icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

vlastulka
26. feb 2010

Presne tak pandul.. akonáhle si dieťa začne samo pýtať cicík, tak je najvyšší čas skončiť.. ved to už je hamba aj pre samú matku.. 😅

pietra
26. feb 2010

ja tiez neplanujem kojit dlhsie ako do roka. Ale nepripada mi ani trapne, ak niekto koji dlhsie, sesternica kojila veeelmi dlho, este po dvoch rokoch mala obcas prisla, ze chce mliecko 😀 A zas zdravsi a lacnejsi napoj tazko zozeniete 😀 😀

vlastulka
26. feb 2010

No pandul pozoooor, pri Viki som kojila o106, mlieka som mala až pre trojičky... 😀 A teraz pri Sofi katastrofa.. držia ma nad hladinou iba tabletky Moremilk 😀 mliečka je pomenej ... Viki si chytila prso a papala a pri Sofi to bolo zo začiatku niečo.. som sa normálne musela učiť akoby kojiť.. 😅

beruska.zuzanka
26. feb 2010

Baby, prečo by dojčenie trebárs dvojročného dieťatka bola hanba? 😕 podľa mňa nie je... veď to nie je len o jedle, alebo ja neviem čom... je to o vzťahu, o blízkosti a dieťatko, ktoré si to ešte v tom veku vyžaduje, asi viac potrebuje mamku cítiť.... ja v tom iné nevidím a nepríde mi to ani čudné, ani bludné, ani trápne.... veď dvojročné dieťa nie je iné dieťa ako to, ktoré dojčíte teraz... je stále vaše, len staršie, väčšie, ale stále vás potrebuje... 😉

vlastulka
26. feb 2010

Beruš ale podla mna v tom druhom veku to je pre dieťa iba zlozvyk na to prso.. A to už je riadne veľké dieťa a dať si ho do náručia ako bábetko a priložiť si ho na prso mi príde fakt divné ... Ved to už sú veľké deti.... Ale samozrejme mamičkám, ktorým to takto vyhovuje a páči sa, tak to neberiem.. 🙂

pietra
26. feb 2010

beruska, pekne si to napisala. Ja si tiez nemyslim, ze je hanba kojit dvojrocne dieta. Sama to sice neplanujem, ale urcite matky, ktore tak dlho koja, maju na to nejaky dovod a nie je to o nic vacsia hanba, ako kojit dajme tomu polrocne dieta

beruska.zuzanka
26. feb 2010

Vlastulka, veď jasné, ako je komu pohodlné a príjemné, veď ja som nikoho nechcela kritizovať, ak to tak vyznelo, tak sa ospravedlňujem 😅

beruska.zuzanka
26. feb 2010

Baby, svokra mi poslala takú divnú bundu 😕 takú ako tety nosia také staršie, ja neviem ako ju popísať, viete, nakupovala v quelle, bo výpredaj total 😀 😀 😀 ale poslala mi aj nááádherný bielunký kabátik a ten je teda parádny, si ho oblečiem v nedeľu na krstinky, nech malej nerobím hanbu, keď ona bude kočka 😀 😀 😀

beruska.zuzanka
26. feb 2010

babule ideme ,my už za malou do spálne, zajtra nás čaka ťažkyyyyy a dlhýýýýýýý deň...
papapapapaaaaaaaaa a brú a pokojnú nôcku 😉

zvalka
26. feb 2010

dobru noc maminy 🙂 a fandime: slovenskoooooo 😉 😀

zuzitka
autor
26. feb 2010

ahojte babizne 🙂

hlásim sa, že som aj s deťmi OK 🙂
len teraz som často u našich aj 4-5 dní, tak neni času na net.

včera som bola s Alexandrom na sono mozgu /z pôrodnice nám to odporúčili, lebo sa im niečo nezdalo/ ale má to v norme, teda je OK 😉
stále kojíme, priberáme ...

tak sa držte, pááá

zuzitka
autor
26. feb 2010

... moje dieťa má už asi 8 kilo 😒
ale presne to budem vedieť až na poradni, ideme 8.3. a bude aj očkovanie 😒 bléé

beruska.zuzanka
27. feb 2010

Ahoooj zuzitka 🙂 držte sa s chalanmi a Alex je už teda riadny chlap 😀 super 😉 ale máš čo nosiť teda, uff 😅

hermiinka
27. feb 2010

dobre ranko. my sme mali vcera strasne poobedie, maly plakal asi tri hodky v kuse nic nepomahalo, myslim ze to ma z toho, ze cely den nechce spinkat a potom je uz totalne unaveny a place chudacik 🙂
aela aj my sa pokusame naucit na cumel ale to dieta je take mudre 😕
pekny vikend

babonr
27. feb 2010

Ahojte!zuzit,konecne si sa izavla.Tak som na vas myslela 😉 My mame za sebou tazku noc.Vecer strasne Matusko plakal a potom spimkal so mnou.Ale bol taky nepokojny stale sa vrtel az ma nakoniec vytlacil z postele.A po nocnom papani ani nehovorim...Vemi tazko zaspinkal.A tuto noc sme gazdovali sami.Tatusko bol v praci a kedze bol hokej tak domov prisiel az o siedmej.Hodil sprchu, nakrmil maleho a zas je fuc 😒 Pokazilo sa im potrubie v bare tak musel ist zhanat vodara a pod....A maly je taky nepokojny posledne dni.Aj ked papa.Velmi dlho mu to trva a tak pri tom zacne mraucat a hmirit sa,neviete co by to mohlo byt? 😒 Pred spapal flasu za 10-12min teraz ju taha aj 20min.Ale ked mu ju vyberiem sko,ze si myslim,ze ma teda dost,ked tak tazko papa,taky rev spusti ze koniec.

millada
27. feb 2010

ahojte, hermi to bude asi fakt tym, ze cen den malo spinka. Aj my sme zo začiatku, nevedomí ako to s dieťatom treba, nedavali velmi spat cez den, a potom do noci plakala a nevedela sa ubrať do sničkov. Teraz sa ju snazim davat spinkat max. po 2 hodkach bdenia a spinka pekne aj v noci 😉

čo sa týka toho kojenia, je to krasne, blizke, intimne, ale tiez by som nekojila dlhšie ako 1 rok. Ja osobne by som chcela max. 6 mesiacov.
Zda sa mi tiez divne, ak sa taky maly človek, čo beha, papa normalnu stravu, rozbehne k mame a vytiahne jej cicik, ze chce pit mliečko. Ale to je len moj nazor. Pre mna je krasne, ak sa dojči male babätko. Ale ked vidim, ze pri kojeni take dvojročne v ručke žužle mame druhu bradavku, noooo neviem... Myslim, ze blizkost a laska s detmi sa da aj inak prejavit. Ale vobec neodsudzujem mamy, čo dojčia dlhšie, je to kazdeho rozhodnute 😉

aela
27. feb 2010

kocky, mne vcera malu asi niekto vymenil, kedze bolo skaredo a prsalo, bola vonku len chvilu a stale bola umrncana, tak mm sa podarilo jej dat cumel a pekne sa s nim ukludnila, aj podriemala a vecer pri kupani mala sa tusim aj zasmiala a po kupani zazrak, polozila som ju do postielky, dala dudlik, asi dvakrat ho vyplula, kym zaspala, ale o 10 minut bola tuha bez placu a bez hodinoveho nosenia 😀 spala do pol tretej v noci, vypila rekordnych 130 ml a spala zas do rana do siedmej, normalne mam pocit, ze si to tato kdesi vyprosil, ked ma ist na tu matersku 😀 😀

millada
27. feb 2010

babonr, aj my mame teraz take obdobie, ze mala papa dlho, vypluje cumel, potom chce znova... Predtym tiez stiahla na jeden raz, ale teraz sa len hmyri, obzera,... Asi su zvedavšie a boja sa, aby im niečo neušlo 😀

aela
27. feb 2010

kdesi na fore som citala, si tam mamicka pytala radu, ako oducit skoro 2-rocne dieta od kojenia, ze jej je blbe, ked jej vonku zacne robit mala sceny, ze chce cicik, no asi jej to nezacala robit mala len tak odrazu, ale podla mna ten najdolezitejsi zaklad z materskeho mliecka dieta dostane asi do toho roka a potom to ma len ako doplnok vyzivy a pokial je to tak, ze si trebars rano a vecer cucne mliecka, tak je to oki, ale ak ma vymyslat kazdu chvilu a este aj vonku tahat mamu za ciciky, tak to radsej uplne skoncit, akonahle zacne vymyslat

noemi01
27. feb 2010

ahojte
sesterka tiež kojila 2 roky a si s malou užila na verejnosti jej začala strhavať tričko že chce cicik
natierala si ho lekvarom korenim aby to malu odradilo nič nezaberalo
mna dominika presne v jeden rok pohrizla ale tak že som až zakričala od bolesti a od vtedy ho už nedala do pusiny
aj ked ja som to využivala hlavne v tom že my tak zaspala za 3 minuty a išli sme
a ked som nekojila aj hodinku my zaspavala čo sa nevedela uložiť

zuzi - peknu vahu mate 😉

a ešte k tomu kojeniu veľkych deti to dieťa už nechce ani papať to mliečko ale len naťahuje bradavdu a hra sa s nou ukludnuje sa tak
odstaviť dieťa od ciciku je možno aj ťažšie ako ked začinate kojiť

noemi01
27. feb 2010

ja by som sa osobne hambila za to keby som s malou chodila a sťahovala by mi tričko že chce cicik

pandula
27. feb 2010

no presne noe ... moja druha prestala v 8.mesiaci a bez problemu a kamoska kojila do 1 roku a bez problemu takze tak ja aj tak pojdem spat makat asi po 9.mesiaci tak to nema vyznam udrziavat dlhsie ked tak len vecer a rano uvidime ci tolko vydrzime

pietra
27. feb 2010

ahojte 🙂
ja si myslim, ze je to aj o tom, ako si dieta naucite. Ved si zoberte aj ine veci. Plno deti este po dvoch rokoch beha po vonku s cumlom, v ruke ma stale flasu s cumlom a tak aj cez den doplna tekutiny,... no a su aj dlho kojene deti, co na verejnosti mame stahuju tricko a podobne veci. Ale rovnako, ako sa da zaviest, ze cumel sa v istom veku zrusi a necha napr. len na spanie, ze z flase sa pije len mlieko alebo caj v noci a cez den sa pije z pohariku, tak sa da naucit aj to, ze sa koji len doma resp. len v istych situaciach. Ved po roku dieta aj tak pije mlieko len cca 3x denne. Kika pila rano po zobudeni, a potom pred poobednym a nocnym spankom. Tak keby bola kojena, tak namiesto flase vyfasuje cicik

lia
27. feb 2010

tiez si myslim,ze 12mesiacov staci kojit,aj mne to uz pride divne ked su velke deti.
noe,tebe to ide samo,cize je ti to pohodlne,ale pre nas to bolo trapenie,mala sa nevedela prisat a strasne plakavala,ja s nou ,uz som myslela s hrozou na dalsie krmenie a zbytocne sme sa obidve trapili.

pandula
27. feb 2010

pietra je aj neni to kojenie dlho by mi az tak nevadilo ale aby 2 rocny fakt velky chlapcek stiskal inym ciciky mi prislo trapne ako hovoris treba si naucit ale mozno este nechape rozdiel ??? neviem ja urcite s tym do roka prestanem ale je pravda ze zeny kojili niekedy aj do 4 rokov

pietra
27. feb 2010

pandula, no to ano, to je trapne, ak sa dvojrocne dieta vrha na ciciky inym 😀 Ale co som ja vypozorovala, tak taketo nevhodne spravanie maju skor deti, ktorym matka to kojenie z nejakeho pocitu hanby uz odopiera po istom veku a tak sa to snazia najst inde. Vsak logicky, keby prisiel za mamou a dostane mliecko, tak nema dovod ist obtazovat navstevu 😀
ale tiez neplanujem kojit dlhsie ako 12 mesiacov. No uvidim, co budem hovorit, ked ten cas pride. Lebo jedna vec je rozhodnutie, ze skratka odstavim a basta a druha potom realita. Je mi jasne, ze ak Marco nahodou bude odmietat flasu s akymkolvek UM, tak vramci jeho zdravia a dostatocneho prisunu mlieka, by som ho kojila aj dlhsie.

zuzankaro
27. feb 2010

lia aj my sme sa tak trapili s kojenim, maly sa nevedel prisat, velmi ma to mrzi chcela som kojit, teraz si uz len odstriekavam a je toho uz ani nie 200ml/za den, dokrmujeme UM. vy ste na nutrilone? my sme zmenili na bebu lebo ho zapekalo, ale rozdiel zial nevidime, podla man UM ako UM
tiez sa mi to nepaci ze velke dieta pyta papat z prsnika tak do roka to ano

a prajeme krasny slnecny vikendik 😎

pandula
27. feb 2010

no pietra mozno to tak bolo alebo bol hladny a inak si nevedel vypytat ale on uz troska rozpraval aj nieco pritom zamlel. no cervenala som sa riadne to este vtedy bola mladaska. teraz by som to inak brala. asi si treba pekne vychovat on doteraz vychovava mamu mozno tam bol v tom problem a nie v kojeni 😉

lia / zuzi moj sa nechcel prisat v nemocnici, strasne mi porodne baby ponicili bradavky kazda mi ich len natahovala a jemu strkala do pusinky no proste mala som ich hned cervene ubolene, potom mi krasne popraskali doma som skusala a skusala pritom odsavala nakoniec som si tam mikozu zaviedla a tie ranky sa nehojili a ja sprosta ze sa mi zle prichytava a on sa krasne prichytaval mna len bolela ta mikoza. teraz mam bradavky pekne a kojenie je radost ale to co sme si pretrpeli bolo nieco tusim este tazsie ako samy porod. velmi tazke na psychiku ked chces pre svoje dieta to naj a nevies mu to dat sa obvinujes a vycitas si ja som tym velmi trpeli maly ani nie a ta bolest bola ukrutna ,nechapem ako mi to prehliadli ked som bola stazovat aj u doktora aj tu porodnej doma som sa stazovala ☹

no a vlasti ako pri druhom to bude lazo plazo mna uz nic neprekvapi 😀

pandula
27. feb 2010

uz sme hore 45 minut je to progress caute

pandula
27. feb 2010

ozaj baby som sa chcela spytat !!!

kolko hraciek mate pre babetka.

my mame hrazdicku s deckou, taku starsiu ale velmi ho to este nebavi skor len takych 10 minut

mame kolotoc v posteli na ten vie dlho kukat zalezi kedy rano tam aj 20 minut vydzi

potom mame taku pandicku tu este chytat nevie ale rad na nu pozera a bouncer ale tam hracky nemame.

sa mi to zda malo proste neviem co mu dokupit poradte