icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

iwa1
18. jan 2010

milladi a co si jej davala? kojila si ju- ked ano, tak ju priloz, ked nemas dokrm...ked nutrilon, ja by som jej nedavala 😒 musi vydrzat aspon tri hodky 😒 skus ten caj zase 😉

pietra
18. jan 2010

millada, skus ju prilozit. Aj keby si mliecka mala malo,nieco si vytiahne 😉 ale ak si pred hodinou davala UM, tak s dalsou davkou UM pockaj. Odstup by mal byt tri hodiny, ale to som striktne pri malej nedodrziavala, ale aspon tie dve hodiny treba, inak je to velka zataz na brusko

lubkaeck
18. jan 2010

millada - presne ako pise iwa 😉 je to tazke pocuvat, ale ak ju krmis UM tak by sa nemalo castejsie, ale ak kojis tak priloz 😉 a inak svagrina krmila nutrilonom a nikdy nedodrzali 3 hodinovu pauzu, nieto *4 hodinovu, ale zase v noci jej prespal, tak si davku dal cez den ale castejsie 😀

lubkaeck
18. jan 2010

millada - noo uz ma 10 tyzdnov, uz je to riadny chalpik 😉 cakame kedy sa zacne prevracat, bo vcera mu uz vela nechybalo 😕 😀

saska73
18. jan 2010

ahojte 🙂 , už vyše hodiny dočítavam, čo som tu skoro 3 dni nebola. Vítam všetky nové maminky: mucher, jj..,pietra,....
Idem si ešte naštudovať správne polohy pri dojčení, nejako som sa nad tým nezamýšľala, zrakový kontakt spolu nemáme, slastne priviera oči, dojčím ho na rukách, je na poloboku, podopieram sa vankusom alebo poležiačky.
Myslela som sii, že večer nemám mliečko, prsia úplne mäkké, malý si pýta večer každé 2 hodiny, odvážila som ho a drobec si vytiahne kľudne tak 80 až 100 ml, a odstriekať sa mi večer nepodarí nič, prikladajte bábetká, oni si prsko rozťahajú. Môj už definitívne odmieta UM, už 3 tt ho len kojím.

espumisan a sab-simplex ---to je v podstate to isté, začala som dávať na lyžičku, pekne mu to dám do úst a otriem o jazyk.

saska73
18. jan 2010

lubka - veru ako to letí, môj je ešte maluškavý niečo cez 4 kg má ( za mesiac mi pribral cca 1300 g) ale pevný, samý sval, už sa pár razy prevrátil, hlavu dvíha, že pomaly kliky robí 😀 Ozaj chcem sa opýtať ako dlho ho môžem nechať v polohe na brušku dvíhať hlavičku ?

lubkaeck
18. jan 2010

no nas ma uz cez 6 kg isto 😉 stehienka ma riadne 😀 ale aj sa dvihame uz az na ramena 😉
no neviem kolko sa moze nechat, bo nas sa po cca 5-10 min zacne jedovat tak ho otocime 🙂

a dojcim posediacky, mam pokrcene stehno do tur sedu a na nom ma krpec hlavicku, zvacsa mi kuka na rameno, sem tam do oci 😉 a v noci poleziacky a potme 🙂

millada
18. jan 2010

dakujem, oklamala som ju cajom este 😀 dala som jej rano nutrilon, tak musi pockat krpana 😀

lubi, aj moja v noci prespi aj 5 hodin, takze niekedy cez den dohaname a dam jej tiez aj skor ako po 3 hod. 😅

lubkaeck
18. jan 2010

millada ved tie tabulky co su na krabici su moc vseobecne, ved nech mi nikto netvrdi ze 3kilove dieta moze jest tak ako skoro 5kilove- myslim porodne vahy 😉

meinkonka
18. jan 2010

caute babule,

vy uz mate po 5 - 6kg a moj sa este len teraz dostal na porodnu vahu. sme boli u dokyny tak mame 3760g. huraaaaaaaa a to mame uz 6 tydnov a narodili sme sa 3700g. tesiiiiiiiim sa. ale mam davat aspon vecer UM, kedze nemam dost mliecka. no co uz. aj tak mi uz nevie chytit normalne prsnik, musim bradavku s prstami naskladat a vopchat mu ju do ust nasilu. a na prave prso ani takto. takze musim vzdy zacat s lavym a ked sa trosku ukludni tak az potom chyti aj to prave ☹ ☹

saska73
18. jan 2010

mein - no fajn už váha, však on sa ešte rozpapá a nakoniec ešte aj možno prsník rozťahá. Asi sa mu nechcelo papať, ked mal tú žltačku. Netráp sa, tak budeš dávať UM, nebudeš prvá ani posledná.

iwa1
18. jan 2010

saska moja rec 🙂 co sa mame postrielat, ked su deticky hladne a nejde to? 😒 🙄

my sme sas boli prejst a poviem vam, ze mam svalovku na rukach, lebo naco odhrnat chodniky 😠 ale simca apson pospala 😀 😀 a teraz si objavuje rucicky, ale jest nechce 😀 😀

meinkonka
18. jan 2010

hej saska, sak toto mi mm furt hovori. nevadi, co bude jest, budme radi, ze vobec papa a pribera. ale ja vzdy este dufam, ze by som mohla kojit. len asi pre to nerobim dostatok. ani neodsavam a mala by som. 😒

aj my sme boli na 1,5hod vychadzke 🙂

janula17
18. jan 2010

mein, ja som mala taky isty problem, maly proste nemohol tu bradavku chytit a potom sa uz zacal jedovat a bolo to. Vyskusala som klobuciky a odvtedy nemame problema 😉

saska73
18. jan 2010

mein neviem či by som na tvojom mieste odsávala, radšej si ho častejšie prikladaj.

noemi01
18. jan 2010

vlastulka - krasne maš detičky

lubka - včera sme boli v nitre a ja som nič nekupila ja som asi slepa ked su akcie 😀

milada - nenechavaj dlho plakať ked nechceš aby bol pruh

noemi01
18. jan 2010

ja si myslim tiež že treba iba prikladať a stale mein aj milada aj ked si pitaju každu hodinku
ved aj ja do seba niečo tlačim aj maly 😀
my už mame cez 4 kg
mein - vaha sa vam rozbehne prvy mesiac je taki slabši počkaj druhy mesiac viac priberu
a neodsavaj to ti tak nepomože ako maly važne

babonr
18. jan 2010

My sme boli vcera tiez na nakupoch.Kupili sme si tenisky.V Centro Nitra maju v jednom sportovom vsetko za polovicu,tak sme kupili trojo tenisiek za 120euri.Takze kto to ma blizko a potrebujete tenisky,vrelo odporucam 🙂

noemi01
18. jan 2010

babo - nestretli sme sa tam??? aj tam sme boli
a v ktorom???
mali akcie

noemi01
18. jan 2010

deichmane mali akcie nie ??? 2 a tretie zadarmo

babonr
18. jan 2010

Mein,netrao sa tym kojenim.Ja viem presne ako sa citis.Ja som sa tolkko naplakala....Ale ´proste ked to nejde tak ´to nejde.Je pravda ze treba skusat,ale len dovtedy,pokial to teba nevycerpava.Drzim palce...

noemi01
18. jan 2010

tak ja som z kojenia unavena mam suche pery strašne a vlasy vypadaju ešte jedno dieťa a som plechava 😀
a suchoty mam strašneeeeeeee

vlastulka
18. jan 2010

Ahojte, my sme prišli predcvhílou z vonku, stále tam od rána sneží, katastrofa.. Ale postavili sem pred domom veeeeeľkééého snehuliaka, tak sa Viki vytešuje 😀
My sme boli tiež včera vtej BA, akcie sú fakt v každom obchode teraz. A v tescu majú akciu na plienky a na všetko baby oblečenie -30% a veľa vecičiek je ešte -70%, tak sa tam fatk teraz dá dobre nakúpiť 😉
Z toho kojenia mám aj stále suchoty, iba pijem a pijem... aj v noci mám u postele malinovku 😀 A vlasy mi asi len teprva začnú brutal padať, si pamätám pri Viki ako mi padali, som myslela, že ostanem bez vlasov.. To tuším nejako po šestonedelí začnem či ako? 😅

noemi01
18. jan 2010

aj u nas sneži paradaaaaaaaaaaaa
vlastulka - sme to ale dopadli 😀 😀
aj ja mam vodu pri postely

vlastulka
18. jan 2010

Noe, tak to hej 😀

millada
18. jan 2010

mame za sebou poradnu. Mala vraj vela pribrala - od prepustenia z nemocky 700 g (za 4 tyzdne). Takze mozno mam aj dost mojho mliečka a nemusim az tak vela prikrmovat. Len neviem, či teraz ked je zvyknuta dostat UM po kojeni bude spokojna len s materskym 😅 No vyskusam aspon cez den len materske...

vlastulka
18. jan 2010

Milad super, že pekne priberáte 😉 My ideme zajtra na poradnu, teda chodím každý týžden, aby sme vedeli, či pekne už konečne priberá od tej žltačky 😉 A zajtra mám ísť aj na kontrolu ku gynekologovi, ale asi sa preobjednám, ak budú takéto cesty ako dnes, lebo ja to mám až 70 km, a nechcem sa aj so Sofi trepať v takomto počasí. Tak uvidíme ráno ako bude..

ciefulik
18. jan 2010

čaute maminkyy :o))

milladka, však 700g/mesiac nie je veľa - my sme to pribrali za 18dní a len na MM 😉 takže ste ok

my už po sone nebalíme široko,tak sa nám riťka nejak stratila 😀 😀 😀

v stredu poradňa, som strašne zvedavá na váhu!!! sa tak teším, že vždy je to o niečo viac ako sme sa stavili s mm

my von chodíme každý deň, niekedy aj psíka priberieme. dnes sme boli cca 1,5hoďky v tom snehu - parááda!

zval - že LYŽE 😲 hneď by som išla, my ježiško doniesol predminulú zimu, jááj

plánujeme ísť na lyže v decembri do rakúska už aj s malou - vezmeme babku s dedkom a aj hafana a bude super

no a v lete opáčime chorvátsko, ale buď máj alebo skôr potom september, inak by to bolo moc teplo

čítam tu o bruškách ☹ - nás zatiaľ ešte nebolelo /klopklop na drevo!!/, malá plače iba keď kako, alebo papať chce - vďaka bohu - asi je aj kľudná ešte z bruška, čo sme 4 mes ležali, čo ja viem.. 😅

pietra
18. jan 2010

baby, co vam kojenie nejde, netrapte sa tym 😉 Ja som sa pri dcere trapila, citila som sa total neschopna, ze ani vlastne dieta neviem nakojit a musim dokrmovat UM. A bolo to trapenie uplne zbytocne. Ale je pravda, ze ked sa zacne davat UM cez flasku, tak drobec uz malokedy potom sa chce namahat sanim 😔 Ja som vtedy odsavala, mala sa nakoniec nechcela prisat vobec, takze som skoncila tak, ez som 8 mesiacov poctivo odsavala a bolo to teda o nervy. O to viac som rada, ze maly teraz pekne papa. sice tiez obcas vymysla s prisanim, ale nechcela som to vzdat, prikladam aj po 20min ak pyta a dufam, ez mliecko vydrzi.
Dnes sme boli na poradni a pekne pribral, za dva tyzdne 530g, cize teraz vazi 4080g. A podarilo sa mu za tu chvilu o doktorky ju dvakrat ocikat 😀

millada
18. jan 2010

vlastul, tak to radsej fakt presun, lebo po tychto cestach ist taku dialku s malymi, to radsej nie 😉

cief, tak som rada. Lebo som uz rozmyslala, či ju neprekrmujem a či mam obmedzit to papanie. Ale ved ked jej tolko chuti, tak ju nebudem obmedzovat, nie? 😅 🙂 A super, ze nemate problem s bruškom 😉

Ako to vlastne je s babätkami? Jedia, kolko potrebuju alebo sa mozu aj prejedat a papat aj tolko, kolko by nemali??? 😕

My ideme v stredu na sono klbikov, ale aj ked budu dobre, budem balit dalej na široko aspon do 3 mesiacov, len na noc ju necham volne. Pre istoten... 😅