Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
kocky, nic v zlom, ale podla mna nedavat nic sladke do troch rokov je mozno dobre myslene, ale nie velmi spravne, chapem, ze sa bojite, aby malo dobre zubky atd., ale ved zubky si moze uz od malicka umyvat, my sme to mali v rodine, svagrina starsiemu chlapcovi nic nechcela dat, ked dostal od babky lizatko, dala mu 2x liznut a zobrala, bolo nam maleho aj luto, lebo on tym dost trpel, ked videl ine deti, o dva roky, ked mali druheho, uz upustili od takych prisnych pravidiel, maly mal rok a ochutnal svoju narodeninovu tortu, zistili, ze vsetko treba detom aj sladkosti a cokoladu samozrejme ako vsetko ine aj toto s mierou
to s tym cajikom je otazne, lebo mne aj doky vravel, ze cajik treba aj kojenym detom davat, aby si zvykli na pitny rezim, tak som malej davala na lyzicku po troske, niekedy vypluvala, ale teraz ked ma stikutku, jej davam a taka je podarena, uz vie, ze bude cajik a vypije
ale cumel do medu urcite nie a na spanie uz duplom nie, to je to najlepsie na kazenie zubov
babky, jete olivy? 😅
ciefulik ja nejem, ja doslova zerem olivy 🙂 maly je v pohode takze asi sa mozu 🙂
inak dávam tip - mne na mliečko dobre rob PIVkO :o)) mám potom viac
mňam
čo sa týka sladkostí, tiež chcem opatrne..no ale povedzme si, bude to ťažké - nedám ja, dajú iní..no uvidíme
a zuby bude mať dúfam po mne krpatá, nemám ešte ani jednu plombu, ani jeden kaz..a následky na zuboch po tehu ešte tiež som nezbadala, tak dúfam, že to tak aj zostane 😀
ja si tiez davam olivy
jej a ešte jedna otázka, chystáte sa niekto na bábätká od začiatku aj v cudzom jazyku??
..a posledná))) dokedy budete mať v autosedačkách tie novorodenecké vložky? 😅
ciefulik, no kym mu tam ta vlozka nezacne zavadzat 😀 alebo kym ho bez problemov zapnem aj s nou 😀
cief ja prave bastim olivy, cudzi jazyk ani nie, dokym sa tam zmesti aj s tym
a cudzi jazyk u nas nie, ja si myslim, ze aby to malo nejaky efekt, tak treba, aby jedna osoba rozpravala na to dieta len v tom cudzom jazyku a to musi byt teda v nom fakt viac ako dobra. No a na to si netrufam
caute 😉
cief - olivy mi nechutia, novo vlozku uz nemame a cudzi jazyk? zatial asi nie 😅
akurat som si dala sosovicovu polievku varenu so saturejkou, tak som zvedava co na to Ado 😉 😅
my to este mame v tej autosedacke, neviem kedy to vyberiem..asi ked sa mi bude zdat ze je to uz nepohodlne...cudzi jazyk nebudeme zatial trenovat, staci v skolke.
Sosovicaaa...boze ako by som si dala...ale bojim sa ☹ inak jem totalne vsetko..len tie strukoviny nie 😠
ja jem tiez vsetko iba citrusy som este nejedla, a strukoviny tiez nie, no ale v nedelu som zjedla trochu kyslej kapusty, som neodolala
barbarka tak ja som uz na vianoce dlavila kapustnicu, to je moje naj jedlo 🙂 som si nemohla odpustit...a nic malemu nebolo...ale teraz neviem ci by som si uz trufla 😅 A citrusy tiez nejem, to vraj dokonca zastavuju laktaciu...
ja cudzi jazyk nie, ale to znakovanie asi ano 😉
nejem strukoviny a citrusy
vlozku tam este mame, pokial ju zapnem a bude sa mi zdat, ze jej neprekaza.
a olivy nelubim.
dnes som nakupila za tie tesko kupony vecičky
dvoje teplaky , mikinu , trička 2 x , a pre dominiku tričko
všetko na jesen kedže už na jar mame toho veľa
a vravely my že ta akcia plati na kojenecke veci do jedneho roka
a ja nakupila aj tričko na 4 roky 😀 mikinu na rok a pol 😀 a zlavu odratalo aj tak
ja tiež myslim ako aela že nedavať deťom sladke to by som nerobila
kamoška im strašne zakazuje nič im nekupi
a ked pridu k nam a mam napriklad kolač kakaovi ty sa nevedia dojesť (dožrať) a to neni dobre
dominika ma toho veľa na dosah a nechiti sa my toho už jej to nechuti
sesterka zase aj palacinky zakazuje lebo je to sladke , to by som nerobila
všetko zakazane nas najviac laka 😀
ja olivy milujem a kedze nekojim, tak aj jem 🙂
tu vlozku v autosedačke som dala hned na začiatku preč, lebo ked bola mala naobliekana a ešte aj v tej zavinke do autosedačky, tak tam bola strasne napratana. Takze sme to ani nepouzili 🙂
sladke veru budem rada, ked do 1 roka nedam a potom uz asi s mierou 😉
cudzi jazyk - no aj ma to laka, ze budem s malou hovorit v angličtine, ale asi to nedokazem vzdy, takze to nebude mat taky efekt 😅
trochu som pozerala to znakovanie a čo ja viem... mam pocit, ze kym by som to malu naučila, tak uz aj rozpravat vie. A deti vlastne aj bez učenia ukazuju čo chcu, nie? 🙂
Ahojte!Trosku som vas docitala ale nie vsetko,ved vy pisete ako dracice 🙂 Takze ja sa mam na dve veci....Antibiotika mi zabrali z casti,ale boli ma cele telo.Maleho nevladzem ani na ruky zobrat.Tato s nim isiel teraz von,tak som sem isal rychlo kuk,co je nove a utekam do postele.Dnes som si aj poplakala.Maly bol mrzuty od rana a ja ako som ,,nevladna,, nevedela som co s nim.Tak na mna normalne dolahla depka 😒 Ach jaj...Co sa tyka sladkosti,ja som nad takymito vecami este ani neuvazovala.Ale urcite mu nebudem davat nejake sladene napoje alebo tak.Ja si ymslim,ze ku vsetkemu sa nejako prirodzene dostane casom.A to dokrmovanie bude este veda...Ach jaj.
babo, len sa pekne vyliec a kvoli malickemu sa netrap, ze ho nevladzes na ruky, ved jemu staci aj ked sa mu len prihovoris 😉
my tu vložku v autosedačke mame aspon neni tam pokrčeni ale na rovnom
viac škody sol ako sladke
soliť do jedneho roka sa nesmie
babo - rychlo sa uzdrav
dokrmovanie sme my zvladali super všetko nam chutilo
malemu som dnes kupila mini korbač na veľku noc 😀
ahojte
nestiham vas docitat a dnes mam toho straaasne vela. Ledva ledva som stihla vybehnut do 101dr. pre plienky.
Takze mi nevedeli odratat tie kuponiky, nakolko bola druha akcia na plienky ☹ . A kupila som aj vlhcene obrusky sleep and play 3baliky( v jednom baleni je 2xpo 72ks-v ) za 5,95eur, aspon toto sa opolatilo! Moozme kakat odusu 😀 .
Neviete super recept na zakusok?????? Zajtra pride cela rodina gratulovat manzelovi a aj malinkej Vivien k meninkam (podla francz,kalendara ma 10.03 meniny). Skoda ze toto meno nemame v nasom kalendary, len v madarskom 😠 🙄 .
Dokrmovanie, hadam to zvladneme a mi co nekojime asi zacneme skor. No uz sa tesim... vsade bude mrkvicka 😀
noe a kde aj my zhaname malemu?
noe - 😀 😀 ze korbacik pre Damianka 😀 - ozaj zajtra tu urcite nebudem, kvoli navsetve, tak dopredu gratulujem k 3 mesiacikom 😵 😵 😵 😵 a posielame pusinku Damiankovi!! Aj Suy posielame pusinku 🙂 !
Ozaj a co je s Liuskou a Suy 😕 ?
v tevose je akcia na plienky za dvoje okolo 13 eur
tak isto bolo aj v tesku za tie kupony
myo - ani my meno nemame v kalendari 😒
a aky by to mal biť zakusok??? ja robievam aj karamelove kocky trošku tam ide toho viac ale dobry mnam mnam
zuzankaro - uplne taki maličky korbačik vhodny pre naše deturence v tesku asi okolo 1 eura
na takej paličke je mašlička a visia tam 2 vajička
myo - jeeeeeeeej dakujeme
skoro som zabudla aj my posielame malej princezne pusinky
nech rastie do krasy
lia - pisala na face. ma starosti asi nema veľa času pisať
myounghee, vivien bolo kedysi poslovencene do viviana 😀 a ta ma meniny 2.decembra podla slovenskeho kalendara 😉
noemi, Damian v slovenskom kalendari je 😉 27.septembra

davam tip na fajnovske rizotko - klasika, jednoduche, rychle, mnam 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11936&ord...