Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
saska - ahoj
a ja musim povešať tiež
bože však ten moj grckoško tiež sa musi mame postarať o robotu
normalne 3 perinky je malo
tak ja nemam ešte fotky vyvolane ked mala dominika rok a už taha na 4 rok
tak sa toho nazbieralo a aj suma bude riadna
vlastulka, ja pijem cierne pivo a zatial mliecko mam tak snad aj vdaka nemu 😀
saska - pomerne lahko 😀 no ved mohlo byt aj horsie ale bojim bojim druheho tehu ze bude zase chlapec 😅
no a sok to bol pre nas naj... ale pekny
To ja som foto-maniačka, Viki má teraz v 3 rokoch už 7 ks albumov (200 kusových) vyvolaných a Sofi má už takmer jeden plný a to som vyvolávala fotky pred vianocami. Teraz idem vyvolať fotečky od vianoc až doteraz 😀
no baby koncim maly sa moc mrvy idem sa mu venovat caute pre dnes mozno zbehnem neskor... ale clovek nikdy nevie
Už idem aj ja off, lebo Viki kričí, že chce papať a zachvílu začne kričať aj Sofi 😀
pandula - neboj druhi porodiš ešte lahšie
vlastulka - my behame ako japončici jeden na v ruke foťak a druhy kameru 😀
idem aj ja kupať ked ste všetky zdrhli 😉
buď mi nejde koník alebo tu od 17.30 nikto nebol 😕 😕 😕
no nikto tu asi nebol ja som hladala temu až na druhej strane
dominičke sa už nechce spať tak pozerame rozpravky
maly spinka ešte
Ahojko noe 🙂
Kočky, my sme mali ťažký večer a noc ... malá nám začala zvracať, ale také šable hádzala, že až ☹
Prestalo to až skoro ráno, niečo po druhej, keď z nej vyšlo asik čo sa dalo a zabúvala, najskôr ležkala pri mne v obyvke v lehatku, to je tak vyvýšené a potom som jej urobila ležkanie v jej postieľke, tiež také vyvýšenie a zatiaľ je dobre, klop klop klop....
Berus☹ chudatko male.tak hadam uz bude dobre. A z coho? Nemala vela um?
zval, vieš čo, ona sa večer dosť nahltala, tak asik z toho... ona je taká s prepáčením furt nenažraná aj z prsníka keď pije aj z fľaše, straašne hlce...
ale sme na ňu vymysleli dintu, keď už pije z fľaše tak jej dávame po 20 ml, medzi to pauzy a aj keď sa rozčuľuje a kričí, tak cumeľ do pusy na chvíľku, potom odgrgnúť a pokračujeme a tak až kým nestiahne celú dávku... trvá to síce šialene dlho, ale lepšie, keď dlho a ostane to v nej, akoby to mala furt dať všetko von...
nuž, pahltné dieťa máme... 🙂
zval aj moj maly teraz pijava tak 5 max. 10 minut,tiež by ma zaujimalo,že kolko si vytiahne,ale asi dost,ved ma licka ako svistik 🙂
mein,ja stale kojim iba po ležiačky a malemu to nerobi ziaden problem,ze je v polohe ležmo 😕
ahojte maminy, vcera den nic moc, ale noc zase celu prespala, na zapalene ocko som dala malej na noc framykoinovu masticku a viditelne jej to pomaha, tak super
ahoj kocky...aj moj pijava tak malinko 5/10min...ale tiez je gulatucky...tak to musi stacit...aj ked sa velakrat jeduje ked mu uz neleje...ale vacsinou sa da dudlikom osidit....
tak my v noci prespime v pohode tych 4/5hodin..a vacsinou papame iba z jedneho prska..no doobeda potom dohaname zameskane...kojime sa kazde 2hodiny 😎 joj a to brusko nas stale staca a vytlaca papu...takze trochu aj grckame..ale klop klop mali sme fajn tyzden...grckal tak striedmo....
ahojte, vcera som sa uz nedostala k pocitacu, tak dnes pokracovanie 🙂 🙂 🙂
s alexkom sme boli na sone klbikov, vsetko ok, kontrola o 3 mesiace, ale ja ho budem balit az do dalsej kontroly -mame v rodine pripad, kde to doktori zanedbali a tetka bola uz x-krat operovana a ma aj novy klb.
kontrola po sestonedeli dopadla tiez dobre
v stredu rano sme mali nehodu - prvykrat som viezla alexka v aute - stojime na cervenej a zrazu do nas zozadu narazilo auto - no viete si predstavit ten sok, hlavu mi hodilo dozadu, autoradio vyletelo von, hned som vysla pozriet na maleho - sedel vzadu aj s maminou - ani sa nezobudil. vcera som sa zobudila, bolela ma krcna chrbtica a ked som isla dat maleho do postielky, som myslela, ze sa ani nezohnem - take bolesti krizov 😠 😠 😠
tak striedava nahrievam krize aj krk 🙂
no nam noe pri tom grckani nestaci zasoba latkovych plienok ani na 2/3 dni skoro...a to mam zo 25ks isto na sklade 😝 oblecka mame dost...a neprezliekam ho stale...raz/dva krat za den max...
jezisi flock...to je strasneeee...
flock - to bolo hrozné aj čítať
rush - s latkovymi plienkami a obleckom sme na tom rovnako, stale perieme co ma pregrckane 😀 😀 😀
ahojte dievcata,
obdivujem vas, ze stihate tak intenzivne prispievat, ja som v jednom kolotoci, bud krmim, prebalujem, odsavam, uspavam, som na prechadzke, upratujem, robim zo seba cloveka tak podobne.... 😀 a to som uz dvakrat mala taky den, ze zimnica z unavy a bola som uplne nepouzitelna, takze o malu sa starala svokruska, este ze byvame stale s nimi, lebo neviem, ako by som to vykryla bez jej pomoci 🙂
My sme boli na sone minuly tyzden, mozno som to aj pisala, balime na 2 plienky dalej, kontrola o 4 mesiace.
V pondelok sme boli na poradni, za 13 dni sme pribrali 700g 😀 , uska nam pani sestricka prepichla, tak uz je Laura teraz riadna kocka 😀
ahojte maminky 🙂
beruska - porozmýšľaj, čo si jedla - mne sa to s malou s tým grckaním stalo po nevhodnom jedle a zistili sme to tak, že keĎ po 3 papaniach hádzala šable a všetko /aj nás/ komplet ogrckala, tak som jej dala 1 dávku môjho z rána odsatého z fľašky a nič jej nebolo a potom som nakojila a znova grc...takže ste to možno aj z jedla mali!!
flock - strašnéééé ☹ ja mám už prvú jazdu za sebou, síce to bolo zaujímavé, že sneh a -6st...ale chvalabohu ok
inak my sme ešte stále od pôrodu viac-menej cez deň aj s tatinom, to bude sila, chodí len tak na 2-3hoďky preč, som zvedavá, ako to bude, keď bude preč dlhšie 😀
dneska idem prvú noc spať mimo domu - k našim, som zvedavá, aká bude malá :o)) mne už spáva tú prvú nočnú fázu 6hodín, potom 3hodky a ráno od cca siedmej do deviatej papáme 3 razy :o)))
môj drobec bol zase túto noc hore od 00.30 do 6.50 ☹ - nechápem ako to môže vydržať a ja ešte do toho mierne prechladnutá, tak som sa potrebovala vyspať a nedalo sa 😖 a teraz sa zobudil o 11.00 už je napapaný a spí, na otázku, kto to robil v noci taký čurbez a nechcel spinkať, som sa dočkala širokého úsmevu 😀
cief...detto...noc by prespal pomaly celu....ale od rana som kojila uz 4x 😝 teraz zavrel oci...tak dufam, ze konecne potiahne aspon 3hodky...
sasi chuuuuuda...ja sa kazdy vecer modlim aby mi pekne spinkal..preto ho radsej v noci nakojim este predtym ako sa zobudi lebo sa bojim ze by potom nezaspal 😝 😅 😀
ahojky
boli sme u lekárky ... samkovi brali minule ster z nosa a má tam nejakého streptokoka ... ale kedže sa mu nezhoršuje stav, tak mu nedali žiadne lieky.
a kukli aj alexa, ked som povedala, že 2. deň odsávame soplíky a jemu dali Pamycon do nosa.
alexko spinkal už 2x mimo domova ... u babiny ... a páčilo sa mu 🙂 🙂
ja už ani neviem, kedy v noci kojím 😅 😅 😅 ja pri tom asi spím 😅 😅 😅
nám teda nekázali baliť naširoko ... ale neviem ... či radšej nemám baliť aspoň mesiac, pre istotu 😨
a budeme kúpať v hypermangáne, lebo má nejaké vyrážky ... čo som ja niečo pojedla 😅
ked ja si neviem odoprieť čokoladu a kakauko ráno 🤐 🤐
fuj, vonku je zima ako v eskimackej suske 😝 brrrr
zuzitka - ja prave tlacim ladove gastany a kavu bez kofeinu, potrebujem nejaku rychlu energiu, lebo tigrik sa prave budi 😀

idem kočky niečo porobiť doma, hodiť do práčky, nech sa susedia nečudujú, že dnes neperiem 🙂