociku ti buva 😅 Len vnutri,ze tak malo,mne vnutri max. Tych 45min. A mne sa v kociku pravidelne tak po hodke budi a place,ale prejde ju to a zaspi opat potom este na 1,5-2hodky.neskusas tvojho este uhojdat?
Baby co znamena "hnisa ocko"? Nejako velmi,alebo sem tam kustik biele v kutiku ocka??

cropina
23. feb 2010

Ahojte 🙂

Zvalka áno aj my spávame v perinke, aj keď sa už do nej ledva vojdeme, ale tie zaviazané ručičky sú na nezaplatenie 😉 Nebudí sa nimi a oveľa pokojnejšie spí.

My sme dnes tiež spinkali v kočíku 4,5hodiny - teda v kočíku 2 a potom ho ešte preložím do postieľky a zvyčajne pospí tak 1-1,5hodky a dnes sa takto trhol. Ale asi bol vyčerpaný z toho očkovania.

Keď hnisá očko, tak karpiny sú žlté, biele sú OK. A niekedy je celé to očko také zalepené karpinami. Nám tiež hnisalo, boli sme aj na preplachu kanálikov 😖 A teraz pred týždňom sa to zopakovalo, ale zatiaľ sme to zvládli antibiotickými kvapkami, tak dúfam, že sa ďalšiemu preplachu vyhneme.
No a aby mi nebolo ľúto, tak teraz nám zase zarástol nechtík na palčeku na nohe 😢

cropina
23. feb 2010

Ozaj Zvalka čo si kupovala Tamarke na meniny? My máme zajtra a neviem sa rozhodnúť 🙂

zvalka
23. feb 2010

diky, cropi, tak to ocko bude dufam, oki, ma vynimocne sem-tam biele v ocku, v kutiku
a my sme dali tamarke ten album z ateliera 🙂 to stalo dost peniazkov, a teraz jej idem este objednat babiku fisher price - taku makkucku, ktora aj hrka 😵
a tej zavinovacky sa asi ani ja tak skoro nevzdam, super buva taka poviazana 😵 klop-klop-klop 😅 😉

meinkonka
23. feb 2010

ahojte,
tak my sme dnes boli v meste u mamy a dali sme si 2x 3-hodinovu vychadzku a normalne mam svalovicu. odpadnem 😀

aj nam hnisaju ocka na striedacku 😒

meinkonka
23. feb 2010

...a je to tady... zasa sa preberaju ockovania. uz sme to raz riesili ako tehulky, pamatate?

saska??? co ty na ten clanok aotrnavskej?

moj maly este nieje ockovany ani na tbc. az teraz v marci by mal byt, ale moja pediatricka tu vakcinu tiez neuznava, takze asi sa nejako potajomky dohodneme 🤐

lia davaj na seba pozor 😉

j777
23. feb 2010

zvalka, to hnisanie...u nas to je aspon tak, ze najprv jej zacne slzit a po jednom, dvoch dnoch sa jej robi hnis, zlepuje sa jej ked spinka a tak...to by si videla , ze to nie su len karpinky.. 😉

janula17
24. feb 2010

dobre rano dievcata, tak dnes tu som prva tusim...nie ze by ma to tesilo, tak som jak banik po sichte 😠
nechcelo sa spat dnes nadranom, uz je hore od pol 6 a uz proste spat ee.... Teraz lezi v postielke a debati s kolotocom. Aj ked uz tak zurivejsie, vidim to este tak na 2 minuty 😅
Vcera sme boli na poradni - 4880g a 58,5cm, pekne nam to rastie, zachvilu aj z plienok. Taku zasobu dvojok mame, ze snad to vyminieme, stale sa mi to zdalo malinke to nase a o par dni 5 kilo

Baby este s tym ockovanim, davali ste aj proti tym rotavirusom??

janula17
24. feb 2010

jeej my mame dnes presne 2 mesiace 😅

meinkonka
24. feb 2010

caute

hnisanie ocka - mojmu sa najprv zacne tvorit taky priesvitny slizik, najviac sa to prejavi ked place a potom uz ten zlto-zeleny hnisik

janula blahozelaaaame 😵

aela
24. feb 2010

ahojte kocky,
janula, my bezne vstavame okolo siestej, aj dnes tak bolo a uz haja, som zvedava ako dlho 😀

noemi01
24. feb 2010

ahojte
tak moje zlate detičky sa zobudili rovnako o 4 rano a kecali do 5 😀
dominika ešte dospava a maly kdežeeeeeee 😀
ale sa my nepači ako chcrči pojdem kupiť tu odsavačku lebo musi biť riadne zahlieneni aj ked decka vravi že je to už ok mne sa nezda a ked tak mu vatovou tyčinkou nič nevytiahnem
zvalka - vy ste sa dlho trapili zo soplikom vam vytekal??? alebo tiež si nič nevydela iba ked si odsala???

barbarka
24. feb 2010

ahojte, nas vcera bol ako medik, prespal skoro cely den 😕 nechapem co mu bolo, asi ze som tu mala kamosku tak nas chcel nechat pokecat
noe david tiez chrci, uz neviem co s tymi soplikmi

janula17
24. feb 2010

noemi, to by aj mna zaujimalo, lebo Dominik tiez pekne chrci a na tycinke len niekedy.... a aku chces kupit, vysavacovu ci elektricku? ja ti neviem, mne sa to nezda aby som vzdy zo sklepa vysavac teperila, sak to ked mu zreve pri hlave, tak sa musi strasne zlaknut

my vacsinou vstavame az tak o pol 8, este po tom ranajsom papani okolo 6 ide vzdy spinkat, tak preto som taka v soku dnes 🙂

zuzankaro
24. feb 2010

dobre ranecko 🙂
baby kupte si odsavacku na vysavac s tou rucnou sa namakate nebudete stacit tahat vzduch aby ste soplik vytiahli, ale je pravda ze vysavac clovek musi stale vytahovat ale je to rychla a cista praca 😉
dnes ma maly pekne prekvapil, hral sa pod hrazdickou a zrazu jeden bok sa posuva ja ze co to? a mlady pan sa zvrtol na bok a tahal ju rucickou, no odpadnem z neho to je silak 😀 a ze 2 mesiace a pol ...

lia
24. feb 2010

ahojte,

odporucam vysavacovu 🙂 ta elektricka zevraj strasne huci a nevytiahne sopliky ako vysavacova.aj moja chrci a v nose nevidim nic,ale to ma z refluxu a ked vycistim,ma tam dost.niekedy vresti,hlavne ked jej streknem do nosa sprej 😖

barbarka
24. feb 2010

lia z refluxu su sopliky?

pietra
24. feb 2010

ahojte 🙂

my sme sa tiez dlho trapili so soplikmi.A v nosteku nebolo nic vidiet, nic sa nedalo vatovou tycinkou vytiahnut a odsavacka toho vytiahla fakt vela. Ja odporucam vysavacovu, ziadna ina podla mojich skusenosti nebola tak ucinna

lubkaeck
24. feb 2010

caute - no cysavacova je fakt najlepsia 😉
ale mne lekarnik povedal, ze spray by sa nemal striekat do cca troch mesiacov aj viac, ze ich to velmi stipe 😅 a ja som striekala ale uz mame libenar 😉
a inak aj my sme mali sopliky, a cim viac som odsavala tym viac ich bolo, tak som s tym pomaly prestala a klop, kjlop je dobre 🙂 ale mali sme len tie biele

babonr
24. feb 2010

Ahojte!Tak j ja odporucam odsavacku na vysavac.Podla mna je najlepsia.Vytiahne vsetko.A to ze vysavac huci?Cim skor na to deti naucite tym lepsie.A ked sa vytiahne trosku krvicky nie je to nic horibilne.Vazne sa zamyslite nad tym,ako yb ste sa citili vy,keby ste si nevyfukali poriadne nos.Nas maly si len trosku pri tom zamrnci.A keby nahodou aj reval,radsej si vypocujem ako reve pri odsavani soplov,ako keby mu to ma zist na priedusky.My vzdy nieco vytiahneme.Taham mu raz za den.Neviem este dobre odhadnut kedy ma soplik alebo nie,ale ked sa mi zda ze moc chrci uz aj tahame.Najprv sme to robili tak ze som dala kvapky pred jedenim,napapal sa a po odgrgnuti sme tahali.Ale myslim,ze to nie je dobre,bo pocas papania mu mozu tie sopliky zliest dole.Takze teraz dam kvapky,chvilu pockam a sup odsavat 🙂