Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
iwa - ja som u nás v jednom obchode videla takú zaujímavú vec do velkej vane, z umelej hmoty, bábo už také väčšie sa do toho posadí a môže sa čapotať vo vode - len to neviem nájsť na nete, ani názov nepamätám ale s mm sme si povedali, že to určite kúpime
vlastul a kam to idete?
takze podla teba to pisu v tych clankoch ze sa chudne pri kojeni 🙂
myo - krasne čapičky
my ešte sme neriešili čapičky na jar ešte nam hlavička narastie
pozerala som spravy a zima bude ešte dlho trvať 😠 aj na veľku noc
neviem či to ma hnis to ma na ličku
moj už nezniesol tak dlho aby plakala tak sme išli na pohotovosť maleho som dala postražiť kamaratke a ked sme prišli pred dvere povedala že už ju to neboli tak sme sa otočili a išli domou
no už davno sme nemali nočny vyjazd 😀
zajtra pojdem aj tak s nou k lekarovi
k zubarovi sme objednani na maj lebo na plni stav
saska uz dva tyzdne sa chystam kuki tu na v detskych obchodoch- musim uz zajtra pozriet, lebo t co ukazovali babule, tak to by nam zachvilku bolo malicke a je mi luto za to vyhodit 12 eciek... takze budem musiet take niec pozhanat... nech sa uz cvachceme vo velkej vani ako velkacky 😀 😀
jeeeeeeeej vam už tak špliechaju ked sa kupu
to my robila dominika ja umyvala malu a muž utieral podlahy 😀
maly je kludas ten moc nevyvadza ako dominička
aj my mame dvojnasobok vahy
heeej a musim napisat, lebo zabudnem - simonka ma uz druhe znamienko 😀 😀 s jednym sa narodila a druhe som vcera objavila na narte pravej nozicky 😀 😀 ked bude po mne tak bude same znamienko 😀 😀
ja som po porode ostala flakata jak krava milka 😒 to vitiligo sa mi tak zhorsilo, ze vazne uvazujem nad tym ozarovanim co mi navrhovala kozna...
barbi ideme do jedného hotelíka na 3 dni wellnesovať 😉
Saška ufam myslíš také akoby sedátko do veľkej vane, však? Ja som to tiež kde si videla.. Musím to aj ja niekde nájsť, aby sa mohli potom baby kupšať samé.. Lebo všetky 3 by sme sa do vane nedali, a takto si tam môžu pekne sedkať 🙂
My ideme ráno do Rakúska na nákupy, tak chcem aj ja tam pozrieť nejaké čiapky, bo teraz máme iba jednu 😅
http://images.google.sk/imgres?imgurl=http://ww...
toť som jedno našla, idem kuk či to je aj na MMB
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7263986&tab=0
Uff, tie ceny 😝
vlastul no viem ze si pisala ze tam bude aj kupanie pre babanka a kde to je?
ta cena lehatka je dost sialena 😒
my mame sprchovi kut ked mu tam napustim vodu tak iba do višky 10 cm 😀 a určite sa my neutopi
vlastulka - viktorka nech opäť zapozuje v obchodoch 😀
tak mala sa o osmej zobudila po 5-hodinovom spanku, stiahla UM a uz aj isla pokracovat do postielky, lebo si zmolila ocka 😉
tie sedatka su v roznych cenovych kategoriach, v hypernove mavaju take za par eur. Ale podla mna sa oplati priplatit, to konkretne,co hadzala link vlastulka z mmb, je fakt dobre, hladke, bez ostrych hran.
joj ale som sa nasmiala ked som vas citala dozadu o tych kileckach, lussyla ja tiez frajerka v obchode ze cislo 36, potom ze 38 a skoncila som na 40-tke, takato tlsta som este nebola!!! v tehu som pribrala 10kg co v prvych dnoch po porode som dala dole a odvtedy to stgnuje 😝 dnes som si kupila aj teplaky na cvicenie, no len sa konecne nakopnut a ist 😅
ja som tiez nic nedostala od mm na MDZ ale zato som si kupila nieco, povedal ze kup si milacik co chces tak som obuchala hend 60 € 😝
a k tej zavislosti na sladkom, tak ja musim mat kazdy den Milu a este nieco 😝 inak nie som spokojna 😀
vlasti super link na to lehatko, my to malemu urcite kupime
zuzit to je pekna vaha! joj mame my co vlacit 😝
vlastullka - áno ten prvý link, to som myslela, ešte aj v tom obchode som to videla
idem do hajan, dobrú nocku
Tu je link hotela: http://www.wellnesspatince.sk/sk/home/ 😉
Noe tá už sa teší, ako bude skúšať a pózovať 😀 Ona ako je v obchodoch, tak je "riadne vo svojom" 😀 Nakupovanie ju baví viac ako hračky 😀
Som pozerala na to mmb, sú tam rôzne ceny tých lehátok.. Ja som to pri Viki tiež nemala, lebo som si ju samú pekne okupkala, prípadne som bola snou vo vani, ale teraz by som to chcela, aby som mohla pekne Sofi pohrať s Viki aj vo vodičke 🙂
my dvojnasobok porodnej vahy tiez neviem kedy dosiahneme 😅 ale som rada ze je to este daleko do tych cca 6160- kedze pred tyzdnom sme mali 4530 😉 tiez rastie do dlzky velmi a taky drobcek to bol.... veci z ktorych som sa smiala ze bude ako polrocny nosit su mu teraz akurat... 😅 a vo vanicke tiez ked napne nozicky tak uz sa tam na dlzku nenapasuje cely 😅
noemi- ja v maji tiez 27 😉
..to lehatko budeme potrebovat aj my coskoro lebo mam pocit, ze vanicku prekoti uz teraz 😀
dobre ranko. ako vidim vsetci este spia len my budicek o stvrtej 🙂
joj vcera ste tu mali ale fajnovu debatku, som sa nasmiala 😀
my dnes mame poradnu, tak uvidime co a ako
no a mm na mna nezabudol dostala som cokoladku, ktoru urcite zje on, lebo uz vcera vecer po nej poskuloval 😠
ja uz marka kupem vo velkej vani, on my do malej uz nevojde 😅 trieska si hlavu, pretoze sa nohami odraza a voda vsade, ja cela mokra 😉
Dobré ránko, včera tu padla téma ako dlho ostať doma s dieťaťom, či ísť už po roku do práce, či neskôr.
Poviem Vám toľko, že mne 12 rokov chodenia do práce liezlo už dobre na nervy, teraz som rada, že sa nemusím otravovať s ľuďmi, stále o niečom rozhodovať, držať krok s technológiami a ešte pri tom s úsmevom na tvári. Chcem zostať na materskej čo najdlhšie. Teraz mi prebehli 4 mesiace ani neviem ako a prejdu aj 3 roky. Momentálne stíham domácnosť len tak povrchne a to mám v pláne (skúsené mamičky sa možno zasmejú) namaľovať si obraz do spálne, prečítať zopár kníh, na ktoré som nemala čas, zdokonaliť sa v jednom počítačovom programe, zveladiť okolie na zahrádke pri chatke, doma je čo dorábať, idem si teraz maľovať jednu skrinku,....jednoducho x plánov, ani nepostíham 😀 Čo som doma, ešte som sa nenudila, teda ešte v živote som sa nenudila.
Ale hlavne, venovať sa malému, však on len začína objavovať svet. Chcem vidieť všetky jeho pokroky, byť pri nich, byť mu oporou. Mne sa táto nová "úloha" ženy-matky páči. A podľa mňa je to tak dobre zariadené, že prvé roky strávi malý človiečik s maminkou, sme citlivejšie, lepšie vychovávateľky. Kamarátka musela ísť do práce po roku a doteraz to ľutuje, lenže u nich bola situácia, že manžel bol nezamestnaný. Pokiaľ to nám bude finančne vychádzať a manžel bude mať prácu, zostávam doma. Akože už vyše roka (čo som bola cez tehu na pn-ke) nám môj príjem nesmierne chýba, museli sme sa veľmi uskromniť, zase musím zaviesť knižku výdavkov ale nehľadujeme.
Momentálne mi to tiež chvíľami lezie na nervy, monotónne, chýbajú mi ľudia, už sa pomaly teším aj keď idem s malým doktorovi (sranda, že mamičky v čakárni sa okamžite spolu rozprávajú) ale verím, že sa to zmení spolu s lepším počasím. Už teraz sa stretám s inými mamičkami na masáži dojčiat, v máji sme už zahlásené na plávanie s bábetkami, plánujeme si ísť na kafíčko do takej baby kaviarničky a keď už bude malý v káričke zase to bude iné, na to sa už teším ale zatial som rada, že je to také bábatko maličké.
dobre ranko kocky, tak mala zase fajne pospala, vcera mi zaspala o tretej v kociku a spala az do osmej, potom sa napapala a o deviatej uz buvala v postielke, o tretej papat a spala az do siestej rano, to vstava s mm do prace 😀 ten ju nakrmil, prebalil a teraz uz zase buva, no parada 😀 😀
saska, tak ja som sa na tuto matersku tiez velmi tesila a predstavovala som si, ako si to konecne uzijem doma s malou, ako budeme chodit na chalupu a na zahradku a tak, no ale kedze sa to tak vyvinulo, ako sa vyvinulo, ze mm je bez prace a ja pravdepodobne najdem skor pracu ako on, no ale zatial si uzivam kazdy den, ked som s malou doma
aela - pekne ti malá pospala, náš včera nie a nie spať, ešte aj vonku si schrupol na 20 minút a kukal z kočíka na oblohu ale zato teraz je ešte vytuhnutý - idem niečo rýchlo uvariť 😉
saska a co ides varit? daj tip 😉
herminka - aj my sme vstavali tak skoro - tie salvy do plienky by zobudili aj mrtveho 😀
saska - ja som teda robila "len" 6 rokov a 12 hodinove sluzby bez volna a sviatkov- ved mlada a bezdetna 🙄 😅 takze ak nas nebudu tlacit peniaze tak tiez chcem byt tri roky doma a mm sa smeje, ze mu o tri roky poviem, ze ideme na dalsie ze sa mi nechce do roboty 😀 😀 ale uvazujem ze sa tam aj tak nevratim, ved do sluzieb od maleho dietata to je podla mna chore ☹ a to ze mi tri roky trvalo kym som otehotnela tak to ani nevravim, cize ostavam doma ak sa bude dat 😉
dobre ranko mamicky 🙂))
j777 - pomohol ten harmancekovy caj?
saska - ja tak isto, som rada ze mam maleho a chcem si ho uzit, pre mna je teraz najdolezitejsi on, do prace sa chystam az po 3 rokoch, moj zahranicny sef sa ma uz pyta ze kedy sa vratim, lebo u nich je normalne ist do prace po materskej uz po 3 mesiacoch, ja si to chcem uzit a tiez mam vela planov, ja som skor rodinny typ, kariera pre mna nie je number 1
vcera mi maly zaspal o 15:30 a zobudil sa az o 00:30, hehe ale potom vystrajal v postielke vyse hodinky kym zaspal, skrecok maly, je nevyspitatelny 😀 inokedy poobede spal len 45minut 😝
ahojte,
zuzankaro, robila so jej ho tri dni a neviem ti povedat lebo vcera nekadila a stale to ma take dozelena, ale sa mi zda, ze je to trosku lepsie a aj viac poprdkava 😉 teraz vyskusam ten vyvar z ovs. vlociek a uvidim, ale rozmyslam ci neprejst na inu znacku aj ked nutrilon AR mame na predpis
ahojte,
HOLA HOLA, TRETI MESIACIK NAS DNES VOLA 😵 😵 😵
Ahojte!Ano mein,dnes mame tri mesiace 😀 Tak vam prajeme vsetko dobre a aj my si prajeme vsetko dobre 😀

no my neviem kedy dosiahneme dvojnásobok váhy 😅
Kvetinku som ani ja nedostala, ale ževraj mám tú dovolenku k MDŽ 😀 Tak som sa smiala 😀
My sme mali mať tiež očkovanie teraz vo švrtok, no ale odkladáme to teda kvôli tej dovči na budúci týžden. A tiež dúfam, že všetko bude o.k. ako pri Viki aj bolo 😉
U mna zatiaľ platí kojenie a chudnutie.. no ateda pri Viki som až brutal schudla.. 😝