Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
inak ahojte) som dočítavala..
pietra woooooooooow dobrá fotka s tým kočíkom!! troška že aj adrenalín xixi
stretko - ak budeme zdraví, tak takmer kdekoľvek a moc sa teším 🙂
už si dám aj lepší pozor na prípadnú zmeny termínu, nech tam nestojím zas hodinu sama 😲 😎
my sme taku trojkolku podobnu, ako mala noemina dominika, kupili kike az k prvym narodeninam, skor mi to prislo zbytocne, kedze kika sa sama posadila az v 8. mesiacoch a skor som ju sediet nedavala. Ale je to super vec. Odrazadlo mala tiez, ale najprv sa na nom vozila len doma, lebo dlho nevydrzala a mne sa ho vonku nechcelo vlacit v rukach
ciefulik, nie, adrenalin to nebol, to bola lahsia a kratsia trasa, kedze je tam kocik 😀 inak sme bravali nosic
caute, takze big big stretko?
zval aj stred je daleko 😒 co tak SIRAVA? mam dvor, mozete tu vsetky stanovat u mna 😀 😀 😀
Ahojte!Tak stihla som precitat len to,ze sa chysta stretko.My sa pridame,ak to bude v NR urcite,a ak to bude niekde inde,tak asi tiez 🙂 Vcera sme s malym absolvovali prvu navstevu u mojej krstnej.Pospinkal si trosku na terase v kociku,po zobudeni sa krasne usmieval na vsetky strany a potom ako keby seklo,velkyyy plac.Taky ako ked sa zlakne.Napapal sa a nie a nie ukludnit.Odgrgol si,moju maminu ovracal a stale plakal.Len ked som ho mala na rukach bolo dobre,ale nedajj boze aby sa mu niekto prihovoril.Ci uz moja mamina alebo niekto iny.A to su ludia na ktroych je zvyknuty.Potom ovracal mna celu a uz som sa nemohla na to pozrat,tak sme sa horko tazko obliekli a isli domov.Plakal celu cestu v aute a utisil sa az ked sme zastali pred domom..A zrazu z neho bolo usmievave babo...No co,asi sa tam niecoho zlakol.Je pravda,ze to je velky dom a ako sa tam rozpravali,tak sa to ozyvalo...Ale ze plakal len ked sa mu neitko prihovoril....Nuz,kto mu vidi do hlavicky.Potom sme tazsie zaspavali a po dlhom boji sme spolu zaspalli v posteli a spali tak az do rana 🙂 Jaj,pupacik moj maly.
veci na leto? tak mne vcera svokrusa oznamila, ze uz zozbierava vecicky, ze uz pomaly bude posielat, aby bolo na leto. no nezozeries ju 😀 😵
My mame doma klokanku.Minule som sa snazila dat tam Matuska.Po dlhom snazeni som ho tam konecne napratala a on taky rev spustil ze koneeec.A ja som ho nevedela od tial vybrat.Tak som to musela dat dole cele aj s nim a na posteli som ho z toho nejak vyslobodila 😀 Scena ako z komedie.Len on chudak reval ako keby som ho rezala 😀
Ani my nemame este veci na leto.A asi budem kupovat az ked bdue treba.Bo co sme kupovali veci pred narodenim,tak vela z nich sme nevyuzili a kupili sme aj take supravucky,ktore yb sa mu zisli az neskor.A okrem toho,on tak rastie,ze ani neviem aku velkost.Ale keby boli nejake dobre akcie,urcite sa dam ukecat 😎
my mame ergo nosic, aj s tou novorodeneckou vlozkou za 900sk a maly sa v nej nechce nosti, place jak tur, lebo je to taka bocna poloha, tak cakam, kym bude mat 5mes. a uz sa bude nosit normalne ku mne otoceny. snad toto sa mu uz bude pacit
Baby,asi si budete op mne mysliet ze som dilina,ale chcem sa vas nieco opytat.Nemate niekedy pocit,ze je toho na vas vela a potrebovali by ste uplne vypnut?Ja viem,ze som matka a je moja uloha sa 24hodin denne starat o maleho,ale niekedy uz amm toho dost.Aj s polovickou som sa o tom bavila,ze by bolo dobre,keby aspon dve hodiny do tyzdna som uplne sama.Bez neho,bez maleho.Lebo zacinam mat pocit,ze vsetkemu davam prednost a moja osoba nejako zaostava.Ja viem ze by to tak asi malo byt,ale asi potrebujem trosku vyvetrat hlavu.Ist s kamoskami aspon na hodinku na kavu a tak.Ved aj mm chodi do prace a tam sa apson trosku odreaguje.Myslite si,ze som divna?
mein - no stanovať z deťmi 😀
ciefulik - hadam sa najdeme všetky
no dominika bola šikovna pohybovo sama sedela v 5 mesiacoch aj lozila my už 7 mesiacoch
babo - može sa bať aj ludi ktorych pozna deti to vicitia
moja dominika vedela vicitiť falošnych ludi len ked sa na nu pozreli
alebo ak je niekto tmave veci deti nemaju radi .........
damiankovi zatiaľ nikto nevadi 😉
berus hlieny v stolici, ale takej farby ako je kaka mamy my casto. to asi bude ok ci nie??? 😕 😨
ja si tiež myslim že je to ok
aj ked som sa dočitala take veci na nete 😒 ale ved decka by už asi niečo riešila kedže my ich mame už mesiac v kuse v každej stolici
mein - ale beruška pisala že nekoji a tam pišu že u kojeneho dieťaťa je to normalne
tak som zvedava čo jej povie decka na to
cief poslalal som ti IP toho hotelíka 😉
babo ani trosku nie si divna. ja sa od maleho vzdialujem hocikedy tzn. mama kocikuje aj 3hod a ja spacirujem po obchodoch, alebo necham maleho spat doma na dvore s mm a idem do mesta na nakupy. je to ok. a ked som u nasich, tak vzdy maleho nakojim a nechavam ho s mamou, otcom, bratom, len aby som si dala trosku pauzu a vobec si to nevycitam. takze bud v pohode, uz sme dve 😉
my mame taku zlto-oranzovu stolicu, ale viac menej taku akoby hlienovitu stale, taku priesvitnu zlto-oranzovu a su v nej kusky toho bieleho nestraveneho mliecka. a obcas je aj zelenkava, ale to tak moze byt. a dost zapacha, ale neviem, ci k tomu neprispieva aj ta plienka pampers premium care co neznasam 😝
juj som poriadne necitala vsetky prispevky, tak potom drzim palce
noemi, to bola dominika sikulka a este ignorovala tabulky 😀 co hovoria, ze najprv vie dieta lozit, potom stvornozkovat a az potom sa samo posadi. To kika asi tie mudre knihy citala, ked sa ich tak drzala 😀 😀 😀 Kika sa inak v sede sama udrzala, ked ju tam niekto iniciativny posadil 🙄 , ale sama sa posadila presne v den 8. mesiacov, preto si to tak dobre pamatam. A zjavne sa jej sedenie nepacilo, lebo tyzden na to uz stala 😀
My máme po Viki podobnú tú trojkolku ako majú Noe 😉 Tiež sa v tom Viki veľmi rada vozila, takže sme dobre využili 🙂
A ktým motorkám-odrážadlom - Viki na tom poriadne vedela jazdiť pomali až v dvoch rokoch, no a najradšej až teraz na tom jazdí a to už má 3 roky.. síce už kolenami pomali hladká zem 😀
Babonr nie si divná.. ti verím, že potrebuješ vypnúť.. to aj ja 😅 Preto my ideme teraz na to wellness, a ja si to tam budem naplno užívať 🙂 Samé bazény, výrivky, masáže a pod. 😎 Iba nakojím Sofinku a odpočívam 🙂 Sme sa tak rozhodli, že proste 3 dni bez varenia, upratovania, ale iba samé leháro 😀 A hlavne Viki sa nesmierne teší.. tá už chudátko má zbalené aj plavky aj crosky k bazénu 🙂 a to odchádzame až v stredu ráno 😅
mein, tak skus zmenit znacku plienok,mne doktorka vravela, ze u takto malych deti nema mat stolica vyrazny zapach. Ze ked velmi smrdi, tak to signalizuje nejaky problem v traveni 😕
babonr, nie si divna. Ja si matersku uzivam, som rada, ze mozem byt s detmi doma. Ale vypnut treba, obcas velmi dobre padne byt bez nich, na chvilu
Babo,je to urcite normalne 😉 aj ked ja neznasam sa vzdialit od malej.jedine,ked som v klude bez malej,tak ked ju kociku tatinko 😉 a vcera ju od 8 do 10 vecer strazila mamina,bola som po dlllhej dobe na bowlingu. Ale ten mame od domu 3min. Pesi 😅 Dalej by som asi nesla 😅 Takto som bola aj tak v pohotovosti. 🙂
pietra fakt? ved stolica ma pachnut po skysnutom mlieku ci nie? pouzivam aj ine plienky ale v tychto je ten pach najvyraznejsi
A to preto,lebo kojim.inac by som asi lahsie isla od nej aj na dlhsie...
mein, samozrejme, ze stolica musi byt citit, bez aromy nie je. Ale nema ten pach byt vyrazny, vraj. Aj ked otazne je, co je to vyrazny zapach, vsak kazdemu smrdi nieco ine
Neviem, mne napr. fakt nepripada, zeby marcova stolica zapachala
pietra myslis tym, ze nikdy nevies, ze sa ti marco pokakal bez toho, aby si to pocula, ze to len citis?
ja idem tiež niekedy do mesta sama popozerať si
a deti necham ocinovi nech si užije 😀
ale ja sa aj tak nahanam a ponahlam čo najrychlejšie za nimi
tak koľko krat len tak všetko prebehnem za 45 minut a utekam domou
pietra - ja som myslela že dieť ama najprv sedieť potom loziť a nakoniec chodiť
mein - tak ja neviem lebo aj my mame taku stolicu ako si opisala
žltu z bielim bodkami a hlien je v tom aj
a niekedy zelenu a zapachajucu
keby mali problemy s travenim by boli asi nepokojni nie?? alebo by menej papali ............. neviem
lebo moj papa pekne a spokojni je nikdy skoro neplače
a decka do teraz my na to niejak nereagovala že je to problem

https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...
my sme dominike kupili v 6 mesiacoch tento bicyklik a strašne rada sa v nom vozila už do kočika nam nechcela isť a dlho sme ho využili
to odražadlo sme nemali lebo nevedela na tom chodiť 😒