Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Lubka - to mi pripomina, ked moj mm raz zasadol vecer k telke a ja som Dominka uspavala a ze reval nadivoko vtedy a mm nepocul telku, tak mi bolo povedane ze nech idem s nim do izby aby on mohol v klude pozerat 😀
helofte,
ja dnes len peciem a upratujem, nakolko moje detuchy zacinaju mat oslavy narodenin 😀 😀
janula akoze keby mi toto povedal moj mm, tak mu ju podam a idem do vane 😀 😀 😀 😀 mal by taku telku ze az...ja svojho zatial nenutim vstavat k v noci k malej, lebo aj cez tyzden ked sme same , tak vstavam len ja...ale minuly vikend pekne rano o pol siedmej tatino vyfasoval Simonku a mamina hajala 😀 😀 😀 a tato premudry a lenivy, namiesto aby s nou siel von sa kocikovat, tak ju bachol do kocika a siel k vytahu, ci mu nahodou nezaspi, ale simcadlo ho odhalilo, tak nespala, tak sa zviezli vytahom (lebo muzska logika, ze asi musi pocut mala vytah 😀 😀 ) a ked furt nespala, tak siel s nou do pivnice a tam je dlha chodba a tam ju uspaval....akoze nezabili by ste ho? 🙄 😀 😀 ale ja som sa aspon vyspala dve hodky 😉
iwa 😀 😀 kocikovanie v pivnici 😀 😀 vsak to sa uz rovno mohol ist prechadzat pred dom na cerstvy vzduch 😀
sak to som mu tiez povedala, ale povedal, ze bol len v tricku a papuciach 😀 muzska logika 🙄 😀 😀
iwa, v pivnici? 😀 Presne, ako pise pietra, ze to uz mohol radsej okolo bytovky kočikovat 😀
A inak ked tak čitam akych mate manzelov/partnerov, tak som stastna, ze mam toho svojho 😀 Este nikdy nič nepovedal, ked plakala, aj ked spal po nocnej. Supla som ju k nemu do spalne. Vzdy, ked ma volno, chodi na prechadzky on, to je nasa dohoda. V noci ho nenutim krmit, ale v začiatkoch vstaval aj on, kym som kojila a zarobil mliečko na dokrmenie... No zatial musim poklopat 😵 Len by skusil raz niečo take povedat, ze kôli plaču nepočuje telku, alebo ze chce spat, tak idem na cely den na nakupy, do kozmetiky, na kavu a staral by sa on!!! 😠 🙂
iwi, počuvaj, to kde si tolko prispekov popisala, ked si sa len minuly rok registrovala? 😀
milladi ja som pisala aj do inych tem, kedze som kona nasla tak, ze som zhanala info o NT a amniocenteze a potom volako som sa ja tu dostala medzi zienky 😀
ahojte 🙂 tak my sme sa dnes uvitali do zivota v obci 🙂 bolo to mile, dostali sme 65 € 😉
a uz som aj "prevetrala" s mm novy kocik 😵 je super, bolo teplucko, tak sme ho otestovali. Bolo nas 8 deticiek - 5 dievcatiek - Tamarka, Nelka, Lydka, Ivanka a Michaela a 3 chlapci - Patrik, Samko a Šimonko 🙂
a boli sme aj blahozelat mojmu ocinovi k narodkam, tam Tami vela nepospala, hadam to dozenie v noci, no nie?? 😀 😀 no si verim 😒 hviezda tuto noc spala zase s tymi 2 hodinovymi cyklami a potom aj 1,5 hod. ach jaj.
jaaj zvalka aka cajka mama !!!!
no a ten kocik je super aj tie kolesa. 😉
caute . dnes sme toho zase pobehali !!!! boooossse maly to zase cele prespal aj sme pekne zmokli ale bolo super dokonca sme skocili na kavicku a kolacik ! no ja mala len jablckovy dzusik 😉
nasi odchadzaju v pondelok a zase do starych kolaji ale bolo dobre som si fakt odpocinula
co sa tyka vstavania, vstavam k malemu len ja ved ja ho jedine mozem nakojit ale nas spi dobre v noci a rano o 7 hodinke si ho niekedy dame do postele ale malokedy si ho tatik zoberie a ja spim to len ked som velmi unavena
zvalka jaka kocica 😉 akoby si ani nerodila...straaasne zavidim 😉 a kocik je super..
ahojte,
tak to ste uz niektore vcera riadne striehli na kona co ??? 😀 😀 😀
aela blahozelam, ale preco tak skoro do prace? kde das malu?
berus, to mi je luto. nam /teda mm/ minule tiez prisla exekucia, nejaky dlh zo ZP spred par rokov, sice iba 100eur ale aj tak ma skoro slahlo
zval ma novy kocik? ajajaaaaaaaj 😉
no my mame tiez problem. sice nie ako beruska ale pre mna velky. manzelska kriza 😢
druhy problem je, ze maly my zacal vrackat. och, som mu totiz vybrala vyvysenie z kocika a spi v mojej posteli na rovnom, tak asi sa mu vratil prelieceny reflux ale pridalo sa vracanie pomooooooooooooc 😢
ale mam aj prijemnejsie spravy, maly mi uz pekne zaspinkava zabaleny v perinke, len lezim vedla neho, ani cumlik nevypluva a pekne zahajka. obcas mu zaspievam, pohladkam ho, uz asi 5dni 😵
a druha dobre, rsp. krasna, maly si objavil rucky pred 2 dnami. rozhadzuje s nimi a zrazu ich zastavi, zovrie do pasticky a kuka na nich, uz asi zacina tusit, ze su to jeho rucky 😵
Ahojte kočky,
aela - blahoželám k vyhranému konkurzu a máš dobrého manžela, že sa teší na materskú dovolenku, to nebýva zvykom 😉 🙂
beruska - aj sa to zle číta o tých dlhoch a exekúcii - už len sa so situáciou popasovať, dohodnúť ako aj píše iwa, čo sa dá, pozisťovať či sa nedá niečo predĺžiť a začať splácať, a manželovi sa ako živnostníkovi nedarí ? stálo by za zváženie nájsť si stály príjem a robiť fušky.
janula - podobne, hypotéka na krku, byt budeme snáď ešte 5 rokov robiť, keď mm pracuje dá sa to ale kebyže aj on nemá príjem, tak by to nebola sranda a doba je všelijaká
zvalka - a to už máš Tamarku v takomto kočiariku káričkovom ? to sa nemá až tak od 1/2 roka používať ?
meinkonka - chúďa Markus - nech už ten blbý reflux prejde, ešte ho radšej polohuj
počkaj, až si bude chcieť s ručičkami vytiahnuť jazyk, sa nasmejete 😀
sasi ja myslim, ze sportak mozes kedykolvek. ved ked tam mala lezi, je to to iste ako vana. ja tiez uvazuje, ze v aprili uz nahodim sportak, koli tomu refluxu, lebo vo vanicke sa mi zda, ze sa mu pokrivy chrbatik ☹
Nejako nestíham koníka - začali sa mi pripomínať návštevy, tento tt mi možno prídu aj 3, tak by sa patrilo trošku poupratovať
Včera som s malým bola vonku skoro 5 hodín, mm prišiel za nami do mesta a prechádzali sme sa ako rodinka a potom som malého v aute nakojila, prebalilia a fujáz domov peši a mm autom.
Dnes vonku so sestrou a budem musieť kúpiť malému nové vecičky, nejako mi vyrástol 😅
A nadávam si do blbcov - až dneska som malému vymenila kožušinový fusak za aký dekový - to som už mohla dávno spraviť, len som na neho zabudla 😅 😠 žeby ešte tehu demencia 😀
Mám na FB 2 žiadosti o priatelstovo Ada K. a Kvetoslava D. - ktoré ste to baby, hm ?
mein - a ten reflux sa malemu uz lepsil? My sa teraz tak natrapime... ☹ Dominik grcka tusim nonstop, a tento vecer je fakt sila, ogrcal seba, mna, mm, sedacku, postar na kojenie, dlazku, asi 15 podbradnikov a plackal tak srdcervuco az mi samej bolo do placu. Teraz mi zaspal na chvilku na rukach tak pisem 1 prstom, reku jak doktorka sa citim, tie len ukazovakmi pisu 🙂 Neviem co s nim krpcom malym, aj ten Nutriton som skusala donho rvat ale nevie to prehltnut...
(inak keby ste niektora to chceli odkupit poslem, pouzila som to len 3x)
na sportaku zalezi, ako ma riesenu opierku, ak je v celku a dostatocne pevna, tak nie je problem tam dat aj male dieta. Ale aj tak si myslim, ze vanicka je do toho pol roka lepsia
dakujem babule za kompliment 😉 a iwa, nemas co zavidiet, nevidis to brucho pod kabatom 😠 😠 vies ako, jogurtiky a pod. robia svoje 😒
saska - ja som ho len dnes vytiahla, bolo krasne slnecno a isli sme na uvitanie, tak taky sikovnejsi kocik som si zobrala 😉 ale mala je malicka, tak tam pekne normalne lezkala na rovnom, nebola v sede, na to si ja davam pozor. ja ho vytiahnem v aprili este len sem tam a zacnem viac az tak v maji pouzivat - v tom 6tom mesiaci 😉
mein - a co to za problemy?? 😕 😕 ved ste uz tolke roky spolu, co tak zrazu? ☹
a aela aj ja blahozelam, a pravdupovediac, je mi normalne smutno za teba, ze sa tvojmu mm nepodarilo najst pracu, a ze musis od malickej ist ty do prace. 😒 ale doba je tazka, nemas asi na vyber, tak drzim palce 😉
pietra, aj ja si myslim, z e naj je vanicka 😉 golfac pocka do maja na vacsie vyuzitie 😉
janula ano, zda sa mi, ze uz to bolo dobre, on sice predtym negrckal, len sa mu to vsetko vracalo a velmi vela grgal. no a teraz uz treti den par krat aj grcka a grga neskutocne vela. joj som z toho nestastna.
aha tu som nasla jeden vyborny clanok, ta annag je neskutocna 😵
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
Ahojte,
prosím Vás o radu. Aj Vaše detičky stále tak dávajú ručičky - pršteky do pusy? Ja neviem ako ju od toho odnaučiť, dáva aj celé pästičky do pusy, až ju naťahuje na vracanie. cumlík nechce. máme 3 mesiačiky.
zval sak prave, vsetko sa to rokmi stupnuje, viac menej je to odkedy sa maly narodil, najprv jeho zdravotne problemy, teraz tiez to nadmerne grgani a on pri tom strasne place a toto vsetko v nas vyvolava nervozitu a potom uz vznikaju hadky na kazdej somarine. no a posledny tyzden az take "do krvi"
no nic babule, idem ja spat, maly uz od 6.30 spi, mm uz asi hodku 😀 tak idem aj ja do hajan. bru nocku
jaja, a prečo by si ju mala od toho odnaučit? Myslim, ze by sa ti to ani nepodarilo 🙂 Ved to robia vsetky detičky. Objavia si rúčky, začinajú davat vsetko do pusy, to je ich spôsob objavovania sveta. A druha vec, ked rastu zubky, tak si tiez pchaju vsetko do pusy, lebo ich to boli, svrbi... Takze ju nechaj 😉 Moja si tiez pchala pästičky, teraz zistila, ze jej stači palec, tak ten si cely vopcha, az ju napne a cmuka, az sa to ozyva 😀
jaja jasnacka, nic nieje lepsie, ako jeho rucky. tiez ho obcas napne
jaja, vsetky nase 3-4mesacne deticky to robia 😉
ahojte mojich troch som uspala asi za 2 minutky 😀 (damainka + dominiku + manžela)
idem prečitať čo mate nove
jaja - jasne že pchame a ako 😀 aj nas s toho napina , ja dam dudlik , moj aj počas papania na ciciku i pcha tam ešte aj palček
😉 a načo odnaučovať??? dominika my dlho cmulala prsty a nič jej neni

caute baby, ako sa mate? normalne abstak ze som nemohla na konika obcas kliknut 🙂
Inak nie sme na tom ani my najlepsie co sa penazi tyka, splacame take hypoteky ze nam to niekedy ledva vychadza, a kazducky mesiac sme obidvaja v minuse.... no co narobime, tiez neviem ci nebudem musiet do roboty bezat, ale duuuufajme ze nie, ved nam by sa o maleho nemal kto starat.... Ale ja hovorim ze hlavne ze sa lubime, zakladne veci poplatime a peniaze boli aj budu (len aby sme ich objavili my a nie furt len susedia 🙂