icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

millada
17. jan 2010

taka otazka mimo 😀 Planujete ist s babätkami v lete k moru? Myslite, ze je to skoro? 😕

noemi01
17. jan 2010

milada - k moru nejdeme
ale keby som mala viac prašul išla by som
začiatkom leta ked neni moc teplo

pietra
17. jan 2010

mne k moru pripada ist este skoro. Aj ked zalezi asi kam, ale male deti by nemali byt vobec na slnku a co s nimi potom pri mori 😅 Takze toto leto urcite nie, mozno az to dalsie

jj2202
17. jan 2010

nekojim vobec, davam nutrilon obycajny.

jj2202
17. jan 2010

ja kupem kazdy vecer, tak mi aj v porodnici povedali. aj dceru som tak kupala a secko ok.
inak janku som kojila 9m neviem preco sa to teraz tak pokaslalo. ale neni tolko casu, oddychu. navyse prve noci bol maly cele noci hore a plakal, to som si myslela ze brusko boli, masirovali sme mu brusko, cvicili nozickami, rektalku mu davali a on chudacik hladny. no nezabijem sa, ked sa neda tak sa neda.

millada
17. jan 2010

jj, a ty mas dve detičky? Lebo v profile mas len jedno dvojročne... 😕
Nevadi, ze nekojis. Ked si prve odkojila, tak vieš techniku, vieš spravne prisatie aj všetko okolo toho, takze si určite v tomto chybu nespravila... To ja prvorodička som určite niekde pochybila a teraz uz to nejako neviem rozbehnut. Určite by to išlo, ale asi som leniva vydrzat par dni trapenia a kojenia bez prestania... 😅 😔

barbarka
17. jan 2010

Ahojte. Ja kojim, snad mu to staci, v utorok mame poradnu tak uvidim. S tym kojenim sme sa ale natrapili. UM ani nemam doma aby nepokusala.
Meinka aj mne laktacna vravela nevazit-nam sa vaha po piatich dnoch pokazila,teraz je na reklamacii.
Prdiky ho uz tiez zacinaju trapit,davam espumisan len nestiham poratat kvapky.
Na dovcu k moru sa mi zda skoro,co tam s takym malym babom. Ale ked nie su ziadne problemy preco nie.

zvalka
17. jan 2010

Ahojte.tak maminka sa dnes lyzovala,tatik snowbordoval a tamarka sa vozila v kociku so starkou 😵 prestavka bola na kojenie 😉
milli,ja by som mozno aj sla k moru s malou.podla toho,aka bude povahovo.ale tento rok asi peniazky nevyjdu.nevadi.ten dalsi pojdeme,aj taminka si ho viac uzije potom😉

meinkonka
17. jan 2010

rush ze 170ml ti maly stiahol? preboha, sak to aky je jedak. to vzdy takto spapa kazde kojenie? a kolko krat denne ho takto kojis? lebo to by znamenalo, ze moj maly hladuje. niekedy stiahne 40, 60 al 70 uz aj 90 al 110 sa mu podarilo ale to len par krat.

dievcata, ked vam babo pije, to vkuse napr. 10 al 15min preglga a pocujete ako sa mu leje mliecko, alebo je to take ze glga, cucka, glga, cucka?

barbi a ako vies, ze maly ti dobre papa, ked nevazis?

zvalka
17. jan 2010

Barbi, ani ja nemam radsej um doma 😉

millada
17. jan 2010

ved my sme tiez nemali UM doma, ale museli sme kupit 😔

mein, ja som tiez z toho kojenia jelen. Studujem zasa tu stranku, čo ma annag a idem vyskusat ine polohy pri dojčeni. Aj ked je to tazke, ked mala plače od hladu a ja tam s nou šermujem a hladam vhodnu polohu 😅 A tiez neviem, kedy fakt pije a kedy nie. Niekedy sa mi zda, ze riadne saje a potom skusim stlačit prsnik a tam ani kvapka, takze asi len cuckala 😒

Zvali, ty si taka dojka, ake polohy vyuzivas? Pouzivas aj ten dojčiaci vankuš? 😉

millada
17. jan 2010

inak vobec nechapem, ako mozem pri dojčeni udrziavat zrakovy kontakt s malou, ked ju mam v klasickej polohe. Hlavičku ma nabok, to uz ako by musela škulit na mna??? 😕 Asi zavolam laktačnu poradkynu 😔

pietra
17. jan 2010

ja tiez nemam UM doma, nech ma nepokusa, lebo sa obavam, zeby som ho dala raz, druhykrat, ... a malemu by sa prestalo chciet tahat, kedze z flasky by to islo skoro same.

nevazim, vaha sa pokazila este pri dcere, aj sme ju reklamovali, potom chvilu nesla, zas isla, ... ani som ju teraz nevytahovala. Ved ked maly pribera, tak mu mliecko asi staci. Vazenie je pre mna stres. Aj v porodnici som vazila len obcas, kedze tam stale "otravovali" s tym, kolko si vytiahne

zvalka
17. jan 2010

Milli 😀 ja sedim na gauci,nohy tak vylozim,ako turecky sed,alebo na stol,pokrcim v kolene 😉 a v noci po leziacky 🙂

pietra
17. jan 2010

millada, mne niekedy rukou nejde vytlacit nic ani pred dojcenim, ale ked sa maly odcucne, tak mu mlieko tecie po brade 😀 takze papat ma co. A ked som skusila odsavacku, tak mlieko islo

pandula
17. jan 2010

presne tak maly raz odcucne a mlieko tecie !!!! 😀 mu kolko krat vypravam nech tym setri

pandula
17. jan 2010

ahojte dnes som tu ani nebola. sme upratovali byt a varila polievku a maly je dnes velmi unaveny tak som sa aj ja dobre vyspala ani neviem ako som odpadla na posteli

millada
17. jan 2010

zvali a davas ju tak priečne alebo klasicky alebo asymetricky? Lebo ja som sa v porodnici pytala na rôzne polohy a sestrička mi povedala, ze ved davajte si ju tak klasicky 😖 A teraz ju neviem dat inak.
A ked čitam tuto stranku, tak zistujem, ze robim vsetko zle. Mala ma podoprety len chrbatik, ma vytočenu hlavičku, neudrzujeme zrakovy kontakt, naklanam sa nad malu... No vsetko robim vlastne nespravne ☹
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b...

vlastulka
17. jan 2010

Pekný večer prajem, my sme sa predchvílou vrátili z BA, sme boli po obchodoch a teda Viki hlavne v Mcdonald 🙂
Zvali ty si sa vážne lyžovala? A kde ste boli? My sa chystáme v piatok, teda ja asi nie, akosi sa bojím, aby mi neprechladlo to mlieko 😕 Tak ja reku budem iba kočíkovať a mm bude učiť Viki doobeda, a poobede pôjdeme ho počkať niekam do obchodov a on si zalyžuje..
My sme boli s Viki v Tunisku ked mala rok a pol a pamätá si dosť odtial, hlavne ked vidí lietadlo, tak povie, že chce ešte ísť do "Tuniška" 😀

A dnes ma napadlo od kedy sa môže ísť kúpať s bábätkami do bazéna? Aj som rozmýšlala, že by som chodila na ten plavecký pre bábätká, len tu tak poblíž nič nie je 😒 My chodíme občas do Senca sa kúpať, tam to býva pre bábätká, len to máme dosť daleko tam chodiť každý týžden.. tak neviem..

pandula
17. jan 2010

my tiez na dovcu k moru az o rok. toto leto sa chystam domov to bude zazitok obehat s malym celu rodinku a tie prechadzky asi pridem na mesiac uvidim ci tatino bez nas vydrzi 2 tydzdne lebo on si len 2 tyzdnovu dovcu zoberie

zvalka
17. jan 2010

Vlasti,som sa bavila s kamoskou-laktacnou,a ze to je pre mna relax,ze na mliecko nevadi 😉 a mala som aj plienku na zateplenie 🙂
milli,zle to robis ☹ ja mam hlavicku na vnut.strane lakta,je vyssie ako telicko.a je ku mne cela natocena,nielen hlavicka!a dlanou drzim asi ritulu a predlaktim chrbatik. A do oci mi pozera 🙂 kojaci vankus sem tam dam pod laket,nech nemam vo vzduchu 😉

meinkonka
17. jan 2010

milli ani podla mna sa neda udrzovat zrakovy kontakt v klasickej polohe. jedine v tej futbalovej aj to nie vzdy 😕

millada
17. jan 2010

júúj zvali, zajtra volam laktačnu nech mi pomoze s tou polohou 😢 😢 😢

zvali, kukam tvoje fotky a neda mi nenapisat, ze mas sexi manzela 😀 Ešte keby mal hnede oči 😀 Ale na mojho nema samozrejme 😀

janula17
17. jan 2010

baby, aj vam tak tecie mliecko do podprdy? lebo mne staci ze maly spi o nieco dlhsie ako ma a hned mam mokre tricko.... Musim stale nosit podprdu s tymi vycpavkami, dokonca aj v noci, a uz ma to otravuje 😠 Myslite ze to je len takto zo zaciatku, alebo to bude pokym budem kojit??

pandula
17. jan 2010

janula neviem mne len tak sem tam tecie v noci cez den sucho. vcera moc sucho maly plackal bol hladny museli sme dokrmit vecer jednou flaskou inak by sme nespali ... dnes mu staci ale dnes som mala cierne pivo a kminovu polievku

millada
17. jan 2010

janula, to bude asi stale, kym kojis... Ale neviem určite 😅 Mne tečie teraz, ked mala spi uz 4 hodiny 😀

noemi01
17. jan 2010

zvalka - aj ja by šla sa lyžovať tu neni sneh

mein - niekedy počujem hlavne v noci ako nahlas glga a ako mu to až do žaludka ide

milada - že očni kontakt
moj ma zavrete očka pri papani
a potom nerieš polohy keby si vydela mna každu chvilu v inej polohe som a papa krasne
aj po stojačky aj počas kojenia malu obliekam sponky jej davam miešam ked varim ...........
takže polohy všeliake

janula - ja denne 3 krat menim tie vložky čo mam mokre až sa možu žmichať

noemi01
17. jan 2010

detičky su okupkane a maly už spinka
muž išiel za fararom otvaracie hodiny ma večer 😠 tak som zvedava aky datum zahlasia

noemi01
17. jan 2010

janula - tak vypchavky som nosila više roka lebo som rok kojila aj ked mala už po roku mliečko nepapala mliečko sa ešte trochu robilo tak ešte pekne dlho to trvalo pokim som to prestala nosiť

meinkonka
17. jan 2010

vytekat mliecko? kdeze, to nehrozi. ale ked vyteka, to znamena, ze ho mate vela 😉 zavidim

a este jedna otazka. kedy prikladate detvaky k prsu. vzdy ked sa zobudia a vzdy ked su nespokojne? lebo napr. som zacala castejsie prikladat, ale sa mi zda, ze ho mam kazdu hodinu na prse, furt je nespokojny. asi budem mat fakt malo mliecka 😒