Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
j777, moja je tiez o 23 h hore, ale vypije UM a spi dalej o pol tretej a o pol siestej znova a do pol siedmej este pospala 😀
ja som tiez rozmyslala, ze pojdem do roboty, ale ked sa na tu malu pozriem, tak najradsej by som pri nej este ostala, tak zatial som doma, uvidim do kedy 😒
aela, ale moja spinkavala do 3-4tej a teraz mi robi o 23 tej soky 😀 ale tiez to riesim iba prebalenim a papanim a hajde spinkat...aj ked sa trepoce jak kapor na suchu v tej postielke a dudluje o 106, to co dudluje tento tyzden to za cely svoj zivot nenadudlovala 😀
moj spi v pohode po 4-5 hodin, zobudi sa napapame, odgrgneme, prebalime a sup nazad do postielky - zahasim svetlo a spime dalej... len posledny tyzden je rano hore uz od nejakej siestej - pol siedmej a do vtedy debatuje a mrnci kym niekoho nezobudi a nedosiahne okolo seba ruch a vstavanie 😀
baby, to asi vsetky materstvo zaskoči 😀
Ja som teda nikdy neplanovala byt dlho na materskej, určite nie 3 roky a dalšie babo chcem, az ked bude Ninka aspo v skôlke, trochu samostatna a medzi tym chcem určite do roboty. Z materskej do materskej by som sa zblaznila asi. Ono mi to nepride ani tazke, ale skôr sterotypne. Aj ked mi ludia hovoria, ze budem lutovat, ak pojdem po roku a pol alebo dvoch rokoch do roboty, ze s malou nebudem, neuvidim jej pokroky, a tie časy nevratim. Ale tak v robote od siedmej do tretej a potom uz s malou, myslim, ze az tak vela nezameskam. No uvidim... Ja som tiez taky spoločensky typ 😅
..ste riesili stolicky na papanie..ze drevenne sa neda polohovat chrbatik, ze az ked babo sedi samo, na tejto sa da polohovat tusim 😉
ja si tiez neviem predstavit byt doma 3 roky a tiez chcem druhe dieta, len este neviem kto ho porodi 😀 .tie tri roky ani financne ani nijako asi doma nevydrzim a pokila by som mala taku robotu ako pred materskou tak tiez to casovo nevidim tak zle.. 😉
tak ja sa na nášho tatina nemôžem sťažovať.. okrem domácich prác (čo sú podla mna samozrejme pre ženu) zvláda všetko na 1 s *** 🙂 Teda samozrejme povysáva, nahádže-vyhádže riad do myčky.. 😀 No a teraz to máme akoby rozdelené, ja kúpem Sofi a on Viki, teda každý máme svoje 😀
Noe Dominička je zlatučká 🙂 Dosť sa mi podobá na našu Viki 😀 Tie by si dobre rozumeli 😀 Ja tiež nemám rada také deti, ktoré sa točia iba okolo "maminej sukne", bez mami ani na krok a pod. Naša Viki nemá problém si nájsť kamarátku, tá hocikde s hocikým pokecá 😀 My máme akurát ten problém, že kde sú deti, tak my nechce ísť odtial ani za svet domov.. Vždy ideme domov nasilu a s plačom 😅 No ale už to akosi pochopila, a teraz podvakrát išla pekne, rozlúčila sa, dala pa pá a šla 🙂
Millad toť môj názor - ja by som určite nešla skôr do práce.. určite veľa zameškáš od tej 7-do 3, ved to je pre to dieťa takmer celý den, ked už prídeš z práce, môžeš dať akurát papať, umyť a dať spať..
Ja ani nejako netúžim ísť do práce..tak akurát mi chýbajú deti zo školy... a tak..že bývalo veselo 🙂 , ale inak mi je dobre doma.. Teda ja ani akosi nemôžem povedať, že som na materskej, ja tušim nemám ani jeden den čo by som sa nudila alebo nemala nejaký program.. My s mojím stále niekde lietame.. stále nejaké výlety a tak 🙂 Podla mna tá práca je skôr taký stereotyp 🙂 Ale ved to uvidíte ako začnú deti loziť, behať..hlavne rozprávať, to už bude iná zábava 😀
j777, chrbatik sa da polohovat, ale nie je tak tvarovana ako napr. tie lehatka, alebo tie plastove stoličky, kde je ta sedačka mäkka a tak tvarovana, ze babätko nemusi sediet ešte. Podla mna tato drevena je az ked vie babo samé sediet 😅
Mne sa viac pačia tieto drevene, ale kedze začnem prikrmovat od ukončeneho 4. mesiaca, to ešte sediet sama nebude, tak asi vezmem tu plastovu. Chcem, aby si od začiatku prikrmov zvykla, ze sa papa za stolom 😀
A veru ani finančne to nebude asi mozne byt doma tak dlho. A my by sme chceli aj dom stavat 😅 Takze ja max. do konca buduceho leta budem doma. Aby som ešte v lete nejaku dovolenku stihla 😀
😅 tak ja dovolenky dako neriesim ani na tento rok, nie to na buduci... dako sa zbavit uveru a dychalo by sa lahsie..ale ved do vtedy mozno aj motyka vystreli, vyhram loto 😀 😀
ja to vidim tiez skor na tu plastovu stolicku, ja ked skoda tychto drevennych..
millad, kedy ti ma prist ten bebilon?
vlastul, ved uvidime, mozno nakoniec aj 3 roky ostanem a mozno hned aj druhe babo bude 🙂 Pre mna zasa praca nie je stereotyp. My sme boli v robote super kolektiv a po kazdom vikende som sa tesila do roboty na kolegov, a aj praca ma bavila. Ale samozrejme nie je pre mna viac ako Ninka. Chcem jej dat čo najviac!!! 😵
j777, musim sa opytat tej baby, ale naposledy pisala, ze zajtra by mala posielat baliky. Tak uvidime. Dam vediet 🙂
materska obcas fakt lezie na mozog a spolocnost a praca chyba. Ale deti su male len raz a robit budem cely zivot. Penazi by sa nam trochu viac sice zislo, ale kym na tom nebudeme fakt zle, tak do prace skor ako v marcovych 2-3 rokoch rozhodne nepojdem. Po 2. roku je kolektiv prospesny aj pre dieta, skor je to len o nutnosti alebo realizovani sa matky 😔
mne sa ta stolicka nechce zobrazit 😕
pietra, nie kazda mamička (teraz nepisem o sebe!) moze byt doma 2-3 roky a nemusi ist prave o jej realizaciu, ked nastupi skôr do prace 😔
ja ba som chcela byt doma do 2 rokov ak sa bude dat 😉 ale ktovie, ved tak rychlo to uteka ...
uz som to zobrazila v inom prehliadaci. Zalezi, do akej polohy sa ta opierka da az sklopit. to by nemusel byt problem. Do stoliciek sa daju dokupit aj take zmensujuce vlozky, takze aj to by sa dalo vyriesit. Ale ak dobre vidim, tak to nema bezpecnostny pas ani okolo pasa,len pruh medzi nozkami, aby sa babo nezosmyklo. to je podla mna o nicom, to drobec bude o chvilu vyliezat z nej aj sam a hrozi uraz
pietra, neviem preco ti to nejde zobrazit 😕
idem sa natiahnut, dobru 😉
millada, napisala som tam, ze je to bud o nutnosti (teda ze ju financne alebo ine dovody k tomu donutia) alebo o realizovani matky. Poznam viacero zien,co isli do prace skor, ako babo malo 2 roky a zial, ani u jednej dovodom neboli financne dovody 😔
pietra, uz vidim, ze tam bolo aj to o "nutnosti" 🙂 Som si to pred tym nevsimla 😉 No je to na rozhodnuti kazdej matky... 😔
Ja uz teraz vidim, ako ten čas rychlo leti, o chvilu budu mat nase babätka pol roka, takze aj tie 2-3 roky určite preletia raz-dva 😵
millada, ja som pri laure bola doma do roka a pol a potom bol s nou doma mm a vobec nic nebanujem, vsak som neodisla na mars, len do prace 😀 😀
aela 😀 😀 😀
ale tiez to bola vtedy nutnost, mm si vtedy hladal robotu a nasla som si ja, tak on ostal s malou doma a teraz je to tiez tak podobne, ze terajsi mm je bez prace tak pojde do prace ten z nas, kto si skor najde robotu 😝
Čafte maminky, ja už len na skok, keď už sme sa bavili o tých stoličkách na kŕmenie, aha, čo som našlaaaaa 🙂 je trošku drahá, ale spĺňa takmer všetko, čo by sme radi, len fakt tá cena... ☹
A ešte táto je pekná 😅
beruska, tu jane som povodne chcela, ale predavac nas odhovoril, vraj je malo stabilna
Fakt? Teeda a to vyzerá, že je dosť pevná a všetko 🙂
Ahojte 🙂 dnes bola super noc.tami sa od pol 8 vecer zobudila az 3:40h. 😵
a k materskej 😉 tak ja som si vzdy myslela,ze max.2roky doma. Teraz mam trosku iny nazor,hrozne to leti,tak uvidime. 🙂 ale rada by som s tamarkou vybavila aj druhu matersku 😉 ak to teda vsetko vyjde. 😉

pandul, ved to ti ludia a vykecat sa, lebo teraz sa snazim cely den len skerit na malu a moc mi to nejde s tou mojou malou hubou a potom len depkujem, ze na tata sa mala ovela viac usmieva, lebo on ma pusu aj za mna 😀 ale snad ked uz bude teplejsie tak to bude pohodicka vonku, clovek sa aj zoznami s dakymi mamickami a zas budem riesit len plienky 😀 😀 ..takto ked mm dojde domov z roboty ja by som kecala a on ma toho dost 😀
..budeme baby ale opalene , stale bude na nas slniecko svietit pri kocikovani 😀