Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
kolko ludi tolko chuti 😉
pietra,tiez ich mam v boxe a mam ho naopak otoceny....hmm mne to tak funguje 🙂
nam sa ešte nikdy riťka nezaparila
a to nekupujem drahe plienky ani obrusky
kupim čo je lacne aj parfumovane je my jedno a ešte ani jeden nemal problemy
ked sa pokaka hned prebalim pocikani sme tiež neni dlho mu to vadi
pietra - tak to prvy krat počujem
však mam veľa brožurok a nide sa nepiše že dieťa ma loziť až potom sedieť 😕
ved to nedava zmysel lebo zo sedu sa dala na štyri a lozila a potom ked dolozila sa posadila a tak dokola
ale niektore deti to preskočia tie etapy
beruška - no ja som pri dominike ked bola mala volala mame asi každych 5 minut či neplačka 😀 a mama už nervozna že čo sa bojim 😉
mein - pekne foto strašne je veľky
konečne aj my obliekame veci na 3-6 mesiacou 😉
noemi, no v mojich brozurkach to pisu 😀 a aj ucebnice to vraveli 😀 vsak je to logicke, zdola-nahor, plazenie je uplne pri zemi, stvornozky je uz vyssie a az z tej pozicie na styroch sa dieta dava do sedu predsa. Takze najprv s musi vediet dat na styri a az potom posadit . Len vela ludi zacina dieta posadzat bez toho, aby sa do tej pozicie dostalo samo a potom naozaj skor sedi. Samozrejme su vynimky. Napr. kamoskin maly sa vedel skor postavit ako posadit 😀
jaj mysliš postavenie sa na 4 tak to hej
😉 ja som myslela lozenie
tak ano na 4 sme sa dali najprv a tak sa hojdala dopredu dozadu 😀 a potom posadila
no aj kamoška ma tak že hned šupla do chodulky mala už pomali chodi a nevie ešte ani sedieť ani loziť
noe ze velky, sak ma cca 5300g. ja by som povedala maly, ale kazdy kto vidi fotky a potom ho vidi nazivo tak hovori, ze na fotkach vyzera ovela vacsi
mein - ale na dlžku myslim ste veliky
tak to aj my tak na fotkach
dominika my pride na niektorych ako 5 ročna 😉
no mojim chlapom sa niejak dobre spi
😀
https://www.modrykonik.sk/album/album.php?vAlbu...
aj ked tu my pride tiež veľky ale ma len 55 cm
noemi - veľmi sú spolu podarení tvoji malí ale Dominike pozerá z očí len šibalstvo 😀
mein - drobček je pekný a aj umelecké foto celkom vyšlo
babonr - ja som taký plač a nespokojnosť zažila, keď som zjedla u kamošky /mimochodom tiež kojacej matky 😕 / brokolicovú polievku, takže odsať, vyliať a dala mlieko z mrazničky 😉 a vôbec nie si divná, na túto tému sme tu ešte moc nepísali a neviem teda ako vy, ja som si moje dieťa krvopotne vybojovala a napriek tomu som mala baby blues!!!! takže tá príroda to veľmi zaujímavo rieši, nám dáva zaujímavé úlohy 😅 inak mm mi až teraz nedávno prezradil, že keď som ležala v nemocke a pýtala sa po 2tt, či by ma nepustili domov a som tam aj plakala, že on bol s mojím lekárom a ten mu povedal, nech ma ukecá, lebo keď ma pustia domov, malá umrie.. Strašné, fuj. Taká som teraz šťastná maminaaa.
jaj a som nedokončila myšlienku - treba sa odventilovať od babetiek, každý niečo iné potrebuje..mne niekedy fajn padne, keď idem so psom na pole sa vyvetrať, ale aj ľudia mi dosť chýbajú, takže aj medzi ľudí troška a tak..aj straašne sa teším na jar a leto, tu na ulici je viac mamičiek na materskej, aj keď so staršími detičkami, ale aspoň je Linduška miláčik 😀
my tiež bývame od rodičov, moji 60km, svokrovci 80km, ale mm doteraz chodí preč z domu viac-menej len sporadicky, tak ja tú ťarchu starostlivosti až tak moc ešte necítim 😅 určite to bude úúplne iné, keď budeme samé dve doma..záchrana bude moja mamina, čo začala teraz robiť 2dni a 2dni voľno, tak nahádžem veci do auta a ideme cez tt aj na 2dni k nej, alebo ona dobehne k nám a urobíme si krásne leto
noe, mein, krásne máte detičky, všetky sú prekrásne, chrobáčiky malé milené
noe no fakt, pri dominicke vyzera dost velky 😉
cief to fakt? juj dobre ze si tam ostala, co by bolo s linduskou 😵
ciefulik - ty si si cez tehu dosť vytrpela ale zvládla si to na jednotku
Nech je už teplo - dá sa vypadnúť do mesta, postretať sa s ostatnými mamičkami niekde na lavičke alebo vonku v kaviarni na čajíku - toto ma strašne ubíja - mne tiež nemá kto pomôcť a mm príde z roboty a buď si ľahne alebo sa venuje svojim záľubám 😠 Jediné čo mi pomôže je, že ráno vysype smeti-plienky a sem tam naloží umývačku - toť vsjo ☹
saska, to aj mm by si lahol k telke a nechal ma cely den pri malej, ale zas ja mu to nedovolim, strcim mu ju do ruk a nech sa tatino tiez stara 😀 😀 😀
ani ja to mm nedovolim
inak aj ja sa uz tesim na teplo. mam tu siravu a tiez v meste s kamoskami kocikovat, nemusim sa ponahlat domov, vytasim dudu a davaj 😀
aj ja už chcem teplo
a cez leto bude super ked nam už budu sedkať
moj dnes prvy krat začal robiť bublinky , pluť na všetky stranysa 😀
saska - no nie si prva čo my to povedala že z jej oči ide šibalstvo hned ako sa narodila tak už v nemocnici my to sestričky vraveli
ale neni až tak nezbedna 🙂 je aj veľmi citliva
ale ja vravim radšej živšie dieťa ako utiahnute a bojazlive
aela - aj ja mu ho strčim do ruky aspon na pol hodinku vypnuť 😉
moja uz od pol siestej spi, ona uz ma asi letny cas 😀
aela - to som tu minule pisala že už aj moji si to prehodili o hodinku
a kedy sa vlastne bude posuvať čas ???
aj dominička si tak vždy skor posunula čas
babo - neboj aj ja mam tie pocity ako ty 😉 pocuj nezacneme spolu niekam chodit cvicit alebo daco podobne? nech sa aj tatkovia staraju sami? 😀 😀 😀
saska - nedpovedala si mi na tu saturejku ☹
no a mne tiez nema kto pomoct ☹ mm sa vyhovara, ale uz som na to zacala ist tvrdo - chcel dieta? chcel, tak nech sa stara 😀 ja som nie perpetum mobile a este aj navarene by chcel a aj sexicu doma, isto 😠 😀 no a ked sem pride svokra ( tak ta mi toho s tymi gelovymi nechtikami vela nepomoze ) no co uz, ved sme sikovne baby dajako to zvladneme 🙂
lubka - 😀 😀
svokra a gelove nechty 😀
chel dieťa a ešte aj sexica 😀
ako keby som sa vydela 😉
moj ma teraz tyžden volno tak už som mu nakazala každo denne prechadzky a chodiť pre dominiku do školky
ja budem iba variť a upratovať a už dalšie videa treba porobiť
baby citam do zadu a vy ste sa zase o [plienkach bavili potvory !!!! 😠 😀
dnes nemam naladu. tatko opral, ozehlil a dlazky mi vytrel a este sa mu maly prekakal aj to zvladol !!!!!! normalne pol dnova dovolenka !!! uz som to potrebovala som si kukla telku aj trochu zdriemla asi 20 minut ale stacilo ! jaaaj
keby tak castejsie bolo
lubka donut chlapa !!! aj ja som troska mojho stuchla dnes a nejak sa toho chytil sak asi videl ze ked nezakroci sa mu tu zachvilku zblaznim 😅 😉
lubka - sorry, saturejku ( pridáva sa do strukovín aby nenadúvali) som zatial nezohnala (ani moc nezháňala, vždy zabudnem), tak som si tam dala rascu a rochu rozmarínu, aj šalvia má podobné účinky, len sa nesmie pri kojení
idem kojiť, do sprchy a kuknúť ten dobrodružný film - pá
..aj nasa si uz posunula cas, ale az tak ze o 23 tej je vyspana 😀 😠
..k teme, ze potrebujeme vypnut...ja sa nad tym tiez casto zamyslam, mna to materstvo cele dako zaskocilo 😀 , aj som pred 2 mesiacmi vyhlasila, ze by som do roboty isla, ale uz ma to prechadza...nie kazda sa asi vidime ako zienky domace a nemyslim si , ze som o nieco horsia mama ked ma nenaplna iba plienky riesit...ze by som potrebovala aj daco ine...niezeby som mala casu nazvys, ale ved chapete 😉 ten maly pokladik stoji za vsetko aj ked este par dni bude takato kosa vonku tak scvoknem 😀
j777 mne ani robota tak nechyba ako ludia ! ja som v robote klabosila cely den, stretavala novych ludi, ucila sa nove veci proste stale nieco teraz je to taka otupa len nas byt park, obchod a tak dokolecka. je to tazke na psychiku ale tesim ked pride jar a budem stale vonku slniecko mi spravk dobre a snad sa aj zoznamim z mamickami v okoli 😉
pandula- ale ved on je v pohode 😉 on maleho aj prebali ,aj kupe on, ja som len natieracka a obliekacka, aj s nim "lieta". len mu to dlho nevydrzi, tak pol hodinu a ked chcem dlhsie,tak hned- a ty co budes robit? normalne by som mu niekedy za tu otazku struhla 😠 ale je to kazdy den lepsie a lepsie, tak hadam to nezakriknem 😉
saska - u nas ju maju v bio obchode, teda dnes bola vypredana ale vo stvrtok bude 😉 tak si uvarim konecne sosovicu alebo hrachovicu 🙂 sa tesim
j 777 - no tak ja ta plne chapem, tiez som si myslela ze som pripravena, ale som sa riadne mylila 😅 no zvykam si, aj ked socialny kontakt mi riadne chyba, co som ja ako zdravotak mala riadny 😅 a mas pravdu nech uz je teplo 😉
no idem si umyt zuby a smer spaaln, vcera som bola od desiatej v polospanku do stvrtej a dost, mlady muz sa chystal na stolicu 😖 😀 dufam, ze dnes bude lepsie 😅 uz som zase zaviedla biogaiu
takze papa
cau lubi x
😕 vydeli ste v spravach to najmenšie babetko ??? 250g malo 😕
ja som už 4 roky doma niekedy ma to ťaha do prace
lubka - ako dlho mu trvala stolica 😀
my sme tiež kupili bio gaiu pre dominiku a som rada konečne posledne dva dni sa najedla veľa ako dospely
tak sa tešim nech jej to ostane nech už jej chuti papkať
idem aj ja do postele lebo my budeme zase 5 krat sa krmiť 😒

triminka, ja ich mam v tom boxe a su rovnako suche aj dole aj hore
ja ich mam este pre kiku, lebo sa mi nimi lahsie utiera po vykakani ako toaletakom