Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ja som tu odsavacku este nepouzila. to vsetky vase deti maju take riedke sopliky a smrkaju, alebo im vysavacom tahate tie tvrde susniky??? lebo ja mu tie susniky odstranujem spajlickou do usi.
Mein susniky aj ja vyberam tycinkou.Ale ked pocujem ze maly tak chrci,ako ked si nevyfukas nos,tak mu taham.A pri tom on tym nosom dycha,ze nema ho zapchaty,ale proste sopliky su tam.
Čaute maminy, my sme teda odsavali len dva razy ešte, to mala asik dva týždne malá, teraz nám stačí vatová tyčinka a vincentka, keď vidím, že má v nošteku soplíky, vyčistíme a je pokoj.... Emka nechrčí vôbec 😕
lia, vďaka za tie nutráče 😉 ideme o chvíľu na to gastro, tak som zvedavá 😔
inak fakt tu zuzitka dlho nebola 😲 a ani rush.... 😕
babonr, lenze cim viac odsavas, tym viac sa sliznica snazi zvlhcit a vytvara riedke priesvitne sopliky. Casto sa zase odsavat nema. Mne doktorka vravela, ze odsavat mam, ked ma naozaj sopliky, teda mu to brani v dobrom dychani, vadi pri papani, budi ho to. Takto male deti chrapcia, aj ked sopliky nemaju, lebo nemaju poriadne dovyvinutu nejaku prekazku v nose
janula - ani neviem aku chcem asi tu do vysavača tu dosť chvalili
pietra - no ved aj my tak nič tam nema možem sa šparať ako chcem tak som zvedava čo vitiahneme vysavačom
a mame aj ručny aj ten by mohol niečo vytiahnuť nie
a sopliky vam prejšli pietra??
ja nestiekam tiež decka zakazala ja vytieram noštek zarabanou vodičkou
no ani rush a zuzi tu fakt neboli asi dovolenkuju
s tymi soplikmi som sa stale trapila aj pri malej
nikdy nebola chora len vždy sopliky
noemi, ano presli, po vyse dvoch tyzdnoch. Davala som najprv libenar, potom pridala nasivin, potom mu doktorka urobila vyter a bol tam stafylokok, tak nasadila nasadila nejake kvapky, teraz si nespomeniem na nazov, ale davali sme ich aj do ocka a potom som pokracovala zase cistym libenarom a nakoniec to uplne preslo. Odsavat casto treba, ked tie sopliky vadia alebo ked nie su cire, ale zlte alebo zelene
pietra - my sa trapime už 2 tt
a dala najprv na vyter nosa niejake kvapky a teraz mame druhe na vyter
sopliky nevydim len ked vykaka
a musi mať zahlienene lebo v noci kašlal dosť
ahojte, včera poradna - mala ma 62 cm a 5100 g, dr. len pozerala, ze aka velka. Vraj su tam zvyknute na menšie dvojmesane babätka 🙂 🙂
Odporučila mi očkovanie proti rotavirusom, stoji to okolo 3000,- Sk, bud tri alebo dve davky. Tak dnes alebo zajtra ideme na prvu. To je očkovanie lyzičkou...
vysavačova odsavačka je najlepšia. Nasa mala tiez sopliky, davala som jej Nasivin detsky, ale ten sa moze len 5 dni. Potom jej to ustupilo, aj odsavat som radsej prestala, len ked velmi huhni, tak jej odsajem. Ale cez den nema nič, skôr rano, ako by sa jej v noci narobili sopliky. Ale len tyčinkou zatial čistim. Mozno mame sucho alebo vlhko alebo neviem... 😅
A ja som mala ten libenar z baličku, čo som v porodnici dostala. Normalny libenar je tiez v tych malych plastovych flaštičkach alebo normalne kvapky? 😕
millada, je tiez v takych flastickach
ahojte..
..aj ja som pocula, ze sa nema casto odsavat, ze to drazdi sliznicu a narusa tie jemne chlpky v nosteku...ale ked je to nutne, tak jasne .. 😉
..boze, neviem co sa deje s nasou krasavicou, ale uz druhu noc nespinka az tak pekne..stale sa kruti v postielke jak § a skonci tvarickou zaborenou do hniezda a gong...to ju vytaca a vytaca a je po spanku 😠 aj vase krpce putuju po postielke? dnes sme hore od 5.50/to som uz rezignovala a vstala/ a mala pred chvilou zaspala po neuspesnych pokusoch v postielke az na balkone v kociku..aj ked je vonku total hmla, ale co uz.. 😒
ahojte
millada normalny libenar som teraz kupovala je taky isty v ampulkach , len 15 kusov a stoji 4,75 € ...mensie balenie nie je 😉 krasne ste pribrali, my sme sa uz konecne prehupli cez 6 kil 😀
rotavirus my uz mame jednu davku za sebou a este jedna nas caka, ale to az po vcelickach do noh 😀
vcera som si precitala clanok od aotrnavskej tusim o tych ockovaniach a zdal sa mi dost hnusny a nadneseny- podla mna by sa takto ludia nemali strasit, to by po ockovani by sme vsetci boli autisti s postihom, ja som za ockovania, lebo radsej prevencia ako potom znasat nasledky 😎 a reakcia organizmu je podla mna indi vindi, ale napr. keby neboli deti ockovane proti pneumokokom a dostali to, tak postih je tak vazny, ze aotrnavska radsej si dam dieta zaockovat ako cakat co dostaneme a ako to imunitny system zvladne 😉 🙂 toto moj nazor a podla mna by si nemala takto strasit maminy...nieco ine je informovat a nieco ine je strasit 😉
a este , tak ako pisala pietra...proti chripke ani ja nedavam ockovat, ved telo si poradi a ani proti kiahnam nebudem davat, dostane ich len raz a mame pokoj a co pocuvam, tuna v senci kazdy rok do skolky niektore dieta kiahne dovlecie 🙂 mna moja mama dovliekla ku kolegyninym detom, aby som dostala mumps 😀 😀 😀 a to bola sranda, ked som bola dva dni mimo a mala z teploty halucinacie 😀
j777 pri simone sa od piatej spat neda..ona sice spi, ale tie zvuky co vydava a natahuje sa furt a vzdycha a prdi a rucickami sermuje a to vstane az po siedmej 😉 😀
iwa , aj mysermujeme, stoname , vzdychame od narodenia 😉 takze o spanku tiez nehovorim,a tiez sme vstavali plus minus 7 mej ,a le teraz je jak z divych vajec....ani kolotoc, ani nic.. 😒
iwa j777 to vsetky babetka tak robia. sermovanie je mojeho naj cinnost od narodenia uz v nemocnici si buchal ruku v postielke. prdenie a hlasne vzdychanie. ja cez to spim on spi tiez len vydava tie zvuky to prejde.
kolotoc u nas tak nachvilku, leb ked pride na to , ze sa jej neozyvaju, tak po nich krici 😀 😀 a nemoze sa ho dotknut a teraz ma fazu, ze vsetko osahava 😀 ale nadranom sa pri nej vazne neda spat ... ja neviem ci jej uz pocikana plienka vadi, alebo cim to je? 😕
iwa, ja si nemyslim, ze aotrnavska nas chcela vystrasit, skratka len chcela ukazat druhu stranu ockovania, o ktorej takmer ziaden pediater nepovie pred ockovanim a vyjadrila svoj nazor.
Kazda jedna vec ma predsa dve stranky. Aj spominana chripka alebo ovcie kiahne sa mozu skomplikovat mat vaznejsie nasledky 😔
my to so spanim mame vesele 😀 bud rano buntosi jedno alebo druhe dieta 😀
ja bojim kniahni kedze ja som ich nikdy nemala tak dufam ze ked maly ich bude mat ja nedostanem alebo sa niekde odstahujem ale v lete som bola tehu a sesternicina mala mala kniahne ale uz 2 tyzdnove moc som sa k nej nemala a tak by som ju muckala. je to nebezpecne tiez v tehu keby som ich dostala
cafes pandula 😉 no simone sa uz zoparkrat podarilo svihnut si po hlave a potom bol ukrutnyyy plaaac, vcera to az plesklo, a som sa nasmiala, ze ak aostala chvilku prekvapena a potom spustila plac 🙂
hej a este som citala o pchani ruciciek do pusy, sa mi zda, ze boise pisala 😀 no siimcadlo az napina jak su pcha prsteky do pusy a rozculuje sa ked jej nejde vopchat obe pasticky naraz do pusinky 😀 😀 a to mlaskanie pri tom? 😅
😅 😅 my sme na tom tak isto s tymi pastickami... a najnovsie zacala vystrelovat dudel do zavratnych dlzok 😅 😅
pandula ani moj nemal kiahne , ale je dost mozne ze ste ich mali, len boli v tak miernej forme, ze si to ani tvoji rodicia nevsimli 😉
pietra ja viem, ze jej zamer nebol strasit, len to bolo dost jednostranne napisane 😉 normalne som mala hrozu, ze co som to spravila detom, ked som ich dala zaockovat 😀 😀
pietra tak to musis mat vesele...ja aj tak vstavam o pol siedmej, lebo vyprevadzam tych dvoch starsich hadov 😀 😀
pandula, niektori ludia ich prekonali a ani nevedia o tom, lebo mali velmi lahky priebeh, napr. len 1-2 vyrazky vo vlasoch. Ja na tvojom mieste by som si nechala urobit testy, ktorymi sa zistuje, ci ich clovek prekonal alebo nie a ak nie, tak by som sa nechala zaockovat, teda ak planujes este mat aj druhe babo. Lebo v tehu je to velmi nebezpecne a nikdy nevies, kde ich mozes dostat, kedze infekcny je chory uz 2-3 dni pred objavenim prvych vyrazok
j777 presne, naspuli usta a hooop cumel lieta z postielky 😀 asi uz zacnem davat tu snurku nanho 😉 lebo potom ho furt hladam a divim sa jak sa jej to podarilo 🙂
iwa, preto take clanky uz necitam a ked aj precitam, tak si ich uz nepripustam, lebo keby som sa mala stresovat z kazdeho rizika, co mojim detom hrozi, tak sa zblaznim od strachu. Vsak vsade je nieco
ja som tiez vcera kukala jak sprosta, ze preco dal mm cumel malej k noham, ale uz viem preco 😀 😀 uz som to mala live 😀
baby si myslim ze si uzivame podobny kolotoc a cirkus vsetky aspon ze nie sme sami 😀
to fakt iwa? to je mozne s tymi kniahnami? moja mama ma davala ku vsetkym kiahnovym susedovym detom a nic.. ale maleho by som nedala koli tomu zaockovat
ja som vzdy vedela ze je druha stranka ockovania nepekna ale presvecila ma doktorka ze je to dobre pre babo vies sme sa jej boli pytat este pred koncom tehu ako je to s tym ockovanim ze my by sme asi nedali ockovat lebo neverime a tiez kolu autizmu atd. a ona nam krasne vykladla ze to je bezpecne a dobre pre dieta a tie choroby su este stale tu a ze su velmi nebezpecne bla bla bla. neviem preco nam tak vypravaju ked to pravda neni? preco by nechceli ludom pomoct ale skodit ??? nechapem tiez v tom filme co som tam dala linku hovoria o znizeni populacie ockovanim, a ze vela babetiek zomrelo koli tomu ze ta nahla smrt v postielke moze s tym mat nieco spolocne, a tiez ze nase telo je budovane zobrat virus cez nos a usta vdychnutim a ze tam sa s tym vie vysporiadat ale ked sa virus vpichne priamo do tela ohrozuje hned vsetky vitalne organiy preto ockovanie je nebezpecne. neviem komu verit ☹ uz sme dali ockovat tu prvu rundu ale neviem ci ist o 4 tyzden znova. stale nad tym rozmyslam a nikto mi nevie poradit
s tym ockovanim je to asi tak - ked niekomu dieta doplati na ockovanie alebo take pozna urcite bude proti a ten komu dieta ochorie na tbc tak by bol za ockovanie, takze asi tak ako vsetko aj to ma dve strany
pietra moja rec..ja som si dost strachu uzila v tehu, ked nam vyslo na ultrazvuku NT 4mm a bola som na amnio(kde su tiez rizika) a tam mi povedali, ze nemam citat hluposti na nete 🙂 nech sa nestresujem...a som vdacna za kazdy den co mame simcu a ze to dobre dopadlo a ze som sa jej v 12tt nevzdala a nesla na potrat 😉
hej pre priklad, niekedy sa vytierala pusinka babatka takou fialovou vodou a teraz mi v lekarni povedala, ze uz sa to nerobi, lebo zistili, ze je to karcinogenne a hlavne, ze som tym dvom pusiny vytierala len tak ficalo 😠
idem robit sulance kym kosatka spi 😀 😀

Baby a ako sa am zuzitka? 😕 Dlho tu nebola.