icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

hermiinka
1. mar 2010

my tiez absolvujeme len zakladne ockovania, dufam ze uspesne, proti nicomu navyse marka nedam zaockovat, ani ja som nebola a tu som 🙂

aela
1. mar 2010

herminka, podla mna sa na nosenie na rukach neda naucit, nasa ked bola malicka, tak dost plakavala a vela sme ju nosili na rukach a teraz, ked uz ma aj dudku, tak sa nemusi nosit vobec

pandula
1. mar 2010

pietra to som mala aj ja to trva len den odsavaj pred kojenim prso nebude take naliate, mas bradavku? mne vtedy moja niekam zmizla akoze na dovcu isla ci co ale po 3 dobrych odsaniach bola spat aj prsko prestalo boliet to sa stava zevraj ked nevyprazdni poriadne prsnik alebo vynechas kojenie

inak prechadzka bola super. a milacik moj zaspal v kociku a uz spi 2 hodinky. zostala by som vonku dlhsie ale sprosta som kupila jogurty kedze boli v zlave tak som myslela ze sa pokazia ked budem vonku viac ako 2 hodiny lebo je nadherne pocasie dnes uplna jar slniecko svieti a v parku zacali pucat niektore stromy a sem tam aj kvietok rozkvetnuty je no za par tyzdnou ak to takto vydrzi je tu jaaar 😵 😵 😵

zvalka aku babiku ma tamarka??? 🙂

hermiinka
1. mar 2010

aela ved to, on sa nema cim ukludnit, keby chcel ten dudel ☹ nosim ho ok polozim plac, zoberem na ruky zasa ok a uz je tazky 😉
saska aky je krasny 🙂

saska73
1. mar 2010

dávam mu von bodynko+polodupky+flísový podšitý overal a do fusaku, keď nefúkalo nedala som na kočár ten kryt ale len tenkú deku - veru 2 razy som ho domov priniesla úplne horúceho ale teplotu nemal

Majušk má teraz také veselé obdobie - všetko mu je smiešne - strihanie nechtov, kúpanie, obliekanie - keď mu prevlečiem tričko cez hlavu a urobím "kuk" , tak sa až zadŕha od smiechu.
A očko - vyzerá to, že je to už zažehnané. Min. týždeň mu to 2 razy preplachovali a raz prerážali slzný kanálik, a kvapkala som mu 5 dní kvapky.

pandula
1. mar 2010

saska majko je taky zlatuckyyyyyyyyyyyy jaaaaaaaaaaaaj vybozkavat ho len.

nadherny usmev.

hermiinka
1. mar 2010

ja padam idem sa venovat malemu 😎
tak zajtra 🙂

pandula
1. mar 2010

herminka mozno ma len take obdobie. moj neznesie ked ho polozim do postielky alebo na postel ked je unaveny lebo to znamena ze ma spat a on nechce a nechce lebo vsetko je to take zaujimave a nahodou by nieco zmeskal

inak som kupila cd cko na spanie klasicka hudba ale prerobena pre babetka a musim povedat ze je to super fakt take prijemne cinklave hned pri tom sam zaspi ani moc nebojuje... skoda len ze za 45 minut je hore ale zacala som citat tu knizku a zaujimave veci tam pisu tak uvidime no ale dnes spi pekne

pietra
1. mar 2010

saska, ako sa krasne rehoce 😵

pandula, bradavku mam, nikam nezmizla. Ale nic mi nejde odsat, ani rucne ani odsavackou, po takmer hodinovom boji som odsala ledva 10ml 😖 Ale zda sa, ze Marco nieco vytiahnut z neho vie, tak dufam, ze to povoli a nevznikne z toho zapal 😖

ja z nepovinnych dam urcite proti zltacke, ale to az ked bude vacsi

pietra
1. mar 2010

ja som zistila, ze marcovi vadi zmena teploty. Teda ked ho mam na rukach, tak sa akoby zohrieva o mna a ked ho polozim, tak je samozrejme postiela studensia ako ja, tak ho to zobudi. Kamoska mi poradila, nech sa vratim ku zavinovacke, sice mu je uz mala, ale fakt to zabera. Skusala som to potom aj s dekou a funguje to, skratka musi byt podlozeny niecim, co sa mu vyhraje a aj s tym vyhriatym ho dam do postielky

saska73
1. mar 2010

pietra - bude teplomilný 😉

meinkonka - a už skúšaš to kojenie po tme or len pri baterke ?

saska73
1. mar 2010

Dlho som malému nič nekúpila, už sa mi na poriadny nákup ruky trasú. Ten dekový-flísový overal je do 3 mesiacov a do 6,5 kg je tam napísané - za chvíľku mu bude malý, i keď sa nemôžem sťažovať, pekne ešte sa zmestí do väčšiny vecičiek 62 veľkosti.

zvalka
1. mar 2010

saska zlatunky je 😵 aj nasa tamarka zacala takto jazyk vyplazovat 🙂
panudulka tuto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7131594&tab=6 a uz aj ju chce spapat 😀
a ja rotavirusy tiez nedavam - pandul - kukni napr. rotavirus.sk 😉

pandula
1. mar 2010

peknucka babika pre peknu babiku zvalka 😉

saska ja som malemu nic nekupila odkedy som tehu okrem hraciek... vecicky sme podostavali vela 68ciek ale este je nam to vsetko moc velke este zmestime do 62 tak nosime dokola nech ich pekne zoderieme.

saska73
1. mar 2010

ale zato sebe som si dnes vo 4you kúpila 5 tričiek 😅 ale boli 70% zľavy, tak to som ich tam nemohla nechať 😀

rotavírusy - naša generácia na ne očkovaná nebola a nespomínam, že by sa nejakému dieťaťu kvôli tomu niečo stalo

saska73
1. mar 2010

Vo februárovom Dieťati je zaujímavý článok - ako sa to s aktivitami pre malé deti nemá preháňať (uvádzali aj príklady z Anglicka, ako sú tam matky šlahnuté a vymyslia 3 mesačnému bábetku kurzy na každý deň 😝 )

pandula
1. mar 2010

haha saska tu su fakt mamicky slahnute 😀 😀 😀 ja som to sledovala v robote ked k nam chodili !!!!!!!! napr. 3 mesacne babo uz sedelo v sportovom a novordenec 3 dnovy uz lietal po vonku v bugine prikrity len tenkou deckou !!!

millada
1. mar 2010

ja rotavirusy dava očkovat

obliekam body s dlhym rukavom, poldupačky, tenky svetrik, hrubši svetrik, tenka čiapka a do fusaku 🙂

sasi, krásny je Majuško 😵

pietra, nemas len upchaty mliekovod? Nemas na bradavke taku bielu bodku? Treba prepichnut a odstriekat 😉

tami_tami
1. mar 2010

saska maly je uzasny 😵 😵 😵 😵

my sme fusak este nepouzili a uz ani nepouzijeme... 😉

rush
1. mar 2010

takze utierky kupene 😉 je to marcova akcia a volaju sa babyfresh...ale v akcii su aj tie sensitive, ale tam je v 1baleni iba 63ks...cena ta ista 8,47ecok

zvali...no veru...je to kus chlapa...stale grcka aj ked uz to zvlada supersky....uz sa nestresujeme...a papa max 5minut z kazdeho prska...dokopy nie viac ako 10minut a predsa rastie ako z vody...kamoska sa smiala, ze co mi tecie...ci smotana? 😀 😀 tak neviem...my uz obliekame 68ku velkost...a uz musim nakupit nejake 74ky...lebo cakam kedy vyrastieme 68ku a uz mu nemam co dat...74ky som myslela, ze budeme riesit az v lete 😅

a nas si tiez akosi zacal pchat rucku do ustociek....tak nevim nevim...

inak som hotova...sme dnes cakali 2hodiny u lekara na prepychnutie toho ockovania TBC... 😝 😝 😝 maly bol ale statocny ani nezamrncal...sa rehotal...reval iba ked som ho obliekala naspat...on sa straaaaaaaaasne nerad oblieka...

rotavirus / ja davam

obliekanie / ja fusak nechavam...radsej obleciem menej vrstiev...teraz davam jedno body s dlhymi nohami, ponozky, topanocky a sup do zimneho overalu a do fusaku...no ale chystam sa kupit mu nejaky tensi overal...ten co mal uz vyrastol 😅 😕 a fusak necham az do jari....tak planujem...
a do autosedacky, body, sveter, kabat, dole pancuchy,ponozky, rifle alebo menzestraky a topanocky...a samozrejme ciapku...zatial zimnu...ale chystam sa uz kupit tenku bavlnenu, lebo vacsinou mamae kapucnu

rush
1. mar 2010

a este dekou prekryjem 😉
sasi maly je chutnyyyyyyyyyyyyyy

rush
1. mar 2010

a este sme boli u neurologicky a ta nas posiela na nejake cvicenia, lebo ze ma stale prsteky v pasticke...ze uz by mal mat viac otvorene ako zatvorene...ale on doma celkom pekne otvara...len tam akosi zaujal boxersku poziciu...asi sa mu lekarka nelubila...no nic...pojdem...sak cvicenie mu hadam neublizi...

a este sa chystam prihlasit sa na kurzy plavania...ale chodit chceme tak mozno koncom 4ho alebo zaciatkom 5ho mesiaca....ked uz bude pevnejsi...ale viem, ze je vsade natrieskane...tak sa chystam dopredu zajednat nejaky termin...ale este nie som rozhodnuta kam...

pietra
1. mar 2010

millada, bielu bodku nemam, to som uz kontrolovala. Ja neviem, co mi to je. Lebo pri upchati vznikne hrca, ja mam tvrdu celu vrchnu cast. Ale pri zapale zas vybehne rychlo horucka a ja nemam teplotu vobec. Marco taha, tak predpokladam, ze aj nieco vytiahne. Ale mne rucne ani odsavackou nic nejde

saska73
1. mar 2010

pietra - ako si sa pýtala, aký dr. rieši takéto veci - skôr gynekológ
to vyzerá, že ťa zápal chytá 😒 prikladaj malého každé 2 hodiny, nech to vytiahne

saska73
1. mar 2010

na plávani e sme prihlásení na máj 😵 sme kamošky, asi tak 8 nás bude, VIP skupina 😀
sa na to teším 😵

betyna8
1. mar 2010

Caute babule,my sme boli dnes tiež na poradni, malý ma 64 cm a 6590 gr, no na skoro 10 tyzdnove babo sme troska prorostlí 😀 ,ale to nič.A hurá,konečne ukázal aj tete doktorke,že krásne drží hlavičku a aj si s nou poblabotal 🙂
nás čaká očkovanie o tri týždne.Doktorka nam rotavirus.vakcinu odporúčala,ale tiež nechcem pchat do drobca aj to čo nieje nutné,no uvidíme,ešte to musím preštudovat.
ja obliekam do kočíka bodynka,dupky,chlpatý overal a fusak.No a ciapku a rukavicky, nikdy nebol studený,skor naopak,ako sa bude oteplovat,este nu nejaku vrstvu odoberiem
saska,pekná fotečka,Mario je riadný loptoš 🙂
a prosim vam,čo to tu Lubka odporúčala kupit k očkovaniu, octanovu mast a co este????moja hlava derava...

pandula
1. mar 2010

ahojte babule

chcem sa spytat ci niektora mate skusenost s tymi plienkami z lidlu ??/ za svet si nespomeniem to meno ale ved to urcite vsade take iste robia. je to velky balik tak nechcem vyskusat len tak

saska73
1. mar 2010

pandula - TOUJOURS z Lidla - áno dobré sú, kúpila som na 4 až 9 kg, vytiahla som jednu, pozrela a vidia sa mi fajn, ešte domíňávam MYLOVE od 3 do 6 kg, tie boli najlepšie

meinkonka
1. mar 2010

saska on nevie papat po tme. svietim len nocnou lampou a cez nu mam uterak prehodeny 😒 . maly je fakt zlaty,riadny smejko.

moj sa nejako uz chce pretacat z bruska na bok, na lavu stranu ho to taha. a dnes, ked som mu dala pred neho hracku na brusku, normalne sa zapieral na lavu ruku a pravou sa skusal dotykat tej hracky 😵 sikulko moj

zvalka
1. mar 2010

Rushik,aj my papame vzdy 5 min. 🙂
fusak aj ja necham do jari,skor vrstvy budem znizovat 😉
bety,pruban,stvorceky,octan.mast 😉