icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

reni25
17. jan 2010

Caute baby, gratulujem vam k babatkam, aj ja patrim medzi vas, citam vas pravidelne len som doteraz neprispievala.Mam taky problem mensi, ze moj syncek pekne spinka a papa, a aj je dost kludny, len a budi zo sna hocikedy aj v noci, a strasne tlaci, puci sa a mrasti celo, a vydava pritom take zvuky ako keby mal bolesti, a to u neho trva takych 5 az 10 sek. a potom zasa spinka, a objavuje sa to znova si po 5tich min,trva to mozno aj hodinu, a to ho potom zobudi zo sna, sice neplace , ale ja sa bojim ci to nemoze byt nejaky problem s bruskom, dava mu aj espumisan, niekedy aj sab symplex, ale, brusko nema nafuknute ☹ .nestretli ste sa stym niektora z vas...???dakujem za odpovede 🙂

pietra
17. jan 2010

my sme pri malej za krst nic nedavali a ani teraz to nemam v plane. Ale s krstom neponahlam, vidim to az na jar, tak marec-april, aby uz aj teplejsie bolo

zvalka
17. jan 2010

Jasne,milli 😉
nas farar je super,to sa tesim.aj nas sobasil.jemu sme zavolali na mobil,ci nas pokrsti 2.1.a bolo dohodnute 🙂 ziadne uradne hodiny 😅

pietra
17. jan 2010

reni a potom sa vyprdka alebo vykaka? Marco sa tiez takto obcas zobudi, mraci sa, cielko mrasti, zamrnci, nozicky dviha, ale potom sa vykaka alebo poprdka a spinka dalej

reni25
17. jan 2010

Vypka sa a aj sa vykaka, stym nemame problem, ale u neho je to pravidelne, kazdy den takto reaguje ,ja len ci to nemoze byt nieco s crievkami alebo ci nemoze mat na nieco alergiu....a je to normalne, ze mi kaka tak 3 az 4 krat za den, ale len vecer a pri papani???a stolicu ma taku riedkejsiu, sice ho dojcim tak neviem ci o je normalne.....

pietra
17. jan 2010

reni, kojene deti mozu mat nalozene v kazdej plienke alebo niekolko dni nekakat a je to normalne. Stolica moze byt redsia, len nie uplna voda, nesmie byt spenena a vyrazne zapachat

beruska.zuzanka
17. jan 2010

noe, aj my sme sa tak brali, ja som mala 23 a mm 25 🙂 a žili sme aj pred sobášom spolu a nemal s tým nikto problém, hlavne nie kňaz, čo nás sobášil, ani kaplánko, čo nám robil predsobášne náuky... ono záleží všetko od ľudí, žiaľ... 😉

beruska.zuzanka
17. jan 2010

Mno a s kojením je u nás veselo ☹ mne voľajako mizne mliečko, nuž čo... zatiaľ dávam aspoň to, čo ešte je, ale nie je to ani 40 ml na jeden raz... a Nutrilon nám doplní hladné bruško...
Zajtra sa ideme očkovať a potom na poradňu, tak som zvedavá, čo sa dozvieme 🙂
Majte sa kočky krásne a prajem pokojnú nôcku, ja idem ešte žehliti 🙂

tami_tami
17. jan 2010

ahojte tak my sa hlasime dnes uz ako pokrsteni 😉

millada
17. jan 2010

reni, konečne niekto, čo ma rovnaku otazku. Teda nieze by som chcela, aby niekto mal taky problem. Ale my presne to iste. Ked sa v noci zobudi, tak potom skoro do rana akoby tlačila, vydava pri tom take zvuky tlačiace, puči sa, vzdycha, ale neplače. Len ja uz pri tom nezaspim 😔 Tiez neviem, čo je to, lebo kaka do kazdej plienky, aj espumisan na vyprdkanie dame a stale to robi 😨

beruška, nič si z toho nerob. Je nas viac takych a dôlezite je, ze mala je spokojna a mozes byt aj ty, ked ma plne bruško 😉

beruska.zuzanka
17. jan 2010

tami, krásne foto z krstu máte 😉

milli, vďaka za podporu, ja viem, že nie som sama, len ma to občas zamrzí trošku... ale čo už, hlavne, že je dúfam zdravučká a nič jej nechýba 🙂

naša inak nekadí do každej pleny, ona tak dva razy za deň, tri krát maximum... spýtam sa dokiny zajtra, či je to ok 😕

no nič, idem ja teda fakt žehliť, mám tu riadnu kôpku, potom malinkú nakŕmiť a seba do sprchy dať a ešte nachystať veci na zajtra... fuh, mám ešte toho dosť 😀 😀

inak, včera som prišla na to, že mi pri pôrode "vybehol" hemoroid ☹ som si včera a v noci riadne bolesti užila 😢 ani som malinkú nakojiť nevládala, som sa škriabala po stenách z toho, to bolo oveeeeeľa horšie ako ten môj 20 hod. pôrod ☹
máte niektorá niečo podobné? alebo ste mali počas tehu?

tami_tami
17. jan 2010

beruska dakujeme 😉

babula
18. jan 2010

ahojte, kočky to pučenie a mravčenie mame aj my a ze je to uplne normalne bud babo tlaci a prdka si ( u nas sa natahuje, mraci,zadrzi dych a potom pocujeme prdiky-ja som zo zaciatku pri tom tiez nevedela spat) alebo sa len natahuje a rastie, lebo babo rastie v spanku a potom potrebuje natiahnut svaly aby sa povystierali...

my sme zas 3 dni skoro v kuse plakali -ach tie koliky

aela
18. jan 2010

dobre ranko maminky, veru aj my sa natahujeme ostosest hlavne nad ranom, preto malu musim po kojeni vzdy vratit do postielky, lebo by som pri nej nezaspala 😀

trpezliva
18. jan 2010

ahojte. my sme nasli recept na nasu Johanku, davame ju spavat na brusko! A spinka straaasne dlho. Cez den jedine na brusku, aj vecer ju tak ulozim a potom v noci ked ju kojim a vyberam, tak zaspi pri mne aj na boku, ale napr. teraz spi tiez na brusku. Nerusia ju tak ruky. Lebo inac ked je na chrbte, tak sa casto zobudi na to, ako sibrnikuje rukami. Viem, ze sa niektore bojite davat babatka spat na brusko, ale ked ste pri nich, tak nic nehrozi. Vyskusajte, mozno to pomoze 😉 . Teraz mame vyspate a vesele babatko 😵 .
My krst nebudeme mat, ale uvitanie do zivota. Mala to aj Lili a je to taka pekna slavnost, aj celu rodinku pozveme a pojdeme na obed. Ale to asi az na jar, ked bude teplejsie.
Tu nasnezilo v noci, aj u vas?

aela
18. jan 2010

trpezliva, nas v porodnici upozornovali na to, aby sme deticky nedavali spat na brusko, ja by som sa bala malu tak nechat a stale pri nej nebudem sediet a pozorovat ju, ja som zas zistila, ze jej je dobre v lehatku, tak si tam uz hodinku lezka a podriemkava v kuchyni pri radiu 😀

aotrnavska
18. jan 2010

caute babizne,tak uz som vas aj ja konecne nasla 😝,uspesne som vas docitala..opat dost vela prispevkov 😀

trpezliva...ja uz davam spavat moju malu asi dva alebo tri tyzdne na brusko.mala som podobny problem z rukami a mama mi poradila,nech ju dam na brusko,ze aj ked ju bude boliet brusko ona sa poskruca,popuci a hned jej bude lepsie.zo zaciatku som ju tak nechcela dat kvoli tomu,ze sa to neodporuca,ale vacsina nasej generacie spavala na bruchu(vtedy to bola taka ista moda ako teraz na chrbte,alebo na boku).mala je na brusku velmi spokojna a inak ani nezaspi. na druhej strane je to logicke,ze ked je na brusku,tak sa jej v podstate nemoze nic stat.sama si trenuje krcne a chrbtove svaly,hlavy dviha bez problemov,otaca sa aj stokrat za spanok na jednu a druhu stranu,velmi sa jej posilnil chrbat a krk(uz jej vidno deltovy sval 😀 ) a dokonca sa uz stavia aj na lakte,takze sa pekne trenuje.nemam strach uz,ze by sa mi zadusila kvoli tomu,ze si nemoze otocit hlavicku.
odkedy ju davam na brusko nemame problem ani s kolikami,lebo ona sa vselijako pomrvi,natiahne,zabalancuje na brusku a potom sa pekne vyprdka a vykaka.aj pri grckani je to bezpecne,lebo keby si grcla na brusku,da vsetko von a nic nevdychne,narozdiel od toho,keby bola na chrbte.

aotrnavska
18. jan 2010

ze hlavy dviha bez problemov 😀 ...ma teda len jednu 😵

iwa1
18. jan 2010

trpezliva a aotrnavska ..pokial mate monitor dychu , tak v pohode...na brusko sa neodporuca kvoli tou, ze ovela viac babatiek tak zomiera na syndrom nahleho umrtia dojciat- a to nema nic spolocne s vdychnutim zvratokv...nam v nemocnici vraveli, ze len ked sme pri babu, tak moze na brusko davat malu 😉

aotrnavska a ano boli sme tak odchované - ze sme spali na brusku, ale bolo aj ovela viac umtŕti deticiek vtedy 😉
neviem ci by som riskovala...ved maicke mozte aj do zavinovacky zaviazat, ked mu vadia rucicky 😉

ja by som brala taku noc ako dnes- vecer po kupani si dala pol hodku slofika, potom bola dve hodky hore a pozorovala vetko okolo a cusala a o 21.21 som ju ponosila 5 minut a spala az do 2,30 a potom az o 5-tej se sa kojili a teraz zase spi 😀 😀 😀

beruska moja tiez nekaka tri dni a potom naraz vsetko tak vylozi, ze ju musim sprchovat 😉 😀 😀

aotrnavska
18. jan 2010

iwa..jasne,ze mame monitor dychu,bez toho by som sa asi tiez bala 😉

iwa1
18. jan 2010

aoTT 😀 😀 tak som nic nepisala 😀 😀

aotrnavska
18. jan 2010

iwa...v pohode 😀 ...kazda rada nad zlato...vsak si to nemohla tusit 😝

noemi01
18. jan 2010

ahojte
ani ja by som maleho nedavala na bruško iba ked ležka na mne opreti
a včera sa my prevalil sam na bok až na bruško neviem ako sa mu to podarilo je ešte zavčasu

reni ahoj
to iste robi aj moj presne ako si to opisala
ale nerobi to cely den iba v noci o 5 -6 ma taku prdiacu hodinku a tak sa puči naťahuje krči a vydava zvuky pritom tiež pekne poprdka bruško mekke
tak to neriešim niejak extra vravela som deckej ta sa smiala dala nam tiež sab simplex ešte som ho nedavala iba espumisan
ale od včera ho nedavam mala som pocit že z toho ho tak sili na prdkanie tak uvidim či to prejde ak nie tak sa vratim k espumisanu
moj sa smeje že ake zvuky pri tom vydava mala mi to nerobila a tiež nikdy neplačka tak neviem
keby ich asi niečo bolelo tak nam to daju najavo krikom
len vynakladaju asi večšiu namahu

pietra
18. jan 2010

ja maleho na brusku nechavam spat iba na mne, inak sa tiez bojim, kedze vsade sa pise, ze na brusku je vacsie riziko nahleho umrtia 😖 Ale v porodnici musel spavat aj na brusku, kedze necele dva dni bol na bilibede a tam sa musel polohovat

aela
18. jan 2010

inac mala mi dnes zaspala v kuchyni v lehatku pri fun radiu, to prv ked som ju uspavala na rukach a odniesla do postielky, tak spala tak max pol hodky a teraz spi uz dve hodiny 😀

millada
18. jan 2010

ale moja mala vydava tie tlačiace zvuky od 5 rana aj do osmej v takych 20 min. intervaloch. Tlači, trochu akoby zaplače pri tom, vzdycha, pri tom sem-tam prdne, ale mam pocit, akoby išla vsetko vytlačit. To nemoze z toho dostat pruh??? 😕

vlastulka
18. jan 2010

Ahojte, pridala som konečne nejaké foto, hlavne teda našej modelky z krstín 😉 https://www.modrykonik.sk/album/album.php?vAlbu...

Ja som skúšala dať ju na bruško, ale mne tak nezaspí, tak sa mi iba hnevala
Noe aj nám sa už podarilo prevaliť na bok, tiež tomu nerozumiem, že nejako skoro 😅

lubkaeck
18. jan 2010

ahojte 😉

no mne tiez dobre krpec pospi na brusku, ale to najskor musi zaspat na mne na brusku a prelozim ho, lebo ak je len trochu hore, tak sa rozculuje a isto nezaspi 😅
teraz buva v kociku, sme boli vonku tak cakam kedy ho zobudi brusko hladne 😉

jaaj dnes som si urobila radost - kupila som mu v H&Mku bodynko s motylikom a gate s vestou, bude fesak na krste a dokopy ma to vyslo 10evri 🙂 😀

lubkaeck
18. jan 2010

jaaj a aj nas sa nadranom puci a do toho si pcha pasticky do ust a slinta a chrcia mu tie sliny v hrdle 😠 😀 no zvuky uzasne 😀

millada
18. jan 2010

lubi, ved vas maly uz ma vyše dvoch mesiacov, vaau 🙂

moja plače po hodine od hladu. Čo mam robit? Mam jej dat? Dala som jej čajik na oklamanie ale asi neučinkuje ☹