Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
fenistil?ani na brusku ti nezaspi?ja dam maleho na brusko a masirujem mu zadocek alebo mu tak po nom bijem/slabucko/a zaspi,do kociara ju davas spat?
aj mne maly malo spi,stale sa budi a v noci ani nehovorim tiez mu idu zuby,ale dvojky ja som si myslela,ze su to ocne
bluvatko aj nasej malej idu nejako inak zuby tiez bu velmi bolia ocne ..dasienko tam ma poriadne napuchnute
a mastis jej niecim?ja som kupila dentinox,ale mu nedavam lebo to obsahuje harnancek a on je alergik
ja som jej vcera kupila mundisal gel.a ked jej prejde po dasienkach trosku tak je kludna...
su aj nejake homeopatika od bolesti zubov
hej su len neviem ake...
ale dfam,ze to dlho nebude trvat.
uz prikrmujes?
este nie aj ked minule som mu dala polievocky rezankovej co sme mali na obed,aj mu to chutilo stale otvaral pusu
bluvatko nasa musi mat den,ked otvara usta a to nechce stale.kupila som jej jednu kasu a nechce ju....
moja Deni ked bola mala tiez nechcela take kase,jedla to co mi po troske a mlieko,ale to pila iba do roka potom prestala
bluvatko ona chce len mrkvu a ovocie inak nic... 😀
to je tazko s takymi malymi zatvoria usta a hotovo musi im to asi chutit a tie kase to by som ani ja nejedla
bluvatko tu co som jej kupila teraz je fajna...
hej maso nechce len co je sladke a tom ani jej velmi nedavala...
ahojte, moja mala cezd en papa takto:
rano mliecko, cca 170 ml
desiata ovocie, zatial jablcko, banan a hruska
obed: mlieko 170 ml
olovrant je miesto obedu varena polievky, zatial zemiak, mrkva, par zrniek hrasku a 2 x tyzdenne masko
potom ma zas mlieko cca 170 ml
pred spanim mlieko 170 ml
okrem toho pijeme zhruba 200 ml tekutin za den.
kollo zhruba zjedia vasi?
inac ja som od firmy humana kupila take mliecne dezerty na skusky, co su od 6 mesiacov, ze je to ako jogurt prisposobene detom od malicka a chuti jej to. to davam na striedacku s ovocim.
kolko asi zjedia vasi?
@tinika ja dam niekedy kasu alebo ten detsky mliecny dezert miesto ovocia. inac kupila som klasicku ryzovu kasu a tu zarabam s mliekom a do tej davam ovocie. tak to ma tak dve v jednom :D
inac kolko vase deti asi vypiju? mala ma problem z ladvinami a kazu mi,aby vypila aspon pol litra denne,ale to nestihame v ziadnom pripade, mozno keby som jej vymenila jednu davku mlieka za napoj :(
moj ked pije mlieko tak cca 210 ale čaj malo pije
piera tak nasa by tolko asi ani nejdela.
v noci som sa cudovala,ze aj nieco jedla ,ale este nato musela piť caj...teraz mi je nejaka nervozna....
nasa skor by stale jedla ,ako nieco pila...
My pijeme iba mliečko 6x denne 150ml.Dnes sme boli na gastre tak nam lekarka kazala kupit ryzovu kasu s mliekom neocate tak som zvedava či mi ju bude piť.A vodičky strašne malo iba asi 50ml.
nasa ma:
rano - 150ml mliecko
desiata - ovocie (banan, hruska, jablko....)
obed - zelenina + maso
olovrant - 150 ml mlieko
vecera - redsia kasa
ale pit vela nepije ☹
chcem sa opytat - nestalo sa vam niekt. ze babatku zachutili prikrmy a uz nechce mliecko? lebo moja uz mlieko skoro vobec nechce 😒
@miau no mamicky maju skor opacny problem, skor babatka nechcu ine ako mliecko. moja mala papa celkom dobre,az na to ze od malicka nevedela tahat a tak si odsavam mlieko a davam jej moje s flasky. tato mala je celkom dobry papkac,ale aj tak ma 6,5 mesiaca, ked sa narodila mala skoro 4 kg a teraz ma len 6,5 kg.
ale apson som sa potesila,ze neje malo 😉
@pipera veru babatka vacsinou nechcu prikrmy ale moja je v tom nejak opacne...ona uz len ovocie, zeleninu, masko a kasu a pri mlieku bojujeme 😒 tiez som si asi 4 mes. odsavala mlieko a tak jej ho davala ale uz je na umelom....moja je zas dobry papkac, ked sa narodila mala 2,5kg a teraz ma 6 mesiacov a ma 7,5kg 🙂
bluvatko nam ta kasa nechuti.ona chce len ovocnu malinovu...
my ideme zajtra na gastro ak budu pracovat....
tak nasa celkom dobre papat aj prikrm len u nej je to problem,ze nevie sediet tak jej to zabehava.
neviem ,ako sa nauci papat vadsie kusy.
@kuspitka držím päste na gastro
Ešte malá nemusí vedieť sedieť, do 8,5 mesiaca má čas, až vtedy sa môže začať skúsšať posadiť( postaviť sa od 12 mesiacov +- 1 mesiac - to mám informácie od lekárky z rehabilitácii) Vyskúšaj ju rmiť tak, že si ju posadíš na kolená, oprieš o seba, jednu jej ruku pod pazuchu, ja ešte musí malému druhú držať, lebo on je veľmi akčný, výmyselný

@kuspitka,daj jej paralen 100 alebo nejaky sirup od bolesti