Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Noe,krasne mas deticky 🙂
saska,tie mylove su dobre? A tie kolko vyjdu? Mam moznost z rakuska,tak ze ci sa opla.
Ja dlžku teraz ani neviem.. pred mesiacom mala tušim 56 cm.. musím zajtra premerať 🙂
Zuzi moje sa na seba nejako nepodobajú.. teda aspon my tam podobu nevidíme... Viki je celá ževraj na mna a Sofi celá na tatina...
Ale sa smejem, ked niekto nakukne do kočíka na malú a povie, "jééééj, to je celá Viki" 😀
Trimi ona nepriberala zo začiatku veľmi, ked mala tú žltačku.. tá ju tak zastavila.. Ale teraz už pekne priberá 🙂 Dr. to nechala na mne, či chcem dokrmovať, ale ja som sa vtedy spojila stou laktačnou odtialto, a tá ma prehovorila žiadne dokrmovanie a teda som rada 🙂
tak my sme sa narodili 3050g a 50cm...teraz mame 3mesiace a tyzden a 7200g a 65cm 😎
dnes som mu kupila v tescu taky frajersky kabatik ze 6/9mesiacov a je mu to maleeeeeeeeeeeeee 😲 neda sa vobec dat na to cislovanie 😝 zajtra idem vymenit na 9/12...dobre nie? a to sme v 4mesiaci 😕
cestovnu postielku my mame uz kupenu, dostali sme od nasich...ze ked budeme chodit v lete na chatu..je to tu blizko, tak aby mal maly svoje pohodlie a tiez sa chystame na dovolenku a este aj ked k nasim pojdem na par dni...takze my urcite vyuzijeme....zvlast ohradku nekupujem....budem pouzivat na nevyhnutny cas tuto postielku, kym umyjem riad, alebo sa pojdem vycikat a tak 😀
maly buva idem hodit sprchu a sup za nim...
Ja mám tiež tú cestovnú postielke v obyvke a v kuchyni (teda mám iba jednu postielku, len teda kuchyna je s obyvkou spojená barovým pultom 😅 , no a ešte tam mám aj kolísku, tak tam mi teraz prespáva cez den.
A v tej cestovnej postielke my nikdy Viki nespávala, tam bývala vždy iba na hranie.. lebo tam je taký skladací tenký matrac a ešte ktomu je úplne "akoby" na zemi.. ale zasa čo je super, že pekne môže chodiť dookola po postielke a viem, že teda odtial nevypadne 😅
Rush teda dobré veľkosti už 🙂
milladka - tiez ho nosievam ako aj ty pises, aby si odgrgol tak ho zoberem v sede, kupe ho mm lebo ja ho nevladzem, ale natahujem sa aj s kocikom ked idem von, lebo mame blbe schodiska 😒 inak je zlatuckyyy len mi to chyba este take mini babatko, rychlo vyrastol 🙂
veci tiez nosime uz na polroka 🙂 tiez musim ist dokupit nove na jar
zajtra maju saskin a lubkin malicky 4 mesiace 😕 😀 😀 waaaau jak to leti strasne 😕
rush pekna vaha 😉 simca si drzi liniu a strasne pomalicky pribera 😀
milli simca sa len raz nahlas zasmiala, ale to sme sa tu vsetci sulali - strasne podareno sa smejka 😀 teraz pluje a vyprava 😀 😀 😀 zaslintana az po kolena je, normalne som dasna kukala, ci nejdu hlodaky 🙂
vlastul, my sme tiez mali na zaciatku zltacku....a tiez sa snazim len kojit,nedokrmujeme...aj ked zasa nejak strajkuje s tym jedenim. musim jej davat z oboch prsnikov na jedno dojcenie....predtym papala len z jedneho...tak neviem,snad sa to zasa upravi...
sa tu smejem s mm ze tu chalani nosia uz oblecko 6-9m a nasa este 0-3m 😀 bambulka moja 😵
my máme dnes 3 mesiace ... musím hodiť aktuálnu foto 😎
iwi ... tvoja staršia dcéra sa hrozne podobá na teba, že?
iwi, hlodaky? 😀 😀 😀 Aj nasa Ninča furt bublinkuje. Dneska normalne az takeho hada zo slinovych bublin spravila od pusy az po rameno sa jej tahal 😀 A tiez sa super smeje, tak kockato, ze he-he-he a na zaver da nahlas take dlhe heeee 😵
zvali, takze mi chyba nejaky gen? No pekne!!! A to som si myslela, ze som uplne dokonala 😀
A musis asi lepšie opičky robit. Keby si mna videla, ake ksichty jej robim. Niekedy sa smeje z toho, ked ju napodobnujem tým jej "he-he-he" a vzdy sa usmieva na ludi, ked vidi zubaty usmev. Stači sa vycerit a ona hodi naspät bezzubý usmev 😀
A tasa vyzvedas plienky??? 😀 Pisem "mylove" do zoznamu ešte nevyskusanych 😀
dneska študujem o prikrmoch a zda sa mi to strasne zlozite, ako ide ten jedalniček. Budem musiet spravit nejaku tabulku a vyvesit v kuchyni 😀
idem pozriet tie cestovne postielky 😵
tasa=zasa 😀 Dneska pisem jak hotentot 😅
Čaute kočky 🙂
Teda dobré témy máte 😀
Stoličku som i ja chcela drevenú kúpiť a zo začiatku kŕmiť v tom polohovateľnom lehátku, ta uvidím.. 🙂
a o cestovnej postieľke aj ja premýšľam, aj ako postieľka sa šikne a aj ako ohrádka na nevyhnutný čas 🙂
ahojte 🙂
my sme poobede skocili do dm uplatnit ten kupon z internetu a asi to ludia hromadne vyuzivaju, lebo to bolo ako po nalete kobyliek, regal s plienkami uplne vybrakovany 😀
cestovnu postielku mame, tu sme vyuzivali na dovolenkach, tak ostane pre marca. Ohradku neviem este, ci kupim, ale ak hej, tak urcite drevenu. Pripada mi ovela lepsia ako tie latkove, v tych sa detom zle chodi po tom cudnom dne. Vsak to je akoby mali chodit po posteli 😕
Čaute, my máme za sebou poradňu - 59,5cm a 6090g. A vývojovo sme primerane na 3 mesiace 😀 Ale to tam malý na ňu nevybalil celý arzená zručnostíl, asi sa jej bál 😀 😀 😀
No a zajtra idem na odbery, lebo že sa jej zdá bledý 😖 A musíme byť nalačno!!! Takže od 4:30 nejesť a o 7:30 na odbery 🙄 To som zvedavá, ako mu to vysvetlím 🤐
cropina a preco ma byt nalacno? ked je bledy, asi idu kontrolovat zelezo. To kontrolovali vzdy aj kike a nikdy nemusela byt nalacno. Teda brali jej to vzdy vramci poradne
Ja tiež neviem urobiť tú rúrku z jazyka 😀 😀 😀 A som zvedavá, či malý bude vedieť, lebo MM vie 😉
my ideme zajtra na preplachnutie kanaliku, tak sa trochu bojim, ako to zvladneme. Vraj pri tom deticky strasne placu ☹ Ale doktorka ma ubezpecovala, ze ich to neboli, len je im to neprijemne
Idú mu brať krvný obraz, vápnik + metabolizmus vápnika, horčík, železo... No tiež nechápem, prečo má byť nalačno, veď cholesterol mu nebudú brať 😀
Pietra my sme boli na preplachu kanálika už 2krát. Naposledy teraz v pondelok. Mňa poslali preč, ale spoza dverí som počula a neplačkal nejako strašne a za chvíľu prestal. Iba potom na sestričku ešte tak vyčítavo povedal GEEEE, akože počkaj ty jedna, teba si zapamätám 😀
Neboj sa, zvládnete to, vždy lepšie ako zapálené očko.
no zuzi ako sa nepodobala ked bola mala, tak sa teraz zacina 🙂 len vlasy ma po otcovi - jemne a riedke 😀 😀 😀 a zase kratke mihalnice ma po mne 😠 a synator naopak, velke modre oci s mihalnicami, ze si ich moze prehadzovat po otcovi a vlasy po mne 🙂
inak citala som studiu, ze chlapci dedia kvalitu a hustotu vlasov po matke a dievcata inteligenciu po otcovi 😀 😀 no tak de buuuuh 😀 😀 😀
milli dnes aj simonka ked lezi na boku, tak jej tecu sliny az po patach 😀 😀 doteraz tak neslinila, asi zacnem podbradnik davat 😀
pietra marco to zvladne nic neboj, to je asi ako ockovanie 😉 chvilka placu a potom pokoj 😅
milli ja tiez ked chcem aby sa zarehunala,, tak robim zo seba uplnu opicu a moje najstarsie dieta vzdy pusti komentar, ze cista psychiatria u nas doma 😀 😀 😀 ona si nepamata, ze aj s nou som s tak bavila a ucila a uz 4 rocna pisala a citala 😀 😀 😎
Iwa no chudák náš Matej, keď bude mať vlasy po mne 🤐 Zato prípadná dcérka to má vyhraté, to bude IQáčka 😀 😀 😀
A ako je to s IQ chlapcov a vlasmi dievčat?
Tak to Ema má mihalnice po tatovi a vlasy asik zatiaľ po mojom dedovi=prehadzovačku 😀 😀 😀 a rehoce sa božsky... 😀 dnes sme sa zasa cez deň vyprávali až až... 🙂
berus som sa schuti zasmiala 😀 😀 😀 😀 😀 vyzera jak alf? lebo simone len v strede tiez vlasy rastu 😀 😀 😀
No Iwi teraz som sa zase zasmiala ja 😀 😀 😀 Že Alf 😀 😀 😀 😀 😀 A vie aj hýbať ušami? 😉
cropi tak to neviem ale skusim to najst, ten clanok 😉 asi je to opacne, ale s tym IQ, ze tam sa nejako lepia geny ci co? 😕 😀 😀
moj mi furt povie, ze ked bude po nom, tak bude mentolka 😀 😀 😀 pako... a pritom nie je sprosty ale lenivy bol 😎 ja byt jeho mamou tak ho tlciem jak hada 😀 😀 😀
cropi, hýbať ušami zatiaľ nevie, ale naučíímeeeeeeeee 😀 😀 😀
CROPI NIE, LAE MAM POCIT NIEKEDY, ZE MA 7 ZALUDKOV JAK ALF, KED A ZRAVKU 😀 😀 😀 😀
pisem s caps lockom 😕 🙂

vlastul a dr nevravi ze malo priberate? my sme sa narodili o -1kg menej ako sofi....ja sa bojim aby nam dr nezacala hovorit ze malo priberame a aby nechcela prikromovat.....lebo to ja zatial nechcem.sice mam pocit,ze papa pomenej,ale zasa je spokojna,kludna...tak co,neni asi co riesit....ale kebyze ju nevazim,tak nemam pocit,ze menej papa xixix