icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

triminka
4. mar 2010

vlastul a dr nevravi ze malo priberate? my sme sa narodili o -1kg menej ako sofi....ja sa bojim aby nam dr nezacala hovorit ze malo priberame a aby nechcela prikromovat.....lebo to ja zatial nechcem.sice mam pocit,ze papa pomenej,ale zasa je spokojna,kludna...tak co,neni asi co riesit....ale kebyze ju nevazim,tak nemam pocit,ze menej papa xixix

zvalka
4. mar 2010

Noe,krasne mas deticky 🙂
saska,tie mylove su dobre? A tie kolko vyjdu? Mam moznost z rakuska,tak ze ci sa opla.

vlastulka
4. mar 2010

Ja dlžku teraz ani neviem.. pred mesiacom mala tušim 56 cm.. musím zajtra premerať 🙂

Zuzi moje sa na seba nejako nepodobajú.. teda aspon my tam podobu nevidíme... Viki je celá ževraj na mna a Sofi celá na tatina...
Ale sa smejem, ked niekto nakukne do kočíka na malú a povie, "jééééj, to je celá Viki" 😀

vlastulka
4. mar 2010

Trimi ona nepriberala zo začiatku veľmi, ked mala tú žltačku.. tá ju tak zastavila.. Ale teraz už pekne priberá 🙂 Dr. to nechala na mne, či chcem dokrmovať, ale ja som sa vtedy spojila stou laktačnou odtialto, a tá ma prehovorila žiadne dokrmovanie a teda som rada 🙂

rush
4. mar 2010

tak my sme sa narodili 3050g a 50cm...teraz mame 3mesiace a tyzden a 7200g a 65cm 😎
dnes som mu kupila v tescu taky frajersky kabatik ze 6/9mesiacov a je mu to maleeeeeeeeeeeeee 😲 neda sa vobec dat na to cislovanie 😝 zajtra idem vymenit na 9/12...dobre nie? a to sme v 4mesiaci 😕

cestovnu postielku my mame uz kupenu, dostali sme od nasich...ze ked budeme chodit v lete na chatu..je to tu blizko, tak aby mal maly svoje pohodlie a tiez sa chystame na dovolenku a este aj ked k nasim pojdem na par dni...takze my urcite vyuzijeme....zvlast ohradku nekupujem....budem pouzivat na nevyhnutny cas tuto postielku, kym umyjem riad, alebo sa pojdem vycikat a tak 😀

maly buva idem hodit sprchu a sup za nim...

vlastulka
4. mar 2010

Ja mám tiež tú cestovnú postielke v obyvke a v kuchyni (teda mám iba jednu postielku, len teda kuchyna je s obyvkou spojená barovým pultom 😅 , no a ešte tam mám aj kolísku, tak tam mi teraz prespáva cez den.
A v tej cestovnej postielke my nikdy Viki nespávala, tam bývala vždy iba na hranie.. lebo tam je taký skladací tenký matrac a ešte ktomu je úplne "akoby" na zemi.. ale zasa čo je super, že pekne môže chodiť dookola po postielke a viem, že teda odtial nevypadne 😅

vlastulka
4. mar 2010

Rush teda dobré veľkosti už 🙂

zuzankaro
4. mar 2010

milladka - tiez ho nosievam ako aj ty pises, aby si odgrgol tak ho zoberem v sede, kupe ho mm lebo ja ho nevladzem, ale natahujem sa aj s kocikom ked idem von, lebo mame blbe schodiska 😒 inak je zlatuckyyy len mi to chyba este take mini babatko, rychlo vyrastol 🙂

veci tiez nosime uz na polroka 🙂 tiez musim ist dokupit nove na jar

iwa1
4. mar 2010

zajtra maju saskin a lubkin malicky 4 mesiace 😕 😀 😀 waaaau jak to leti strasne 😕

rush pekna vaha 😉 simca si drzi liniu a strasne pomalicky pribera 😀

milli simca sa len raz nahlas zasmiala, ale to sme sa tu vsetci sulali - strasne podareno sa smejka 😀 teraz pluje a vyprava 😀 😀 😀 zaslintana az po kolena je, normalne som dasna kukala, ci nejdu hlodaky 🙂

triminka
4. mar 2010

vlastul, my sme tiez mali na zaciatku zltacku....a tiez sa snazim len kojit,nedokrmujeme...aj ked zasa nejak strajkuje s tym jedenim. musim jej davat z oboch prsnikov na jedno dojcenie....predtym papala len z jedneho...tak neviem,snad sa to zasa upravi...
sa tu smejem s mm ze tu chalani nosia uz oblecko 6-9m a nasa este 0-3m 😀 bambulka moja 😵

zuzitka
autor
4. mar 2010

my máme dnes 3 mesiace ... musím hodiť aktuálnu foto 😎

iwi ... tvoja staršia dcéra sa hrozne podobá na teba, že?

millada
4. mar 2010

iwi, hlodaky? 😀 😀 😀 Aj nasa Ninča furt bublinkuje. Dneska normalne az takeho hada zo slinovych bublin spravila od pusy az po rameno sa jej tahal 😀 A tiez sa super smeje, tak kockato, ze he-he-he a na zaver da nahlas take dlhe heeee 😵

zvali, takze mi chyba nejaky gen? No pekne!!! A to som si myslela, ze som uplne dokonala 😀
A musis asi lepšie opičky robit. Keby si mna videla, ake ksichty jej robim. Niekedy sa smeje z toho, ked ju napodobnujem tým jej "he-he-he" a vzdy sa usmieva na ludi, ked vidi zubaty usmev. Stači sa vycerit a ona hodi naspät bezzubý usmev 😀
A tasa vyzvedas plienky??? 😀 Pisem "mylove" do zoznamu ešte nevyskusanych 😀

dneska študujem o prikrmoch a zda sa mi to strasne zlozite, ako ide ten jedalniček. Budem musiet spravit nejaku tabulku a vyvesit v kuchyni 😀

idem pozriet tie cestovne postielky 😵

millada
4. mar 2010

tasa=zasa 😀 Dneska pisem jak hotentot 😅

beruska.zuzanka
4. mar 2010

Čaute kočky 🙂

Teda dobré témy máte 😀

Stoličku som i ja chcela drevenú kúpiť a zo začiatku kŕmiť v tom polohovateľnom lehátku, ta uvidím.. 🙂

a o cestovnej postieľke aj ja premýšľam, aj ako postieľka sa šikne a aj ako ohrádka na nevyhnutný čas 🙂

pietra
4. mar 2010

ahojte 🙂

my sme poobede skocili do dm uplatnit ten kupon z internetu a asi to ludia hromadne vyuzivaju, lebo to bolo ako po nalete kobyliek, regal s plienkami uplne vybrakovany 😀

cestovnu postielku mame, tu sme vyuzivali na dovolenkach, tak ostane pre marca. Ohradku neviem este, ci kupim, ale ak hej, tak urcite drevenu. Pripada mi ovela lepsia ako tie latkove, v tych sa detom zle chodi po tom cudnom dne. Vsak to je akoby mali chodit po posteli 😕

cropina
4. mar 2010

Čaute, my máme za sebou poradňu - 59,5cm a 6090g. A vývojovo sme primerane na 3 mesiace 😀 Ale to tam malý na ňu nevybalil celý arzená zručnostíl, asi sa jej bál 😀 😀 😀
No a zajtra idem na odbery, lebo že sa jej zdá bledý 😖 A musíme byť nalačno!!! Takže od 4:30 nejesť a o 7:30 na odbery 🙄 To som zvedavá, ako mu to vysvetlím 🤐

pietra
4. mar 2010

cropina a preco ma byt nalacno? ked je bledy, asi idu kontrolovat zelezo. To kontrolovali vzdy aj kike a nikdy nemusela byt nalacno. Teda brali jej to vzdy vramci poradne

cropina
4. mar 2010

Ja tiež neviem urobiť tú rúrku z jazyka 😀 😀 😀 A som zvedavá, či malý bude vedieť, lebo MM vie 😉

pietra
4. mar 2010

my ideme zajtra na preplachnutie kanaliku, tak sa trochu bojim, ako to zvladneme. Vraj pri tom deticky strasne placu ☹ Ale doktorka ma ubezpecovala, ze ich to neboli, len je im to neprijemne

cropina
4. mar 2010

Idú mu brať krvný obraz, vápnik + metabolizmus vápnika, horčík, železo... No tiež nechápem, prečo má byť nalačno, veď cholesterol mu nebudú brať 😀

cropina
4. mar 2010

Pietra my sme boli na preplachu kanálika už 2krát. Naposledy teraz v pondelok. Mňa poslali preč, ale spoza dverí som počula a neplačkal nejako strašne a za chvíľu prestal. Iba potom na sestričku ešte tak vyčítavo povedal GEEEE, akože počkaj ty jedna, teba si zapamätám 😀

Neboj sa, zvládnete to, vždy lepšie ako zapálené očko.

iwa1
4. mar 2010

no zuzi ako sa nepodobala ked bola mala, tak sa teraz zacina 🙂 len vlasy ma po otcovi - jemne a riedke 😀 😀 😀 a zase kratke mihalnice ma po mne 😠 a synator naopak, velke modre oci s mihalnicami, ze si ich moze prehadzovat po otcovi a vlasy po mne 🙂

inak citala som studiu, ze chlapci dedia kvalitu a hustotu vlasov po matke a dievcata inteligenciu po otcovi 😀 😀 no tak de buuuuh 😀 😀 😀

milli dnes aj simonka ked lezi na boku, tak jej tecu sliny az po patach 😀 😀 doteraz tak neslinila, asi zacnem podbradnik davat 😀

pietra marco to zvladne nic neboj, to je asi ako ockovanie 😉 chvilka placu a potom pokoj 😅

iwa1
4. mar 2010

milli ja tiez ked chcem aby sa zarehunala,, tak robim zo seba uplnu opicu a moje najstarsie dieta vzdy pusti komentar, ze cista psychiatria u nas doma 😀 😀 😀 ona si nepamata, ze aj s nou som s tak bavila a ucila a uz 4 rocna pisala a citala 😀 😀 😎

cropina
4. mar 2010

Iwa no chudák náš Matej, keď bude mať vlasy po mne 🤐 Zato prípadná dcérka to má vyhraté, to bude IQáčka 😀 😀 😀
A ako je to s IQ chlapcov a vlasmi dievčat?

beruska.zuzanka
4. mar 2010

Tak to Ema má mihalnice po tatovi a vlasy asik zatiaľ po mojom dedovi=prehadzovačku 😀 😀 😀 a rehoce sa božsky... 😀 dnes sme sa zasa cez deň vyprávali až až... 🙂

iwa1
4. mar 2010

berus som sa schuti zasmiala 😀 😀 😀 😀 😀 vyzera jak alf? lebo simone len v strede tiez vlasy rastu 😀 😀 😀

cropina
4. mar 2010

No Iwi teraz som sa zase zasmiala ja 😀 😀 😀 Že Alf 😀 😀 😀 😀 😀 A vie aj hýbať ušami? 😉

iwa1
4. mar 2010

cropi tak to neviem ale skusim to najst, ten clanok 😉 asi je to opacne, ale s tym IQ, ze tam sa nejako lepia geny ci co? 😕 😀 😀

moj mi furt povie, ze ked bude po nom, tak bude mentolka 😀 😀 😀 pako... a pritom nie je sprosty ale lenivy bol 😎 ja byt jeho mamou tak ho tlciem jak hada 😀 😀 😀

beruska.zuzanka
4. mar 2010

cropi, hýbať ušami zatiaľ nevie, ale naučíímeeeeeeeee 😀 😀 😀

iwa1
4. mar 2010

CROPI NIE, LAE MAM POCIT NIEKEDY, ZE MA 7 ZALUDKOV JAK ALF, KED A ZRAVKU 😀 😀 😀 😀

pisem s caps lockom 😕 🙂