icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

babula
12. sep 2010

kocky ja tiez nosim valibuka,maly uz ma 11kg a cez 80cm,chuti mu papat,najradsej na chleba a rozky a ja sa musim tiez schovavat,lebo ak mu nedam,tak robi cirkus.ale nechce sa moc nosit,uz by len chodil.

bluvatko
12. sep 2010

ako spia vase detičky lebo môj Riško iba a iba na brušku

kaja73
12. sep 2010

Caute. Dnes sme začali lozit a už ho mame všade, kde netreba.Tešime sa , ale už je koniec zlatym časom.Opakuje slova tata, mama , baba, bebe. Znakuje "svetlo", napodobni indianov, brm brm, fukanie,a vzdychnutie .Vie spraviť pa-pa.Je ako maly papagaj.Všade kde sa da,sa stavia na nohy.Všetky tieto pokroky sme spravili za 1 týžden.Velmi sa tešime.

tinika
12. sep 2010

@kaja73 super, to ste sikovni, nas tak akurat mama, baba, dnes a včera uz aj tata a kyva na rozlučku, stavat sa tez stava na nohy ale namiesto lozenia sa plazi, v tomto je po mame 🙂 a za posledne dni si tak po svojom rozprava čosi ale asi len on tomu rozumie 🙂

aleela
12. sep 2010

@bluvatko ahooj, a to koli takemu ekzemu nemozete papat? nas maly ma ekzem pod bradou a vzadu na krku a ked je horsie tak aj na chrbte asi 6 flakov, a na laktoch. Vacsinou je dobre, ale ked sa to zhorsi, tak mastim a mastim. Boli sme u koznej a dala dve maste (namiesane), a olejovu emulziu do kupela ale po tom sa mu to iba zhorsovalo, tak to nepouzivam. Pomaha nam Holtov krem (a skusala som asi 10 roznych masti), a premastujem mu kazdy den pokozku obycajnym telovym mliekom od nivey- sensitive. ked prestanem premastovat, hned sa mu to zhorsuje. Ale papame vsetko, teda okrem alergenov, co sa mozu iba od roka. Nevsimla som si, ze by to po nejakej potravine mal horsie. Proste sa mu to niekedy zhorsi, o par dni uz je dobre, spapa to iste ako pred tym zhorsenim a nic sa nestane. Neverim, ze je to z potravin. Ale moj lekar to neriesi, ani ta kozna to nebrala nijako tragicky, ze by nam nieco zakazovali jest....
som prekvapena, ze sa to nesmie....

aleela
12. sep 2010

@bluvatko a maly spi rozne, prehadzuje sa na vsetky strany. ale mal obdobie asi mesiac, kedy spal iba na brusku (a aj sa tak dojcil 🙂 v takej krkolomnej pozicii)

bluvatko
12. sep 2010

@aleela,mo my sme asi iny pripad,nam robili testy na kožnom-silny alergik,na gastre vysledky-ma alergiu čo sa prejavi hned aj čo neskôr,davala som mu iba nemliecnu kašu od nestle ktora obsahuje stopy mlieka a už o tri dni mal červenu tvaričku ktora mu až mokvala.skušala som aj banan-nemôže,kožna povedala,že teraz sa strašne veľa deti vysypuje z bananu.a este viacej potravín a na všetko reaguje-zhoršenie ekzemu....nam pomahaju iba kortikoidy,teraz ho mame iba na ručkach.a mlieko ake pije?

aleela
12. sep 2010

@bluvatko no chudatko malicke.. ☹ ja stale dojcim, umele mliecko dostava iba na veceru v kasi a aj to iba od 7 mesiacov. do vtedy bol iba dojceny. ja som stale riesila, co sa mu z mojho mliecka dostava, preco je zase vyhadzany, a na nic som neprisla. Uz je to lepsie ako je vacsi, tak sa to bude hadam zlepsovat.
Som nevedela, ze sa testy mozu robit aj takym malym detom. A od kedy zacnete papat? je to hrozne s tymi alergiami....

bluvatko
12. sep 2010

@alela,no neviem kedy začneme ja mu davam to čo mi kaže doktorka na gastre,ale kazala mi dať mrkvičku,ale sa bojim aby sa mi zase nevyhadzal.To mu brali krv a z krvi robili testy.v novembri ideme na alergologiu.A tvoj sa aj škriabal?

kaja73
13. sep 2010

@bluvatko No, my mame tiež ekzem a nam sa mrkva ukazala ako alergen. Mne sa osvedčili tekvicove plodiny- cukina patizon a samotna tekvica. Cukinu mam ako zaklad každeho obeda a k nej po troške pridavam dalšie zeleniny- brokolicu, zemiak, spenat, zelenu fazulku, patizon či tu tekvicu a funguje to.Skus začat namiesto tej mrkvy radšej cukinou je menši alergen ako mrkva a tiez skus Sinlac kašu pre alergicke deti ,ja ju zvyknem trochu zahustiť tou ryžovou kašou, lebo inak je Sinlac dosť tekuty.Co sa tyka masa,ked ho začnes davat nedaj kuracie, ale morčacie.Kura ma skriženu reakciu s vajičkom, preto je lepšia morka.

flowerska
13. sep 2010

@kaja73 to je iny sikula gratulujem

flowerska
13. sep 2010

@tinika moj vie dat pusu ale neivme ho naucit dat papa ako ste to robili?

flowerska
13. sep 2010

@bluvatko moj spi skoro stale na chrbte a boku, na brusku nema rad od narodenia fakt len sporadicky zaspi a spi kratko hned sa aj zobudi s placom od nervov, ze je na bruchu

flowerska
13. sep 2010

baby davate este vigantol lebo ja od minuleho tyzdna nie a neviem ci uz vyrobili novu flasku

kaja73
13. sep 2010

@flowerska Nie nedavam. Doktor mi povedal že teraz to až taky problem nie je, lebo bolo leto a deti maju zatial zasobu d vit. zo slnka.My sme boli aj 2 krat pri mori,takže sa d-čkom zasobil.

bluvatko
13. sep 2010

@kaja73,a aku mrkvu si davala lebo nam povedala doktorka,že kupovanu vôbec nie iba domacu vypestovanu,mi vygantol tiež tyžden nedavame,ale dovtedy povinne.

kaja73
13. sep 2010

@bluvatko Skušala som domacu, obchodnu aj bio a vždy sa zhoršil ekzem.Fakt je ta cukina lepšia.

tinika
13. sep 2010

@flowerska tak to je sikulo ze vie aj pusu nas neive, no neučili on sam začal 🙂) ked sme odchadzali od lekarky .- rehabilitačnej tak jej maval, asi bol happy ze uz nemusi cvičit 😀 😀

katuska1974
13. sep 2010

@flowerska caute ,no teda to su sami sikulovia,len ten nas je zatial lenivy na rucicky,zamava len ked ma naladu a ostatne zatial nic.Inak spinakavame na boku od malicka ,jeho oblubena poloha od narodenia. 😀 Ale vie aj na chrbte ci brusku.On totizto tak cestuje po postielke,ze az hroza. 😀

aleela
13. sep 2010

@bluvatko nie, neskrabal, ale raz mal celu tvaricku vyhadzanu, cervenu, otrasnu...... az pluzgieriky, ale ani vtedy sa neskrabal, ale bol placivy velmi.

flowerska
13. sep 2010

no nam dal doktor nahradu za vigantol zajtra idem pre to do lekarne je to dost drahe na mesiac 2,4e, snad cim skor vyrobia novy vigantol...my sme neboli tento rok pri mori a doteraz som teiz davala od narodenia povinne.
no viktora som ja nejak naucila davat pusu ale otvorene usta ma pri tom ako ryba, mavat rukou nechce on je taky lenivy nejaky)))

katuska1974
13. sep 2010

@flowerska Aj nas je nato nejaky lenivy, 😢 nebud smutna ,on sa to nauci,zase vie ine veci.... 🙂

zuzitka
autor
13. sep 2010

ahojky ... pár dní som tu nebola 🙂

21.09 máme poradňu, tak som zvedavá na váhu a dlžku 🙂
v 7.mesiaci mal 9,54kg

alexko začal mávať sám od seba, tak vždy ked to urobí, tak to komentujem .. alexi daj papááá, daj papáááá ... a tak si snád zafixuje 😉

tinika
13. sep 2010

@zuzitka fiha my teraz v 9,5m. mame 9260g tak to ste o dost vačši 🙂

zuzitka
autor
13. sep 2010

alexander
04.12.09: 4070g, 53cm
08.12.09 schudol: 3810g
14.12.09: 3930g, 54cm
28.12.09: 4880g, 56cm
19.01.10: 6090g, 58cm
2 mes.: 7000g, 63cm
3 mes.: 8080g, 63cm
4 mes.: 9000g, 66cm
5 mes.: 9280g, 70cm
7 mes.: 9540g, 71cm
🙂

zuzitka
autor
13. sep 2010

ako rastie ....

flowerska
14. sep 2010

@katuska1974 vsak jasne vsetko chce svoj cas)))

flowerska
14. sep 2010

@zuzitka to je super moj na to nereaguje a ked ho to ucim sa mi smeje ma to na salame)))

flowerska
14. sep 2010

@zuzitka jak to mas pekne tabulkovo)))

zuzitka
autor
14. sep 2010

@flowerska niekedy sa mu podarí dať papááá na povel 😉 ale fááákt občas 😀
a ešte ked poviem ... kde je alexko? .... dá si bavlnenú plienku na hlavu - akože sa schová .... poviem kuk! a dá si plienku dole, kukne na mňa .... a to nerobí náhodou, už sa to opakuje niekolko dní 🙂

... a včera sa sám postavil pri posteli, sa zadrapol o plachtu a postavil sa .... som ho nechala na koberci v detskej a umývala som chodbu. ked som kukla naňho, skoro som odpadla .... tak si tam stál 😀 😀 😀
som priskočila k nemu, lebo šak má také teliatkové nohy ešte .... by drúzgol na zem 😀