icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

pietra
26. mar 2010

iwa, spravy pozeram malokedy. A co sa mu stalo, babusiakto malemu? 😖 ☹

ciefulik
26. mar 2010

že prerokúvajú materskú na úrovni platu pred nástupom na ňu 😉

ale však ja ju nevyzliekam, iba tak chytím a ona pustí do pleny - to iba aby som jej pomohla, urýchlila

noemi01
26. mar 2010

iwka vydela som to aj to ako sa tam ty cigani usmievali blbci

rush
26. mar 2010

bosse iwi co sa mu stalo/?

rush
26. mar 2010

jaj to zase ciganske dieta z nejakej osady?

iwa1
26. mar 2010

no ja mam telku v obyvke a tu spojenu s kuchynou a simcu kupem na pulte 😀 😉 tak pozeram ...ja mam spravy rada, ja bezne pozeram TA3 😉 nech som v obraze..

pietra udusilo sa vlastnymi zvratkami, sla ho rano o stvrtej nakojit a uz bol mrtvy ☹ to je moja nocna mora..lebo som sprosta nekupila monitor , tak aj ked spi simcadlo, tak ju chodim kuki ci dycha...

noemi01
26. mar 2010

ciefulik - materska je iba pol roka za chvilu bude po nej a ja ani som nemala som na rodičovskom

aha tak moj nema problem on šplechi hned až posteľ trasie

noemi01
26. mar 2010

rush - zase ciganske dieťa 😀 😀 😀 ake rasisticke

ciefulik
26. mar 2010

rush - chrbátikom k tvojmu brušku a držíš v klbku za stehienka. teda aspoň myslím, že to tak robia tí bezplienkoví 😅, mne to funguje
podobne ako toto, to sme sa išli kúpať, inak ju tak chytím oblečenú, šušňatku:

iwa1
26. mar 2010

rush no ciganca, ale ono za to nemoze, ze rodicia su debilny ... inak ich nemusim, ale tychto !zanedbanych " deti mi je luto... no a vyskieraju sa jak chlemtaví 😠 boze to je tak ked debil rodi debila- sorry za vyrazy...

ciefulik
26. mar 2010

noe, ale potešilo by, však to by bol teda parádny rozdiel!

noemi01
26. mar 2010

ciefulik - tak to som nevidela

iwka - škoda reči nad nimi

noemi01
26. mar 2010

ciefulik - ale to su len slubi a to by im trvalo a ty by si už bola na rodičovskom
jedine že by pri druhom dieťati ale ak porodiš ako ja tak sa ti nič aj tak neujde jedine že platiť si to a ja som nevedela 😒

pietra
26. mar 2010

noemi a ty nie si zamestnana? lebo ja tiez nemam teraz narok na matersku, ale kvoli tomu, ze mi pracovny pomer na dobu urcitu skoncil v case materskej s kikou. keby som ho mala na dobu neurcitu, tak matersku dostanem

noemi01
26. mar 2010

robila som zmluvu som mala na dobu určitu ostala som tehotna tak zmluva skončila v čase ked som dominiku porodila bola doma 3 roky a teraz druhe
však to je ta blbosť od nich čo som nadavala
2 deti dostavam 4500 sk len preto že počas 3 rokou čo som bola doma s malou som nepracovala pripadne si nepriplacala čo dnes nikomu nepovedia

iwa1
26. mar 2010

vycvachtane, napapane, uspavame sa same v postielke 😀 😀 😀 ak toto by som brala kazdy den 😉

pietra
26. mar 2010

noemi, takze si v rovnakej situacii ako ja ☹ ja som na tu nespravodlivost tiez strasne nadavala

iwa1
26. mar 2010

idem piect ten coko kolac co tu dala link saska minule 😀 lebo dojdu decka z vonku a zozeru ma 😀 😀 😀

iwa1
26. mar 2010

pietra, noemi to vam nezavidim..a to ste statu odvadzali dane predtym a teraz mu pestujete dalsich dvoch co mu budu davat dane... trosku podla mna nedomysleli ten zakon...

noe to sa na teba ani ten zvyseny rodicovsky nevztahuje? 😕

noemi01
26. mar 2010

pietra - no škoda reči

ani u vas už nekuria??? ja som včera chcela v kupelni zapnuť radiator a už nejde 😒

iwka - nie nič nedostavam 600sk rodinne + rodičovsky 4500

však predtym som mala odrobene ajajaj a nič z toho ja som myslela že ked som na materskuj to sa rata ako keby som pracovala

pandula
26. mar 2010

ahojte

sme spat ! ta baba jaga neprisla dnes 🙄 som na nu cakala do 12 tej ! potom som isla von, maly vela nepospal tak som sa zastavila na tom postporodnom kurze o 1pm a bolo super. rozpravali o reci, ako rozvijat rec babetka, o dvojjazycnych detoch atd no plno veci sme sa dozvedeli ! napriklad to ze televizia by nemala byt zapnuta v tej istej miestnosti kde je babetko ze to neni dobre pre rozvoj reci ! ze je to prilis stimulujuce a plno zaujimavych veci.

dostali sme aj taku malu knizku s riekankami , sice v angline ale nevadi uz mam dost aj slovenskych. no tap tap tapusky omielam stale malemu sa to moooc paci !!!! ssa skeri od ucha uchu hned ked pocuje podriapali kozusky 😀

zuzankaro - viem viem dakujem, mala som ho na sedacke len chvilku a potom ma napadlo ze co keby sa prekotel a dala som ho na postel a 4 x sa mi prevratil na chrbatik ako take vrecko 😉

pandula
26. mar 2010

moj sa len dnes prvy krat pretocis z bruska na chrbatik ! tiez si myslim ze z chrbatiku na brusko je to dolezite a tazsie

inak moj maly taaak dzavotal na tej hodine. kazdy sa len smial
bolo tam babo o mesiac starsie a to len lezalo a moj takmer sedel a hucaaaal prekrikoval tu pani co vysvetlovala a potom si tam jedno dievcatko pekne hlasno prdlo 😀 a zase rehot

a najlepsie bolo ze kazda sme tam nakojili na striedacky ! same cecky tam trcali 😀 ale bolo dobre si troska pokecat s mamickami 😉

noemi01
26. mar 2010

pandula - tak to s tou telkou som nepochopila

dominika pozerala od 3 mesiacou a myslim že vypravala skoro aj docela pekne
akurat S jej robilo problem

noemi01
26. mar 2010

hovorila šmatanova

pandula
26. mar 2010

ze babo by nemalo pozerat telku vobec do 1 roka a ani telka zapnuta ked je babo v tej istej miestnosti ze ten ruch z neho mu vadi v recovom rozvine ! ze sa nevedia tak dobre sustredit ked mu nieco vypravas atd... dava to zmysel, ja telku vobec nepozeram cez den ju nezapnem ale moj dost zvykne telku mat zapnutu ! samozrejme pozerat sa moze ale nemala byt zapnuta furt bez dovodu a hlavne nie ked sa hras v miestnosti s babom lebo babo sa az tak vela od teba nenauci ho to vyrusuje

iwa1
26. mar 2010

no kolacik sa pecie, aj ked som nepochopila celkom tu kavu, ze kolko, ale hadam dobre dam 😀 , Simčadlo spí, bavorak napoly vypity a skoda , ze tato nedojde, lebo tazku pohodu tu teraz mam 😀 😀 😀

noemi01
26. mar 2010

pandula - že same cecky trčali 😀

moj nechce komunikovať on bude hamblivy asi po tatovi 😒
ako na mne sa smeje aj na ocinovi ale na druhich nie
jedine ešte na dedovi
strašne taki skromni mi pride spokojni nenaročny
uplni opak dominiky

noemi01
26. mar 2010

tak to potom nesmiem mať pustene ani cd ???????????
iwka - a kde maš staršie deturence??????????

iwa1
26. mar 2010

noemi detuchy su vonku do pl siedmej 😉

pandula
26. mar 2010

noe ! tak to mozes byt rada ze bola taka sikovna ! ta pani prednasajuca bola logopedicka a ze vela krat sa stava ze deti nevedia v 2 rokov kecnut slovo ale vedia prepnut s ovladacom telku atd