Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
idem off, lebo ma nas...
dobru noc
kukám kde máš foto 😕 😕 😕
babule ... mazu sa dlho neozvala, však? 😨
zuzit, pekne papká ten tvoj malý 😀 😀 😀
inak tie fotky, čo vám pomazali... keby sa radšej dôležitejším veciam venovali... 🙄
ahojte,
moze sa mala zahlienovat z um??moja ma stale take hlieny aj v stolici,aj v nosiku a nic jej nie je,mne sa uz fakt zda,ze to je z toho nutrilonu.odvtedy chrapci odkedy dokrmujeme a je to stale horsie 😠
vy vsetky davate tusim nutrilony,ze??my mame 1HA
preco ti vymazali foto iwa??
ja som vcera skoro nespala,neviem preco 😠 a ked som zaspala,kto ma zobudil??nooo nasa krasotinka 😀
Ahojte.mate niektora doma odsavacku na sopliky tu na baterky? Ako ste spokojne?
zvalka, my ju mame. Nie je zla, ale ta na vysavac je ovela lepsia. Tu na baterky beriem len ako poistku na cestovanie a podobne
baby dakujem za rady a nazory na tie vyrazky ....nebudem moc na malej testovat, ked sa to nezlepsi,pojdeme k lekarke radsej....ale najskor v pondelok,kedze do nedele som u nasich...
odsavacku soplikov na baterky mam,ale este sme ju na stastie nemuseli pouzit 🙂 zatial len obcas vatovou tycinku vycistim nostek
Mate tu,co stoji cca tisicku? Mam tu na vysavac,ale tato sa mi zda sikovnejsia,rychlejsia...a kamoske pokazila vysavac-zhorel motor,a nas novy vysavac tiez 2krat prestal ist.nastastie len poistku tu tepelnu vyhodilo...ale bojim sa,ze aj nam odide,preto rozmyslam nad tou baterkovou...
ano zvali,okolo tisicky stoja...nasa dokonca aj melodie vyhrava 😀
http://www.anjelikobchod.sk/product_info.php?cP...
zvalka, my mame tuto http://www.maderna.sk/novorodenec/hygiena/odsav...
Cafte maminky, normalne nestihacky , len vas pocitam dakedy 😉 Vidim, ze sa tu fotky mazu 😖 , no pekne...
Dnes bola u nas riadna kosa, som bezala domov, riadne tuhlo. Mala mi zacala priberat vidim to na lickach ako sa gulatia 😀 .
ranicko rano panny vstali...
dievky, ja nechapem. moj maly spal v noci 7h a papal pred 8h. je to normalne? som sa az zlakla, ze som sa zasa nezbudila na jeho hlad, ale vraj neplakal, mm by ho pocul. no a teraz rano mi stiahol 140ml z ciciek 😕 😕 😕
ktora mate tiez take spave deti???
Mein,no az takto dlho moja nepospi.ale asi to je normalne.kazde dieta inak. Moja zase vzdy papa 5minut.nezvycajne.
Pietra,preco sa ti zda vysavacova lepsia? Tato slabo saje?
dobre ranko
mein - moja vypila vcera len 50ml a zobudila sa v noci tiez po 7hodinach...zvycajne sa budi po 6tich 😀
ale to mame "iba" jeden takyto dlhy spanok...nastastie nocny... takze spi tak od nejakej 20-21h do 2-3h rana....
no a jasne ze potom sa ti aj mliecko vytvori dostatok a aj drobec spapa...ved mu to len tecie a on sa nemusi namahat.nasa tiez po tomto nocnom spanku najviac vypije
uff trimi tak to si ma potesila. lebo zvycajne v noci tak 5h spi ale dnes to bol extrem
inak vcera sme boli na klbiky. vsetko ok, ale este 2-3tyzdne preventivne balit na siroko a o 2 mesiace kontrola
mein ja mam celkom dobru knizku Pece o novorozence a kojence a tam je pisane ze do 6-tich hodin by sa mali deti zobudit same ze su hladne.ak sa tak nedeje,ma dietatko nejaky problem...ale nepisu aky 😀 ja len ze ked sa zobudi raz za cas aj po 7-hod tak sa nic nedeje,lebo mohlo tvrdsie spat,alebo dudlovat a tym sa trosku oklamat.
inak na vianoce nasa mala spala 8,5hod,lebo maminka papala makove pupaciky 😀
iwa, mne aj z albumu zmazali fotky svadobne a fotku psa, tak potom uz neviem, co si mozem dat do albumu
ciefulik - porciovaný fenyklový čaj od formy Leros, varím si ho i ja a 4 razy dostal aj malý
akákoľvek stolová voda je dobrá na prípravu UM, či čaju, pretože každá bola ošetrená ultrafialovým žiarením, takže choroboplodné zárodky sú kaput
mein - môj takto dlho spával ale ako je starší spí menej a večer ma začína štvať, vypije len jedno prso a za 1,5 hodinu chce zase
odsávačku, sme ešte nevyužili, našemu sa robia v nošteku šušníky, čo nejdú odsať, vyťahujeme mu ich pinzetou
iwa - tak to máš nafigu, že ti malá v kočári nespím, to som tuším ešte ani nepočula, väčšina bábeniec to má rada
Ďaľšia noc s nami v posteli a žiadny plač, pekné spinkanie až do rána a zobudenie len na papanie. Všetci mi hovoria, nech si ho k sebe neberieme, že nebude aj do 5 rokov chcieť spávať vo svojej postielke ale nikto nedá návrh, čo máme robiť.
dobre rano 🙂
po vymyslavaom vecere, kedy nie a nie drobec zaspat, sme mali dobru noc, prvykrat sa zobudil na papanie po 4,5 hodinach, co sa u nas rovna skoro zazraku 😀
zvalka, tato baterkova taha ovela menej 😖 teda pri takom beznom sopliku, alebo ked je susnik hlboko a v odsavacke mas "cerstve" baterky, si to nevsimnes. Ale ked dcera mala nadchu a nechcela som v noci vysavacom budit susedov, tak mi ten husty silny soplik nou nesiel a jej to v nosteku chrapcalo a chrapcalo. Najprv som si myslela, ze to skratka nejde von, ale potom manzel povedal, ze kasleme na susedov, zobral vysavacovu a islo toho plno. Ja na tu vysavacovu nedam dopustit
mein, moja prva dcera tak dobre dlho spavala, som ju krmila UM a dobre vela stiahla mliecka vecer a aj rano, ked sa zobudila a v noci pekne prespala
aela, no na albumy tu vladne cenzura ako pred 20 rokmi 😠 fotky rodicov bez deti len dve, fotky zvierat bez deti ziadne, ... dokonca, keby si bola profi fotografka, tak ti preventivne zmazu cely album, nech si nerobis reklamu. Fakt mam niekedy na konikovi pocit, ze sa im cas zastavil v 89 😀
pietra , no som to teda fakt nechapala, no ale co uz...
saska, nedaj na take reci, ked bude starsi, tak lahsie pochopi, ze sa spi vo vlastnej postielke 😉 Ja som si pri dcere tiez hovorila, ako moze mat niekto problem dat spat do vlastnej postele, ved uspim (neskor musela zaspat v postielke),supnem do postielky a o par hodin vyberiem na krmenie. A fungovalo to. A potom ma Marco vyviedol z omylu 😀 Mozem sa aj na hlavu postavit, on v postielke skratka nebude, bude sa jedovat, plakat, vsetci budeme nevyspati a nervozni. Blbost, zoberiem ho k sebe do postele a spime vsetci dobre a spokojne
prečo dnes sneží, do kelu, idem do nemocnice s malým na kontrolu, to sa mi pôjde 😠
saska, u nas nesnezi, ale chodniky boli vcera take paradne zladovatele, som sa dobre smykala, len som sa bala, aby som zase nespadla 😝
pietra - presne vsetci sa cuduju, ze maly spava s nami, ze v postielke on nebude ani cez den a nieto este spat 😠 len tam vydrzi cca 10 minut kym ho bavi kolotoc 😉 a ja radsej pospim s nim ako sa trapit, obaja by sme boli nrvozni a nevychrapani a to nepotrebujem 😅
ja tiez kaslem na susedov a "vysavan" kedy treba 😉 prvykrt buchali na radiator a potom si zvykli 😉 😀
no mne sa dobre kocikuje aj v takomto pocasi- preto som chcela velke nafukovacia kolesa 😉 a topanky mam take klasikus traktorkove, sice su tazke strasne, ale su teplucke a nesmykaju sa- klop,klop 😉
no a v sobotu mame krsta kostol je do brutus kopca, takze netusim ako tam taky vymodeni vylezieme 😖 😀

aela ty si tiez zmazana 😉 poniketore maminy a prispievatelky by si ani nesppoznala, ale ze si dam foto malej do profilovej fotky tak to vadi?